Sprøde ostefritter og saftige vegetarburgere med grillost og grøntsager. Det kan nu komme på menuen i storkøkkener landet over, da Arla Pro netop har lanceret deres nye Grillost. En fast, hvid ost der både kan steges, friteres og grilles, og som er udviklet med tanke på den fleksitariske madtendens, der fortsat vokser blandt danskerne.
Hele 55 procent af danskerne svarer nemlig i en undersøgelse lavet på vegne af Arla, at de spiser kødfri aftensmad mindst én gang om ugen. Det underbygges af Landbrug & Fødevarers undersøgelse, som viser en stigning i andelen af fleksitarer fra seks til 12 procent over de sidste to år. Efterspørgslen på alternativer til retter uden kød mærkes både i storkøkkenerne og hos producenterne, siger Jesper Vanghøj, der er marketingansvarlig hos Arla Pro.
-Som mejerikoncern ønsker vi at imødekomme danskernes efterspørgsel efter nye smage, trends og produkter. Derfor er det helt naturligt, at vi som leverandør til de danske storkøkkener bidrager med mejeriprodukter, som kan bruges i vegetarretter. Den nye Grillost kan bruges i en bred vifte af retter, og det gør den yderst velegnet ude i storkøkkenerne, siger Jesper Vanghøj fra Arla Pro, der leverer mejeriprodukter til de danske storkøkkener.
Den nye Grillost skal gøre det nemt for storkøkkener at tilberede måltider uden kød, og derfor er osten udviklet og testet i samarbejde med professionelle kokke for at sikre en høj kvalitet. Bestræbelserne på at udvikle et højkvalitetsprodukt er også tydelig at mærke på Product Technology Manager Lars Teglskov, der har udviklet Grillost på Bislev Mejeri i Nibe.
-Det har krævet mange tests at opnå et tilfredsstillende produkt. I hele udviklingsprocessen har vi haft et tæt samarbejde med både Arlas innovationscenter, mejeristerne på Bislev Mejeri og med de professionelle kokke, der i sidste ende skal have gavn af produktet, siger Lars Teglskov og uddyber, at det har taget længere tid end normalt at nå i mål med det nye produkt:
– Det har taget halvandet år for mig og mine kollegaer at nå helt i mål med Grillost. Men nu er vi til gengæld landet et sted, hvor produktet lever op til den høje standard, vi forventer. Og hvor både holdbarhedstid, indhold og udseende gør det til et meget alsidigt produkt, som kan bruges i mange forskellige hverdagsretter.