24. og 25. september lukker Engestofte Gods på Lolland dørene op for Madens Folkemøde.
Det er anden gang, hele mad-Danmark samles for at debattere, inspirere, udfordre og dele ud af det, vi kan i vores fødevaresystem.
Madens Folkemøde er et folkeligt og fagligt folkemøde om vores mad og den måde, vi producerer den på. Over to dage mødes producenter, kokke, foodservice, madfolk, beslutningstagere, jordbrugere og danskere for at dele viden, holdninger og madglæde.
Danmark står allerede stærkt på fødevarescenen med en innovativ restaurantbranche og en lang række avlere og producenter samt en fødevareindustri, som de senere år har sat barren højt for det, vi producerer og spiser. Samtidig bliver flere og flere danskere bevidste om deres mad og stiller krav til det, de putter i indkøbskurven og stiller på middagsbordet.
Vores mad er med andre ord blevet andet og meget mere end et spørgsmål om at få fyldt maven.
Maden kan være en vej til både oplevelse, nydelse, udvikling og vækst. Og den kan bane vejen for bæredygtige løsninger, der peger ind i fremtiden.
Formålet med Madens Folkemøde er samle alle, der på den ene eller anden måde har et engagement i vores mad på ét sted, så vi kan se udfordringer og muligheder ud fra mange forskellige optikker og i bedste fald skabe nye relationer, samarbejder og løsninger, som skubber Danmark endnu længere frem som en af de mest fremsynede og innovative fødevarenationer i verden.
Med mere end 150 forskellige arrangementer, der spænder fra debatter over skuekøkkener, fællesmiddage og markedsboder til særlige spor rettet mod børn og unge, inviterer Madens Folkemøde til den helt store samtale om vores mad.
Madens Folkemøde er åben for alle og finder sted på Engestofte Gods på Lolland fredag 24. september til lørdag 25. september.
Bestyrelsen i Madens Folkemøde består af 11 medlemmer. De repræsenterer alle led i fødekæden – fra den økologiske landmand til det konventionelle storlandbrug, fra iværksætteren til politikeren og madhåndværkeren til forbrugeren.