• Facebook
  • Instagram
  • MESSEOVERSIGT
  • KONTAKT
  • ANNONCERING
  • PARTNERLOGIN

FødevareFOKUS

Fokus på fødevareteknologi og fødevarer

  • Brød og kager
  • Certificering
  • Detailhandel og en gros
  • Drikkevarer
  • Emballage
  • Foodservice
  • Forskning og uddannelse
  • Frugt og grønt
  • Fødevareproduktion
  • Fødevaresikkerhed
  • Konfekture
  • Kød, fisk og fjerkræ
  • Markedsføring
  • Mejeri
  • Messer og konferencer
  • Miljø og sundhed
  • Politik og eksport
  • Råvarer og ingredienser
  • Økologi og bæredygtighed
  • Link til Klimateknologi

MarkedsføringMiljø og sundhedRåvarer og ingredienserØkologi og bæredygtighed01. 06. 2023 | mikkelb

Kenwood vil inspirere til mindre madspild

MarkedsføringMiljø og sundhedRåvarer og ingredienserØkologi og bæredygtighed01. 06. 2023 By mikkelb

Med hjælp fra eksperter inden for bæredygtighed sætter køkkenmaskine-eksperten Kenwood nu fokus på at reducere madspild i køkkenet. Med initiativet “Let’s Make Food, Better” vil Kenwood inspirere med anderledes opskrifter og nye måder at kombinere råvarer og ingredienser.

Køkkenmaskine og bøtter med mad

Madspild er et globalt problem og bare Danmark alene genererer årligt madspild på mange hundrede tusind tons. Samtidig er madspild et oplagt sted at kigge hen, hvis der skal findes flere penge i husholdningsbudgettet.

Derfor vil man hos Kenwood gerne inspirere til mindre madspild.

”Hos Kenwood er vi meget passioneret omkring madlavning og bagning og vil gerne vise, at der rent faktisk findes mange muligheder for at reducere madspild i hverdagen. Med det globale initiativ ‘Let’s Make Food, Better’ ønsker vi at inspirere til at udnytte alle råvarer, når man står i køkkenet samt til at genanvende rester i nye retter i stedet for at smide dem ud”, fortæller Margita Westeus, senior kategorichef for Kenwood i Norden.

Kenwoods 5 bedste tips til at reducere madspild

1. Forlæng holdbarheden med fermentering

Syltning og fermentering er ikke kun trendy, det er også en smart måde at konservere grøntsager og andre råvarer, som du ikke får brugt med det samme. Lav kimchi, pickles, coleslaw og surkål af dine rester og gør noget godt for dine tarme på samme tid. – De fermenterede råvarer kan holde i flere måneder.

2. Udnyt skrællen

Skrællen på de fleste frugter og grøntsager er fyldt med antioxidanter, fibre og vitaminer. At skrælle grøntsager er ikke kun spild af tid og penge, det bidrager også til tonsvis af madspild hvert år. Hvis du ikke kan lade være med at fjerne skrællen, så gem den og brug den i andre opskrifter. Kartoffelskræller kan bages til sprøde snacks, og skrællen fra rodfrugter kan koges til en bouillon. Appelsinskal eller citronskal kan bruges som smagsstof til både bagværk og madlavning.

3. Skrab krukken ren og kig bagerst i (køle)skabet

Madspild opstår ikke kun fra friske råvarer. Der står ofte en del ”glemt” kolonial i køkkenskabet eller bagerst i køleskabet. Rester af nødder, frø og havregryn kan bruges til at lave hjemmelavet mel, som er ideelt til fx nøddeagtige småkager eller stenalderbrød. Har du fundet en næsten tom krukke med peanutbutter? Så tilføj det til dine overnight oats af havregryn eller lav en lækker sataysauce til salaten.

4. Opbevar maden korrekt

For at forhindre, at dine indkøb bliver dårlige før tid, er det vigtigt at opbevare maden efter anvisningerne. Friske råvarer såsom kartofler, løg og tomater bør du fx opbevare ved stuetemperatur. Vær forsigtig med at placere bananer ved siden af ​​andre frugter i frugtskålen, da det kan fremskynde modningsprocessen. Og glem ikke, at “bedst før”-datoen ikke nødvendigvis betyder, at maden ikke længere er spiselig, den indikerer blot, hvornår produktet er på sit absolut bedste. 

5. Giv dine madrester nyt liv

Meget af den mad, der smides ud, kunne i stedet komposteres. Grøntsags- og frugtskræller, æggeskaller og kaffegrums kan alle tilføjes til en kompostbeholder for at nære din have eller gøde dine planter på altanen. Du kan også bruge rester af kaffegrums til at eksfoliere dit ansigt eller lave en krydret marinade. Så vær kreativ med dine madrester og udnyt deres egenskaber i din have eller i dit køkken.

Skrevet i: Markedsføring, Miljø og sundhed, Råvarer og ingredienser, Økologi og bæredygtighed

Seneste nyt fra redaktionen

Brugsen-butik

De første 11 Brugsen-butikker åbner med nyt koncept

AktueltDetailhandel og en gros21. 09. 2023

Fredag den 22. september kl. 08.00 åbner de tre første Brugsen-butikker med nyt koncept i København og Nordsjælland. De tre butikker er de første i rækken af 11 Irma-butikker, der genåbner som Brugsen i København og Nordsjælland. Det nye Brugsen-koncept tager udgangspunkt i Brugsens arv -

Vinder kantineprisen 2023

Advokat-kantine er Danmarks bedste

FoodserviceTopØkologi og bæredygtighed21. 09. 2023

Advokater og personale i Gorrissen Federspiel kan glæde sig over virkelig god mad. Kantinen i det Københavnske advokatfirma blev i går kåret som vinder af Kantineprisen 2023. Prisen blev uddelt på Fødevaredagen, hvor en glad køkkenchef modtog prisen. Kantineprisen uddeles hvert år til landets

Hvem skal vinde prisen som Verdens Bedste Indkøber 2023?

Detailhandel og en grosFoodservice21. 09. 2023

Det batter for kloden, hvis virksomheder og offentlige organisationer indkøber mere bæredygtigt. Både på den grønne og sociale bundlinje. Derfor skal vi hylde de bedste indkøbere – og du kan bidrage ved at indstille en virksomhed, institution eller organisation til prisen Verdens Bedste

Tubog Sunsæt

På trods af rekordvåd juli: Ny sommer-pilsner var en succes

Drikkevarer21. 09. 2023

For første gang i 10 år sendte Tuborg en ny sommer-øl på gaden. Henover sommeren har Tuborg Sunsæt været en stor succes. Den taget markedsandele i volumen og drevet vækst for salget af Tuborg. Sommeren er forbi, og Tuborg gør status på sommerens særlancering, der på trods af en våd juli, viste

Skuffelse over EU-domstolens afgørelse i pantsag

AktueltDrikkevarerEmballagePolitik og eksport21. 09. 2023

Afgørelsen fra EU-Domstolen om manglende pant på tyske dåser går desværre ikke Dansk Erhverv og Danmarks Naturfredningsforenings vej. Parterne vil nu nærlæse dommen og overveje andre muligheder for løse det konkurrence- og miljøproblem, som den manglende tyske pant udgør. I sagaen om den

Produkter fra Tasteful Foods

Conveniencedirektør: Volume er afgørende for grøn logistik

EmballageØkologi og bæredygtighed21. 09. 2023

En ny klimarapport giver den danske conveniencevirksomhed Tasteful Foods et uundværligt værktøj til at mindske deres aftryk, mens deres forretning vokser. Volumen giver os mulighed for at gøre en stor forskel i hele værdikæden, siger direktøren. Det tynde stykke pap på lasagnepakken ser måske

Nyt madspildsinitiativ: ”Hver bid tæller”

Råvarer og ingredienserØkologi og bæredygtighed21. 09. 2023

Et nyt samarbejde mellem Lidl og Too Good To Go skal engagere børnefamilier i madspildskampen og give dem værktøjer til at reducere madspild på en nem og velsmagende måde. En rundspørge blandt Too Good To Gos brugere viser nemlig, at 70 pct. af de adspurgte er interesserede i at minimere madspild og

Salling Group modtager særpris ved Sustainability Awards 2023

Detailhandel og en grosMiljø og sundhedØkologi og bæredygtighed19. 09. 2023

Ved Dansk Erhverv og EY’s Sustainability Awards 2023 modtog Salling Group særprisen for Long Term Value Creation for sine vedholdende indsatser inden for klima, bæredygtighed og inkluderende virksomhedskultur. ”Årets vinder har et stærkt og dybt forankret fokus på at løfte et socialt ansvar i

Asger Rothenborg

Ny salgs- og marketingdirektør i Dagrofa Foodservice

Foodservice19. 09. 2023

Asger Rothenborg tiltræder den 1. november som ny salgs- og marketingdirektør i Dagrofa Foodservice, der er en af landets største totalleverandører til foodservicesektoren i Danmark. Han har tidligere blandt andet været managing director hos Nespresso Professionel. Den 1. november starter Asger

Niels Fuglsang

S-profil efter Åbent Landbrug: Dyrevelfærden halter voldsomt!

Kød, fisk og fjerkræLandbrugPolitik og eksport19. 09. 2023

Medlem af Europa-Parlamentet, Niels Fuglsang (S), besøgte i weekenden sammen med dyreværnsorganisationen Anima arrangementet Åbent Landbrug, hvor udvalgte gårde åbner dørene for offentligheden. Fuglsang ville ved selvsyn konstatere, om landbruget nu også er åbent og virkeligt vover at vise alle

Tilmeld Nyhedsbrev

Tilmeld dig til dit online branchemagasin/avis

 
 
 
 
Få fuld adgang til indlægning af egne pressemeddelelser… Læs mere her

/Nyheder

  • DENIOS ApS

    Spar på energiforbruget, når du varmebehandler dine medier

  • Beckhoff Automation ApS

    En pålidelig og fleksibel tilgang til præcise, meget dynamiske bevægelser med EtherCAT

  • Kastberg Is ApS

    Bos Food GmbH forhandler Kastbergs Gourmet-Is

  • Dagrofa Foodservice A/S

    Dagrofa Foodservice: Lad dig inspirere på Casual Dining 2023

  • Kastberg Is ApS

    Is til desserten i årets nytårsmenu

  • DENIOS ApS

    NYHED: Spar plads i din opbevaring med én ændring

  • Dagrofa Foodservice A/S

    Kender du en potentiel deltager til kokkekonkurrencen BMW MASTERS Talent?

  • Beckhoff Automation ApS

    Beckhoff på EMO 2023

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Busch demonstrer den nyeste teknologi indenfor Analytics og R&D på LabDays 2023

  • Beckhoff Automation ApS

    Beckhoff på Husum Wind

Vis alle nyheder fra vores FOKUSpartnere ›

Seneste Nyheder

  • De første 11 Brugsen-butikker åbner med nyt koncept

    21.09.2023

  • Advokat-kantine er Danmarks bedste

    21.09.2023

  • Hvem skal vinde prisen som Verdens Bedste Indkøber 2023?

    21.09.2023

  • På trods af rekordvåd juli: Ny sommer-pilsner var en succes

    21.09.2023

  • Nyt madspildsinitiativ: ”Hver bid tæller”

    21.09.2023

  • Conveniencedirektør: Volume er afgørende for grøn logistik

    21.09.2023

  • Skuffelse over EU-domstolens afgørelse i pantsag

    21.09.2023

  • Salling Group modtager særpris ved Sustainability Awards 2023

    19.09.2023

  • Ny salgs- og marketingdirektør i Dagrofa Foodservice

    19.09.2023

  • S-profil efter Åbent Landbrug: Dyrevelfærden halter voldsomt!

    19.09.2023

  • MSC: Akut behov for internationalt samarbejde for at beskytte vores have

    19.09.2023

  • På tur til Bruxelles: Fødevareministeren søger mere enkle regler for landmænd, fiskere og fødevarevirksomheder

    19.09.2023

  • LabDay Aarhus 2023 var et stort trækplaster

    19.09.2023

  • Lader du låget sidde på mælkekartonen?

    19.09.2023

  • Danskerne mangler viden om malkekøer

    14.09.2023

Alle nyheder ›

Læs også TechMedias 3 fødevaremagasiner online

Annoncering i TechMedias 3 fødevaremagasiner

KONTAKT

TechMedia A/S
Naverland 35
DK – 2600 Glostrup
www.techmedia.dk
Telefon: +45 43 24 26 28
E-mail: info@techmedia.dk
Privatlivspolitik
Cookiepolitik