På 5 minutter fik den lille virksomhed Linser for Livet på Djursland fuldtegnet et crowdfunding-lån på 200.000 kr. til udvidelse af deres økologiske linseproduktion. 59 danskere investerede hver mellem 1.000 og 5.000 kr. via crowdfunding-lån – en låntype, som forbrugere står i kø for at investere i. Linselånet er det tredje crowdfunding-lån i år på Coop Crowdfundings platform, der er fuldtegnet på under en time.

Ditte Tranberg, som er hjertet bag den lille virksomhed, Linser for Livet, havde en drøm om at udvide sin produktion af danske, økologiske linser. Hun skulle bruge 200.000 kr. for at lykkes, og i stedet for at gå i banken valgte Ditte at række ud til danskerne via Coop Crowdfundings platform, selvom det var med følelserne uden på tøjet.
- Man har jo lidt ondt i maven, når man inviterer folk ind i sin virksomhed på den her måde og beder dem investere i ens drømme. Hvad hvis folk tænker ‘ja, held og lykke med det projekt’. Men så blev det jo bare revet væk. Det er jo helt vildt, lyder det fra en lettet og glad Ditte Tranberg, der nu kan flytte produktionen fra lejede lokaler i Aarhus til en nyerhvervede slægtsgård i Skader på Djursland.
Tredje lån revet væk i år
Med bare 5 minutter på platformen, er Dittes linselån det hurtigst tegnede projekt nogensinde hos Coop Crowdfunding, som er den største danske crowdfunding platform.
– Vi oplever enorm interesse fra forbrugerne, når virksomheder som Linser for Livet vælger at finansiere deres grønne tiltag via crowdfunding-lån. Lånene bliver mildest talt revet væk, fortæller Nicolai Jæpelt, chef for Coop Crowdfunding.
Udover Linser for Livet har Thise i april lånt 1 mio. af forbrugerne på 55 minutter, mens den lille virksomhed Grönt, som producerer færdiglavede grønne retter, lånte 200.000 kr. på bare 35 minutter. Ifølge Nicolai Jæpelt skyldes låne-succesen forbrugernes ønske om at hjælpe iværksættere og samtidig give et bidrag til den grønne omstilling.
– Når forbrugerne investerer på den her måde mellem 1.000 og 5.000 kr., er forrentningen tydeligvis ikke det afgørende. Det handler i langt højere grad om at hjælpe iværksættere med at realisere deres nye grønne tiltag, og på den måde være med til at sætte skub i den grønne omstilling ved faktisk at gøre noget lige nu, afslutter Nicolai Jæpelt.