• Facebook
  • Instagram
  • MESSEOVERSIGT
  • KONTAKT
  • ANNONCERING
  • PARTNERLOGIN

FødevareFOKUS

Fokus på fødevareteknologi og fødevarer

  • Brød og kager
  • Certificering
  • Detailhandel og en gros
  • Drikkevarer
  • Emballage
  • Foodservice
  • Forskning og uddannelse
  • Frugt og grønt
  • Fødevareproduktion
  • Fødevaresikkerhed
  • Konfekture
  • Kød, fisk og fjerkræ
  • Markedsføring
  • Mejeri
  • Messer og konferencer
  • Miljø og sundhed
  • Politik og eksport
  • Råvarer og ingredienser
  • Økologi og bæredygtighed
  • Link til Klimateknologi

Markedsføring16. 03. 2023 | mikkelb

Ny bog er en hyldest til de gode irske råvarer

Markedsføring16. 03. 2023 By mikkelb

I ugen for Skt. Patrick’s Day lancerer den irske Michelinkok JP McMahon bogen An Alphabet of Aniar: Notes for a New Irish Cuisine, som er et kulturelt opslagsværk til mad fra den grønne ø. McMahon er et kendt navn på den danske madscene, ikke mindst på grund af sin restaurant i Galway, som ofte har danske mesterkokke på besøg til såkaldt Chef Swap.

JP McMahon
JP McMahon har en Michelinstjerne for sin restaurant i Galway på den irske vestkyst. Foto: Eric Schofield

Hvert år til Skt. Patrick’s Day samles familie og venner i Irland om en festlig middag for at fejre den irske nationaldag. Og i år får danskerne et ekstra skud motivation – og inspiration – til at springe med på den gæliske højtid, som også med tiden har vundet indpas i Danmark. Michelinkokken JP McMahon lancerer nemlig den 15. marts sin nye bog An Alphabet of Aniar: Notes for a New Irish Cuisine, der er en hyldest til naturens spisekammer på den irske vestkyst.

Den nye lancering er opfølgeren til sværvægteren The Irish Cook Book, som JP McMahon udgav i 2020. Men mens førnævnte var en decideret kogebog med afsæt i hele den irske madhistorie, samler det nye opslagsværk JP McMahons erfaringer med at udforske det irske spisekammer og forsøget på at skabe en ny irsk madtradition. Bogen er direkte afledt af arbejdet med hjertebarnet restaurant Aniar (det irske eller gæliske ord for vest), der ligger i Galways West End og som i 2013 modtog sin første Michelinstjerne – som den har beholdt lige siden.

Inspiration i alfabetisk ramme

I opslagsværket kan man finde opskrifter, men som navnet antyder, er bogen meget mere end en kogebog. Indholdet er sat op i en alfabetisk ramme, der spænder lige fra fordelene og alsidigheden ved de såkaldte Alexanders (på dansk sort løvstikke), der har vokset langs Irlands levende hegn i årtusinder, til Zero Waste – et koncept, der ligger JP McMahon meget på sinde.

Blandt de irske fødevarer som danskerne ofte hiver op af køledisken kan fremhæves lamme- og oksekød samt skaldyr, der alle er berømmet for deres høje kvalitet og rige smag. Eksempelvis vandt Irland i alt 54 medaljer ved World Steak Challenge 2022 – flere medaljer end noget andet land i konkurrencen. At skandinaverne for længst har fået øjnene op for de irske fødevarer, reflekteres tydeligt i tallene: Norden var den 5. største aftager af irsk eksport (ekskl. Storbritannien) i 2022, med kød til en værdi af 116 mil. euro.

Det irske oksekøds høje kvalitet skyldes bl.a., at irsk kvæg har et usædvanligt stort græsoptag på 95 %, hvoraf det meste er græs som spises direkte ude på marken. Resultatet er græsfodret oksekød, som har specifikke, positive ernæringsmæssige egenskaber og en dejlig smag. Irland har den længste græsvækstsæson i Europa, og kvæg fra gårde, der deltager i det officielle initiativ Bord Bia Sustainable Quality Assurance Scheme (SBLAS) tilbringer minimum 220 dage om året udendørs, hvor de græsser på de grønne bakker og enge.

Skrevet i: Markedsføring

Seneste nyt fra redaktionen

Bælgfrugter

MENY: Donation er godt for fokus på bælgfrugter

Detailhandel og en grosFrugt og grøntMarkedsføringØkologi og bæredygtighed30. 11. 2023

Det skal være let for danskerne at spise bælgfrugter. En stor donation skal hjælpe en kampagne på vej, og supermarkedskæden MENY, der er med i kampagnen, ser det som et stort plus. Bælgfrugter og særligt danske bælgfrugter er en vigtig faktor på vejen mod en mere bæredygtig kost. Derfor skal

Forklæde med Madens Folkemøde

Finanslov støtter grønt topmøde på Madens Folkemøde

Messer og konferencerPolitik og eksport30. 11. 2023

Da Finansloven tidligere på ugen blev præsenteret, var det en særlig glædelig dag hos Madens Folkemøde og på Lolland-Falster. Finansloven afsætter 1 mio. kr. til et nationalt grønt topmøde i 2024. På topmødet skal førende tænkere og beslutningstagere drøfte, hvordan man kan skabe en større

Nyhavn i frostvejr

København topper liste over kulinariske destinationer

AktueltFoodservice30. 11. 2023

Den internationale app World of Mouth har offentliggjort sin årlige rapport med en liste over bedste kulinariske destinationer i verden. Og i år topper København listen foran mad-hotspots som London, Paris og Tokyo. Rapporten indeholder en liste over de 10 bedste kulinariske destinationer

Folk med Stop Spild Lokalt-t-shirts

Dagrofa Foodservice indgår landsdækkende samarbejdsaftale med Stop Spild Lokalt

AktueltDetailhandel og en grosFoodserviceMiljø og sundhedØkologi og bæredygtighed30. 11. 2023

En ny landsdækkende aftale mellem den frivillige organisation Stop Spild Lokalt og fødevaregrossisten Dagrofa Foodservice skal sikre, at overskudsvarer fra virksomhedens lokale Cash & Carry-butikker går til et godt formål.  Som den første fødevaregrossist indgår Dagrofa Foodservice nu en

Vertikalt landbrug

Smagsoverraskelse: Vertikalt dyrket grønt smager lige så godt som økologisk

Forskning og uddannelseFrugt og grøntFødevareproduktionFødevaresikkerhedTop30. 11. 2023

Forbrugerne er på forhånd skeptiske over for grønt dyrket i vertikale landbrug. Men den første videnskabelige smagstest fra Københavns Universitet og Plant Food & Research, New Zealand viser, at testpersonerne bedømmer grønt dyrket i højden uden jord næsten lige så godt som det

Traktor i mark

Rundspørge: Vi prioriterer naturen højt, siger ni ud af ti landbrugere

FødevareproduktionLandbrugMiljø og sundhedØkologi og bæredygtighed28. 11. 2023

For langt de fleste landbrugere er miljø, natur, biodiversitet og klima vigtigt at tage hensyn til på deres bedrift. Faktisk placerer landbrugere natur, miljø, biodiversitet og klima på højde med hensynet til fødevareproduktion og bedriftens økonomi. Det viser en undersøgelse, som Landbrugsstyrelsen

Orkla Danmark og FERM FOOD i fermenteret, plantebaseret samarbejde

FødevareproduktionMiljø og sundhedRåvarer og ingredienserØkologi og bæredygtighed28. 11. 2023

Et tæt udviklingssamarbejde mellem fødevaregiganten Orkla Danmark og den danske ingrediensvirksomhed FERM FOOD har båret frugt, og partnerne lancerer nu det første i en række af produkter, der skal give flere forbrugere lyst til at vælge plantebaserede fødevarer.   Da udviklingschef Søren Lange

Grøntsager og bælgfrugter

Millioner på vej til udvikling af den plantebaserede fødevaresektor

AktueltFrugt og grøntMiljø og sundhedPolitik og eksportØkologi og bæredygtighed28. 11. 2023

Plantefonden har netop offentliggjort de i alt 36 projekter, der har fået tilsagn for et samlet beløb på 58,2 mio. kr. Projekterne spænder fra opkvalificering af køkkenprofessionelle til oplysningsindsatser, der skal styrke det private forbrug. Fonden for Plantebaserede Fødevarer – også kaldet

Dansk chokolademager kan kalde sig verdensmester for 10. år i træk

AktueltKonfekture28. 11. 2023

Danske Mikkel Friis-Holm vandt guld til VM i chokolade for 10. år i træk ved International Chocolate Awards World Final i Firenze den 26. november. Det prestigefulde International Chocolate Awards World Final – chokoladernes svar på VM – er netop overstået, og for 10. år i træk kan danske

Det Økologiske Spisemærke er i fare: Finanslov fjerner støtte

FoodserviceMiljø og sundhedTopØkologi og bæredygtighed28. 11. 2023

Med den nye Finanslov fjerner regeringen de ca. 6,3 millioner kroner, der hidtil har været afsat til at drive det økologiske spisemærke. Dermed er mærket i fare for at forsvinde. Økologisk Landsforening er dybt skuffet. Siden 2009 har restauranter og professionelle køkkener kunnet få tildelt

Tilmeld Nyhedsbrev

Tilmeld dig til dit online branchemagasin/avis

 
 
 
 
Få fuld adgang til indlægning af egne pressemeddelelser… Læs mere her

/Nyheder

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Busch vakuumløsninger bygger ny produktionsfabrik i Kina

  • Dagrofa Foodservice A/S

    Stor ombygning af Dagrofa Foodservice-butikken i Aarhus blev fejret

  • DENIOS ApS

    Afholder kulden dig fra at opbevare dine gasflasker udendørs om vinteren?

  • Beckhoff Automation ApS

    Servoteknologi til ekstrem perfomance og dynamiske krav

  • Dagrofa Foodservice A/S

    Gratis e-bog: Klassiske juleretter i nye klæder

  • DENIOS ApS

    Dét kan afholde din nødbruser fra at virke i vintermånederne

  • Beckhoff Automation ApS

    Beckhoff modtager bæredygtighedspris

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Busch præsenterer nye vakuumteknologiske løsninger på Ajour 2023

  • Kastberg Is ApS

    De bedste vinter desserter med is og sorbet

  • Beckhoff Automation ApS

    Beckhoff sender live fra SPS messen

Vis alle nyheder fra vores FOKUSpartnere ›

Seneste Nyheder

  • MENY: Donation er godt for fokus på bælgfrugter

    30.11.2023

  • Finanslov støtter grønt topmøde på Madens Folkemøde

    30.11.2023

  • København topper liste over kulinariske destinationer

    30.11.2023

  • Dagrofa Foodservice indgår landsdækkende samarbejdsaftale med Stop Spild Lokalt

    30.11.2023

  • Smagsoverraskelse: Vertikalt dyrket grønt smager lige så godt som økologisk

    30.11.2023

  • Rundspørge: Vi prioriterer naturen højt, siger ni ud af ti landbrugere

    28.11.2023

  • Orkla Danmark og FERM FOOD i fermenteret, plantebaseret samarbejde

    28.11.2023

  • Millioner på vej til udvikling af den plantebaserede fødevaresektor

    28.11.2023

  • Dansk chokolademager kan kalde sig verdensmester for 10. år i træk

    28.11.2023

  • Det Økologiske Spisemærke er i fare: Finanslov fjerner støtte

    28.11.2023

  • Henrik Andersen forlader stillingen som administrerende direktør i Arla Foods Ingredients

    23.11.2023

  • Populært bryggeri åbner nyt mødested i lufthavnen

    23.11.2023

  • Forskere har opfundet specielt vand til kaffebrygning

    23.11.2023

  • Slagterigigant har markant fremgang i omsætningen trods udfordringer

    23.11.2023

  • Fremtidens fødevaremballage bliver spiselig

    23.11.2023

Alle nyheder ›

Læs også TechMedias 2 fødevaremagasiner online

Annoncering i TechMedias 2 fødevaremagasiner

KONTAKT

TechMedia A/S
Naverland 35
DK – 2600 Glostrup
www.techmedia.dk
Telefon: +45 43 24 26 28
E-mail: info@techmedia.dk
Privatlivspolitik
Cookiepolitik