• Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn
  • MESSEOVERSIGT
  • KONTAKT
  • ANNONCERING
  • PARTNERLOGIN

FødevareFOKUS

Fokus på fødevareteknologi og fødevarer

  • Brød og kager
  • Certificering
  • Detailhandel og en gros
  • Drikkevarer
  • Emballage
  • Foodservice
  • Forskning og uddannelse
  • Frugt og grønt
  • Fødevareproduktion
  • Fødevaresikkerhed
  • Konfekture
  • Kød, fisk og fjerkræ
  • Markedsføring
  • Mejeri
  • Messer og konferencer
  • Miljø og sundhed
  • Politik og eksport
  • Råvarer og ingredienser
  • Økologi og bæredygtighed
  • Link til Klimateknologi

FoodserviceTop23. 03. 2021 | Kasper Mundt-Nielsen

Ældgammel kro tripper for at åbne igen

FoodserviceTop23. 03. 2021 By Kasper Mundt-Nielsen

Der er travlt i Den Gamle Kro i Overgade, der efter regeringens seneste udmelding, håber på at kunne åbne den 6. maj. Hele kroen skal have en overhaling, så de står Odenseanerne en kulinarisk helhedsoplevelse.

Vi ønsker at løfte historien ind i nutiden, så vi kommer til at åbne kroen med den største respekt og ydmyghed overfor fortiden og vil fortsat servere dansk kvalitetsmad, siger ny administrerende direktør for Den Gamle Kro i Overgade.

Det 340 år gamle hus i Odenses historiske kvarter har i årenes løb fungeret som både konditori, bageri, skomager, frugthandel, skomager og værtshus, men i de sidste mere end 80 år er det blevet kendt som ikonisk kro. Og det er da også en videreførelse af det, som odenseanerne kan glæde sig til, når Den Gamle Kro genåbner – dog i nye klæder.

Det nye koncept kommer til at stå på tre ben; en kro med dansk mad, selskabslokalerne på kroens førstesal og en deli med kroens produkter og dagens delikatesser.

– Vi ønsker at løfte historien ind i nutiden, så vi kommer til at åbne kroen med den største respekt og ydmyghed overfor fortiden og vil fortsat servere dansk kvalitetsmad. Vi vil dog gøre det med et moderne tvist. Og som noget nyt vil vi åbne en deli, så man fra gaden kan komme ind og købe dagens delikatesser og kroens specialiteter, siger Den Gamle Kros nye adm. direktør, Claus Sigmann og tilføjer, at også selskabslokalerne på førstesalen bliver en central del af det nye koncept. Claus Sigmann er en del af ejerkredsen sammen med Keld Askær Sørensen, købmand og medejer af Hotel Ærøhus, og René Brun Pedersen, der driver Odense Golfklubs Restaurant, og han glæder sig til at servere helhedsoplevelser for Den Gamle Kros gæster.

Claus Sigmann er en del af ejerkredsen sammen med Keld Askær Sørensen, købmand og medejer af Hotel Ærøhus, og René Brun Pedersen, der driver Odense Golfklubs Restaurant, og han glæder sig til at servere helhedsoplevelser for Den Gamle Kros gæster.

– Gæsterne skal have en kulinarisk oplevelse, men de skal i endnu højere grad have en helhedsoplevelse, så de går ud ad døren med smil på læben og varme i kroppen – og så behøver de ikke nødvendigvis kunne huske, hvad de præcist spiste, siger Claus Sigmann, der allerede som ung fik en tilknytning til Den Gamle Kro.

– Vi har hver især vores bevægegrunde for at gå ind i det her, men overordnet ønsker vi at skabe et sted, der udfylder både det hul, som Den Gamle Kro efterlod, da den lukkede, men også et hul, som vi mener, der er i restaurationsmarkedet i Odense. Jeg kan huske Den Gamle Kro fra dengang, jeg gik i byen på Atlantic. Der var noget ikonisk og tiltrækkende over kroen, og jeg kan huske, at jeg allerede dengang havde en fornemmelse af, at kroen og jeg en dag skulle noget sammen, siger Claus Sigmann, der tidligere har drevet restauranter i Trekantsområdet.

Han håber, at Den Gamle Kro kan være klar til at slå dørene op allerede 6. maj, hvor restauranter igen må invitere gæster indenfor. Det kan blive svært at blive helt klar på seks uger, for hele kroen skal shines op, så derfor kan åbningen sagtens komme til at foregå i etaper.

– Jeg er selvfølgelig glad for, at der er kommet en dato i kalenderen i forhold til, hvornår restauranter igen må åbne. Vi er i fuld gang med at renovere stedet og håber, vi bliver klar til 6. maj, men virkeligheden kan sagtens blive, at vi åbner i etaper, så vores deli er det første, der slår dørene op. Nu må vi se. Sikkert er det i hvert fald, at vi glæder os enormt meget til at invitere odenseanerne indenfor, siger Claus Sigmann. Den Gamle Kro har været lukket siden april 2020.

Skrevet i: Foodservice, Top

Seneste nyt fra redaktionen

Charcuteri kan også være grønt

FoodserviceFrugt og grøntMiljø og sundhedØkologi og bæredygtighed26. 06. 2025

Charcuteri er normalt lavet på kød, men sådan behøver det ikke at være, hvis man spørger slagter Michael Museth. Han har gennem flere år eksperimenteret med plantebaseret charcuteri. Det har givet både spændende resultater og masser af udfordringer. Hvad laver en slagter egentlig? Er det noget

Partnerskab: Madens Folkemøde skal være et fast event i Nykøbing Falster

Messer og konferencer26. 06. 2025

Det var positivt for både antallet af gæster og omsætningen i byens butikker, at Madens Folkemøde i år blev afholdt i Nykøbing Falster. Økonomiudvalget i Guldborgsund Kommune har derfor besluttet at indgå en partnerskabsaftale med Madens Folkemøde og støtte eventet økonomisk de næste tre

To dages burgerfest: Burgerlegenden George Motz vender tilbage til Gasoline Grill

AktueltFoodserviceKød, fisk og fjerkræ26. 06. 2025

Den amerikanske ”Burger Scholar” og manden bag den ikoniske dokumentar HamburgerAmerica, George Motz, gæster Gasoline Grill igen den 2. og 3. juli. Hvis man missede ham i2019 og 2022, får du man en ny og eksklusiv chance for at sætte tænderne i hansverdensberømte Fried Onion Burger – direkte fra

Ni grønne organisationer: Danmark bør bruge EU-formandskabet til at gentænke landbrugsstøtten

LandbrugMiljø og sundhedPolitik og eksportTopØkologi og bæredygtighed26. 06. 2025

Når Danmark overtager EU-formandskabet i 2025, falder det sammen med opstarten af forhandlingerne om EU’s landbrugspolitik efter 2027. I den forbindelse opfordres regeringen til at bruge formandskabet aktivt til at fremme en grøn omstilling af landbruget på europæisk plan. Økologisk

Dagrofas inspirationsmesse vender tilbage med endnu flere masterclasses

AktueltFoodserviceMesser og konferencer26. 06. 2025

Den 10. september bliver TAP1 i København omdannet til et madmekka, når ’Madscenen - for professionelle’ finder sted. Her bliver det muligt at opleve over 150 udstillere og masser af gastronomiske events/masterclasses. Sidste år deltog mere end 1.400 madentusiaster i inspirationsmessen, som

Organic Summit 2025 i København præsenterer sit speaker line-up

LandbrugMesser og konferencerMiljø og sundhedØkologi og bæredygtighed24. 06. 2025

Stærke speakere fra hele Europa samles til Organic Summit i København den 18. og 19. august for at blive enige om et fælles charter med konkrete anbefalinger til, hvordan økologisk produktion og forbrug i EU kan vokse til 25 procent i 2030 og dermed bidrage til omstillingen af den fremtidige

Gode tilbud – dårligt for klimaet: Supermarkeders mængderabat fører til madspild

Detailhandel og en grosFrugt og grøntMiljø og sundhedØkologi og bæredygtighed24. 06. 2025

Et nyt studie afslører en uheldig effekt af supermarkedernes populære “2 for 1”-tilbud: De får os ikke bare til at købe mere – de får os også til at smide mere mad ud. Madspild er et enormt globalt problem – både økonomisk og klimamæssigt. FN estimerer, at en tredjedel af al mad går til

Veteran og nyslået Michelinkok vinder Sol over Gudhjem

AktueltFoodserviceMesser og konferencer24. 06. 2025

Sidste uge var en god uge for kokkeveteranen Allan Schultz. Først fik hans restaurant Parsley Salon i Hellerup tildelt i Michelinstjerne, og lørdag kunne han hæve trofæet som vinder af Danmarks største kokkekonkurrence kokkekonkurrence, Sol over Gudhjem. Det blev Allan Schultz, som med teknisk

De nominerede til Køkkenprisen 2025 er nu fundet

AktueltFoodserviceØkologi og bæredygtighed24. 06. 2025

Landbrug af Fødevarer kan nu afsløre, hvilke tre offentlige køkkener, der er nomineret til Køkkenprisen 2025. Landbrug & Fødevarer og Køkkenprisens jury er klar til at hædre de offentlige køkkener, hvor faglighed, smag og bæredygtighed går op i en højere enhed. For sjette år i træk uddeles

AAU-forskere: Proteiner fra græs kan være fremtiden

Forskning og uddannelseFrugt og grøntFødevareproduktionMiljø og sundhedRåvarer og ingredienserTopØkologi og bæredygtighed24. 06. 2025

Indenfor få år kan protein udvundet fra almindeligt kløvergræs være en hovedingrediens i en lang række almindelige fødevarer som f.eks. is, yoghurt og proteindrikke. Forskere på AAU har længe arbejdet på at trække de rene proteinstrenge ud af græsset, og nu er det lykkes at fjerne både smag og farve

Tilmeld Nyhedsbrev

Tilmeld dig til dit online branchemagasin/avis

 
 
 
 
Få fuld adgang til indlægning af egne pressemeddelelser… Læs mere her

/Nyheder

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Busch Vacuum Solutions præsenterer den intelligente TYR PLUS kapselblæser

  • DENIOS ApS

    Dette er, hvad der sker, når batterier bryder i brand

  • Spirax Sarco Danmark

    Bestil en anlægsgennemgang af dit dampsystem

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Sommer vedligeholdelsestips til din vakuumpumpe: 6 gode anbefalinger

  • DENIOS ApS

    Sådan udnytter du den stille periode i sommerferien

  • DENIOS ApS

    Så er det sidste chance

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Høj præcision i CNC-fræsning takket være vakuum

  • DENIOS ApS

    Sikker tøndehåndtering starter her

  • Spirax Sarco Danmark

    Vi sætter fokus på damp som en naturlig energikilde

  • DENIOS ApS

    Lær at håndtere lækager på 90 min.

Vis alle nyheder fra vores FOKUSpartnere ›

Seneste Nyheder

  • Charcuteri kan også være grønt

    26.06.2025

  • Partnerskab: Madens Folkemøde skal være et fast event i Nykøbing Falster

    26.06.2025

  • To dages burgerfest: Burgerlegenden George Motz vender tilbage til Gasoline Grill

    26.06.2025

  • Ni grønne organisationer: Danmark bør bruge EU-formandskabet til at gentænke landbrugsstøtten

    26.06.2025

  • Dagrofas inspirationsmesse vender tilbage med endnu flere masterclasses

    26.06.2025

  • Organic Summit 2025 i København præsenterer sit speaker line-up

    24.06.2025

  • Gode tilbud – dårligt for klimaet: Supermarkeders mængderabat fører til madspild

    24.06.2025

  • Veteran og nyslået Michelinkok vinder Sol over Gudhjem

    24.06.2025

  • De nominerede til Køkkenprisen 2025 er nu fundet

    24.06.2025

  • AAU-forskere: Proteiner fra græs kan være fremtiden

    24.06.2025

  • Lagkagehuset leverer rekordomsætning i 2024 og forbedrer driften markant

    19.06.2025

  • Energidrik bliver officiel partner på Roskilde Festival

    19.06.2025

  • Klar til indstillinger til Årets Ret Med Gris og Årets Ret med Ost

    19.06.2025

  • Nyt innovationsprogram skal skabe mere bæredygtige løsninger i convenience-branchen

    19.06.2025

  • Pantsystem sparer over 50 kg engangsplast årligt i Nordhavn-kantine

    19.06.2025

Alle nyheder ›

Læs også TechMedias 2 fødevaremagasiner online

Annoncering i TechMedias 2 fødevaremagasiner

KONTAKT

TechMedia A/S
Naverland 35
DK – 2600 Glostrup
www.techmedia.dk
Telefon: +45 43 24 26 28
E-mail: info@techmedia.dk
Privatlivspolitik
Cookiepolitik