• Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn
  • MESSEOVERSIGT
  • KONTAKT
  • ANNONCERING
  • PARTNERLOGIN

FødevareFOKUS

Fokus på fødevareteknologi og fødevarer

  • Brød og kager
  • Certificering
  • Detailhandel og en gros
  • Drikkevarer
  • Emballage
  • Foodservice
  • Forskning og uddannelse
  • Frugt og grønt
  • Fødevareproduktion
  • Fødevaresikkerhed
  • Konfekture
  • Kød, fisk og fjerkræ
  • Markedsføring
  • Mejeri
  • Messer og konferencer
  • Miljø og sundhed
  • Politik og eksport
  • Råvarer og ingredienser
  • Økologi og bæredygtighed
  • Link til Klimateknologi

AktueltKød, fisk og fjerkræ19. 05. 2022 | Kasper Mundt-Nielsen

Kød med gastro-etiske værdier

AktueltKød, fisk og fjerkræ19. 05. 2022 By Kasper Mundt-Nielsen

Grambogård er kød med holdning. Om det er grise-, kalve-, okse- eller lammekød, så tror Grambogård på, at dyrevelfærd er vejen til kød i topkvalitet

Kød fra Grambogård handler ikke kun om godt slagterhåndværk. Hos Grambogård stræber de efter at levere dyrevelfærdskød af ypperste klasse.

De er stolte af, at mange kendte restauranter sætter Grambogård på kortet, fordi ansvar, bæredygtighed og dyrevelfærd fortæller den gode historie på menukortet og giver gæsterne den unikke, møre smagsoplevelse. Alle deres dyr har god plads og går på dybstrøelse. Fodersammensætningen er specialsammensat og den har stor betydning for, at kødet får den eftertragtede intra-muskulære kødstruktur og fedtmarmorering i oksekødet.

– Vi er løbende i dialog med vores landmænd, så vi sammen sikrer det mest optimale foder til vores dyr, fortæller Niels Beier, direktør Grambogård.

Grambogårds gårde ligger mindre end to timers transport fra Grambogård, og flere gårde endda under 30 minutter væk. Det betyder, at deres dyr er stressfrie og rolige, når de ankommer til Grambogård.

– Flere gange om året holder vi åbent, så vores kunder og partnere kan kigge forbi og opleve dyrenes hverdag på vores gårde, siger Niels Beier.

Tørslagtning, krogmodning og charcuteri

Tørslagtning, krogmodning og charcuteri er en del af Grambogårds kompromisløse gastronomi til foodservice. Når de tørslagter deres trivselsgrise, foregår det på gammeldags vis, så kødet får fuld smag, et naturligt væsketab og ikke smider vand ved tilberedning.

Deres oksekød hænger på krog i cirka 14 dage i et modningsrum. Her får kødets naturlige enzymer langsomt lov til at nedbryde kødets bindevæv. På den måde bliver kødet ekstra mørt, samtidig med at det gennem krogmodning langsomt dehydreres, så umami-smagen bliver virkelig nuanceret og intens. Det giver kunderne den ypperligste smag og kødoplevelse. Altid mørt og med en god gæstefortælling.

På charcuteri er Grambogård knapt startet, men de oplever stor efterspørgsel efter produkterne. Løfttørret spegeskinke er en ren “sællert” i foodservice, og der er en masse spændende produkter på vej, for eksempel krogmodnede grillkam. En enestående velhængt og mør spisekvalitet direkte på grillen, så er sæsonen i gang.

Mød Grambogårds landmænd

Direktør hos Grambogård, Niels Beier, fortæller om gårdens landmænd:

På grisekød

– Klaus Henrik og hans dygtige team på Holmegården, mindre end fem kilometer fra Grambogård, passer vores grise. Grisene får masser af frisk luft. Når det bliver for koldt, trives de frit i åbne stier, hvor de går på 40-60 cm dybstrøelse med fri adgang til halm og foder. Vi kalder dem trivselsgrise, og det er vigtigt for os, at de trives under hele opvæksten. De er glade og trygge ved Klaus Henrik og teamet, ligesom de kender duften af traktorvognen og undgår stress under den korte transport, hvor de ofte falder i søvn på turen.

På kalvekød

– På Fogedgård, knap fire kilometer fra Grambogård, passer Troels vores kalve sammen med sit team af landmænd. De små kalve har fri adgang til mælk de første to måneder, og det er først, når de er store nok, at de flyttes sammen med jævnaldrende kalve i løsdrift-bokse, hvor de kan udfolde og udvikle sig på naturlig vis. De har adgang 24/7 til foder, som er nøje sammensat af græs, majs, valsekorn og danskproduceret protein som for eksempel raps, ærter og hestebønner, så de får den helt rette foder.

På oksekød

– Vores oksekød kommer fra familieejede gårde med dedikerede landmænd. Vi udvælger selv de bedste okser. Specielt krydsninger af racerne Sortbroget og Dansk Blåkvæg har et roligt temperament og kødet en høj spisekvalitet.

Om sommeren går de unge okser ude på åbne afgrænsningsområder, som typisk er langs kysterne på masser af græs, kløver og urter. Om vinteren går de i løsdriftsstalde med et tykt lag halm. De fodres med græs fra engene samt majs og korn fra de højere beliggende marker omkring gårdene – kun tilsat vitaminer og mineraler. Vi har fokus på sund udvikling – det giver kødet en flot fedtmarmorering, eftertragtet kødstruktur samt perfekt smagskvalitet og saftighed, som mange kokke efterspørger.

På lammekød

– Vores lam kræver et andet terroir i form af de frodige og fugtige lavlandområder på Lolland. David Wotton er vores erfarende fårehyrde, som ved, hvordan man opdrætter danske vædderlam med kødkvalitet i topklasse. Som alle andre Grambogård-dyr går de på åbne marker om foråret, sommeren og efteråret. Vi har fokus på krydsning af de rigtige racer samt en langsom, naturlig og stressfri opvækst med modermælk og græsning. Det giver saftigt, mørt og smagfuldt kød, fordi de er naturplejere, og hele tiden søger græsser og urter.

Fik du læst Food&Drink nr. 4 med fokus på kød? Ellers læs med ved at klikke her.

Det er disse fortællinger, Grambogårds kunders gæster elsker at høre. Særligt i en tid, hvor flere og flere er bevidste om, at “lidt, men godt kød – med en holdning bag, er vejen frem, når det gælder om at vælge bæredygtigt”. Alt kød fra Grambogård kommer nemlig fra udvalgte dyrevelfærds-landmænd, som går ind for at reducere CO2 og tænker i klimavenlig drift.

– Sæt Grambogårds dyrevelfærdskød på menukortet. Det styrker din bæredygtige profil – og så smager det bare af respekt og holdning, runder Niels Beier af.

Alt kød forhandles hos Grambogård og på Dagrofa Foodservice webshop.

Fire klimainitiativer for kalve på Fogedgård

– Vi går ikke kun op i dyrevelfærd. Vi ønsker hele tiden at gøre det lidt bedre i dag end i går, og det arbejde fortsætter vi med. Fogedgård er et godt eksempel på cirkulær tankegang, fortæller Niels Beier.

1. Naturlig varmeregulering – Dybstrøelse formuldes langsomt og derved frigives store mængder varme. Denne varme opsamles via vandslanger under cementgulvet i stalden med hjælp fra den grønne strøm, der kommer fra gårdens vindmølle. Via en varmepumpe fordeles varmen til hovedhuset og seks omliggende huse, der herved opvarmes helt CO2-neutralt.

2. Naturlig energi – Alt el på Fogedgården opvarmes med CO2-neutral el fra egen vindmølle, hvilket betyder, at de kan reducere forbruget af CO2 med 1 kilo CO2 per kilo produceret kød. Vindmøllen producerer strøm til yderligere cirka 250 husstande.

3. Naturlig gødning – Dybstrøelse er en stor gevinst for miljøet. Det er en supergødning for jordens planter, regnorme og mikroorganismerne. Den helt store gevinst er, at dybstrøelse omdannes til kulstof, som kan optage og lagre enorme mængder CO2 fra luften.

4. Biogas – Fogedgård er begyndt at levere til det nye biogasanlæg, hvilket betyder, at de kan reducere forbruget af CO2 med 1,9 kilo CO2 per kilo produceret kød.

Skrevet i: Aktuelt, Kød, fisk og fjerkræ

Seneste nyt fra redaktionen

Ny institutdirektør på DTU Aqua

Forskning og uddannelseKød, fisk og fjerkræ08. 05. 2025

Professor Anna Rindorf vil som ny leder af DTU Aqua bakke op om innovation på både instituttet og i samfundet: ”Vi skal vokse videre på trods af en usikker verden.” DTU har udpeget professor og sektionsleder Anna Rindorf til ny direktør for DTU Aqua med tiltrædelse den 1. juli. Hun har både

Rynkeby Foods udvider med Valsølille Vitamin Water

DrikkevarerMiljø og sundhed08. 05. 2025

Rynkeby Foods A/S udvider sin produktportefølje under Valsølille-brandet ved at lancere Valsølille Vitamin Water – en vitaminvand uden brus og med 20 procent frugt. Med lanceringen af Valsølille Vitamin Water styrker Rynkeby Foods sin position på markedet for funktionelle drikkevarer og

Dragsbæk: Nordens olivenolie skal være økologisk

AktueltFødevareproduktionLandbrugMiljø og sundhedØkologi og bæredygtighed08. 05. 2025

Det handler om at styrke landbrug, folkesundhed og fødevareindustri: Økologien er atter på dagsordenen hos fødevaregiganten Dragsbæk, der nu vil sende klart signal til landmænd, politikere og privatforbrugere om de mange fordele ved den danske raps. Efter en periode med stilstand er økologien

Nyt millionprojekt reducerer madspild og giver restprodukter større værdi

AktueltFødevareproduktionØkologi og bæredygtighed08. 05. 2025

Danmarks fødevareindustri genererer årligt 385.000 tons madspild. Nu skal et nyt projekt til 13 millioner kroner hjælpe virksomheder med at udnytte deres sidestrømme fra fødevareproduktionen mere effektivt og dermed nedbringe madspildet. Projektet er støttet og sat i gang af Industriens Fond,

Lagkagehuset indgår omfattende partnerskab med Dagrofa

Brød og kagerDetailhandel og en grosFoodserviceTop08. 05. 2025

Lagkagehuset har underskrevet deres hidtil største samarbejdsaftale. Valget er faldet på fødevarekoncernen Dagrofa. Fremover skal Dagrofa Foodservice levere fødevarer til bagerkædens 108 danske butikker, og bagerkæden udbygger MENY-samarbejdet med yderligere 10 shop-in-shop-butikker og en fælles

Madiværksættere sigter efter 100 millioner i omsætning efter fire år

FoodserviceMiljø og sundhedØkologi og bæredygtighed06. 05. 2025

Holdet der driver noon, catering- og kantinevirksomheden, og BaneGaarden, mad- og kulturdestinationen i København, går nu efter en trecifret millionomsætning i 2025 svarende til en vækst på 26 pct. fra 2024 Table, moderselskabet stiftet af Carl Johan Paulsen, Ida Marie Banke André og Karlos

Jagten er gået ind: DM i Bålmad søger deltagere

FoodserviceMesser og konferencer06. 05. 2025

Eftersøgningen efter Danmarks bedste kok til mad over bål er skudt i gang. For andet år i træk afholdes DM i Bålmad – en krævende kokkekonkurrence, hvor kun en lille udvalgt skare får lov at stille til start.  Kan du kreere gastronomiske oplevelser i særklasse – også selv om røgen svider i

Tivoli Food Festival: Fiskeauktion, Danmarksmesterskaber og verdens (måske) bedste bouillabaisse

AktueltFoodserviceMesser og konferencer06. 05. 2025

Mad og drikke bliver de vigtigste forlystelser, når Tivoli igen byder inden for til Tivoli Food Festival. Ni dage i maj bliver Tivoli fyldt med gastronomiske oplevelser, råvarer fra forskellige egne af landet, langbordsmiddage med stjernekokke, workshops og smagninger. Mere end 40.000 madglade

Aflysning af Esrum Kloster Ølfestival

AktueltDrikkevarerMesser og konferencer06. 05. 2025

Et krav om habitatvurdering gør det umuligt for Esrum Kloster & Møllegård at gennemføre årets traditionsrige ølfestival. Esrum Kloster Ølfestival 2025 bliver aflyst. Det står nu klart efter Gribskov Kommune har meddelt, at der skal foretages en habitatvurdering af det naturområde, som Esrum

Salget af miljømærket tun stiger med 24 procent

CertificeringKød, fisk og fjerkræMiljø og sundhedTopØkologi og bæredygtighed06. 05. 2025

Mængden af tun, der blev solgt globalt med Marine Stewardship Council (MSC)'s blå miljømærke, voksede med 24 pct. fra år til år til næsten 300.000 tons i 24-25 år, ifølge nye data offentliggjort af MSC i den seneste udgave af sin Sustainable Tuna Yearbook. Dataene omfatter både salg af tun fra

Tilmeld Nyhedsbrev

Tilmeld dig til dit online branchemagasin/avis

 
 
 
 
Få fuld adgang til indlægning af egne pressemeddelelser… Læs mere her

/Nyheder

  • DENIOS ApS

    Ved du, hvornår det er tid til at vedligeholde, udskifte eller flytte dit opsamlingskar?

  • Spirax Sarco Danmark

    Blog: Damp er naturlig teknologi

  • Nemco Machinery A/S

    Nemco har nyt med hjem fra Europas største fødevaremesse

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Busch på IFFA 2025: Vacuum Diagnostics til intelligente vakuumløsninger til kødforarbejdning

  • DENIOS ApS

    3 sikkerhedsfunktioner, du skal kigge efter på dit opsamlingskar

  • Spirax Sarco Danmark

    Steam Insight: En digital forbindelse til optimering af dit dampsystem

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Vakuumsystemer: En guide til turn-key projekter

  • DENIOS ApS

    Service og vedligeholdelse – overholder du loven?

  • Busch Vakuumteknik A/S

    De 7 bedste praksisser: Bliv en mester i lækagesøgning

  • Dagrofa Foodservice A/S

    Inspirationskatalog: 44 siders tips til din menu

Vis alle nyheder fra vores FOKUSpartnere ›

Seneste Nyheder

  • Ny institutdirektør på DTU Aqua

    08.05.2025

  • Rynkeby Foods udvider med Valsølille Vitamin Water

    08.05.2025

  • Dragsbæk: Nordens olivenolie skal være økologisk

    08.05.2025

  • Nyt millionprojekt reducerer madspild og giver restprodukter større værdi

    08.05.2025

  • Lagkagehuset indgår omfattende partnerskab med Dagrofa

    08.05.2025

  • Madiværksættere sigter efter 100 millioner i omsætning efter fire år

    06.05.2025

  • Jagten er gået ind: DM i Bålmad søger deltagere

    06.05.2025

  • Tivoli Food Festival: Fiskeauktion, Danmarksmesterskaber og verdens (måske) bedste bouillabaisse

    06.05.2025

  • Aflysning af Esrum Kloster Ølfestival

    06.05.2025

  • Salget af miljømærket tun stiger med 24 procent

    06.05.2025

  • Højer Pølser vinder guld til buffetklassikere

    01.05.2025

  • 16 ISS-kantiner hos Bygningsstyrelsen får Svanemærket

    01.05.2025

  • Det smager af larm: Hvordan påvirker støj smagsløgene?

    01.05.2025

  • Ældste frigivelse fra Stauning Whisky nogensinde

    01.05.2025

  • 50 år med smag – Bryggeriet Apollo fejrer jubilæum og forvandling

    01.05.2025

Alle nyheder ›

Læs også TechMedias 2 fødevaremagasiner online

Annoncering i TechMedias 2 fødevaremagasiner

KONTAKT

TechMedia A/S
Naverland 35
DK – 2600 Glostrup
www.techmedia.dk
Telefon: +45 43 24 26 28
E-mail: info@techmedia.dk
Privatlivspolitik
Cookiepolitik