• Facebook
  • Instagram
  • MESSEOVERSIGT
  • KONTAKT
  • ANNONCERING
  • PARTNERLOGIN

FødevareFOKUS

Fokus på fødevareteknologi og fødevarer

  • Brød og kager
  • Detailhandel og en gros
  • Drikkevarer
  • Foodservice
  • Forskning og uddannelse
  • Frugt og grønt
  • Fødevareproduktion
  • Fødevaresikkerhed
  • Konfekture
  • Certificering
  • Kød, fisk og fjerkræ
  • Markedsføring
  • Mejeri
  • Messer og konferencer
  • Miljø og sundhed
  • Emballage
  • Politik og eksport
  • Råvarer og ingredienser
  • Økologi og bæredygtighed
  • Klimateknologi

Messer og konferencerPolitik og eksportTop17. 08. 2020 | Kasper Mundt-Nielsen

Ny madfestival ser dagens lys

Messer og konferencerPolitik og eksportTop17. 08. 2020 By Kasper Mundt-Nielsen

I sommerfestivalernes fravær vil en nytænkt madfestival fra 26. august til 25. september se dagens lys i København og omegn. Den madpolitiske festival vil gentænke madsystemet gennem velsmag, oplysning og inddragelse

Stifter af Madland og direktør i Koalition, Marie Sainabou Jeng, fortæller, at målet med Madland er at oplyse, inspirere og engagere festivalgæster såvel som professionelle aktører til at tage aktiv stilling til egen indflydelse på den bæredygtige omstilling af vores madsystem. Foto: Liv Kastrup

Årets festivalsæson synes at være visnet væk, inden den overhovedet nåede at spire, men til august trodser en ny madpolitisk festival udviklingen med en måned fuld af madglæde og kritisk stillingtagen. Med en aktivistisk og madpolitisk dagsorden inviterer Madland-festivalen danskerne til at tage aktiv del i den bæredygtige omstilling af vores madsystem − en agenda, der udfoldes gennem madskoler, gårdbesøg, samtaler og et væld af lækre, tankevækkende madoplevelser.

Mindre events spredt ud over København og omegn

Festivalen Madland, iværksat af Koalition, bliver uden store, tætte forsamlinger, men vil i stedet agere platform for mindre events i hele København og omegn. Gennem en hel måned kan du blive klog på blæksprutter, besøge et bynært økolandbrug, komme tættere på havets mangfoldige økosystem, spise ude i et af byens grønne åndehuller til ”Den lille københavnerpicnic”, komme i ciderskole og meget mere.

– Vi ser mening i at bruge genstarten som anledning til at gentænke Danmark som madland. Madlands mål bliver at oplyse, inspirere og engagere festivalgæster såvel som professionelle aktører til at tage aktiv stilling til egen indflydelse på den bæredygtige omstilling af vores madsystem, siger stifter af Madland og direktør i Koalition, Marie Sainabou Jeng.

– Vi har talt med jordbrugere, producenter, spisesteder, købmænd og iværksættere, der alle er ivrige efter at skabe, sætte i værk og handle sig ud af krisen, og som er villige til at tilpasse sig Covid-19-situationens uvished. Med Madland giver vi dem mulighed for at tage del i en fælles madpolitisk dagsorden.

Opbakning fra en bred skare af madaktører

Indtil videre tæller listen over virksomheder og organisationer, der tager del i Madland, blandt andet Staldkøkkenet, Kitchen Collective, Havhøst, Seerupgaard, Æblerov, Folkets Madhus, Mejeriforeningens Ost & ko, Jalm&B, Irma, FoodSHIFT 2030, Godis Grønt m.fl.

– Corona har hæmmet og aflyst møderne mellem de spisende og producerende. Efter lempelserne af forsamlingsforbuddet besluttede vi os for at sætte festivalen i værk med et program, hvor man foruden en stærk nerve af værtskab, smag og sanselighed også vil opleve elementer af uddannelse, samtale og opfordring til at tage aktiv del, fortæller Marie Sainabou Jeng.

Foruden de mange spredte begivenheder vil Kødbyens madinnovationshus, CPH Food Space, i coronabegrænset omfang agere central platform for events.

Mad:samtalen: Rummer samtaler, podcasts og andre ord om at gentænke maddanmark under emner som socialgastronomi, iværksætteri, land- og jordbrug, klima, cirkulær økonomi, offentlige måltider, madsystembrydere og børn og unge.

Mad:skolen: Vil maddanne og skabe interesse for råvarer og madlavning gennem køkkenskoler, workshops, smagninger og andre dannende og uddannende events online eller fysisk.

Mad:byen: Sker på byens spisesteder, restauranter og beværtninger og samler de events, artikler, rapporter og film, der omhandler bylivet for folk, der spiser og drikker ude. Blandt andet afholder Koalition ”Den lille københavnerpicnic”, der i samarbejde med lokale restauranter og barer skaber en række picnicstationer i byens grønne åndehuller.

Mad:hjemmet: Samler events, aktiviteter, film osv., der understøtter, at folk går i køkkenerne derhjemme og spiser sammen. Sporet vil rumme online og offline fællesspisninger, fælles madlavning/madskoler m.m.

Mad:landet: Sporet inviterer københavnerne ud på landet for at møde og lære af de landmænd, jordbrugere og producenter, der forsyner byen. Det kan være gårdbesøg, høstmiddage, høsthjælp m.m.

Mad:havet: Favner events, der sker i og omkring havet for at give større interesse og mod på havets uopdagede ressourcer. Det kan være fisketure, auktionsbesøg, tanghøst og lignende.

En større, langsigtet plan for at forbinde og styrke madsystemet

Festivalen Madland er første indspark på Koalitions nye platform, Baglandet: En madpolitisk møde-, medie- og vidensplatform, hvor danskerne kan blive klogere på det store og ofte uoverskuelige system, der ligger bag de råvarer og produkter, vi spiser til daglig.

Platformen skal samtidig forbinde og forene aktører i madsystemet og på den måde sætte scenen for, at nye møder, samarbejder og værdifællesskaber kan gro sammen året rundt. Baglandet stiftes i 2020 og går i luften som aktiv møde-, medie- og vidensplatform næste år.

Find program og mere information på madlandfestival.dk

Skrevet i: Messer og konferencer, Politik og eksport, Top

 

Seneste nyt fra redaktionen

Stor ølfestival er tilbage

DrikkevarerMesser og konferencer16. 05. 2022

Fredag den 20. til lørdag den 21. afholdes den store folkelige ølfestival i Lokomotivværkstedet i København, hvor arrangøren Danske Ølentusiaster står klar til at tage imod tusinder af gæster, som kan dykke ned i både dansk og udenlandsk øl. Mere en 70 udstillere har meldt sin ankomst til den

Lyras A/S styrker direktion med erfaren CCO

FødevareproduktionMarkedsføring16. 05. 2022

Lyras A/S har 1. maj ansat Mark Kalhøj Andersen som CCO. Mark Kalhøj Andersen har over 12 år med titel af bl.a. teknisk direktør været med til at opbygge virksomheden DESMI Ocean Guard fra to personer til den nuværende globale milliardforretning, som Børsen har udnævnt til Fastest Growing

Kakaofrit chokoladealternativ er på trapperne

FødevareproduktionRåvarer og ingredienserTopØkologi og bæredygtighed16. 05. 2022

Den britiske startup WNWN Food Labs lancerer i denne uge et chokoladelignende, vegansk produkt uden kakao og palmeolie. Desuden er chokoladen fri for koffein, gluten og har et sammenligneligt lavere indhold af sukker i forhold til tilsvarende produkter og udleder op til 80 procent mindre CO2, lyder

Teknologier til et fossilfrit landbrug

AktueltForskning og uddannelseLandbrug16. 05. 2022

Et stort, fælleseuropæisk netværk af forskere, landmænd, virksomheder og videnscentre har skabt en platform, der fremviser hundredvis af allerede eksisterende teknologier, der kan gøre landbruget grønnere. Der findes masser af grønne, moderne landbrugsteknologier, men de benyttes alt for lidt i

Sukkerroer er nøglen i ny papiremballage

AktueltEmballage16. 05. 2022

Plastemballager til fødevarer kan snart være fortid - for en bionedbrydelig emballage er nu klar efter fire års forskning og udvikling. Den er fiberbaseret og består blandt andet af fibre fra sukkerroer og en nyudviklet coating, der blokerer for luft, vand og fedt. Papiremballagen er både

Aalborg indfører kødfrie retter hverdag

FoodserviceMiljø og sundhedPolitik og eksport16. 05. 2022

Et bredt flertal i byrådet har vedtaget et forslag, som betyder, at der fremover vil være minimum en plantebaseret valgmulighed i alle kommunale køkkener og madordninger i Aalborg. Aalborg vil ifølge forslaget udarbejde retningslinjer for de kommunale institutioners madordninger og kantiner,

S.O.A.P-kendis åbner restaurant i Pisserenden

Foodservice13. 05. 2022

Suriya Jyrk, der blev landskendt som sangerinden Heidi fra S.O.A.P i slutningen af halvfemserne er teamet op med en række profiler fra restaurationsbranchen og åbner et pan-asian eatery med navnet Red Tiger. Restauranten bliver en del af den fornyelse området gennemgår i øjeblikket. Suriya Jyrk

Fænomenale råvarer skal få danskerne til at elske plantekosten

Forskning og uddannelseFødevareproduktionLandbrugMiljø og sundhedRåvarer og ingredienser12. 05. 2022

Fænomenale råvarer er vejen frem hvis flere skal udskifte hakkebøffen med plantebøffen og Danmark skal blive verdensførende i produktionen af plantemad. Et ambitiøst forskningsprojekt, som skal kickstarte landbruges avl af afgrøder skræddersyet til plantekost er skudt i gang på Københavns

Pant-app giver dig pengene digitalt

AktueltEmballage12. 05. 2022

Dansk Retursystem har udviklet en ny Pant-app til udbetaling af pant på landets pantstationer. På den måde slipper man helt for at have et betalingskort med, når man skal pante, og det er blevet lettere selv at bestemme, hvilken konto, pant-pengene skal ind på, hvis man panter for andre eller vil

igus præsenterer nyt stangmateriale til fødevareproduktion

Fødevareproduktion12. 05. 2022

igus har udvidet sit udvalg af iglidur rundstænger med fire materialer; blandt dem to til fødevaresektoren: det varmebestandige materiale iglidur AC500 og det elastiske materiale A250. Til produktion af specielle bøsninger, ruller og andre glideelementer, der kommer i kontakt med fødevarer, har

Tilmeld Nyhedsbrev

Arkiv over seneste nyhedsbreve
 
 
 
 
Få fuld adgang til indlægning af egne pressemeddelelser… Læs mere her

/Nyheder

  • Spirax Sarco Danmark

    Guide: Få det bedste ud af din investering i et dampsystem

  • Domino Systems A/S

    Dominos Ax-Serie er designet til at tage hensyn til klimaet

  • Spirax Sarco Danmark

    Webinar: Hvordan styres dampkvalitet og sikkerhed bedst indenfor føde- og drikkevareindustrien?

  • Merrild Lavazza Danmark ApS

    Inspiration til kolde kaffedrikke

  • DENIOS ApS

    Her er truckværnene, der giver færre skader på dit gulv

  • Domino Systems A/S

    Besøg os og hør mere om vores nyeste produkter og services

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Afkøling af Corona vacciner

  • Domino Systems A/S

    Fødevaregodkendt blæk stiller høje krav til producenterne

  • DENIOS ApS

    Hvad er farerne egentlig ved lithium-ion-batterier?

  • Domino Systems A/S

    Fleksible aftaler hos Domino Systems

Vis alle nyheder fra vores FOKUSpartnere ›

Seneste Nyheder

  • Stor ølfestival er tilbage

    16.05.2022

  • Lyras A/S styrker direktion med erfaren CCO

    16.05.2022

  • Kakaofrit chokoladealternativ er på trapperne

    16.05.2022

  • Sukkerroer er nøglen i ny papiremballage

    16.05.2022

  • Teknologier til et fossilfrit landbrug

    16.05.2022

  • Aalborg indfører kødfrie retter hverdag

    16.05.2022

  • S.O.A.P-kendis åbner restaurant i Pisserenden

    13.05.2022

  • Fænomenale råvarer skal få danskerne til at elske plantekosten

    12.05.2022

  • Pant-app giver dig pengene digitalt

    12.05.2022

  • igus præsenterer nyt stangmateriale til fødevareproduktion

    12.05.2022

  • Vores bekymring for krigen i Ukraine og stigende priser er markant

    11.05.2022

  • Kaffegrums bliver til veganske sneakers

    11.05.2022

  • Hurtig hjælp holdt gang i produktionen

    11.05.2022

  • Coop åbner klima-laboratorie i Aarhus

    11.05.2022

  • Muslinger fra Limfjorden på vej ud til butikker i hele landet

    10.05.2022

Alle nyheder ›

Læs også TechMedias 3 fødevaremagasiner online

Annoncering i TechMedias 3 fødevaremagasiner

KONTAKT

TechMedia A/S
Naverland 35
DK – 2600 Glostrup
www.techmedia.dk

Telefon: +45 43 24 26 28
E-mail: info@techmedia.dk

Privatlivspolitik
Denne hjemmeside benytter cookies. Acceptér Afvis Læs mere om vores brug af cookies her: Brug af cookies
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary
Altid aktiveret
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
GEM & ACCEPTÈR