Den er 40, nok også relativt fed, men bestemt ikke færdig. I går var det nemlig 40 år siden, at Langelænder-pølser, som vi kender dem i dag, blev produceret første gang. Det skriver Stryhns Gruppen på LinkedIn.
“Selve fabrikkens historie går længere tilbage. Langelands slagterier i Rudkøbing fusionerede i 1980 med andelsselskabet Expo Fyn. Desværre måtte slagteriet lukke efter kun 2 år, hvilket fik 8 af medarbejderne til at tage sagen i egen hånd, og de indrettede pølsemageri i Simmerbølles gamle mejeri under navnet A/S Pølsefabrikken Langeland,” skriver de.
De nåede dog knapt at komme i gang, inden de måtte lukke igen.
“En spegepølsefabrikant fra Falster overtog kort efter, i 1983, fabrikken og skiftede navn til Ø Pølser A/S, og det var her, de begyndte at producere de pølser, der senere skulle blive ”kendt på knækket”. I dag er 40-årsdagen for produktionen af de første ”nye pølser” fra Langeland,” skriver Stryhns-gruppen videre.
Fik først navnet i 1995
Det var dog først i 1995, at pølserne fik deres nuværende navn. Det skete, da da Stryhns Gruppen opkøbte fabrikken og omdøbte pølserne.
“Der er sket meget siden 1980’erne, og i dag producerer vi omkring 3,500 tons pølser årligt på fabrikken. Det kræver teamwork, planlægning og omstilling. Vi skal være punktlige og klar til at levere den gode kvalitet, folk kender fra Langelænder pølserne. Jeg er meget stolt af vores team, som yder en kæmpeindsats for altid at kunne være leveringsdygtige. Det har været medvirkende til, vi slog produktionsrekord i uge 21, hvor vi producerede 151 tons pølser på en uge med en leveringsprocent på over 99,5%”, fortæller fabrikschef for Langelænder Pølser Alan Madsen i LinkedIn-opslaget.