• Facebook
  • Instagram
  • MESSEOVERSIGT
  • KONTAKT
  • ANNONCERING
  • PARTNERLOGIN

FødevareFOKUS

Fokus på fødevareteknologi og fødevarer

  • Brød og kager
  • Certificering
  • Detailhandel og en gros
  • Drikkevarer
  • Emballage
  • Foodservice
  • Forskning og uddannelse
  • Frugt og grønt
  • Fødevareproduktion
  • Fødevaresikkerhed
  • Konfekture
  • Kød, fisk og fjerkræ
  • Markedsføring
  • Mejeri
  • Messer og konferencer
  • Miljø og sundhed
  • Politik og eksport
  • Råvarer og ingredienser
  • Økologi og bæredygtighed
  • Link til Klimateknologi

Markedsføring09. 03. 2023 | mikkelb

Michelin-restaurant fejrer 20-års jubilæum med stor bog

Markedsføring09. 03. 2023 By mikkelb

Kristian Arpe-Møller og Rune Amgild Jochumsen, der siden 2003 har været drivkraften bag formel B, er historien om et venskab. Et venskab, der indtil videre er blevet til en Michelin stjerne, 6 restauranter og 20 år på toppen af den danske madscene. Deres historie bliver nu samlet i en 320 siders coffee table bog i anledningen af deres 20 års jubilæum.

SIGNATUR-bogen fra FormelB

Men det er ikke lutter caviar at drive restauranter, og det er derfor også en bog om de personlige og økonomiske udfordringer, der har været på menuen igennem årene: Et vintyveri, der var en Olsen Banden film værdig, en restaurant, der blev ædt op af flammer og en finanskrise, der fyldte de tomme restauranter med usikkerhed.

SIGNATUR hedder bogen, der er en kleppert af en coffee table bog om de 6 succesfulde restauranter, Kristian og Rune har brugt de sidste to årtier på at skabe: formel B, Sletten, Uformel, Palægade, Chambre og lilleB. Forordet er skrevet af Adam Price og der er desuden bidrag fra Helle Brønnum Carlsen, samt en række personligheder, der har været med på hele rejsen. Bogen er først og fremmest en bog om de signaturretter, der har defineret restauranterne og været med til at placere spisestederne solidt på det kulinariske landkort. Om kærligheden til den enkle og ærlige madlavning, hvor råvarerne får lov til at skinne.

Michelin stjernens betydning

Den succes Kristian og Rune har kæmpet hårdt for at opnå, har de skullet kæmpe lige så hårdt for at fastholde. Formel B har bevaret sin Michelin stjerne siden 2004 og er dermed den nuværende restaurant i Danmark, der har haft en stjerne i længst tid:

”Det var det første vi tænkte på, når vi stod op, og det sidste vi tænkte på, når vi gik i seng, men sådan er det ikke mere”, siger Rune.

I dag er Kristian og Rune i fuld gang med at transformere formel B til en restaurant fri for de rammer og uskrevne regler der har defineret den Københavnske madscene i jagten på Michelin guidens gunst.

A la carte til overkommelige priser

”Vores kvalitet, råvare respekt og service niveau ændres ikke, men både Rune og jeg er begge lidt trætte af menu konceptet, som man finder på de fleste Michelin restauranter i dag”, siger Kristian, og fortsætter:

”Så på mange måder er det måske et paradigmeskifte i forhold til, hvordan det har været de sidste 20 år på den danske madscene, om det så fortsat er en stjerne værdigt er ikke op til os at vurdere. Vi skal huske at vi som restaurant er der for gæsternes skyld, ikke omvendt og ej heller for Michelin guiden – et besøg på formel B skal være på gæstens præmisser.”

Tilbage til noget klassisk

I takt med deres 20-års jubilæum har Kristian og Rune taget et skridt tilbage og revurdere hvad formel B fremadrettet skal være for en restaurant. Visionen for fremtidens formel B er et konceptet der er mere enkelt, forståeligt og formbart efter den enkelte gæst ønsker og behov på aftenen. Ægte formel B klassikere som ”Jomfruhummer a´la Nage med spæde grønsager”, ” Vesterhavs pighvar med braiserede oksekæber og persille-hvidløgssauce” og ”Havtorn en surprise” er tilbage på kortet som faste elementer i gæstens udvalg af 10-12 a la carte retter der løbende bliver skiftet ud.

Skrevet i: Markedsføring

 
 

Seneste nyt fra redaktionen

Too Good To Go har reddet 200 mio. måltider fra skraldespanden

Detailhandel og en grosMiljø og sundhed21. 03. 2023

Too Good To Go har rundet en stor milepæl med 200 mio. reddede måltider på globalt plan. Siden lanceringen af appen har Too Good To Go i Danmark alene reddet over 13,7 mio. måltider takket være partnere som Netto, Lidl, Coop, Q8, Scandic og Lagkagehuset. Too Good To Gos milepæl med 200 mio.

Dansk vinder af fransk innovationspris

AktueltFødevareproduktionMesser og konferencer21. 03. 2023

Cabinplant A/S vinder innovationsprisen Trophées de l’Innovation for deres multihead veje- og pakkemaskine MHW SF Extreme-løsning til fuldautomatisk vejning og emballering af særligt klæbende produkter. Prisen er vundet på CFIA, der er en international udstilling for fødevareteknologi i

Menu hos Sticks n Sushi med produkter fra MATR.

Sticks går grønt med dansk plante-startup

FoodserviceMiljø og sundhedØkologi og bæredygtighed21. 03. 2023

Sushikæden Sticks’n’Sushi er teamet op med den danske start-up MATR, der producerer plantebaserede alternativer til kød. Samarbejdet sætter MATRs fermenterede planter på menuen på deres 25 restauranter i København, London og Berlin. Sticks’n’Sushi har gennem mere end 25 år lært danskerne at

øludvalg i spar-butik

Nyt specialølkoncept hos SPAR

Detailhandel og en grosDrikkevarer21. 03. 2023

Nu kan kunder i supermarkedskæden SPAR opleve et helt nyt øl-koncept, som byder på et bredere sortiment og gør det mere inspirerende at købe øl. Det nye koncept sker i samarbejde med Carlsberg og Royal Unibrew. I supermarkedskæden SPAR, som er en del af fødevarekoncernen Dagrofa, er der kommet

Geia Food har købt ind i Finland

AktueltFoodservice21. 03. 2023

Geia Food har opkøbt selskaberne Topfoods Finland OY og TFR Topfoods Retailing OY og ekspanderer dermed på det finske marked med produkter målrettet foodservice og industrikunder. Danske Gaia Food har haft checkhæftet frem for at kunne ekspandere i Finland og Norden. De har købt Topfoods

Mange forskellige retter på en bakke

Rådet for Sund Mad: Vi tager for meget mad fra kantinens buffet

FoodserviceMiljø og sundhed21. 03. 2023

Bugnende buffeter og store portioner leder ofte til automatisk overspisning og madspild, hvilket øger risikoen for overvægt og belaster klimaet unødvendigt. Kender du også til at spise for meget, når du går ombord i buffeten? Så er du ikke alene. En YouGov-undersøgelse fra 2021 viser, at op mod

Sebastian Holberg Svendsgaard er landets næste Bocuse d’Or-deltager

MarkedsføringMesser og konferencerTop21. 03. 2023

Mandag blev kokken Sebastian Holberg Svendsgaard udpeget som Danmarks officielle repræsentant ved det kommende Bocuse d'Or. Han får dermed muligheden for at blive den fjerde dansker, der vinder konkurrencen - hvis han altså går helt til tops. Sebastian Holberg Svendsgaard deltog i

Kvinde med tomat i laboratorie-miljø

Har du god innovativ ide? Så få den afprøvet

Forskning og uddannelse16. 03. 2023

Food & Bio Cluster Denmarks har lanceret en idékonkurrence, og hjernen bag den bedste idé vinder 25.000 kroner og tre måneders husleje i ét af Food & Bio Cluster Denmarks inkubationsmiljøer Arbejder du med en forretningsidé inden for fødevarer og bioressourcer, som der endnu ikke er

Kokkeelever

Kokkeelever indtager badehotel

Forskning og uddannelseMarkedsføring16. 03. 2023

Den 23. marts venter der både kokke og gæster på Stella Maris en oplevelse ud over det sædvanlige. Det sydfynske badehotel og restaurant overdrager køkkennøglerne til elever fra Svendborg Food, der for en aften får lov at fremvise deres evner med potter og pander for et betalende

JP McMahon

Ny bog er en hyldest til de gode irske råvarer

Markedsføring16. 03. 2023

I ugen for Skt. Patrick's Day lancerer den irske Michelinkok JP McMahon bogen An Alphabet of Aniar: Notes for a New Irish Cuisine, som er et kulturelt opslagsværk til mad fra den grønne ø. McMahon er et kendt navn på den danske madscene, ikke mindst på grund af sin restaurant i Galway, som ofte har

Tilmeld Nyhedsbrev

Tilmeld dig til dit online branchemagasin/avis

 
 
 
 
Få fuld adgang til indlægning af egne pressemeddelelser… Læs mere her

/Nyheder

  • Beckhoff Automation ApS

    Beckhoff på Hannover Messen

  • DENIOS ApS

    Øg sikkerheden ved dit opsamlingskar med tre små justeringer

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Vakuum bevarer den gode smag

  • Merrild Lavazza Danmark ApS

    Er kaffe sundt?  

  • Nemco Machinery A/S

    Slicing & Packaging Days hos Nemco

  • Beckhoff Automation ApS

    Nyt ansigt i Beckhoff

  • Kastberg Is ApS

    Molskroens Brasserie

  • Beckhoff Automation ApS

    Beckhoff på Embedded World 2023

  • DENIOS ApS

    35 krav du ikke må misse, når du opbevarer gasflasker udendørs

  • Beckhoff Automation ApS

    Beckhoff på ISH 2023

Vis alle nyheder fra vores FOKUSpartnere ›

Seneste Nyheder

  • Dansk vinder af fransk innovationspris

    21.03.2023

  • Too Good To Go har reddet 200 mio. måltider fra skraldespanden

    21.03.2023

  • Sticks går grønt med dansk plante-startup

    21.03.2023

  • Nyt specialølkoncept hos SPAR

    21.03.2023

  • Geia Food har købt ind i Finland

    21.03.2023

  • Rådet for Sund Mad: Vi tager for meget mad fra kantinens buffet

    21.03.2023

  • Sebastian Holberg Svendsgaard er landets næste Bocuse d’Or-deltager

    21.03.2023

  • Har du god innovativ ide? Så få den afprøvet

    16.03.2023

  • Kokkeelever indtager badehotel

    16.03.2023

  • Ny bog er en hyldest til de gode irske råvarer

    16.03.2023

  • Madværkstedet klar med flere events og udstillere end nogensinde

    16.03.2023

  • HORESTA: Nyt netværk vil fremtidssikre dansk gastronomi

    16.03.2023

  • Miljøminister udvider test af PFAS i drikkevandet

    16.03.2023

  • Just Eat udvider sin platform

    16.03.2023

  • Ny overenskomstaftale for hotel- og restaurantbranchen

    14.03.2023

Alle nyheder ›

Læs også TechMedias 3 fødevaremagasiner online

Annoncering i TechMedias 3 fødevaremagasiner

KONTAKT

TechMedia A/S
Naverland 35
DK – 2600 Glostrup
www.techmedia.dk
Telefon: +45 43 24 26 28
E-mail: info@techmedia.dk
Privatlivspolitik
Cookiepolitik