Overskudsbrød fra Lagkagehuset bliver omdannet til biobrændstof og alene i årets første tre måneder, blev der produceret nok biobrændstof til, at en bil kan køre 750.000 kilometer. Eller hvad, der svarer til 18 gange rundt om jorden.
Som led i en række initiativer, der skal sikre, at så meget overskudsbrød- og kager ikke blot smides ud, når det ikke længere kan sælges i bagerforretningerne har Lagkagehuset blandt andet indgået en samarbejdsaftale med recyclingselskabet under Lantmännen, som henter overskudsbrød og -kager i Lagkagehusets bagerforretninger og kører det til et bioraffinaderi, hvor det omdannes til bioethanol, der blandes i benzin og sikrer mere miljørigtigt brændstof.
I årets første tre måneder har samarbejdet sikret miljørigtigt brændstof som svarer til, at en bil kan køre 750.000 km., eller hvad der igen svarer til 18 gange rundt om jorden.
CCO i Lagkagehuset Jesper Mark Dixen forklarer, at han er utrolig glad og stolt over samarbejdet, som er en af de vigtige byggesten i Lagkagehusets indsats mod madspild.
– Vi donerer i forvejen rigtigt meget overskudbrød og -kager til en række organisationer, som hjælper alt fra hjemløse, voldsramte kvinder og indsatte i fængslerne. Det giver disse organisationer mulighed for at kunne dele brød og kager rundt fra Lagkagehuset. Derudover har vi med stor succes også etableret et landsdækkende samarbejde med ToGoodToGo, siger Jesper Mark Dixen.
Alene i marts betød ToGoodToGo-samarbejdet, at Lagkagehuset hen mod lukketid solgte poser med overskudsbrød- og kager, som svarer til 15.000 måltider, hvilket igen svarer til at have sparet klimaet for 36 tons CO2-udledning.
– Som det kan ses, er det meget konkrete resultater, vi opnår. Og det er netop vigtigt for os at gøre noget, som vitterlig gør en forskel. Vi fortsætter naturligvis arbejdet med hele tiden at forbedre vores evner til at velanvende vores overskudbrød og -kager. Men jeg synes allerede, at vi er kommet langt i dette arbejde, siger Jesper Mark Dixen.