• Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn
  • MESSEOVERSIGT
  • KONTAKT
  • ANNONCERING
  • PARTNERLOGIN

FødevareFOKUS

Fokus på fødevareteknologi og fødevarer

  • Brød og kager
  • Certificering
  • Detailhandel og en gros
  • Drikkevarer
  • Emballage
  • Foodservice
  • Forskning og uddannelse
  • Frugt og grønt
  • Fødevareproduktion
  • Fødevaresikkerhed
  • Konfekture
  • Kød, fisk og fjerkræ
  • Markedsføring
  • Mejeri
  • Messer og konferencer
  • Miljø og sundhed
  • Politik og eksport
  • Råvarer og ingredienser
  • Økologi og bæredygtighed
  • Link til Klimateknologi

FoodserviceKød, fisk og fjerkræ26. 09. 2022 | Kasper Mundt-Nielsen

Koks lillebror Roks åbner pop up i Tivolo

FoodserviceKød, fisk og fjerkræ26. 09. 2022 By Kasper Mundt-Nielsen

Når Tivoli slår dørene op for dette års Halloween i Tivoli den 13. oktober, er der meget mere end blot hekse og græskar på menuen. For første gang uden for sommersæsonen lægger Det japanske Tårn lokaler til en pop-up restaurant, nemlig færøske ROKS som serverer frisk fisk og skaldyr i absolut topklasse.

Der venter en menu fra allerøverste hylde når ROKS indtager Tivoli.

Efter en god gastronomisk sommer med besøg fra danske restaurant Studio, spanske El Bar og islandske Dill, fortsætter Tivoli nu pop-up eventyret i Det japanske Tårn og byder på fisk og skaldyr fra allerøverste hylde, når holdet bag den to-stjernede Michelinrestaurant KOKS og søsterrestauranten ROKS, genbesøger Haven under dette års Halloweensæson i Tivoli.

Den nye pop-up har åbent i Tivoli fra d. 13. oktober til den 6. november.

En overflod af friskhed
Færøerne er kendt for deres overflod af friske fisk og skaldyr som fx kammuslinger, hestemuslinger, molboøsters, krabber, søpindsvin, jomfruhummere mv., som kan hives direkte op af det kolde, klare vand. Denne overflod kan Tivolis gæster nyde godt af, når færøske ROKS flytter ind i Det japanske Tårn og serverer pivfriske og spændstige fisk og skaldyr direkte fra Færøerne. På ROKS’ pop-up i Tivoli vil der altså være fuldt fokus på de unikke friske råvarers rene smage og på at vise de bedste sider af færøsk gastronomi.

Unik menu kun i Tivoli

ROKS er søsterrestaurant til den to-stjernede Michelin-restaurant, KOKS, som besøgte Tivoli i sommeren 2021, og som siden da er flyttet til Grønland, og det er køkkenchefen fra den to-stjernede moderrestaurant, Poul Andrias Ziskas, som sammen med Mantas Vaidelis, chef på ROKS, har sammensat den unikke skaldyrsmenu helt særligt til Tivolis gæster.

– Med vores KOKS pop-up gav vi en nedskaleret smagsprøve på, hvad man kan opleve på vores to-stjernede moderrestaurant. Med ROKS vil vi give en exceptionel og unik oplevelse, som man kun kan opleve i Tivoli. Derfor har vi sammensat en særlig menu til Tivolis gæster, som virkelig vil vise, hvad færøske råvarer kan. Det er en ren fisk og skaldyrsmenu og en friskhed, som man kun kan opleve lignende meget få steder i verden. Vores fokus bliver på de rene smage, men der bliver også plads til lidt smagsmæssig legesyge og nogle nye tilberedningsteknikker, siger Poul Andrias Ziskas.

Mikkel Ustrup, som er senior director i Tivoli High end, som om den nye pop-up i Halloween-sæsonen:

– Der sker hele tiden noget nyt og spændende på den københavnske gastroscene. Det vil vi gerne afspejle i Tivoli. De seneste to somre har vi lokket nogle virkelig store og spændende navne til at lave pop-up i Det japanske Tårn.  Det passer perfekt ind i vores overordnede food-strategi om at tilbyde vores gæster både traditionelle og innovative gastrooplevelser. Nu kan vi med glæde afsløre, at pop-up konceptet fortsætter ud over sommersæsonen, så der også til Halloween sker noget nyt på gastro-fronten i Tivoli. Vi får nogle af de lækreste skaldyr til Tivoli sammen med holdet fra ROKS, og så har vi også en overraskelse i ærmet til julesæsonen.  Jeg håber og tror, at vi med vores anderledes tilbud kan give vores gæster og gastro-turister en stor oplevelse.”

Om KOKS og ROKS

KOKS er med sine to Michelin-stjerner og grønne bæredygtighedsstjerne en af de hotteste gastro-destinationer i norden. Både da de lå midt i den rå natur på Færøerne og nu, hvor de er flyttet til deres nye lokation på Grønland, hvor gastro-turister fra hele verden også valfarter til. Inden de forlod Færøerne åbnede de dog søsterrestauranten ROKS – en mere uformel og afslappet restaurant, som modsat KOKS er en 100 procent fiske- og skaldyrsrestaurant, hvor fokus er på de friske råvarer og det naturlige færøske udtryk.  ROKS er anbefalet i Michelin-guiden.

Også Færøerne på hanerne

Som et ekstra færøsk twist, kan man under hele ROKS besøg i Tivoli nyde den hypede færøske øl, OY, i baren uden for restauranten.

Skrevet i: Foodservice, Kød, fisk og fjerkræ

Seneste nyt fra redaktionen

Lagkagehuset henter international marketingchef hos Starbucks London

Brød og kagerMarkedsføring05. 06. 2025

Sarah Harris tiltræder som ny Chief Marketing Officer hos Lagkagehuset. Hun kommer fra en stilling som Marketing Director hos Starbucks UK, og med indgående kendskab til digital marketing og ESG-strategi skal hun styrke bagerkædens kommercielle profil i ind- og udland. Sarah Harris har de

Dansk Vegetarisk Forening: Generalsekretær skal stå i spidsen for international organisation

Frugt og grøntMiljø og sundhedPolitik og eksportØkologi og bæredygtighed05. 06. 2025

Generalsekretæren i Dansk Vegetarisk Forening (DVF), Rune-Christoffer Dragsdahl, er blevet valgt til forperson for den internationale organsation IVU. Rune-Christoffer Dragsdahl, der er generalsekretær i Dansk Vegetarisk Forening (DVF), er blevet valgt til forperson for den internationale

Sundhedsparadoks: Danske teenagere vil det sunde, men fristelser og fællesskab vinder

AktueltBrød og kager05. 06. 2025

I en ny digital publikation, Kernetal 2025, går Schulstad tæt på de 14-18-åriges madvaner og spørger: hvad spiser de unge egentlig – og hvad styrer deres valg? Tre omfattende undersøgelser tegner et billede af en generation, der gerne vil spise sundere, blive mætte og hygge sig over maden, men som

Arla Foods investerer stort i Linköping for at imødekomme skyr-boom

AktueltFødevareproduktionMejeri05. 06. 2025

Andelsejede Arla Foods investerer 34,5 mio. euro i en ny produktionslinje til skyr på mejeriet i Linköping, Sverige. Investeringen er en del af kooperativets langsigtede strategi og skal imødekomme den stigende efterspørgsel på skyr. Den nye produktionslinje vil primært producere skyr til det

Nye økologiske gourmet-sodavand til de danske café- og restaurantgæster

DrikkevarerFoodserviceTopØkologi og bæredygtighed05. 06. 2025

Når danskerne træder ind på en café eller sætter sig til rette på en restaurant, forventer de mere end blot mad og drikke – Rynkeby Foods lancering af Dagmar-serien tapper direkte ned i den tendens. Produkterne er skabt til den moderne forbruger, der træffer bevidste valg og efterspørger naturlige,

Producentansvar: Uklare regler skaber frustration i fødevarevirksomheder

Emballage03. 06. 2025

Nemco opfordrer virksomhederne til at søge rådgivning og medlemskab af en kollektiv ordning. Den 31. maj var der deadline for indberetning af emballagemængder til Dansk Producentansvar. Både fødevarevirksomheder og andre virksomheder med producentansvar for emballage skulle sikre, at deres

Arla slår alarm om manglende madfærdigheder

FoodserviceForskning og uddannelseMiljø og sundhed03. 06. 2025

Danskernes madfærdigheder bliver dårligere og dårligere, og det får nu Danmarks største fødevarevirksomhed Arla til at slå alarm. Madfærdigheder er nemlig afgørende, når det kommer til danskernes sundhed, klimaet og det sociale samvær. 42 pct. af danske børn og unge siger, at de ikke kan koge

Køkkenprisen 2025: Kender du et køkken, der går forrest?

AktueltFoodserviceMiljø og sundhedØkologi og bæredygtighed03. 06. 2025

For sjette år i træk sætter Landbrug & Fødevarer fokus på de offentlige køkkener, der gør en forskel. Med Køkkenprisen 2025 hyldes de madhåndværkere, der kombinerer faglighed, smag og bæredygtighed i hverdagen - og viser vejen for fremtidens offentlige måltider. Hver dag serveres mere end

Programmet klar for Copenhagen Cooking 2025

AktueltMesser og konferencer03. 06. 2025

15.-24. august bliver Københavns gader igen fyldt med langborde og leben, når årets Copenhagen Cooking løber af stablen. I år kan gæsterne glæde sig til 100 oplevelser på tværs af hele byen: Fra petanqueturneringer til pizzakonkurrence, en ny version af Smørrebrødets Dag og middag midt på Kongens

Danskerne skærer ned på chokoladen, men smør og kaffe skal der ikke røres ved

Detailhandel og en grosKonfektureMejeriTop03. 06. 2025

De seneste år har danskerne oplevet prisstigninger på mange varer. Nye tal viser, at danskerne ændrer forbrug på nogle varer, mens andre må koste, hvad de koster. Prisen på chokolade har gennem de seneste år været på himmelflugt. Ifølge nye tal fra analysevirksomheden YouGov er kiloprisen for

Tilmeld Nyhedsbrev

Tilmeld dig til dit online branchemagasin/avis

 
 
 
 
Få fuld adgang til indlægning af egne pressemeddelelser… Læs mere her

/Nyheder

  • Spirax Sarco Danmark

    Vi sætter fokus på damp som en naturlig energikilde

  • DENIOS ApS

    Lær at håndtere lækager på 90 min.

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Mød Busch på Spildevand Teknisk Forenings Årsmøde 2025

  • Nemco Machinery A/S

    Producentansvar: Uklare regler skaber frustration i fødevarevirksomheder

  • DENIOS ApS

    Sådan vælger du det rigtige opbevaringsskab til farlige stoffer

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Busch Group præsenterer innovative vakuumløsninger på Battery Show Europe 2025 i Stuttgart

  • DENIOS ApS

    Sådan transporterer du lithiumbatterier sikkert

  • Dagrofa Foodservice A/S

    Deltag i masterclass: ’Ansvarlig fisk på tallerkenen’

  • DENIOS ApS

    Her er den oversete vej til et sundere arbejdsmiljø

  • Busch Vakuumteknik A/S

    centrotherm clean solutions bliver til Pfeiffer Vacuum+Fab Solutions

Vis alle nyheder fra vores FOKUSpartnere ›

Seneste Nyheder

  • Lagkagehuset henter international marketingchef hos Starbucks London

    05.06.2025

  • Dansk Vegetarisk Forening: Generalsekretær skal stå i spidsen for international organisation

    05.06.2025

  • Sundhedsparadoks: Danske teenagere vil det sunde, men fristelser og fællesskab vinder

    05.06.2025

  • Arla Foods investerer stort i Linköping for at imødekomme skyr-boom

    05.06.2025

  • Nye økologiske gourmet-sodavand til de danske café- og restaurantgæster

    05.06.2025

  • Producentansvar: Uklare regler skaber frustration i fødevarevirksomheder

    03.06.2025

  • Arla slår alarm om manglende madfærdigheder

    03.06.2025

  • Køkkenprisen 2025: Kender du et køkken, der går forrest?

    03.06.2025

  • Programmet klar for Copenhagen Cooking 2025

    03.06.2025

  • Danskerne skærer ned på chokoladen, men smør og kaffe skal der ikke røres ved

    03.06.2025

  • Online dagligvarehandel løfter sløret for omkostningerne ved friskhedsgaranti

    27.05.2025

  • 150-årig familievirksomhed rykker til Aarhus: Oluf Brønnum & Co A/S åbner nyt domicil på Runetoften

    27.05.2025

  • Dansk vinproduktion træder ind i SMVdanmark

    27.05.2025

  • Food&Drink på gaden med fokus på kød

    27.05.2025

  • Premiere på Roskilde Festical: Ny øl brygget på juicerester og øko-boller

    27.05.2025

Alle nyheder ›

Læs også TechMedias 2 fødevaremagasiner online

Annoncering i TechMedias 2 fødevaremagasiner

KONTAKT

TechMedia A/S
Naverland 35
DK – 2600 Glostrup
www.techmedia.dk
Telefon: +45 43 24 26 28
E-mail: info@techmedia.dk
Privatlivspolitik
Cookiepolitik