• Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn
  • MESSEOVERSIGT
  • KONTAKT
  • ANNONCERING
  • PARTNERLOGIN

FødevareFOKUS

Fokus på fødevareteknologi og fødevarer

  • Brød og kager
  • Certificering
  • Detailhandel og en gros
  • Drikkevarer
  • Emballage
  • Foodservice
  • Forskning og uddannelse
  • Frugt og grønt
  • Fødevareproduktion
  • Fødevaresikkerhed
  • Konfekture
  • Kød, fisk og fjerkræ
  • Markedsføring
  • Mejeri
  • Messer og konferencer
  • Miljø og sundhed
  • Politik og eksport
  • Råvarer og ingredienser
  • Økologi og bæredygtighed
  • Link til Klimateknologi

AktueltKød, fisk og fjerkræ19. 05. 2022 | Kasper Mundt-Nielsen

Kød med gastro-etiske værdier

AktueltKød, fisk og fjerkræ19. 05. 2022 By Kasper Mundt-Nielsen

Grambogård er kød med holdning. Om det er grise-, kalve-, okse- eller lammekød, så tror Grambogård på, at dyrevelfærd er vejen til kød i topkvalitet

Kød fra Grambogård handler ikke kun om godt slagterhåndværk. Hos Grambogård stræber de efter at levere dyrevelfærdskød af ypperste klasse.

De er stolte af, at mange kendte restauranter sætter Grambogård på kortet, fordi ansvar, bæredygtighed og dyrevelfærd fortæller den gode historie på menukortet og giver gæsterne den unikke, møre smagsoplevelse. Alle deres dyr har god plads og går på dybstrøelse. Fodersammensætningen er specialsammensat og den har stor betydning for, at kødet får den eftertragtede intra-muskulære kødstruktur og fedtmarmorering i oksekødet.

– Vi er løbende i dialog med vores landmænd, så vi sammen sikrer det mest optimale foder til vores dyr, fortæller Niels Beier, direktør Grambogård.

Grambogårds gårde ligger mindre end to timers transport fra Grambogård, og flere gårde endda under 30 minutter væk. Det betyder, at deres dyr er stressfrie og rolige, når de ankommer til Grambogård.

– Flere gange om året holder vi åbent, så vores kunder og partnere kan kigge forbi og opleve dyrenes hverdag på vores gårde, siger Niels Beier.

Tørslagtning, krogmodning og charcuteri

Tørslagtning, krogmodning og charcuteri er en del af Grambogårds kompromisløse gastronomi til foodservice. Når de tørslagter deres trivselsgrise, foregår det på gammeldags vis, så kødet får fuld smag, et naturligt væsketab og ikke smider vand ved tilberedning.

Deres oksekød hænger på krog i cirka 14 dage i et modningsrum. Her får kødets naturlige enzymer langsomt lov til at nedbryde kødets bindevæv. På den måde bliver kødet ekstra mørt, samtidig med at det gennem krogmodning langsomt dehydreres, så umami-smagen bliver virkelig nuanceret og intens. Det giver kunderne den ypperligste smag og kødoplevelse. Altid mørt og med en god gæstefortælling.

På charcuteri er Grambogård knapt startet, men de oplever stor efterspørgsel efter produkterne. Løfttørret spegeskinke er en ren “sællert” i foodservice, og der er en masse spændende produkter på vej, for eksempel krogmodnede grillkam. En enestående velhængt og mør spisekvalitet direkte på grillen, så er sæsonen i gang.

Mød Grambogårds landmænd

Direktør hos Grambogård, Niels Beier, fortæller om gårdens landmænd:

På grisekød

– Klaus Henrik og hans dygtige team på Holmegården, mindre end fem kilometer fra Grambogård, passer vores grise. Grisene får masser af frisk luft. Når det bliver for koldt, trives de frit i åbne stier, hvor de går på 40-60 cm dybstrøelse med fri adgang til halm og foder. Vi kalder dem trivselsgrise, og det er vigtigt for os, at de trives under hele opvæksten. De er glade og trygge ved Klaus Henrik og teamet, ligesom de kender duften af traktorvognen og undgår stress under den korte transport, hvor de ofte falder i søvn på turen.

På kalvekød

– På Fogedgård, knap fire kilometer fra Grambogård, passer Troels vores kalve sammen med sit team af landmænd. De små kalve har fri adgang til mælk de første to måneder, og det er først, når de er store nok, at de flyttes sammen med jævnaldrende kalve i løsdrift-bokse, hvor de kan udfolde og udvikle sig på naturlig vis. De har adgang 24/7 til foder, som er nøje sammensat af græs, majs, valsekorn og danskproduceret protein som for eksempel raps, ærter og hestebønner, så de får den helt rette foder.

På oksekød

– Vores oksekød kommer fra familieejede gårde med dedikerede landmænd. Vi udvælger selv de bedste okser. Specielt krydsninger af racerne Sortbroget og Dansk Blåkvæg har et roligt temperament og kødet en høj spisekvalitet.

Om sommeren går de unge okser ude på åbne afgrænsningsområder, som typisk er langs kysterne på masser af græs, kløver og urter. Om vinteren går de i løsdriftsstalde med et tykt lag halm. De fodres med græs fra engene samt majs og korn fra de højere beliggende marker omkring gårdene – kun tilsat vitaminer og mineraler. Vi har fokus på sund udvikling – det giver kødet en flot fedtmarmorering, eftertragtet kødstruktur samt perfekt smagskvalitet og saftighed, som mange kokke efterspørger.

På lammekød

– Vores lam kræver et andet terroir i form af de frodige og fugtige lavlandområder på Lolland. David Wotton er vores erfarende fårehyrde, som ved, hvordan man opdrætter danske vædderlam med kødkvalitet i topklasse. Som alle andre Grambogård-dyr går de på åbne marker om foråret, sommeren og efteråret. Vi har fokus på krydsning af de rigtige racer samt en langsom, naturlig og stressfri opvækst med modermælk og græsning. Det giver saftigt, mørt og smagfuldt kød, fordi de er naturplejere, og hele tiden søger græsser og urter.

Fik du læst Food&Drink nr. 4 med fokus på kød? Ellers læs med ved at klikke her.

Det er disse fortællinger, Grambogårds kunders gæster elsker at høre. Særligt i en tid, hvor flere og flere er bevidste om, at “lidt, men godt kød – med en holdning bag, er vejen frem, når det gælder om at vælge bæredygtigt”. Alt kød fra Grambogård kommer nemlig fra udvalgte dyrevelfærds-landmænd, som går ind for at reducere CO2 og tænker i klimavenlig drift.

– Sæt Grambogårds dyrevelfærdskød på menukortet. Det styrker din bæredygtige profil – og så smager det bare af respekt og holdning, runder Niels Beier af.

Alt kød forhandles hos Grambogård og på Dagrofa Foodservice webshop.

Fire klimainitiativer for kalve på Fogedgård

– Vi går ikke kun op i dyrevelfærd. Vi ønsker hele tiden at gøre det lidt bedre i dag end i går, og det arbejde fortsætter vi med. Fogedgård er et godt eksempel på cirkulær tankegang, fortæller Niels Beier.

1. Naturlig varmeregulering – Dybstrøelse formuldes langsomt og derved frigives store mængder varme. Denne varme opsamles via vandslanger under cementgulvet i stalden med hjælp fra den grønne strøm, der kommer fra gårdens vindmølle. Via en varmepumpe fordeles varmen til hovedhuset og seks omliggende huse, der herved opvarmes helt CO2-neutralt.

2. Naturlig energi – Alt el på Fogedgården opvarmes med CO2-neutral el fra egen vindmølle, hvilket betyder, at de kan reducere forbruget af CO2 med 1 kilo CO2 per kilo produceret kød. Vindmøllen producerer strøm til yderligere cirka 250 husstande.

3. Naturlig gødning – Dybstrøelse er en stor gevinst for miljøet. Det er en supergødning for jordens planter, regnorme og mikroorganismerne. Den helt store gevinst er, at dybstrøelse omdannes til kulstof, som kan optage og lagre enorme mængder CO2 fra luften.

4. Biogas – Fogedgård er begyndt at levere til det nye biogasanlæg, hvilket betyder, at de kan reducere forbruget af CO2 med 1,9 kilo CO2 per kilo produceret kød.

Skrevet i: Aktuelt, Kød, fisk og fjerkræ

Seneste nyt fra redaktionen

Charcuteri kan også være grønt

FoodserviceFrugt og grøntMiljø og sundhedØkologi og bæredygtighed26. 06. 2025

Charcuteri er normalt lavet på kød, men sådan behøver det ikke at være, hvis man spørger slagter Michael Museth. Han har gennem flere år eksperimenteret med plantebaseret charcuteri. Det har givet både spændende resultater og masser af udfordringer. Hvad laver en slagter egentlig? Er det noget

Partnerskab: Madens Folkemøde skal være et fast event i Nykøbing Falster

Messer og konferencer26. 06. 2025

Det var positivt for både antallet af gæster og omsætningen i byens butikker, at Madens Folkemøde i år blev afholdt i Nykøbing Falster. Økonomiudvalget i Guldborgsund Kommune har derfor besluttet at indgå en partnerskabsaftale med Madens Folkemøde og støtte eventet økonomisk de næste tre

To dages burgerfest: Burgerlegenden George Motz vender tilbage til Gasoline Grill

AktueltFoodserviceKød, fisk og fjerkræ26. 06. 2025

Den amerikanske ”Burger Scholar” og manden bag den ikoniske dokumentar HamburgerAmerica, George Motz, gæster Gasoline Grill igen den 2. og 3. juli. Hvis man missede ham i2019 og 2022, får du man en ny og eksklusiv chance for at sætte tænderne i hansverdensberømte Fried Onion Burger – direkte fra

Ni grønne organisationer: Danmark bør bruge EU-formandskabet til at gentænke landbrugsstøtten

LandbrugMiljø og sundhedPolitik og eksportTopØkologi og bæredygtighed26. 06. 2025

Når Danmark overtager EU-formandskabet i 2025, falder det sammen med opstarten af forhandlingerne om EU’s landbrugspolitik efter 2027. I den forbindelse opfordres regeringen til at bruge formandskabet aktivt til at fremme en grøn omstilling af landbruget på europæisk plan. Økologisk

Dagrofas inspirationsmesse vender tilbage med endnu flere masterclasses

AktueltFoodserviceMesser og konferencer26. 06. 2025

Den 10. september bliver TAP1 i København omdannet til et madmekka, når ’Madscenen - for professionelle’ finder sted. Her bliver det muligt at opleve over 150 udstillere og masser af gastronomiske events/masterclasses. Sidste år deltog mere end 1.400 madentusiaster i inspirationsmessen, som

Organic Summit 2025 i København præsenterer sit speaker line-up

LandbrugMesser og konferencerMiljø og sundhedØkologi og bæredygtighed24. 06. 2025

Stærke speakere fra hele Europa samles til Organic Summit i København den 18. og 19. august for at blive enige om et fælles charter med konkrete anbefalinger til, hvordan økologisk produktion og forbrug i EU kan vokse til 25 procent i 2030 og dermed bidrage til omstillingen af den fremtidige

Gode tilbud – dårligt for klimaet: Supermarkeders mængderabat fører til madspild

Detailhandel og en grosFrugt og grøntMiljø og sundhedØkologi og bæredygtighed24. 06. 2025

Et nyt studie afslører en uheldig effekt af supermarkedernes populære “2 for 1”-tilbud: De får os ikke bare til at købe mere – de får os også til at smide mere mad ud. Madspild er et enormt globalt problem – både økonomisk og klimamæssigt. FN estimerer, at en tredjedel af al mad går til

Veteran og nyslået Michelinkok vinder Sol over Gudhjem

AktueltFoodserviceMesser og konferencer24. 06. 2025

Sidste uge var en god uge for kokkeveteranen Allan Schultz. Først fik hans restaurant Parsley Salon i Hellerup tildelt i Michelinstjerne, og lørdag kunne han hæve trofæet som vinder af Danmarks største kokkekonkurrence kokkekonkurrence, Sol over Gudhjem. Det blev Allan Schultz, som med teknisk

De nominerede til Køkkenprisen 2025 er nu fundet

AktueltFoodserviceØkologi og bæredygtighed24. 06. 2025

Landbrug af Fødevarer kan nu afsløre, hvilke tre offentlige køkkener, der er nomineret til Køkkenprisen 2025. Landbrug & Fødevarer og Køkkenprisens jury er klar til at hædre de offentlige køkkener, hvor faglighed, smag og bæredygtighed går op i en højere enhed. For sjette år i træk uddeles

AAU-forskere: Proteiner fra græs kan være fremtiden

Forskning og uddannelseFrugt og grøntFødevareproduktionMiljø og sundhedRåvarer og ingredienserTopØkologi og bæredygtighed24. 06. 2025

Indenfor få år kan protein udvundet fra almindeligt kløvergræs være en hovedingrediens i en lang række almindelige fødevarer som f.eks. is, yoghurt og proteindrikke. Forskere på AAU har længe arbejdet på at trække de rene proteinstrenge ud af græsset, og nu er det lykkes at fjerne både smag og farve

Tilmeld Nyhedsbrev

Tilmeld dig til dit online branchemagasin/avis

 
 
 
 
Få fuld adgang til indlægning af egne pressemeddelelser… Læs mere her

/Nyheder

  • DENIOS ApS

    NYHED: Her er fremtidens opbevaring af farlige stoffer

  • Busch Vakuumteknik A/S

    MRPC modtager “Innovation in Vacuum Busch Award”

  • DENIOS ApS

    Hvilket batteriskab er det rigtige for dig?

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Busch Vacuum Solutions præsenterer den intelligente TYR PLUS kapselblæser

  • DENIOS ApS

    Dette er, hvad der sker, når batterier bryder i brand

  • Spirax Sarco Danmark

    Bestil en anlægsgennemgang af dit dampsystem

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Sommer vedligeholdelsestips til din vakuumpumpe: 6 gode anbefalinger

  • DENIOS ApS

    Sådan udnytter du den stille periode i sommerferien

  • DENIOS ApS

    Så er det sidste chance

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Høj præcision i CNC-fræsning takket være vakuum

Vis alle nyheder fra vores FOKUSpartnere ›

Seneste Nyheder

  • Charcuteri kan også være grønt

    26.06.2025

  • Partnerskab: Madens Folkemøde skal være et fast event i Nykøbing Falster

    26.06.2025

  • To dages burgerfest: Burgerlegenden George Motz vender tilbage til Gasoline Grill

    26.06.2025

  • Ni grønne organisationer: Danmark bør bruge EU-formandskabet til at gentænke landbrugsstøtten

    26.06.2025

  • Dagrofas inspirationsmesse vender tilbage med endnu flere masterclasses

    26.06.2025

  • Organic Summit 2025 i København præsenterer sit speaker line-up

    24.06.2025

  • Gode tilbud – dårligt for klimaet: Supermarkeders mængderabat fører til madspild

    24.06.2025

  • Veteran og nyslået Michelinkok vinder Sol over Gudhjem

    24.06.2025

  • De nominerede til Køkkenprisen 2025 er nu fundet

    24.06.2025

  • AAU-forskere: Proteiner fra græs kan være fremtiden

    24.06.2025

  • Lagkagehuset leverer rekordomsætning i 2024 og forbedrer driften markant

    19.06.2025

  • Energidrik bliver officiel partner på Roskilde Festival

    19.06.2025

  • Klar til indstillinger til Årets Ret Med Gris og Årets Ret med Ost

    19.06.2025

  • Nyt innovationsprogram skal skabe mere bæredygtige løsninger i convenience-branchen

    19.06.2025

  • Pantsystem sparer over 50 kg engangsplast årligt i Nordhavn-kantine

    19.06.2025

Alle nyheder ›

Læs også TechMedias 2 fødevaremagasiner online

Annoncering i TechMedias 2 fødevaremagasiner

KONTAKT

TechMedia A/S
Naverland 35
DK – 2600 Glostrup
www.techmedia.dk
Telefon: +45 43 24 26 28
E-mail: info@techmedia.dk
Privatlivspolitik
Cookiepolitik