• Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn
  • MESSEOVERSIGT
  • KONTAKT
  • ANNONCERING
  • PARTNERLOGIN

FødevareFOKUS

Fokus på fødevareteknologi og fødevarer

  • Brød og kager
  • Certificering
  • Detailhandel og en gros
  • Drikkevarer
  • Emballage
  • Foodservice
  • Forskning og uddannelse
  • Frugt og grønt
  • Fødevareproduktion
  • Fødevaresikkerhed
  • Konfekture
  • Kød, fisk og fjerkræ
  • Markedsføring
  • Mejeri
  • Messer og konferencer
  • Miljø og sundhed
  • Politik og eksport
  • Råvarer og ingredienser
  • Økologi og bæredygtighed
  • Link til Klimateknologi

DrikkevarerKonfektureMarkedsføring29. 02. 2024 | Mikkel Bækgaard

Kaffe og lakrids – et sensorisk møde

DrikkevarerKonfektureMarkedsføring29. 02. 2024 By Mikkel Bækgaard

Når lakrids og kaffe mødes sker der noget ganske særligt. Komplekse aromaer, minder og masser af kreativitet støder sammen – i hvert fald, hvis man spørger to af hovedkræfterne bag et nyt samarbejde mellem Nespresso og Lakrids by Bülow.

I en verden, hvor grænserne for kulinarisk innovation konstant skubbes, har to førende brands taget et skridt ind i fremtiden for food pairing. Nespresso, kendt for deres kaffe, og Lakrids By Bülow, mestrene af gourmetlakrids, har indgået et partnerskab med ambitionen om at udfordre og udvide forbrugernes smagsoplevelser med lakrids og kaffe. 

Som en del af samarbejdet har Nespresso og Lakrids By Bülow udviklet nogle specifikke lakrids- og kaffeparinger samt en række opskrifter kreeret af henholdsvis Niels Østergaard, kaffeambassadør i Nespresso samt Francisca Listov-Saabye, der arbejder som food scientist hos Lakrids By Bülow. For selvom kaffe og lakrids på overfladen kan synes som en usædvanlig duo, åbner kombinationen af disse to råvarer for en helt ny verden af smagsmuligheder.

“Kaffe og lakrids deler komplekse smagsprofiler, der, når de kombineres rigtigt, kan skabe en helt ny smagsoplevelse,” forklarer Niels Østergaard, kaffeambassadør for Nespresso.

Samarbejdet mellem Nespresso og Lakrids By Bülow har således givet anledning til at eksperimentere med smagssammensætninger, der udforsker balancen mellem kaffens robuste dybde og lakridsens sødmefulde kompleksitet. Det forklarer Francisca Listov-Saabye:

“Når vi dykker ned i smagsnoterne i en kop kaffe, opdager vi ofte overraskende elementer som ristede nødder, bær, og endda lakridsrod. Smagskombinationer som du også kan finde i en chokoladedrageret lakrids. Det er dette smagsoverlap, der åbner for gode kombinationer. Ligesom kaffen, afhænger lakridsens karakter af dens oprindelse og hvordan den behandles – fra lakridsrødderne, der omdannes til en intens juice, og efterfølgende til rålakrids. Denne proces minder meget om processen med at udvinde de forskellige smagsnuancer i kaffen via fermentering og ristning. Så at finde den rette balance mellem kaffe og lakrids er en kunst, der kræver forståelse og respekt for begge smagsuniverser.”

Smag giver anledning til fordybelse

Bag udviklingen af de nye pairings ligger en masse arbejde, som har krævet stor ekspertise ud i smag og sensorik. Og med en Master i Food Science i rygsæggen fremhæver Francisca Listov-Saabye vigtigheden af sensorisk videnskab i udviklingen af nye produkter.

“Jeg har altid været fascineret af smag, så da jeg første gang dykkede ned i den videnskabelige sensorik, var det en øjenåbner. Det er fascinerende, hvordan bestemte smage kan vække minder og følelser og faktisk transportere os tilbage til barndommens særlige øjeblikke. Forbindelsen mellem det vi spiser, minder og følelser understreger, hvor essentielt det er for os, og hvordan det er så meget mere end bare mad. For mig er mad lig med kærlighed, noget der bringer glæde og samler folk”

Og i udviklingen af nye produkter handler det om at forstå, hvordan forskellige smage og teksturer interagerer med hinanden og vores sanser, siger hun:

“Kaffe og lakrids kan være mere end smagsoplevelser; de er påmindelser om livets små glæder. I en travl hverdag, hvor vi ofte overser øjeblikkene, har smagsoplevelser evnen til at tilbyde os en pause og værdsætte nuet. Som en dyb indånding ved vandet efter en lang dag, eller den omsorg en hjemmelavet middag repræsenterer, minder disse smage os om, at skønheden ofte findes i de små detaljer.”

 Her stemmer Niels Østergaard i og pointerer, at han ofte skal opfordre sine kollegaer til at tage sig tid til at smage efter og lade sig forføre af det uendelige smagsunivers kaffe repræsenterer.

 “Det tager ikke mere end 10 sekunder ekstra at reflektere over aromaen og smagen af en kop kaffe eller en hvilken som helst anden smagsoplevelse. Det lyder banalt og simpelt, men den korte tid, det tager at give sig selv tid til at smage og føle, kan transformere en almindelig kop kaffe til noget unikt og specielt. Det viser, at selv den mest rutinemæssige handling kan blive beriget, når vi tager os tid til virkelig at opleve den,” siger han.

Fremtidens smagsoplevelser

Nespresso og Lakrids By Bülow har med partnerskabet ikke kun fokus på at skabe noget nyt. Det handler i lige så høj grad om at inspirere forbrugerne til at lade nysgerrigheden råde og forsøge sig med nye smagskombinationer.

“Vi ved, at når kreativitet, passion og ekspertise går hånd i hånd, så er der næsten ingen begrænsninger for, hvad vi kan udvikle i vores laboratorie, men det handler ikke kun om at skabe noget nyt, men om at berige forbrugerne med spændende smagsoplevelser, der kan inspirere til at tænke i nye baner og udforske helt anderledes smagssammensætninger,” siger Francisca Listov-Saabye.

I en tid, hvor hverdagen ofte kan føles ensformig og forudsigelig, opfordrer både Niels og Francisca derfor forbrugerne til at udfordre status quo og være nysgerrige på nye og anderledes smagsoplevelser.

“Jeg håber, at vores samarbejde kommer til at tjene som inspiration og generel påmindelse om, at mad og drikke har magten til at vække vores sanser, berige vores liv og forbinde os på tværs af kulturer og traditioner. Det er en opfordring til at stoppe op, smage og virkelig mærke – at finde glæden i de små smagsoplevelser,” slutter Niels Østergaard.

Skrevet i: Drikkevarer, Konfekture, Markedsføring

Seneste nyt fra redaktionen

Charcuteri kan også være grønt

FoodserviceFrugt og grøntMiljø og sundhedØkologi og bæredygtighed26. 06. 2025

Charcuteri er normalt lavet på kød, men sådan behøver det ikke at være, hvis man spørger slagter Michael Museth. Han har gennem flere år eksperimenteret med plantebaseret charcuteri. Det har givet både spændende resultater og masser af udfordringer. Hvad laver en slagter egentlig? Er det noget

Partnerskab: Madens Folkemøde skal være et fast event i Nykøbing Falster

Messer og konferencer26. 06. 2025

Det var positivt for både antallet af gæster og omsætningen i byens butikker, at Madens Folkemøde i år blev afholdt i Nykøbing Falster. Økonomiudvalget i Guldborgsund Kommune har derfor besluttet at indgå en partnerskabsaftale med Madens Folkemøde og støtte eventet økonomisk de næste tre

To dages burgerfest: Burgerlegenden George Motz vender tilbage til Gasoline Grill

AktueltFoodserviceKød, fisk og fjerkræ26. 06. 2025

Den amerikanske ”Burger Scholar” og manden bag den ikoniske dokumentar HamburgerAmerica, George Motz, gæster Gasoline Grill igen den 2. og 3. juli. Hvis man missede ham i2019 og 2022, får du man en ny og eksklusiv chance for at sætte tænderne i hansverdensberømte Fried Onion Burger – direkte fra

Ni grønne organisationer: Danmark bør bruge EU-formandskabet til at gentænke landbrugsstøtten

LandbrugMiljø og sundhedPolitik og eksportTopØkologi og bæredygtighed26. 06. 2025

Når Danmark overtager EU-formandskabet i 2025, falder det sammen med opstarten af forhandlingerne om EU’s landbrugspolitik efter 2027. I den forbindelse opfordres regeringen til at bruge formandskabet aktivt til at fremme en grøn omstilling af landbruget på europæisk plan. Økologisk

Dagrofas inspirationsmesse vender tilbage med endnu flere masterclasses

AktueltFoodserviceMesser og konferencer26. 06. 2025

Den 10. september bliver TAP1 i København omdannet til et madmekka, når ’Madscenen - for professionelle’ finder sted. Her bliver det muligt at opleve over 150 udstillere og masser af gastronomiske events/masterclasses. Sidste år deltog mere end 1.400 madentusiaster i inspirationsmessen, som

Organic Summit 2025 i København præsenterer sit speaker line-up

LandbrugMesser og konferencerMiljø og sundhedØkologi og bæredygtighed24. 06. 2025

Stærke speakere fra hele Europa samles til Organic Summit i København den 18. og 19. august for at blive enige om et fælles charter med konkrete anbefalinger til, hvordan økologisk produktion og forbrug i EU kan vokse til 25 procent i 2030 og dermed bidrage til omstillingen af den fremtidige

Gode tilbud – dårligt for klimaet: Supermarkeders mængderabat fører til madspild

Detailhandel og en grosFrugt og grøntMiljø og sundhedØkologi og bæredygtighed24. 06. 2025

Et nyt studie afslører en uheldig effekt af supermarkedernes populære “2 for 1”-tilbud: De får os ikke bare til at købe mere – de får os også til at smide mere mad ud. Madspild er et enormt globalt problem – både økonomisk og klimamæssigt. FN estimerer, at en tredjedel af al mad går til

Veteran og nyslået Michelinkok vinder Sol over Gudhjem

AktueltFoodserviceMesser og konferencer24. 06. 2025

Sidste uge var en god uge for kokkeveteranen Allan Schultz. Først fik hans restaurant Parsley Salon i Hellerup tildelt i Michelinstjerne, og lørdag kunne han hæve trofæet som vinder af Danmarks største kokkekonkurrence kokkekonkurrence, Sol over Gudhjem. Det blev Allan Schultz, som med teknisk

De nominerede til Køkkenprisen 2025 er nu fundet

AktueltFoodserviceØkologi og bæredygtighed24. 06. 2025

Landbrug af Fødevarer kan nu afsløre, hvilke tre offentlige køkkener, der er nomineret til Køkkenprisen 2025. Landbrug & Fødevarer og Køkkenprisens jury er klar til at hædre de offentlige køkkener, hvor faglighed, smag og bæredygtighed går op i en højere enhed. For sjette år i træk uddeles

AAU-forskere: Proteiner fra græs kan være fremtiden

Forskning og uddannelseFrugt og grøntFødevareproduktionMiljø og sundhedRåvarer og ingredienserTopØkologi og bæredygtighed24. 06. 2025

Indenfor få år kan protein udvundet fra almindeligt kløvergræs være en hovedingrediens i en lang række almindelige fødevarer som f.eks. is, yoghurt og proteindrikke. Forskere på AAU har længe arbejdet på at trække de rene proteinstrenge ud af græsset, og nu er det lykkes at fjerne både smag og farve

Tilmeld Nyhedsbrev

Tilmeld dig til dit online branchemagasin/avis

 
 
 
 
Få fuld adgang til indlægning af egne pressemeddelelser… Læs mere her

/Nyheder

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Busch Vacuum Solutions præsenterer den intelligente TYR PLUS kapselblæser

  • DENIOS ApS

    Dette er, hvad der sker, når batterier bryder i brand

  • Spirax Sarco Danmark

    Bestil en anlægsgennemgang af dit dampsystem

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Sommer vedligeholdelsestips til din vakuumpumpe: 6 gode anbefalinger

  • DENIOS ApS

    Sådan udnytter du den stille periode i sommerferien

  • DENIOS ApS

    Så er det sidste chance

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Høj præcision i CNC-fræsning takket være vakuum

  • DENIOS ApS

    Sikker tøndehåndtering starter her

  • Spirax Sarco Danmark

    Vi sætter fokus på damp som en naturlig energikilde

  • DENIOS ApS

    Lær at håndtere lækager på 90 min.

Vis alle nyheder fra vores FOKUSpartnere ›

Seneste Nyheder

  • Charcuteri kan også være grønt

    26.06.2025

  • Partnerskab: Madens Folkemøde skal være et fast event i Nykøbing Falster

    26.06.2025

  • To dages burgerfest: Burgerlegenden George Motz vender tilbage til Gasoline Grill

    26.06.2025

  • Ni grønne organisationer: Danmark bør bruge EU-formandskabet til at gentænke landbrugsstøtten

    26.06.2025

  • Dagrofas inspirationsmesse vender tilbage med endnu flere masterclasses

    26.06.2025

  • Organic Summit 2025 i København præsenterer sit speaker line-up

    24.06.2025

  • Gode tilbud – dårligt for klimaet: Supermarkeders mængderabat fører til madspild

    24.06.2025

  • Veteran og nyslået Michelinkok vinder Sol over Gudhjem

    24.06.2025

  • De nominerede til Køkkenprisen 2025 er nu fundet

    24.06.2025

  • AAU-forskere: Proteiner fra græs kan være fremtiden

    24.06.2025

  • Lagkagehuset leverer rekordomsætning i 2024 og forbedrer driften markant

    19.06.2025

  • Energidrik bliver officiel partner på Roskilde Festival

    19.06.2025

  • Klar til indstillinger til Årets Ret Med Gris og Årets Ret med Ost

    19.06.2025

  • Nyt innovationsprogram skal skabe mere bæredygtige løsninger i convenience-branchen

    19.06.2025

  • Pantsystem sparer over 50 kg engangsplast årligt i Nordhavn-kantine

    19.06.2025

Alle nyheder ›

Læs også TechMedias 2 fødevaremagasiner online

Annoncering i TechMedias 2 fødevaremagasiner

KONTAKT

TechMedia A/S
Naverland 35
DK – 2600 Glostrup
www.techmedia.dk
Telefon: +45 43 24 26 28
E-mail: info@techmedia.dk
Privatlivspolitik
Cookiepolitik