White Guide har netop kåret Noma som Årets Restaurant og som derved genvinder titlen, som de senest har kunne smykke sig med i 2016.
White Guide er den skandinaviske guide til de bedste spisesteder og i år har den danske udgave af guiden fundet plads til hele 153 af landets bedste restauranter. I år genvandt Noma altså titlen som Årets Restaurant, da de sammenlagt har fået flest point for mad, som er den del af restaurantoplevelsen der vægtes højest i guiden. Derudover vurderes alle restauranter, af et stærkt hold af madanmeldelere, i kategorierne ‘service’, ‘drikkevarer’ og ‘miljø og stemning’. Med i opløbet om prisen var Koks, Mielcke & Hurtigkarl og Geranium.
White Guide skriver følgende om Noma:
” Noma er tilbage på tronen som landets ypperste gastronomiske spydspids. Med en ukuelig stræben og nysgerrighed på, hvordan man kan blive ved at skabe nye smagsoplevelser af Nordens vilde råvarer, har Noma i sin nye inkarnation nået et foreløbigt højdepunkt. En drøm af en restaurant, hvor man fra den mageløse velkomst i entreen til kaffen i loungen føler sig som gæst i et parallelunivers. Det er seriøst, men ikke desto mindre er der en humoristisk tråd gennem oplevelsen, som er en underholdende rejse i sanselighed, vovemod og kulinariske nybrud.”
Derudover blev der givet følgende priser:
Årets Serviceoplevelse: Peter Fagerland fra Slotskøkkenet / Dragsholm
Årets Innovatør: Noma
Årets Fiske- og skaldyrsoplevelse: Koks
Årets Vinoplevelse: Nina Højgaard Jensen (Kong Hans Kælder)
Årets Vinkort: Kong Hans Kælder
Årets Kør Hjem-drikekvaremenu: Geranium
Årets Feel Good-oplevelse: Vesterøl
Årets “Smag for skillingen”: Textur
Årets Dessertoplevelse: Slotskøkkenet / Dragsholm Slot
Årets Nye Restaurant: Frank
Årets Øloplevelse: Selma
Årets Bæredygtige: Relæ
Årets Unge Kokketalent: Anika Madsen fra Roxie