• Facebook
  • Instagram
  • MESSEOVERSIGT
  • KONTAKT
  • ANNONCERING
  • PARTNERLOGIN

FødevareFOKUS

Fokus på fødevareteknologi og fødevarer

  • Brød og kager
  • Detailhandel og en gros
  • Drikkevarer
  • Foodservice
  • Forskning og uddannelse
  • Frugt og grønt
  • Fødevareproduktion
  • Fødevaresikkerhed
  • Konfekture
  • Certificering
  • Kød, fisk og fjerkræ
  • Markedsføring
  • Mejeri
  • Messer og konferencer
  • Miljø og sundhed
  • Emballage
  • Politik og eksport
  • Råvarer og ingredienser
  • Økologi og bæredygtighed
  • Klimateknologi

Brød og kagerTopØkologi og bæredygtighed20. 05. 2021 | Kasper Mundt-Nielsen

Kør 18 gange rundt om jorden på overskudsbrød

Brød og kagerTopØkologi og bæredygtighed20. 05. 2021 By Kasper Mundt-Nielsen

Overskudsbrød fra Lagkagehuset bliver omdannet til biobrændstof og alene i årets første tre måneder, blev der produceret nok biobrændstof til, at en bil kan køre 750.000 kilometer. Eller hvad, der svarer til 18 gange rundt om jorden.

Som led i en række initiativer, der skal sikre, at så meget overskudsbrød- og kager ikke blot smides ud, når det ikke længere kan sælges i bagerforretningerne har Lagkagehuset blandt andet indgået en samarbejdsaftale med recyclingselskabet under Lantmännen, som henter overskudsbrød og -kager i Lagkagehusets bagerforretninger og kører det til et bioraffinaderi, hvor det omdannes til bioethanol, der blandes i benzin og sikrer mere miljørigtigt brændstof.

I årets første tre måneder har samarbejdet sikret miljørigtigt brændstof som svarer til, at en bil kan køre 750.000 km., eller hvad der igen svarer til 18 gange rundt om jorden.

CCO i Lagkagehuset Jesper Mark Dixen forklarer, at han er utrolig glad og stolt over samarbejdet, som er en af de vigtige byggesten i Lagkagehusets indsats mod madspild.

– Vi donerer i forvejen rigtigt meget overskudbrød og -kager til en række organisationer, som hjælper alt fra hjemløse, voldsramte kvinder og indsatte i fængslerne. Det giver disse organisationer mulighed for at kunne dele brød og kager rundt fra Lagkagehuset. Derudover har vi med stor succes også etableret et landsdækkende samarbejde med ToGoodToGo, siger Jesper Mark Dixen.

Alene i marts betød ToGoodToGo-samarbejdet, at Lagkagehuset hen mod lukketid solgte poser med overskudsbrød- og kager, som svarer til 15.000 måltider, hvilket igen svarer til at have sparet klimaet for 36 tons CO2-udledning.

– Som det kan ses, er det meget konkrete resultater, vi opnår. Og det er netop vigtigt for os at gøre noget, som vitterlig gør en forskel. Vi fortsætter naturligvis arbejdet med hele tiden at forbedre vores evner til at velanvende vores overskudbrød og -kager. Men jeg synes allerede, at vi er kommet langt i dette arbejde, siger Jesper Mark Dixen.

Skrevet i: Brød og kager, Top, Økologi og bæredygtighed

 

Seneste nyt fra redaktionen

Kunstig intelligens under lup på Automatik 2022

FødevareproduktionMesser og konferencer09. 08. 2022

Nye regler for anvendelsen af kunstig intelligens i maskiner er på vej, og det er netop et af emnerne på Automatik 2022, der afholdes i Brøndby Hallen den 13.-15. september i år. Også den såkaldt digitale tvilling tages under kyndig behandling på messen, der i det hele taget forestår et omfattende

Arla Pro præsenterer ambitiøse vækstmål

AktueltFoodserviceMejeri09. 08. 2022

Vores spisevaner har ændret sig. Vi spiser fx mere take-away, på café og på restaurant. Det skaber grobund for markante vækstmål hos Arla Pro, som har sat et mål om at vækste med 4 mia. inden 2026. De seneste års coronanedlukninger har vendt op og ned på vores spisemønstre.En ny undersøgelse

Kolding på verdenskortet

FødevareproduktionFødevaresikkerhedMesser og konferencer09. 08. 2022

Flere end 250 deltagere fra 150 forskellige virksomheder i 49 lande besøgte i løbet af sommeren Alfa Laval i Kolding, hvor de blandt andet er blevet præsenteret for flere af virksomhedens løsninger inden for bæredygtighed og digitalisering, som kan medføre ressourcebesparelser og

De laver chokolade som andre laver vin

KonfektureTop08. 08. 2022

Med enkeltsortschokolade ændrer Xoco Gourmet den måde, vi anskuer chokoladen. Chokolade skal i større grad være et hedonistisk nydelsesmiddel i samme stil som god vin, lyder budskabet fra den danske chokoladeproducent. Chokolade laves af kakao, og kakao er en frugt. Sådan indleder Thomas

Jens hentede opbakning fra kunderne til sit plantebaserede slik, inden han gik på markedet

Detailhandel og en grosMarkedsføring08. 08. 2022

Plantebaserede fødevarer er en stærk trend, og en ihærdig iværksætter er kommet på sin rette hylde med slik. Succesfuld crowdfunding og et stærkt netværk i EU-projektet Greater Copenhagen Food Startup har været en stor hjælp på vejen. En grundregel for nye produkter på markedet er, at der skal

Er du klar til at skifte bøffen ud med portobelloburger?

Miljø og sundhedØkologi og bæredygtighed08. 08. 2022

Investering og udvikling af plantebaserede fødevarer er buldret frem de seneste år. Drevet af teknologiske fremskridt og forandrede forbrugsvaner hos især yngre forbrugere kan det potentielt betyde en stor reduktion i CO2 på globalt plan. Det viser en ny rapport fra Boston Consulting Group

Ikke nødvendigt at vælge mellem akustik og hygiejne

AktueltFoodserviceFødevareproduktion08. 08. 2022

Efter to år med coronapandemien er kravene til hygiejne højere end nogensinde før. Samtidig lægges der i stigende grad vægt på en god akustik, der fremmer indeklimaet og det generelle velvære. Nu introduceres akustiklofter til fødevarebranchen, hvor der er behov for sterile

Cateringplatform: vi vil ændre branchen

Foodservice04. 08. 2022

Online platformen Wecater markerer sin entre på markedet med et ønske om at simplificere cateringbranchen. De mener, at cateringvirksomhederne burde lade sig inspirere af take-away branchen, og gøre op med bøvlede henvendelser og uklare menuer. Siden fremmarchen af de mange take-away platforme,

Mulighederne for international øl bobler under overfladen

AktueltDrikkevarer04. 08. 2022

Den globale ølbranche har de seneste mange år kæmpet mod en forventet nedgang i salget af øl, og dommedagsprofetien blev opfyldt fra en noget uventet kant, da corona viste sit grimme ansigt i 2020. Men der er muligheder for at skabe endnu et opsving i branchen. Det globale marked for øl var på

Tre stærke profiler hos Lakrids by Bülow

Konfekture04. 08. 2022

Det velkendte gourmetlakridsbrand Lakrids by Bülow henter seniorprofilen Martin Lyngaa Simonsen ind fra Implement Consulting Group til en nyoprettet stilling som Chief Commercial Officer. Samtidig tiltræder to interne profiler nye stillinger hos lakridsfabrikanten, når Patricia Winkel-Pedersen gør

Tilmeld Nyhedsbrev

Arkiv over seneste nyhedsbreve
 
 
 
 
Få fuld adgang til indlægning af egne pressemeddelelser… Læs mere her

/Nyheder

  • Merrild Lavazza Danmark ApS

    Kaffeflødeis med brændt marengs, klar jordbærsauce/coulis, sprøde tuilles og urter

  • Merrild Lavazza Danmark ApS

    Kaffens smag

  • DENIOS ApS

    Hvad skal du gøre med dit defekte lithiumbatteri?

  • DENIOS ApS

    To redskaber der kan skåne din ryg i din håndtering

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Produktion af drivremme med vakuum

  • DENIOS ApS

    God sommer fra DENIOS

  • Merrild Lavazza Danmark ApS

    Giver god kaffe sunde og glade medarbejdere?

  • DENIOS ApS

    Sådan udnytter du den stille periode i sommerferien

  • Beckhoff Automation ApS

    Med integreret EtherCAT får du transparent net- og systemovervågning

  • Beckhoff Automation ApS

    EtherCAT i EXP-serien kombinerer for første gang IP67 beskyttelsesklasse med egensikre I/O´er

Vis alle nyheder fra vores FOKUSpartnere ›

Seneste Nyheder

  • Kunstig intelligens under lup på Automatik 2022

    09.08.2022

  • Arla Pro præsenterer ambitiøse vækstmål

    09.08.2022

  • Kolding på verdenskortet

    09.08.2022

  • De laver chokolade som andre laver vin

    08.08.2022

  • Jens hentede opbakning fra kunderne til sit plantebaserede slik, inden han gik på markedet

    08.08.2022

  • Er du klar til at skifte bøffen ud med portobelloburger?

    08.08.2022

  • Ikke nødvendigt at vælge mellem akustik og hygiejne

    08.08.2022

  • Cateringplatform: vi vil ændre branchen

    04.08.2022

  • Mulighederne for international øl bobler under overfladen

    04.08.2022

  • Tre stærke profiler hos Lakrids by Bülow

    04.08.2022

  • Stort gastronomisk fokus på Formland i Herning

    04.08.2022

  • Fødevareprisernes himmelflugt får flere til at dyrke deres egne grøntsager

    04.08.2022

  • Danskerne spiser ikke lige så sundt som de tror

    04.08.2022

  • Fiskeristyrelsen lancerer udviklingsprojektbank

    04.08.2022

  • Dansk conveniencekomet fortsætter med tocifret vækst

    02.08.2022

Alle nyheder ›

Læs også TechMedias 3 fødevaremagasiner online

Annoncering i TechMedias 3 fødevaremagasiner

KONTAKT

TechMedia A/S
Naverland 35
DK – 2600 Glostrup
www.techmedia.dk

Telefon: +45 43 24 26 28
E-mail: info@techmedia.dk

Privatlivspolitik
Denne hjemmeside benytter cookies. Acceptér Afvis Læs mere om vores brug af cookies her: Brug af cookies
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary
Altid aktiveret
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
GEM & ACCEPTÈR