• Facebook
  • Instagram
  • MESSEOVERSIGT
  • KONTAKT
  • ANNONCERING
  • PARTNERLOGIN

FødevareFOKUS

Fokus på fødevareteknologi og fødevarer

  • Brød og kager
  • Certificering
  • Detailhandel og en gros
  • Drikkevarer
  • Emballage
  • Foodservice
  • Forskning og uddannelse
  • Frugt og grønt
  • Fødevareproduktion
  • Fødevaresikkerhed
  • Konfekture
  • Kød, fisk og fjerkræ
  • Markedsføring
  • Mejeri
  • Messer og konferencer
  • Miljø og sundhed
  • Politik og eksport
  • Råvarer og ingredienser
  • Økologi og bæredygtighed
  • Link til Klimateknologi

FoodserviceTop18. 01. 2022 | Kasper Mundt-Nielsen

Michelin-kok vender burgere hos McDonald’s

FoodserviceTop18. 01. 2022 By Kasper Mundt-Nielsen

Jonathan Berntsen, der står bag Restaurant Clou har sluppet fantasien løs og lavet en fransk simreret om til en burger.

Efter blot fire måneder modtog Jonathan Berntsens nye restaurant The Samuel en Michelin-stjerne. Foto: PR

Fra i dag kan man for formentlig første gang i Danmark prøve at få simremad serveret i en burger. Simremad er karakteriseret ved velsmag, en skøn sammensætning af ingredienser, og de mange timer maden har fået lov til at koge ind. Nu serverer kokken Jonathan Berntsen denne intense smag i en ny Homestyle.

Burgeren består af den bløde og smagfulde briochebolle og en saftig oksekødsbøf. Hertil kommer bløde løg forårsløg og friske skiver tomat. Derudover har Jonathan Berntsen brugt meget tid på at udvikle en fyldig og velsmagende rødvinssauce og kartoffelmayo, der gør den nye Beef Burgundy helt unik.

– Jeg var ikke i tvivl om, at jeg ville inkorporere vin i min McDonald’s burger. På min restaurant går jeg lige så meget op i at finde den rigtige vin som i maden, når jeg sammensætter min menu. Jeg har en stor svaghed for de dybe smage, som man kan få frem i en klassisk simreret. Og så passer den lige til den danske vinter, siger Jonathan Berntsen, der med sit bud på Beef Burgundy er vendt tilbage sine franske rødder, hvor han tog størstedelen af sin kokkeuddannelse.

Rødvinssaucen indeholder 2.7 procent alkohol og giver burgeren en distinkt fransk accent. Kartoffelmayo og de bløde løg er prikken over i’et og fuldender indtrykket af en unik burger på det danske marked. Jonathan Berntsen er stolt af burgeren, som han har brugt meget tid for at finde den helt rigtige balance.

– Det har været fantastisk sjovt at være med i køkkenet for at udvikle denne burger. Jeg kan godt lide at have en legende tilgang til maden. Jeg synes selv, at vi har ramt den helt rigtige simrerets-smag i denne burger, og jeg er meget spændt på, hvordan danskerne tager imod den, siger Jonathan Berntsen.

Spændt er også den kommercielle direktør hos McDonald’s, Marie Hürdum.

– Hele ideen med at samarbejde med nogle af vores dygtigste kokke er, at vi gerne vil udfordres. Jeg er ret sikker på, at vi ikke selv var kommet på ideen med at lave en klassisk, fransk simreret om til en burger. Men det gjorde Jonathan heldigvis, og jeg synes det er fedt, at vi på denne måde kan rykke ved burgeren som koncept og tilbyde vores gæste nye smagsoplevelser. For det er jo lige netop smagen der er i fokus – også i Beef Burgundy, som jeg synes, er en fantastisk innovativ burger, siger Marie Hürdum.

Skrevet i: Foodservice, Top

 
 

Seneste nyt fra redaktionen

Køkkenmaskine og bøtter med mad

Kenwood vil inspirere til mindre madspild

MarkedsføringMiljø og sundhedRåvarer og ingredienserØkologi og bæredygtighed01. 06. 2023

Med hjælp fra eksperter inden for bæredygtighed sætter køkkenmaskine-eksperten Kenwood nu fokus på at reducere madspild i køkkenet. Med initiativet “Let's Make Food, Better” vil Kenwood inspirere med anderledes opskrifter og nye måder at kombinere råvarer og ingredienser. Madspild er et globalt

Kok anretter mad med pincet

Tilbud til unge kokke: Bliv restauratør for en dag under Copenhagen Cooking

FoodserviceForskning og uddannelse01. 06. 2023

Sammen med Fiskerikajens gastronomiske legeplads, Fiskerizakajaen i Nordvest, tilbyder Copenhagen Cooking i august unge kokke at blive restauratører for en dag. Ambitiøse kokketalenter får stillet en restaurant gratis til rådighed, så de kan teste sig selv og præsentere deres koncept og menu for

Køkkencheferne og Søren Kanne, Divisionsdirektør, FOOD by Coor, jubler sammen med chef for markedsudvikling og indkøb i Miljømærkning Danmark, Niels Asger Jørgensen og Christian Pilgaard, chef for Center for Facility Management, Bygningsstyrelsen.

Coor sætter danmarksrekord i svanemærkede kantiner

FoodserviceMiljø og sundhedTopØkologi og bæredygtighed01. 06. 2023

FOOD by Door sætter Danmarksrekord med antallet af svanemærkede kantiner. De har nemlig sikret, at alle 25 kantiner i Bygningsstyrelsen er svanemærkede, og det har ingen kantineleverandør sikrer før. Dansk kantinedrift har nået en unik milepæl for den grønne dagsorden på fødevareområdet. Det er

Fremtidens plantebaserede fødevarer: Ansøgning til støtte fra Plantefonden er åben

Frugt og grøntFødevareproduktionLandbrugMiljø og sundhedØkologi og bæredygtighed01. 06. 2023

Partierne bag Aftale om grøn omstilling af dansk landbrug har afsat 675 mio. kr. til Plantefonden, der skal sikre flere satsninger på plantebaserede fødevarer i dansk landbrug. I går åbnede første ansøgningsrunde med en pulje på 58 mio. kr. Danmark skal i førertrøjen, når det handler om

SPAR Borup kåret som vinder af DM i Økologi 2023

Detailhandel og en grosØkologi og bæredygtighed01. 06. 2023

Igen i år har SPAR-kæden afholdt DM i Økologi, hvor alle kædens butikker har kæmpet gennem fire uger for at øge fokus og salget af økologiske varer og imødekomme kundernes efterspørgsel. Vinderen blev SPAR Borup, der nu kan fejre titlen som danmarksmester i økologi. I konkurrencens periode, der

Forskere tæt på at kunne fjerne rapsplantens bitre stoffer

AktueltForskning og uddannelse01. 06. 2023

50 procent af EU’s planteproteiner kommer fra rapsplanten. Men indtil nu har den kun været brugt til rapsolie og dyrefoder, fordi dens bitre smag har gjort den usund for mennesker at spise. Nu er forskere fra Københavns Universitet kommet et afgørende skridt tættere på at fjerne de bitre stoffer fra

Børn omkring et bord med spil og snacks

Danske børn er alt for søde: Nyt projekt skal hjælpe familier med at skære ned på slikket

AktueltFrugt og grøntKonfektureMiljø og sundhed01. 06. 2023

Danske børn får op til fire gange mere slik og søde sager, end Fødevarestyrelsen anbefaler. Et pilotprojekt i Hvidovre har hjulpet børnefamilier til at skære ned. Nu vil Fødevarestyrelsen med støtte fra Nordea-fonden udbrede projektet ’Er du for sød?’ til flere kommuner. Myslibar i madpakken,

Åbning af Arla-gård i Nigeria

Arla åbner gård i Nigeria

LandbrugMejeri30. 05. 2023

Åbningen af Arlas første gård uden for Europa understreger andelsselskabets langvarige engagement i Nigeria. Undervisning af lokale mælkebønder og videndeling på tværs hele sektoren skal give mejeriproduktion et løft i landet, der står til at blive et af de mest befolkede i verden. Embedsfolk

Visualisering af Recharge City ved Horsens

Gourmet-café til bilister og lastbilchauffører

Foodservice30. 05. 2023

Den populære café GRAN i Horsens åbner i 2024 dørene til et helt nyt koncept hos Recharge City. Det nye tiltag kalder de et gourmet-café-koncept, der skal levere god mad til både bilister og lastbilchauffører, hvor de kan forkæle sig selv og tage en pause fra køreturen i en afslappende atmosfære.

Køkkenprisen 2023 logo

Se de nominerede til Køkkenprisen 2023

AktueltFoodservice30. 05. 2023

Landbrug og Fødevarer har offentliggjort de nominerede til Køkkenprisen 2023. De nominerede udmærker sig i særdeleshed ved deres store fokus på økologi samt køkkenets vilje til at arbejde med at fremme udviklingen af bæredygtige måltider. Et stærkt felt vidner om, at der bliver arbejdet

Tilmeld Nyhedsbrev

Tilmeld dig til dit online branchemagasin/avis

 
 
 
 
Få fuld adgang til indlægning af egne pressemeddelelser… Læs mere her

/Nyheder

  • Kastberg Is ApS

    Idylliske Knudhule Badehotel

  • Beckhoff Automation ApS

    Beckhoffs innovationsstrategi er 40 år gammel – og holder stadig

  • Beckhoff Automation ApS

    EtherCAT-klemmen ELX6233 til kompakt integration af Ethernet-APL i styringssystemet

  • Dagrofa Foodservice A/S

    Dagrofa Foodservice: Støtte til fremtidens stjernekokke

  • Beckhoff Automation ApS

    Beckhoff Vision præmieret med 2 produktdesign priser

  • Beckhoff Automation ApS

    Tavlefri automation vinder 2 design priser

  • Busch Vakuumteknik A/S

    TA-Luft godkender MINK MM fra Busch

  • Beckhoff Automation ApS

    20 år med EtherCAT fra Beckhoff

  • Kastberg Is ApS

    14 af de bedste danske desserter

  • Dagrofa Foodservice A/S

    Dagrofa Foodservice hjælper Cooking for a Cause med at samle penge ind til SMILfonden

Vis alle nyheder fra vores FOKUSpartnere ›

Seneste Nyheder

  • Kenwood vil inspirere til mindre madspild

    01.06.2023

  • Tilbud til unge kokke: Bliv restauratør for en dag under Copenhagen Cooking

    01.06.2023

  • Coor sætter danmarksrekord i svanemærkede kantiner

    01.06.2023

  • Fremtidens plantebaserede fødevarer: Ansøgning til støtte fra Plantefonden er åben

    01.06.2023

  • Forskere tæt på at kunne fjerne rapsplantens bitre stoffer

    01.06.2023

  • SPAR Borup kåret som vinder af DM i Økologi 2023

    01.06.2023

  • Danske børn er alt for søde: Nyt projekt skal hjælpe familier med at skære ned på slikket

    01.06.2023

  • Arla åbner gård i Nigeria

    30.05.2023

  • Gourmet-café til bilister og lastbilchauffører

    30.05.2023

  • Se de nominerede til Køkkenprisen 2023

    30.05.2023

  • Technopolymer-ventiler til drikkevaredispensere

    30.05.2023

  • Nu lanceres de nye, nordiske næringsstofanbefalinger

    30.05.2023

  • Salget af økologisk kød er presset

    30.05.2023

  • Dansk forsøg afslører: Du kan blive mæt ved blot at se billeder af mad på din telefon

    30.05.2023

  • Nye tal fra Coop: Danskernes indkøbsvaner giver positiv klimaeffekt

    25.05.2023

Alle nyheder ›

Læs også TechMedias 3 fødevaremagasiner online

Annoncering i TechMedias 3 fødevaremagasiner

KONTAKT

TechMedia A/S
Naverland 35
DK – 2600 Glostrup
www.techmedia.dk
Telefon: +45 43 24 26 28
E-mail: info@techmedia.dk
Privatlivspolitik
Cookiepolitik