Sportsfolk, motionister og småtspisende ældre og syge bruger alle proteindrikke til at genopbygge deres muskelmasse og få tilstrækkelig ernæring. Om kort tid kan de vælge et nyt økologisk produkt, fremstillet af den valle, der bliver tilovers fra produktionen af ost.
– I Danmark er der ingen tradition for at anvende valle i friske drikke. Men vallen har et naturligt højt indhold af proteiner, der er i besiddelse af alle de essentielle aminosyrer – og tilmed optages den hurtigt i kroppen. Vi har derfor fået ideen til at bruge vallen som hovedingrediens i en ny proteindrik, baseret på naturlige økologiske råvarer, fortæller mejerichef Leif Friis Jørgensen fra Naturmælk.
Proteindrikken bliver i øjeblikket udviklet i fællesskab med et par andre virksomheder, bl.a. DSS Silkeborg, Woodshade og Vitfoss. Tilsammen kan de med deres kompetencer sikre den rette filtrering, proteinmængde og smag, så den færdige proteindrik får den ønskede sammensætning og konsistens. GUDP, der giver tilskud til bæredygtig vækst i fødevareerhvervet, har bidraget med midler til udviklingen af det nye produkt.