• Facebook
  • Instagram
  • MESSEOVERSIGT
  • KONTAKT
  • ANNONCERING
  • PARTNERLOGIN

FødevareFOKUS

Fokus på fødevareteknologi og fødevarer

  • Brød og kager
  • Certificering
  • Detailhandel og en gros
  • Drikkevarer
  • Emballage
  • Foodservice
  • Forskning og uddannelse
  • Frugt og grønt
  • Fødevareproduktion
  • Fødevaresikkerhed
  • Konfekture
  • Kød, fisk og fjerkræ
  • Markedsføring
  • Mejeri
  • Messer og konferencer
  • Miljø og sundhed
  • Politik og eksport
  • Råvarer og ingredienser
  • Økologi og bæredygtighed
  • Link til Klimateknologi

Politik og eksport14. 11. 2023 | mikkelb

Japan rummer store muligheder for Danmarks fødevaresektor

Politik og eksport14. 11. 2023 By mikkelb

Landbrug & Fødevarer har netop afsluttet et erhvervsfremstød i Japan, hvor en lang række danske fødevareproducenter deltog. Fremstødet blev lavet i samarbejde med den danske ambassade. Japan er verdens tredjestørste økonomi og dermed et centralt eksportmarked.

Forbrugerfestivallen Sarugaki Matsuri, i Tokyo. Landbrug & Fødevarer
Forbrugerfestivallen Sarugaki Matsuri, i Tokyo.  Foto: Landbrug & Fødevarer

I fremtiden kan Danmark efter alt at dømme eksportere flere kvalitetsfødevarer til Japan. Det er konklusionen efter et veloverstået eksportfremstød, som blev afsluttet i sidste uge.

“Fremstødet i Japan har været en stor succes og resultaterne af mere end et års vedholdende indsats. På trods af at den japanske økonomi er presset på grund af udfordringer med yen-kursen, er det alligevel lykkes for de fleste virksomheder at får ordrer med hjem,” siger Mette Gammicchia, afdelingschef for Marked & Ernæring i Landbrug & Fødevarer. 

Vesterhavsosten er på vej til Japan  

Blandt de deltagende virksomheder var mejeriet Thise.  Mejeriet har særligt øjnene rette mod det voksende økologiske marked, som eksisterer i Japan. Historien om et 100 pct. økologisk landmandsejet mejeri, har nemlig vakt interesse hos de japanske distributører.

“Det japanske marked er interessant for et mejeri som Thise. Vesterhavsosten er på vej til Japan netop nu. Vi kan mærke en stigende interesse for økologiske fødevarer og dermed også vores specialiteter. De japanske forbrugere overtager i stigende grad vestlige forbrugsmønstre og præferencer for bl.a. økologiske specialoste,” siger Petter Aagesen, eksportchef i Thise Mejeri.

Landbrug &  Fødevarer har lavet det japanske eksportfremstød i samarbejde med den danske ambassade i landet. Anledningen er, at forbrugerfestivalen ”Sarugaki Matsuri” afholdes i Daikanayma-området, som er et af de mest eksklusive boligområder i Tokyo.

“Vi har arbejdet med det japanske marked i mange år. Vi ved, at godkendelser af nye produkter og eksportører er tidskrævende, men når først fødevareprodukterne er godkendte er der også potentiale for vækst,” siger Mette Gammicchia, afdelingschef for Marked & Ernæring i Landbrug & Fødevarer.

En af de nyere danske spillere på det japanske marked er virksomheden Popseco, der producerer økologiske frys-selv is. Virksomheden har prioritet det japanske marked, netop fordi mange forbrugere lægger vægt på økologi.

“Vi har deltaget på fremstød i år og sidste år. Det har betydet, at vi har fået åbnet op for eksport til Japan. Særligt godkendelser har været en tidskrævende og lang proces, men vi har fået uvurderlig støtte undervejs af ambassaden, Landbrug & Fødevarer og vores lokale distributør,” siger Sanne Nørgaard, der er ejer og CEO i Popseco.

Turismen åbner igen

Normalt besøges Japan af 40 millioner turister om året, men det satte corona-pandemien en brat stopper for. Det har haft økonomiske konsekvenser for landet, og den japanske yen er devalueret 30 procent i forhold til dollaren, hvilket gør Japan afhængig af fødevareimport. Fødevarepriserne er nemlig steget og har påvirket den japanske økonomi. Men der er efterhånden lys for enden af tunnellen, hvilket altså åbner muligheder for danske virksomheder.  

“Turismens tilbagevenden har styrket den japanske økonomi. Japanske forbrugere er blandt de mest kræsne i verden, og derfor er de stadig villige til at betale en ekstra pris for kvalitet,” siger Jesper Vibe, statskonsulent for fødevarer ved ambassaden i Tokyo.

Markedet for øl og spiritus er også veludviklet i Japan, og derfor var to kendte producenter også repræsenteret på festivalen. Der er tale om Frederiksdal Kirsebærvin, som gennem flere år har eksporteret til Japan, og bryggeriet Mikeller, der har etableret tre faste barer i Toyko.

“Det japanske marked kræver vedholdenhed, fokus og kravene til godkendelser og deklarationer er store. Men når først godkendelserne er i hus, oplever vi stor interesse for vores kirsebærbaserede drikkevarer. Kirsebær har helt enkelt en særlig status i Japan,” siger Harald Krabbe der er medgrundlægger af Frederiksdal Kirsebærvin og fortsætteR:

“Det japanske marked er stort, og der en udpræget ølkultur med en voksende præference for udenlandske specialøl. Vores erfaring er, at branding spiller en meget stor rolle for et ølproduktion succes i Japan. Og så kan vi med alkoholfrie øl, økologi og specialsmage er med til at dække nicher i et veludviklet ølmarked”.

Skrevet i: Politik og eksport

Seneste nyt fra redaktionen

Foodexpo fejrer jubilæum med flere spændende nyheder

FoodserviceMesser og konferencer07. 12. 2023

Områderne Outdoor og Butikstorvet hører til nyhederne, når den tiende udgave af Foodexpo løber af stablen i MCH Messecenter Herning 17.-19. marts 2024. Og blandt udstillerne er forventningsglæden allerede nu stor forud for næste års udgave af Nordens største fødevaremesse. Menuen tager form:

Kvæg på mark i Irland med vindmølle i baggrunden

Irsk græsfodret oksekød tildeles status som beskyttet geografisk betegnelse af EU

FødevareproduktionKød, fisk og fjerkræLandbrug07. 12. 2023

Irsk græsfodret oksekød er blevet tildelt status som beskyttet geografisk betegnelse (BGB) af Europa-Kommissionen i anerkendelse af dets unikke egenskaber og geografiske oprindelse. Europa-Kommissionen tildeler specifikt BGB-status til produkter, der har tilknytning til et bestemt område i EU.

Otto Brøns-Petersen Foto: Jakob Melgaard

CEPOS-analyse: Afgift i køledisken har næsten ingen effekt på dansk CO2-udledning

AktueltKød, fisk og fjerkræLandbrugPolitik og eksport07. 12. 2023

En afgift på forbrug af oksekød og mejeriprodukter giver stort set ingen effekt i forhold til de politisk valgte klimamål og Danmarks internationale forpligtelser, viser ny CEPOS-analyse. Landbruget bør derfor omfattes af en generel CO2-pris på udledninger fra produktionen, fremfor en

Hænder masserer kål

Flere vender ryggen til klimavenlig mad

AktueltForskning og uddannelseMiljø og sundhedØkologi og bæredygtighed07. 12. 2023

Mens kriserne står i kø, opgiver mange at spise med klimaet in mente, viser ny, stor undersøgelse. Sundhed og pris er i stedet øverst på dagsordenen, når vi skal købe ind til de daglige måltider. Jeg vil gerne spise klimavenligt! Sådan lød det næsten samstemmigt fra unge i hele Danmark efter

Carsten Lind Pedersen i verdens største fluestald

Nu åbner Nordeuropas største insektfabrik

FødevareproduktionKød, fisk og fjerkræLandbrugMiljø og sundhedRåvarer og ingredienserTopØkologi og bæredygtighed07. 12. 2023

I går åbnede Enorm Biofactory dørene til Nordeuropas største insektfabrik, som årligt skal producere over 10.000 tons insektmel via sidestrømme fra fødevareindustrien. 22.000 kvadratmeter, 100 tons larver om dagen og godt 10.000 tons insektmel om året. Det er nogle af de tal, der beskriver

Grønne fødevarevirksomheder får boost på 20 millioner fra Industriens Fond

Frugt og grøntFødevareproduktionMiljø og sundhedØkologi og bæredygtighed05. 12. 2023

Det sker gennem projektet Turbo Plant, der skal sætte tempo på den grønne omstilling i fødevaresektoren. Målet er gøre fødevarevirksomheder, der udvikler plantebaserede produkter mere konkurrencedygtige og bidrage til udviklingen af en dansk styrkeposition på området. En fødevareproduktion der

Startskuddet for HORECA-branchen 2024

Messer og konferencer05. 12. 2023

Den 31. januar 2024 går dørene i to dage igen op for Sveriges største messe for HORECA-branchen. FFCR (Fastfood & Café & Restaurant Expo) i Stockholm bliver startskuddet for året, hvor branchen præsenterer trends og nyheder for 2024. FFCR er nu en årligt tilbagevendende messe i

Fødevareemballage

Nye krav til fødevarebranchen om indberetning af emballage er lige om hjørnet

AktueltEmballagePolitik og eksport05. 12. 2023

Danske fødevarevirksomheder bliver i det nye år mødt med krav om at registrere sig og indberette al den emballage, de forventer at sende på markedet i 2024. Kravene om registrering og indberetning er første step i implementeringen af nye regler om klimavenlig emballage, hvor virksomheder får

Æble i hånd på grå baggrund

Frugt og grønt under lup: Kun ét dansk æble indeholdt for meget sprøjtemiddel

AktueltForskning og uddannelseFrugt og grøntMiljø og sundhed05. 12. 2023

Dansk frugt, grønt, korn og kød indeholder færre sprøjtemiddelrester end tilsvarende udenlandske, viser den danske pesticidkontrol. Når du køber dansk frugt og grønt er det meget sjældent, at indholdet af sprøjtemiddelrester er højere end de tilladte grænseværdier. Det viser den årlige

Forsiden af Food&Drink nr 9, 2023

Fisk og skaldyr i seneste udgave af Food&Drink

Detailhandel og en grosDrikkevarerFoodserviceForskning og uddannelseFrugt og grøntFødevareproduktionKød, fisk og fjerkræMarkedsføringMejeriMesser og konferencerMiljø og sundhedPolitik og eksportRåvarer og ingredienserTopØkologi og bæredygtighed05. 12. 2023

Er der et nyt østerseventyr på vej i Limfjorden? Hvordan arbejder Restaurant Studio med bæredygtigt fangede fisk? Og hvad dækker MSC-mærket egentlig over? Det er meget andet kan du læse om i årets sidste udgave af magasinet Food&Drink, der nu er på gaden. Udover fisk og skaldyr kommer vi

Tilmeld Nyhedsbrev

Tilmeld dig til dit online branchemagasin/avis

 
 
 
 
Få fuld adgang til indlægning af egne pressemeddelelser… Læs mere her

/Nyheder

  • DENIOS ApS

    35 krav du ikke må misse for din udendørs gasflaskeopbevaring

  • Beckhoff Automation ApS

    TwinCAT Core Boost for mere computing performance i realtid

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Busch vakuumløsninger bygger ny produktionsfabrik i Kina

  • Dagrofa Foodservice A/S

    Stor ombygning af Dagrofa Foodservice-butikken i Aarhus blev fejret

  • DENIOS ApS

    Afholder kulden dig fra at opbevare dine gasflasker udendørs om vinteren?

  • Beckhoff Automation ApS

    Servoteknologi til ekstrem perfomance og dynamiske krav

  • Dagrofa Foodservice A/S

    Gratis e-bog: Klassiske juleretter i nye klæder

  • DENIOS ApS

    Dét kan afholde din nødbruser fra at virke i vintermånederne

  • Beckhoff Automation ApS

    Beckhoff modtager bæredygtighedspris

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Busch præsenterer nye vakuumteknologiske løsninger på Ajour 2023

Vis alle nyheder fra vores FOKUSpartnere ›

Seneste Nyheder

  • Foodexpo fejrer jubilæum med flere spændende nyheder

    07.12.2023

  • Irsk græsfodret oksekød tildeles status som beskyttet geografisk betegnelse af EU

    07.12.2023

  • CEPOS-analyse: Afgift i køledisken har næsten ingen effekt på dansk CO2-udledning

    07.12.2023

  • Flere vender ryggen til klimavenlig mad

    07.12.2023

  • Nu åbner Nordeuropas største insektfabrik

    07.12.2023

  • Grønne fødevarevirksomheder får boost på 20 millioner fra Industriens Fond

    05.12.2023

  • Startskuddet for HORECA-branchen 2024

    05.12.2023

  • Nye krav til fødevarebranchen om indberetning af emballage er lige om hjørnet

    05.12.2023

  • Frugt og grønt under lup: Kun ét dansk æble indeholdt for meget sprøjtemiddel

    05.12.2023

  • Fisk og skaldyr i seneste udgave af Food&Drink

    05.12.2023

  • MENY: Donation er godt for fokus på bælgfrugter

    30.11.2023

  • Finanslov støtter grønt topmøde på Madens Folkemøde

    30.11.2023

  • København topper liste over kulinariske destinationer

    30.11.2023

  • Dagrofa Foodservice indgår landsdækkende samarbejdsaftale med Stop Spild Lokalt

    30.11.2023

  • Smagsoverraskelse: Vertikalt dyrket grønt smager lige så godt som økologisk

    30.11.2023

Alle nyheder ›

Læs også TechMedias 2 fødevaremagasiner online

Annoncering i TechMedias 2 fødevaremagasiner

KONTAKT

TechMedia A/S
Naverland 35
DK – 2600 Glostrup
www.techmedia.dk
Telefon: +45 43 24 26 28
E-mail: info@techmedia.dk
Privatlivspolitik
Cookiepolitik