• Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn
  • MESSEOVERSIGT
  • KONTAKT
  • ANNONCERING
  • PARTNERLOGIN

FødevareFOKUS

Fokus på fødevareteknologi og fødevarer

  • Brød og kager
  • Certificering
  • Detailhandel og en gros
  • Drikkevarer
  • Emballage
  • Foodservice
  • Forskning og uddannelse
  • Frugt og grønt
  • Fødevareproduktion
  • Fødevaresikkerhed
  • Konfekture
  • Kød, fisk og fjerkræ
  • Markedsføring
  • Mejeri
  • Messer og konferencer
  • Miljø og sundhed
  • Politik og eksport
  • Råvarer og ingredienser
  • Økologi og bæredygtighed
  • Link til Klimateknologi

FoodserviceKød, fisk og fjerkræ26. 09. 2022 | Kasper Mundt-Nielsen

Koks lillebror Roks åbner pop up i Tivolo

FoodserviceKød, fisk og fjerkræ26. 09. 2022 By Kasper Mundt-Nielsen

Når Tivoli slår dørene op for dette års Halloween i Tivoli den 13. oktober, er der meget mere end blot hekse og græskar på menuen. For første gang uden for sommersæsonen lægger Det japanske Tårn lokaler til en pop-up restaurant, nemlig færøske ROKS som serverer frisk fisk og skaldyr i absolut topklasse.

Der venter en menu fra allerøverste hylde når ROKS indtager Tivoli.

Efter en god gastronomisk sommer med besøg fra danske restaurant Studio, spanske El Bar og islandske Dill, fortsætter Tivoli nu pop-up eventyret i Det japanske Tårn og byder på fisk og skaldyr fra allerøverste hylde, når holdet bag den to-stjernede Michelinrestaurant KOKS og søsterrestauranten ROKS, genbesøger Haven under dette års Halloweensæson i Tivoli.

Den nye pop-up har åbent i Tivoli fra d. 13. oktober til den 6. november.

En overflod af friskhed
Færøerne er kendt for deres overflod af friske fisk og skaldyr som fx kammuslinger, hestemuslinger, molboøsters, krabber, søpindsvin, jomfruhummere mv., som kan hives direkte op af det kolde, klare vand. Denne overflod kan Tivolis gæster nyde godt af, når færøske ROKS flytter ind i Det japanske Tårn og serverer pivfriske og spændstige fisk og skaldyr direkte fra Færøerne. På ROKS’ pop-up i Tivoli vil der altså være fuldt fokus på de unikke friske råvarers rene smage og på at vise de bedste sider af færøsk gastronomi.

Unik menu kun i Tivoli

ROKS er søsterrestaurant til den to-stjernede Michelin-restaurant, KOKS, som besøgte Tivoli i sommeren 2021, og som siden da er flyttet til Grønland, og det er køkkenchefen fra den to-stjernede moderrestaurant, Poul Andrias Ziskas, som sammen med Mantas Vaidelis, chef på ROKS, har sammensat den unikke skaldyrsmenu helt særligt til Tivolis gæster.

– Med vores KOKS pop-up gav vi en nedskaleret smagsprøve på, hvad man kan opleve på vores to-stjernede moderrestaurant. Med ROKS vil vi give en exceptionel og unik oplevelse, som man kun kan opleve i Tivoli. Derfor har vi sammensat en særlig menu til Tivolis gæster, som virkelig vil vise, hvad færøske råvarer kan. Det er en ren fisk og skaldyrsmenu og en friskhed, som man kun kan opleve lignende meget få steder i verden. Vores fokus bliver på de rene smage, men der bliver også plads til lidt smagsmæssig legesyge og nogle nye tilberedningsteknikker, siger Poul Andrias Ziskas.

Mikkel Ustrup, som er senior director i Tivoli High end, som om den nye pop-up i Halloween-sæsonen:

– Der sker hele tiden noget nyt og spændende på den københavnske gastroscene. Det vil vi gerne afspejle i Tivoli. De seneste to somre har vi lokket nogle virkelig store og spændende navne til at lave pop-up i Det japanske Tårn.  Det passer perfekt ind i vores overordnede food-strategi om at tilbyde vores gæster både traditionelle og innovative gastrooplevelser. Nu kan vi med glæde afsløre, at pop-up konceptet fortsætter ud over sommersæsonen, så der også til Halloween sker noget nyt på gastro-fronten i Tivoli. Vi får nogle af de lækreste skaldyr til Tivoli sammen med holdet fra ROKS, og så har vi også en overraskelse i ærmet til julesæsonen.  Jeg håber og tror, at vi med vores anderledes tilbud kan give vores gæster og gastro-turister en stor oplevelse.”

Om KOKS og ROKS

KOKS er med sine to Michelin-stjerner og grønne bæredygtighedsstjerne en af de hotteste gastro-destinationer i norden. Både da de lå midt i den rå natur på Færøerne og nu, hvor de er flyttet til deres nye lokation på Grønland, hvor gastro-turister fra hele verden også valfarter til. Inden de forlod Færøerne åbnede de dog søsterrestauranten ROKS – en mere uformel og afslappet restaurant, som modsat KOKS er en 100 procent fiske- og skaldyrsrestaurant, hvor fokus er på de friske råvarer og det naturlige færøske udtryk.  ROKS er anbefalet i Michelin-guiden.

Også Færøerne på hanerne

Som et ekstra færøsk twist, kan man under hele ROKS besøg i Tivoli nyde den hypede færøske øl, OY, i baren uden for restauranten.

Skrevet i: Foodservice, Kød, fisk og fjerkræ

Seneste nyt fra redaktionen

Ny institutdirektør på DTU Aqua

Forskning og uddannelseKød, fisk og fjerkræ08. 05. 2025

Professor Anna Rindorf vil som ny leder af DTU Aqua bakke op om innovation på både instituttet og i samfundet: ”Vi skal vokse videre på trods af en usikker verden.” DTU har udpeget professor og sektionsleder Anna Rindorf til ny direktør for DTU Aqua med tiltrædelse den 1. juli. Hun har både

Rynkeby Foods udvider med Valsølille Vitamin Water

DrikkevarerMiljø og sundhed08. 05. 2025

Rynkeby Foods A/S udvider sin produktportefølje under Valsølille-brandet ved at lancere Valsølille Vitamin Water – en vitaminvand uden brus og med 20 procent frugt. Med lanceringen af Valsølille Vitamin Water styrker Rynkeby Foods sin position på markedet for funktionelle drikkevarer og

Dragsbæk: Nordens olivenolie skal være økologisk

AktueltFødevareproduktionLandbrugMiljø og sundhedØkologi og bæredygtighed08. 05. 2025

Det handler om at styrke landbrug, folkesundhed og fødevareindustri: Økologien er atter på dagsordenen hos fødevaregiganten Dragsbæk, der nu vil sende klart signal til landmænd, politikere og privatforbrugere om de mange fordele ved den danske raps. Efter en periode med stilstand er økologien

Nyt millionprojekt reducerer madspild og giver restprodukter større værdi

AktueltFødevareproduktionØkologi og bæredygtighed08. 05. 2025

Danmarks fødevareindustri genererer årligt 385.000 tons madspild. Nu skal et nyt projekt til 13 millioner kroner hjælpe virksomheder med at udnytte deres sidestrømme fra fødevareproduktionen mere effektivt og dermed nedbringe madspildet. Projektet er støttet og sat i gang af Industriens Fond,

Lagkagehuset indgår omfattende partnerskab med Dagrofa

Brød og kagerDetailhandel og en grosFoodserviceTop08. 05. 2025

Lagkagehuset har underskrevet deres hidtil største samarbejdsaftale. Valget er faldet på fødevarekoncernen Dagrofa. Fremover skal Dagrofa Foodservice levere fødevarer til bagerkædens 108 danske butikker, og bagerkæden udbygger MENY-samarbejdet med yderligere 10 shop-in-shop-butikker og en fælles

Madiværksættere sigter efter 100 millioner i omsætning efter fire år

FoodserviceMiljø og sundhedØkologi og bæredygtighed06. 05. 2025

Holdet der driver noon, catering- og kantinevirksomheden, og BaneGaarden, mad- og kulturdestinationen i København, går nu efter en trecifret millionomsætning i 2025 svarende til en vækst på 26 pct. fra 2024 Table, moderselskabet stiftet af Carl Johan Paulsen, Ida Marie Banke André og Karlos

Jagten er gået ind: DM i Bålmad søger deltagere

FoodserviceMesser og konferencer06. 05. 2025

Eftersøgningen efter Danmarks bedste kok til mad over bål er skudt i gang. For andet år i træk afholdes DM i Bålmad – en krævende kokkekonkurrence, hvor kun en lille udvalgt skare får lov at stille til start.  Kan du kreere gastronomiske oplevelser i særklasse – også selv om røgen svider i

Tivoli Food Festival: Fiskeauktion, Danmarksmesterskaber og verdens (måske) bedste bouillabaisse

AktueltFoodserviceMesser og konferencer06. 05. 2025

Mad og drikke bliver de vigtigste forlystelser, når Tivoli igen byder inden for til Tivoli Food Festival. Ni dage i maj bliver Tivoli fyldt med gastronomiske oplevelser, råvarer fra forskellige egne af landet, langbordsmiddage med stjernekokke, workshops og smagninger. Mere end 40.000 madglade

Aflysning af Esrum Kloster Ølfestival

AktueltDrikkevarerMesser og konferencer06. 05. 2025

Et krav om habitatvurdering gør det umuligt for Esrum Kloster & Møllegård at gennemføre årets traditionsrige ølfestival. Esrum Kloster Ølfestival 2025 bliver aflyst. Det står nu klart efter Gribskov Kommune har meddelt, at der skal foretages en habitatvurdering af det naturområde, som Esrum

Salget af miljømærket tun stiger med 24 procent

CertificeringKød, fisk og fjerkræMiljø og sundhedTopØkologi og bæredygtighed06. 05. 2025

Mængden af tun, der blev solgt globalt med Marine Stewardship Council (MSC)'s blå miljømærke, voksede med 24 pct. fra år til år til næsten 300.000 tons i 24-25 år, ifølge nye data offentliggjort af MSC i den seneste udgave af sin Sustainable Tuna Yearbook. Dataene omfatter både salg af tun fra

Tilmeld Nyhedsbrev

Tilmeld dig til dit online branchemagasin/avis

 
 
 
 
Få fuld adgang til indlægning af egne pressemeddelelser… Læs mere her

/Nyheder

  • DENIOS ApS

    Ved du, hvornår det er tid til at vedligeholde, udskifte eller flytte dit opsamlingskar?

  • Spirax Sarco Danmark

    Blog: Damp er naturlig teknologi

  • Nemco Machinery A/S

    Nemco har nyt med hjem fra Europas største fødevaremesse

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Busch på IFFA 2025: Vacuum Diagnostics til intelligente vakuumløsninger til kødforarbejdning

  • DENIOS ApS

    3 sikkerhedsfunktioner, du skal kigge efter på dit opsamlingskar

  • Spirax Sarco Danmark

    Steam Insight: En digital forbindelse til optimering af dit dampsystem

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Vakuumsystemer: En guide til turn-key projekter

  • DENIOS ApS

    Service og vedligeholdelse – overholder du loven?

  • Busch Vakuumteknik A/S

    De 7 bedste praksisser: Bliv en mester i lækagesøgning

  • Dagrofa Foodservice A/S

    Inspirationskatalog: 44 siders tips til din menu

Vis alle nyheder fra vores FOKUSpartnere ›

Seneste Nyheder

  • Ny institutdirektør på DTU Aqua

    08.05.2025

  • Rynkeby Foods udvider med Valsølille Vitamin Water

    08.05.2025

  • Dragsbæk: Nordens olivenolie skal være økologisk

    08.05.2025

  • Nyt millionprojekt reducerer madspild og giver restprodukter større værdi

    08.05.2025

  • Lagkagehuset indgår omfattende partnerskab med Dagrofa

    08.05.2025

  • Madiværksættere sigter efter 100 millioner i omsætning efter fire år

    06.05.2025

  • Jagten er gået ind: DM i Bålmad søger deltagere

    06.05.2025

  • Tivoli Food Festival: Fiskeauktion, Danmarksmesterskaber og verdens (måske) bedste bouillabaisse

    06.05.2025

  • Aflysning af Esrum Kloster Ølfestival

    06.05.2025

  • Salget af miljømærket tun stiger med 24 procent

    06.05.2025

  • Højer Pølser vinder guld til buffetklassikere

    01.05.2025

  • 16 ISS-kantiner hos Bygningsstyrelsen får Svanemærket

    01.05.2025

  • Det smager af larm: Hvordan påvirker støj smagsløgene?

    01.05.2025

  • Ældste frigivelse fra Stauning Whisky nogensinde

    01.05.2025

  • 50 år med smag – Bryggeriet Apollo fejrer jubilæum og forvandling

    01.05.2025

Alle nyheder ›

Læs også TechMedias 2 fødevaremagasiner online

Annoncering i TechMedias 2 fødevaremagasiner

KONTAKT

TechMedia A/S
Naverland 35
DK – 2600 Glostrup
www.techmedia.dk
Telefon: +45 43 24 26 28
E-mail: info@techmedia.dk
Privatlivspolitik
Cookiepolitik