
Restauranten Gemyse gik ny gastronomisk chef den 1. oktober, og det er er ingen frøken Hvem-som-helst, der tager styringen i det grøntsagsbaserede køkken. Mette Dahlgaard kommer fra velrenommerede Geist, hvor hun har været i seks år, heraf fem som køkkenchef.
Mette Dahlgaards karriere begyndte med en bachelor i sundhed og ernæring, og fortsatte hos Aarstiderne, hvor Mette blandt andet var med til at udvikle Måltidskassen. Kokkenlæren foregik blandt andet på Søllerød Kro og Paustian, som dengang blev drevet af Bo Bech. Samarbejdet må have været en succes, for Bech ansatte Dahlgaard på Geist og gjorde hende hurtigt til køkkenchef. Nu skal Mette Dahlgaard videreudvikle Gemyse, der åbnede i april 2017 i en nyetableret urban garden midt i Tivoli. Dahlgaard kommer til at genoptage samarbejdet med Aarstiderne, der leverer grøntsagerne til restauranten. Tivoli-marken i Humlebæk skal udvikles, så der kan komme endnu mere smagsrig, sæsonbetonet, spændende grøntsagsmad på bordet i Gemyse, der skal være et jordnært, levende samlingssted om det gode måltid. Det kræver ikke bare en god og visionær kok, men også en samlende leder i køkken og restaurant; egenskaber som Mette Dahlgaard til fulde har vist, at hun besidder. Den kommende Gemyse-chef siger:
– Det grønne køkken har altid været noget helt specielt for mig. Variationen i smag og tekstur er kolossal både i rå og i tilberedt stand; det inspirerer mig, og det sammen gør sæsonernes vekslen. Jeg glæder mig til at arbejde i Gemyses og Tivolis smukke rammer, både i køkkenet og i restauranten, og lede teamet af dygtige kolleger.
Spørger man Mette Dahlgaard, om hun elsker alle grøntsager, går hun til bekendelse. ”Altså, jeg er helt vild med fennikel, til gengæld kæmper jeg stadig med at blive rigtig ven med endivie. Men jeg prøver at kontrollere min personlige smag, når jeg arbejder; vi skal have respekt for råvarerne.”