• Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn
  • MESSEOVERSIGT
  • KONTAKT
  • ANNONCERING
  • PARTNERLOGIN

FødevareFOKUS

Fokus på fødevareteknologi og fødevarer

  • Brød og kager
  • Certificering
  • Detailhandel og en gros
  • Drikkevarer
  • Emballage
  • Foodservice
  • Forskning og uddannelse
  • Frugt og grønt
  • Fødevareproduktion
  • Fødevaresikkerhed
  • Konfekture
  • Kød, fisk og fjerkræ
  • Markedsføring
  • Mejeri
  • Messer og konferencer
  • Miljø og sundhed
  • Politik og eksport
  • Råvarer og ingredienser
  • Økologi og bæredygtighed
  • Link til Klimateknologi

Brød og kagerFoodserviceMiljø og sundhedTop07. 01. 2025 | Mikkel Bækgaard

Lancerer blandt andet Havreris: Valsemøllen i ny strategisk fuldkornssatsning til det professionelle køkken

Brød og kagerFoodserviceMiljø og sundhedTop07. 01. 2025 By Mikkel Bækgaard

Det bliver nemmere for ernærings- og madprofessionelle i Danmark at sætte fuldkorn på menuen, når Valsemøllen til januar lancerer Økologiske Havreris. Dermed tager det populære danske mølleri også det første skridt mod en helt ny kategori, og åbner op for, at ernæringsprofessionelle kan servere dansk korn som en større del af måltidet end blot brødet.

Valsemøllen fejrede 125-års jubilæum i 2024, og har igennem alle årene sat fokus på dansk korn og en stærk tradition for at skabe smagfulde og næringsrige produkter – alt sammen dyrket af danske landmænd og forarbejdet til brug i danske køkkener. Med kort vej fra jord til bord som en generel målsætning, har Valsemøllen nu valgt at se videre fra brødet til også at rumme måltidet i sin helhed.

Havreris er det første skridt på vejen, og er udviklet specifikt til professionelle køkkener, der ønsker at servere smagfulde måltider med høj næringsværdi og minimal miljøpåvirkning tilberedt af gode råvarer. I de travle køkkener – lige fra kantiner og cateringvirksomheder til større serveringssteder – efterspørges driftssikre, nemme og håndterbare løsninger, der samtidig taler ind i en næringsrigtig og ansvarlig dagsorden.

Fra danske marker til velsmagende og nærende retter i professionelle køkkener

Fødevarestyrelsen anbefaler at spise 90 gram fuldkorn om dagen som del af en varieret kost. Valsemøllen Havreris indeholder 100 gram fuldkorn pr. 100 gram, er en kilde til protein og rig på fibre. Havreris er desuden nøglehulsmærket. Samtidig er havrerisen dyrket, høstet og produceret økologisk i Danmark med kort vej fra jord til bord. 

“Havreris rammer en vigtig tendens i foodservice, hvor der er stigende fokus på lokale råvarer, økologiske produkter og madspild. Det er fuldkorn af høj kvalitet og som er nemme at tilberede uden, at det kræver ekstra tid eller ressourcer”, siger Lisbeth Wassmann Hjertebjerg, kok, professionsbachelor i ernæring og sundhed og marketingschef hos Valsemøllen.

Med en kogetid på kun 10 minutter er havreris en nem og effektiv løsning, f.eks. som supplement eller variation til ris, pasta og andet tilbehør. Ved at vælge fuldkornsprodukter som havreris kan klimaaftrykket fra måltider reduceres med op til 45 % sammenlignet med traditionelle alternativer som hvide ris. (Kilde: Consito Den Store Klimadatabase)

Store forventninger til Havreris 

”Vores nye havreris har været længe undervejs, og vi har samarbejdet med både ernæringseksperter og kokke, der har testet dem grundigt i storkøkkener for at sikre et produkt, der lever op til de krav, man møder i professionelle køkkener. De økologiske danske havrekerner har gennemgået omfattende tests for at sikre den rette smag og konsistens”, siger Jesper Cantby, salgs- og marketingdirektør i Valsemøllen og fortsætter:

”Vi ved, at det kan tage tid at vænne sig til nye produkter, men vi forventer, at havreris bliver et populært valg, fordi det er et enkelt og fleksibelt produkt, der er nemt at integrere i både små og store køkkener, hvor fleksibilitet er afgørende”.

Nem og fleksibel tilberedning i alverdens retter

Havreris er velegnet til alverdens måltider, og er en god ledsager til danske livretter eller retter fra Middelhavet og det asiatiske, mellemøstlige og latinamerikanske køkken, hvor man ofte ellers ville vælge ris eller pasta. Havreris kan bruges som tilbehør til klassiske gryderetter, i wok, som base i bowls og salater eller i stedet for hvide ris i en nordisk version af Fried Rice. 

Havrerisene kan gemmes til dagen efter og bruges både varme eller kolde. De kan sagtens genopvarmes uden tab af smag og tekstur, hvilket gør det let at bruge dem i nye retter dagen efter og dermed reducere madspild.

Havreris kan fås via landets foodserviceleverandører fra januar 2025. 

Skrevet i: Brød og kager, Foodservice, Miljø og sundhed, Top

Seneste nyt fra redaktionen

Charcuteri kan også være grønt

FoodserviceFrugt og grøntMiljø og sundhedØkologi og bæredygtighed26. 06. 2025

Charcuteri er normalt lavet på kød, men sådan behøver det ikke at være, hvis man spørger slagter Michael Museth. Han har gennem flere år eksperimenteret med plantebaseret charcuteri. Det har givet både spændende resultater og masser af udfordringer. Hvad laver en slagter egentlig? Er det noget

Partnerskab: Madens Folkemøde skal være et fast event i Nykøbing Falster

Messer og konferencer26. 06. 2025

Det var positivt for både antallet af gæster og omsætningen i byens butikker, at Madens Folkemøde i år blev afholdt i Nykøbing Falster. Økonomiudvalget i Guldborgsund Kommune har derfor besluttet at indgå en partnerskabsaftale med Madens Folkemøde og støtte eventet økonomisk de næste tre

To dages burgerfest: Burgerlegenden George Motz vender tilbage til Gasoline Grill

AktueltFoodserviceKød, fisk og fjerkræ26. 06. 2025

Den amerikanske ”Burger Scholar” og manden bag den ikoniske dokumentar HamburgerAmerica, George Motz, gæster Gasoline Grill igen den 2. og 3. juli. Hvis man missede ham i2019 og 2022, får du man en ny og eksklusiv chance for at sætte tænderne i hansverdensberømte Fried Onion Burger – direkte fra

Ni grønne organisationer: Danmark bør bruge EU-formandskabet til at gentænke landbrugsstøtten

LandbrugMiljø og sundhedPolitik og eksportTopØkologi og bæredygtighed26. 06. 2025

Når Danmark overtager EU-formandskabet i 2025, falder det sammen med opstarten af forhandlingerne om EU’s landbrugspolitik efter 2027. I den forbindelse opfordres regeringen til at bruge formandskabet aktivt til at fremme en grøn omstilling af landbruget på europæisk plan. Økologisk

Dagrofas inspirationsmesse vender tilbage med endnu flere masterclasses

AktueltFoodserviceMesser og konferencer26. 06. 2025

Den 10. september bliver TAP1 i København omdannet til et madmekka, når ’Madscenen - for professionelle’ finder sted. Her bliver det muligt at opleve over 150 udstillere og masser af gastronomiske events/masterclasses. Sidste år deltog mere end 1.400 madentusiaster i inspirationsmessen, som

Organic Summit 2025 i København præsenterer sit speaker line-up

LandbrugMesser og konferencerMiljø og sundhedØkologi og bæredygtighed24. 06. 2025

Stærke speakere fra hele Europa samles til Organic Summit i København den 18. og 19. august for at blive enige om et fælles charter med konkrete anbefalinger til, hvordan økologisk produktion og forbrug i EU kan vokse til 25 procent i 2030 og dermed bidrage til omstillingen af den fremtidige

Gode tilbud – dårligt for klimaet: Supermarkeders mængderabat fører til madspild

Detailhandel og en grosFrugt og grøntMiljø og sundhedØkologi og bæredygtighed24. 06. 2025

Et nyt studie afslører en uheldig effekt af supermarkedernes populære “2 for 1”-tilbud: De får os ikke bare til at købe mere – de får os også til at smide mere mad ud. Madspild er et enormt globalt problem – både økonomisk og klimamæssigt. FN estimerer, at en tredjedel af al mad går til

Veteran og nyslået Michelinkok vinder Sol over Gudhjem

AktueltFoodserviceMesser og konferencer24. 06. 2025

Sidste uge var en god uge for kokkeveteranen Allan Schultz. Først fik hans restaurant Parsley Salon i Hellerup tildelt i Michelinstjerne, og lørdag kunne han hæve trofæet som vinder af Danmarks største kokkekonkurrence kokkekonkurrence, Sol over Gudhjem. Det blev Allan Schultz, som med teknisk

De nominerede til Køkkenprisen 2025 er nu fundet

AktueltFoodserviceØkologi og bæredygtighed24. 06. 2025

Landbrug af Fødevarer kan nu afsløre, hvilke tre offentlige køkkener, der er nomineret til Køkkenprisen 2025. Landbrug & Fødevarer og Køkkenprisens jury er klar til at hædre de offentlige køkkener, hvor faglighed, smag og bæredygtighed går op i en højere enhed. For sjette år i træk uddeles

AAU-forskere: Proteiner fra græs kan være fremtiden

Forskning og uddannelseFrugt og grøntFødevareproduktionMiljø og sundhedRåvarer og ingredienserTopØkologi og bæredygtighed24. 06. 2025

Indenfor få år kan protein udvundet fra almindeligt kløvergræs være en hovedingrediens i en lang række almindelige fødevarer som f.eks. is, yoghurt og proteindrikke. Forskere på AAU har længe arbejdet på at trække de rene proteinstrenge ud af græsset, og nu er det lykkes at fjerne både smag og farve

Tilmeld Nyhedsbrev

Tilmeld dig til dit online branchemagasin/avis

 
 
 
 
Få fuld adgang til indlægning af egne pressemeddelelser… Læs mere her

/Nyheder

  • DENIOS ApS

    NYHED: Her er fremtidens opbevaring af farlige stoffer

  • Busch Vakuumteknik A/S

    MRPC modtager “Innovation in Vacuum Busch Award”

  • DENIOS ApS

    Hvilket batteriskab er det rigtige for dig?

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Busch Vacuum Solutions præsenterer den intelligente TYR PLUS kapselblæser

  • DENIOS ApS

    Dette er, hvad der sker, når batterier bryder i brand

  • Spirax Sarco Danmark

    Bestil en anlægsgennemgang af dit dampsystem

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Sommer vedligeholdelsestips til din vakuumpumpe: 6 gode anbefalinger

  • DENIOS ApS

    Sådan udnytter du den stille periode i sommerferien

  • DENIOS ApS

    Så er det sidste chance

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Høj præcision i CNC-fræsning takket være vakuum

Vis alle nyheder fra vores FOKUSpartnere ›

Seneste Nyheder

  • Charcuteri kan også være grønt

    26.06.2025

  • Partnerskab: Madens Folkemøde skal være et fast event i Nykøbing Falster

    26.06.2025

  • To dages burgerfest: Burgerlegenden George Motz vender tilbage til Gasoline Grill

    26.06.2025

  • Ni grønne organisationer: Danmark bør bruge EU-formandskabet til at gentænke landbrugsstøtten

    26.06.2025

  • Dagrofas inspirationsmesse vender tilbage med endnu flere masterclasses

    26.06.2025

  • Organic Summit 2025 i København præsenterer sit speaker line-up

    24.06.2025

  • Gode tilbud – dårligt for klimaet: Supermarkeders mængderabat fører til madspild

    24.06.2025

  • Veteran og nyslået Michelinkok vinder Sol over Gudhjem

    24.06.2025

  • De nominerede til Køkkenprisen 2025 er nu fundet

    24.06.2025

  • AAU-forskere: Proteiner fra græs kan være fremtiden

    24.06.2025

  • Lagkagehuset leverer rekordomsætning i 2024 og forbedrer driften markant

    19.06.2025

  • Energidrik bliver officiel partner på Roskilde Festival

    19.06.2025

  • Klar til indstillinger til Årets Ret Med Gris og Årets Ret med Ost

    19.06.2025

  • Nyt innovationsprogram skal skabe mere bæredygtige løsninger i convenience-branchen

    19.06.2025

  • Pantsystem sparer over 50 kg engangsplast årligt i Nordhavn-kantine

    19.06.2025

Alle nyheder ›

Læs også TechMedias 2 fødevaremagasiner online

Annoncering i TechMedias 2 fødevaremagasiner

KONTAKT

TechMedia A/S
Naverland 35
DK – 2600 Glostrup
www.techmedia.dk
Telefon: +45 43 24 26 28
E-mail: info@techmedia.dk
Privatlivspolitik
Cookiepolitik