• Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn
  • MESSEOVERSIGT
  • KONTAKT
  • ANNONCERING
  • PARTNERLOGIN

FødevareFOKUS

Fokus på fødevareteknologi og fødevarer

  • Brød og kager
  • Certificering
  • Detailhandel og en gros
  • Drikkevarer
  • Emballage
  • Foodservice
  • Forskning og uddannelse
  • Frugt og grønt
  • Fødevareproduktion
  • Fødevaresikkerhed
  • Konfekture
  • Kød, fisk og fjerkræ
  • Markedsføring
  • Mejeri
  • Messer og konferencer
  • Miljø og sundhed
  • Politik og eksport
  • Råvarer og ingredienser
  • Økologi og bæredygtighed
  • Link til Klimateknologi

FoodserviceForskning og uddannelseMarkedsføring19. 11. 2018 | Peter Friis

Kokkelandsholdene er klar til VM i Luxembourg

FoodserviceForskning og uddannelseMarkedsføring19. 11. 2018 By Peter Friis

De tre danske kokkelandshold – Kokkelandsholdet (senior), Kokkelandsholdet (junior) og Cateringlandsholdet melder alt klar til VM i Luxembourg. Holdene har forberedt sig grundigt henover de seneste måneder med en lang række træningssessions og testmiddage, og holdene meldes i god form.
Der er store forventninger når VM skydes i gang på søndag. For både talent og tidligere resultater forpligter.
– Målsætningen er, at juniorholdet henter Guld i varmt køkken, samt i disciplinen “live-cooking” og får en samlet placering i Top tre, siger Ulla Pedersen, der er Team Manager for junior og senior
Også seniorholdet ligger godt til topplaceringer.
– Vi forventer at vinde Guld i varmt køkken, og dermed forsvarer vores samlede tredjeplads fra OL. Når det kommer til koldt køkken, har vi arbejdet hårdt for at opnå Guld i denne disciplin og forventningen er, at det lykkes denne gang, slår Ulla Pedersen fast. Hun håber, at seniorholdet samlet set, får en plads mellem de syv bedste nationer. Samlet deltager 75 hold fra fem kontinenter ved VM.

Retter testet i Silkeborg og Odense
De to landshold har arbejdet hårdt forud for VM, og løbende testet VM-menuen.
– begge hold har trænet sammen 2-3 dage en gang om måneden, hvor der er udviklet, afprøvet og smagt på alle elementer, ligesom kokkene har taget stilling til harmonien i og sammensætning af retterne, fortæller Ulla Pedersen.
Det er sket ved en række prøvespisninger for hhv. 70 og 110 test-spisere på Cookery i Odense og College360 HR i Silkeborg, hvor erhvervsskolerne og lokale virksomheder blandt andet har hjulpet til på tjenersiden og med råvarer.
– for begge holds vedkommende har det været vigtigt at have fokus på den gode råvare, og gerne så lokal/regional som muligt. Derfor bruger vi også fx dansk vildt og lam samt skal- og bløddyr fanget i danske farvande, grøntsager både fra større gartnerier men også fra små lokale producenter flere steder i landet, ligesom vi anvender økologiske danske mejerivarer og specialoste, fortæller Ulla Pedersen.

Ungt Cateringlandshold stærkt på vej
Cateringlandsholdet har kun fire år på bagen, men ambitionerne er absolut ikke mindre end hos de to øvrige landshold.
– det har været en fornøjelse at være med til at starte holdet op og se, hvor langt vi er nået indtil videre med samlet sølvmedalje og en femteplads ved VM i 2014 i Luxembourg, og hvor vi byttede femtepladsen pladsen ud med en guldmedalje og en tredjeplads ved OL i Erfurt i Tyskland i 2016, fortæller Team Manager Tonny Meyer.
Og holdet har arbejdet stenhårdt for leve op til de allerede opnåede resultater.
– jeg tror, at vi kan gå hele vejen, hvis vi ikke laver fejl, og dommerne og gæsterne kan lide buffet. Vi er i stærkeste opstilling, når det gælder smag, sammensætning af maden samt madens visuelle præsentation. Nu skal vi kæmpe det, vi har øvet og trænet de sidste to år, siger Tonny Meyer.
Cateringlandsholdet skal i ilden på søndag, hvor man skal lave en varm buffet. Kokkelandsholdet Senior skal også i ilden søndag (varm) og onsdag den 28. november (kold). Juniorerne konkurrerer med koldt mandag og varmt onsdag.
De tre danske Kokkelandshold består af 32 kokke og hjælpere:

Kokkelandsholdet – Senior:
Nicolas Jørgensen (Restaurant Substanz), Mads Søndergaard (Masterchef på TV3 mv.), Martin Sørensen (Hounö), Mikkel Kjølhede (Skafferiet), Jakob Kofoed (Hotel Vejlefjord), Tommy Jespersen (Falsled Kro), Nikolaj Skadborg (Skadborg Private Dining), Frederik Bach (Molskroen), Daniel Guldmann (Aramark/Maersk), Gabriel Alhgreen (Vanilla Chocolatier & Konditori), Frederik Pedersen (Hotel Danica) og Benjamin Pedersen (Hotel Vejlefjord).

Kokkelandsholdet – Junior:
Kasper Corell (Restaurant Uformel), Kenneth Frederiksen (Restaurant Miro), Michael Nørtoft (Ti Trin Ned), Rasmus Bermann (Alchemist), Mike Simonsen (Les Trois), Mette Justesen (Kähler Villa Dining), Nicolai Dahl Jensen (Anlægspavillionen), Jakob Jensbye (Anlægspavillionen), Mounir Carstensen (LE Gourmet) samt træner Mikkel Laursen (Restaurant Anker)

Catering Landsholdet:
Dennis Nielsen (Vola A/S), Marianne M. Nørskov (Poul Due Jensen Academy), Christina Larsen (Cheval Blanc), Steven Damkilde (SimplyCooking A/S), Søren Olsen (Eurest-Compass Group), Michael LeFevre Simonsen (Eurest-Compass Group), Casper Bøgeskov (SMPL Food), Claudia Svane, Dan Lauritzen samt træner Tonny Meyer (Meyer KPC)

Skrevet i: Foodservice, Forskning og uddannelse, Markedsføring

Seneste nyt fra redaktionen

Charcuteri kan også være grønt

FoodserviceFrugt og grøntMiljø og sundhedØkologi og bæredygtighed26. 06. 2025

Charcuteri er normalt lavet på kød, men sådan behøver det ikke at være, hvis man spørger slagter Michael Museth. Han har gennem flere år eksperimenteret med plantebaseret charcuteri. Det har givet både spændende resultater og masser af udfordringer. Hvad laver en slagter egentlig? Er det noget

Partnerskab: Madens Folkemøde skal være et fast event i Nykøbing Falster

Messer og konferencer26. 06. 2025

Det var positivt for både antallet af gæster og omsætningen i byens butikker, at Madens Folkemøde i år blev afholdt i Nykøbing Falster. Økonomiudvalget i Guldborgsund Kommune har derfor besluttet at indgå en partnerskabsaftale med Madens Folkemøde og støtte eventet økonomisk de næste tre

To dages burgerfest: Burgerlegenden George Motz vender tilbage til Gasoline Grill

AktueltFoodserviceKød, fisk og fjerkræ26. 06. 2025

Den amerikanske ”Burger Scholar” og manden bag den ikoniske dokumentar HamburgerAmerica, George Motz, gæster Gasoline Grill igen den 2. og 3. juli. Hvis man missede ham i2019 og 2022, får du man en ny og eksklusiv chance for at sætte tænderne i hansverdensberømte Fried Onion Burger – direkte fra

Ni grønne organisationer: Danmark bør bruge EU-formandskabet til at gentænke landbrugsstøtten

LandbrugMiljø og sundhedPolitik og eksportTopØkologi og bæredygtighed26. 06. 2025

Når Danmark overtager EU-formandskabet i 2025, falder det sammen med opstarten af forhandlingerne om EU’s landbrugspolitik efter 2027. I den forbindelse opfordres regeringen til at bruge formandskabet aktivt til at fremme en grøn omstilling af landbruget på europæisk plan. Økologisk

Dagrofas inspirationsmesse vender tilbage med endnu flere masterclasses

AktueltFoodserviceMesser og konferencer26. 06. 2025

Den 10. september bliver TAP1 i København omdannet til et madmekka, når ’Madscenen - for professionelle’ finder sted. Her bliver det muligt at opleve over 150 udstillere og masser af gastronomiske events/masterclasses. Sidste år deltog mere end 1.400 madentusiaster i inspirationsmessen, som

Organic Summit 2025 i København præsenterer sit speaker line-up

LandbrugMesser og konferencerMiljø og sundhedØkologi og bæredygtighed24. 06. 2025

Stærke speakere fra hele Europa samles til Organic Summit i København den 18. og 19. august for at blive enige om et fælles charter med konkrete anbefalinger til, hvordan økologisk produktion og forbrug i EU kan vokse til 25 procent i 2030 og dermed bidrage til omstillingen af den fremtidige

Gode tilbud – dårligt for klimaet: Supermarkeders mængderabat fører til madspild

Detailhandel og en grosFrugt og grøntMiljø og sundhedØkologi og bæredygtighed24. 06. 2025

Et nyt studie afslører en uheldig effekt af supermarkedernes populære “2 for 1”-tilbud: De får os ikke bare til at købe mere – de får os også til at smide mere mad ud. Madspild er et enormt globalt problem – både økonomisk og klimamæssigt. FN estimerer, at en tredjedel af al mad går til

Veteran og nyslået Michelinkok vinder Sol over Gudhjem

AktueltFoodserviceMesser og konferencer24. 06. 2025

Sidste uge var en god uge for kokkeveteranen Allan Schultz. Først fik hans restaurant Parsley Salon i Hellerup tildelt i Michelinstjerne, og lørdag kunne han hæve trofæet som vinder af Danmarks største kokkekonkurrence kokkekonkurrence, Sol over Gudhjem. Det blev Allan Schultz, som med teknisk

De nominerede til Køkkenprisen 2025 er nu fundet

AktueltFoodserviceØkologi og bæredygtighed24. 06. 2025

Landbrug af Fødevarer kan nu afsløre, hvilke tre offentlige køkkener, der er nomineret til Køkkenprisen 2025. Landbrug & Fødevarer og Køkkenprisens jury er klar til at hædre de offentlige køkkener, hvor faglighed, smag og bæredygtighed går op i en højere enhed. For sjette år i træk uddeles

AAU-forskere: Proteiner fra græs kan være fremtiden

Forskning og uddannelseFrugt og grøntFødevareproduktionMiljø og sundhedRåvarer og ingredienserTopØkologi og bæredygtighed24. 06. 2025

Indenfor få år kan protein udvundet fra almindeligt kløvergræs være en hovedingrediens i en lang række almindelige fødevarer som f.eks. is, yoghurt og proteindrikke. Forskere på AAU har længe arbejdet på at trække de rene proteinstrenge ud af græsset, og nu er det lykkes at fjerne både smag og farve

Tilmeld Nyhedsbrev

Tilmeld dig til dit online branchemagasin/avis

 
 
 
 
Få fuld adgang til indlægning af egne pressemeddelelser… Læs mere her

/Nyheder

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Sommer vedligeholdelsestips til din vakuumpumpe: 6 gode anbefalinger

  • DENIOS ApS

    Sådan udnytter du den stille periode i sommerferien

  • DENIOS ApS

    Så er det sidste chance

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Høj præcision i CNC-fræsning takket være vakuum

  • DENIOS ApS

    Sikker tøndehåndtering starter her

  • Spirax Sarco Danmark

    Vi sætter fokus på damp som en naturlig energikilde

  • DENIOS ApS

    Lær at håndtere lækager på 90 min.

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Mød Busch på Spildevand Teknisk Forenings Årsmøde 2025

  • Nemco Machinery A/S

    Producentansvar: Uklare regler skaber frustration i fødevarevirksomheder

  • DENIOS ApS

    Sådan vælger du det rigtige opbevaringsskab til farlige stoffer

Vis alle nyheder fra vores FOKUSpartnere ›

Seneste Nyheder

  • Charcuteri kan også være grønt

    26.06.2025

  • Partnerskab: Madens Folkemøde skal være et fast event i Nykøbing Falster

    26.06.2025

  • To dages burgerfest: Burgerlegenden George Motz vender tilbage til Gasoline Grill

    26.06.2025

  • Ni grønne organisationer: Danmark bør bruge EU-formandskabet til at gentænke landbrugsstøtten

    26.06.2025

  • Dagrofas inspirationsmesse vender tilbage med endnu flere masterclasses

    26.06.2025

  • Organic Summit 2025 i København præsenterer sit speaker line-up

    24.06.2025

  • Gode tilbud – dårligt for klimaet: Supermarkeders mængderabat fører til madspild

    24.06.2025

  • Veteran og nyslået Michelinkok vinder Sol over Gudhjem

    24.06.2025

  • De nominerede til Køkkenprisen 2025 er nu fundet

    24.06.2025

  • AAU-forskere: Proteiner fra græs kan være fremtiden

    24.06.2025

  • Lagkagehuset leverer rekordomsætning i 2024 og forbedrer driften markant

    19.06.2025

  • Energidrik bliver officiel partner på Roskilde Festival

    19.06.2025

  • Klar til indstillinger til Årets Ret Med Gris og Årets Ret med Ost

    19.06.2025

  • Nyt innovationsprogram skal skabe mere bæredygtige løsninger i convenience-branchen

    19.06.2025

  • Pantsystem sparer over 50 kg engangsplast årligt i Nordhavn-kantine

    19.06.2025

Alle nyheder ›

Læs også TechMedias 2 fødevaremagasiner online

Annoncering i TechMedias 2 fødevaremagasiner

KONTAKT

TechMedia A/S
Naverland 35
DK – 2600 Glostrup
www.techmedia.dk
Telefon: +45 43 24 26 28
E-mail: info@techmedia.dk
Privatlivspolitik
Cookiepolitik