• Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn
  • MESSEOVERSIGT
  • KONTAKT
  • ANNONCERING
  • PARTNERLOGIN

FødevareFOKUS

Fokus på fødevareteknologi og fødevarer

  • Brød og kager
  • Certificering
  • Detailhandel og en gros
  • Drikkevarer
  • Emballage
  • Foodservice
  • Forskning og uddannelse
  • Frugt og grønt
  • Fødevareproduktion
  • Fødevaresikkerhed
  • Konfekture
  • Kød, fisk og fjerkræ
  • Markedsføring
  • Mejeri
  • Messer og konferencer
  • Miljø og sundhed
  • Politik og eksport
  • Råvarer og ingredienser
  • Økologi og bæredygtighed
  • Link til Klimateknologi

AktueltKonfektureMejeri20. 04. 2023 | Mikkel Bækgaard

Is-sæsonen er på vej: Hansens 2023-sortiment har en grønnere balance og en 80’er-kending

AktueltKonfektureMejeri20. 04. 2023 By Mikkel Bækgaard

Hansens-familien skyder is-sæsonen i gang med tre nye lanceringer, der både skal gøre godt for isspisere og klima og som altid med fokus på den gode smag og økologi.

Blip-blop-is fra Hansens

Foråret og sommeren står for døren, og når temperaturen stiger udenfor, stiger også lysten til is. Med den nye sæson kommer familieismejeriet Hansens med en række tiltag og tilføjelser, der ligesom det klassiske sortiment kredser om den gode smag, økologi og i stigende grad klimaet.

Det kommer til udtryk i den nye is Balance, der med en blanding mellem lokal økologisk råmælk og kokosfedt har sparet fløden i denne variant for at nedbringe klimaaftrykket i produktionen af isen. Derfor benytter Hansen også råmælk, da de dermed benytter råvarer, der er igennem færre processer. Og det er en lancering, der betyder meget for Hansens:

“Vi prøver hele tiden at nedbringe vores klimaaftryk uden at gå på kompromis med den gode smag, som er vores et og alt. Balance er vores bud på en is, der giver en fyldig mælkesmag fra den friske mælk med naturligt fedtindhold, samtidig med en reduceret klimabelastning ved ikke at bruge fløde i denne is,” siger Rasmus Eibye Hansen, adm. direktør, Hansens.

Hansens-brødrene har selv udviklet sig frem til den nye istype bygget på deres erfaringer med både 100 år med flødeis og mange år med vegansk is.

En frugt fra en anden planet

Issortimentet for 2023 byder også på en revival af en is, der vil vække minder hos danskere, der var børn i 80’erne og 90’erne – nemlig Blip-Blop-isen.

“For ikke så lang tid siden fandt vi en gammel opskrift i gemmerne på Blip-Blop, som vores far lavede, da han havde Frederiksborg Is. Det var jo rene farve- og smagsstoffer, og vi ville aldrig lave den på den måde i dag,” siger Anders Eibye Hansen, kommunikationsdirektør, Hansens og fortsætter:

”I beskrivelsen stod der, at den smagte af en frugt fra en anden planet, og det tog vi som en sjov opgave: at genskabe den smag, vi kan huske fra vores barndom med de metoder og tilgange, vi bruger i dag,”

Det er blevet til en genoplivning af Blip-Blop-isen med samme kemiske blå farve, som mange vil huske. Forskellen er bare, at alt er lavet med naturlige råvarer og økologi, og hovedingrediensen er den grønne alge spirulina.

Rund for første gang

For første gang vil danskerne også møde såkaldte Pints, fra Hansens – nemlig runde isbægre på 450 ml. Navnet Pints kommer fra det engelske udtryk for en halv liter. De har både en størrelse og form, der er tænkt til at nyde Hansens-familiens is i en anden kontekst end tidligere;

“Traditionelt har man enten købt vores is i supermarkedet til at dele med familien eller i et ishus om sommeren. Pints er lidt mere en egois, eller måske en selvforkælelse, hvor du ikke sidder rundt om spisebordet og deler,” siger Anders Eibye Hansen.

Men selvom Pints ikke er deleis, så er fundamentet det samme som altid. Alt er økologisk, og de bedste råvarer og den gode smag er i højsædet. Samtidig er isbægrene også prydet med en kommentar om konsekvenserne ved konventionelt landbrug; “Økologisk – så forurener du ikke grundvandet”.

“Vi har valgt at være så direkte, fordi vi tror på det. Økologi er ikke en eller anden dille for os. Vi tror på, at det er vigtigt, at vores is er 100% økologiske, fordi vi mener, at økologi er det bedste bud på fremtidens fødevareproduktion,” siger Rasmus Eibye Hansen.

Skrevet i: Aktuelt, Konfekture, Mejeri

Seneste nyt fra redaktionen

Ny institutdirektør på DTU Aqua

Forskning og uddannelseKød, fisk og fjerkræ08. 05. 2025

Professor Anna Rindorf vil som ny leder af DTU Aqua bakke op om innovation på både instituttet og i samfundet: ”Vi skal vokse videre på trods af en usikker verden.” DTU har udpeget professor og sektionsleder Anna Rindorf til ny direktør for DTU Aqua med tiltrædelse den 1. juli. Hun har både

Rynkeby Foods udvider med Valsølille Vitamin Water

DrikkevarerMiljø og sundhed08. 05. 2025

Rynkeby Foods A/S udvider sin produktportefølje under Valsølille-brandet ved at lancere Valsølille Vitamin Water – en vitaminvand uden brus og med 20 procent frugt. Med lanceringen af Valsølille Vitamin Water styrker Rynkeby Foods sin position på markedet for funktionelle drikkevarer og

Dragsbæk: Nordens olivenolie skal være økologisk

AktueltFødevareproduktionLandbrugMiljø og sundhedØkologi og bæredygtighed08. 05. 2025

Det handler om at styrke landbrug, folkesundhed og fødevareindustri: Økologien er atter på dagsordenen hos fødevaregiganten Dragsbæk, der nu vil sende klart signal til landmænd, politikere og privatforbrugere om de mange fordele ved den danske raps. Efter en periode med stilstand er økologien

Nyt millionprojekt reducerer madspild og giver restprodukter større værdi

AktueltFødevareproduktionØkologi og bæredygtighed08. 05. 2025

Danmarks fødevareindustri genererer årligt 385.000 tons madspild. Nu skal et nyt projekt til 13 millioner kroner hjælpe virksomheder med at udnytte deres sidestrømme fra fødevareproduktionen mere effektivt og dermed nedbringe madspildet. Projektet er støttet og sat i gang af Industriens Fond,

Lagkagehuset indgår omfattende partnerskab med Dagrofa

Brød og kagerDetailhandel og en grosFoodserviceTop08. 05. 2025

Lagkagehuset har underskrevet deres hidtil største samarbejdsaftale. Valget er faldet på fødevarekoncernen Dagrofa. Fremover skal Dagrofa Foodservice levere fødevarer til bagerkædens 108 danske butikker, og bagerkæden udbygger MENY-samarbejdet med yderligere 10 shop-in-shop-butikker og en fælles

Madiværksættere sigter efter 100 millioner i omsætning efter fire år

FoodserviceMiljø og sundhedØkologi og bæredygtighed06. 05. 2025

Holdet der driver noon, catering- og kantinevirksomheden, og BaneGaarden, mad- og kulturdestinationen i København, går nu efter en trecifret millionomsætning i 2025 svarende til en vækst på 26 pct. fra 2024 Table, moderselskabet stiftet af Carl Johan Paulsen, Ida Marie Banke André og Karlos

Jagten er gået ind: DM i Bålmad søger deltagere

FoodserviceMesser og konferencer06. 05. 2025

Eftersøgningen efter Danmarks bedste kok til mad over bål er skudt i gang. For andet år i træk afholdes DM i Bålmad – en krævende kokkekonkurrence, hvor kun en lille udvalgt skare får lov at stille til start.  Kan du kreere gastronomiske oplevelser i særklasse – også selv om røgen svider i

Tivoli Food Festival: Fiskeauktion, Danmarksmesterskaber og verdens (måske) bedste bouillabaisse

AktueltFoodserviceMesser og konferencer06. 05. 2025

Mad og drikke bliver de vigtigste forlystelser, når Tivoli igen byder inden for til Tivoli Food Festival. Ni dage i maj bliver Tivoli fyldt med gastronomiske oplevelser, råvarer fra forskellige egne af landet, langbordsmiddage med stjernekokke, workshops og smagninger. Mere end 40.000 madglade

Aflysning af Esrum Kloster Ølfestival

AktueltDrikkevarerMesser og konferencer06. 05. 2025

Et krav om habitatvurdering gør det umuligt for Esrum Kloster & Møllegård at gennemføre årets traditionsrige ølfestival. Esrum Kloster Ølfestival 2025 bliver aflyst. Det står nu klart efter Gribskov Kommune har meddelt, at der skal foretages en habitatvurdering af det naturområde, som Esrum

Salget af miljømærket tun stiger med 24 procent

CertificeringKød, fisk og fjerkræMiljø og sundhedTopØkologi og bæredygtighed06. 05. 2025

Mængden af tun, der blev solgt globalt med Marine Stewardship Council (MSC)'s blå miljømærke, voksede med 24 pct. fra år til år til næsten 300.000 tons i 24-25 år, ifølge nye data offentliggjort af MSC i den seneste udgave af sin Sustainable Tuna Yearbook. Dataene omfatter både salg af tun fra

Tilmeld Nyhedsbrev

Tilmeld dig til dit online branchemagasin/avis

 
 
 
 
Få fuld adgang til indlægning af egne pressemeddelelser… Læs mere her

/Nyheder

  • DENIOS ApS

    Ved du, hvornår det er tid til at vedligeholde, udskifte eller flytte dit opsamlingskar?

  • Spirax Sarco Danmark

    Blog: Damp er naturlig teknologi

  • Nemco Machinery A/S

    Nemco har nyt med hjem fra Europas største fødevaremesse

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Busch på IFFA 2025: Vacuum Diagnostics til intelligente vakuumløsninger til kødforarbejdning

  • DENIOS ApS

    3 sikkerhedsfunktioner, du skal kigge efter på dit opsamlingskar

  • Spirax Sarco Danmark

    Steam Insight: En digital forbindelse til optimering af dit dampsystem

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Vakuumsystemer: En guide til turn-key projekter

  • DENIOS ApS

    Service og vedligeholdelse – overholder du loven?

  • Busch Vakuumteknik A/S

    De 7 bedste praksisser: Bliv en mester i lækagesøgning

  • Dagrofa Foodservice A/S

    Inspirationskatalog: 44 siders tips til din menu

Vis alle nyheder fra vores FOKUSpartnere ›

Seneste Nyheder

  • Ny institutdirektør på DTU Aqua

    08.05.2025

  • Rynkeby Foods udvider med Valsølille Vitamin Water

    08.05.2025

  • Dragsbæk: Nordens olivenolie skal være økologisk

    08.05.2025

  • Nyt millionprojekt reducerer madspild og giver restprodukter større værdi

    08.05.2025

  • Lagkagehuset indgår omfattende partnerskab med Dagrofa

    08.05.2025

  • Madiværksættere sigter efter 100 millioner i omsætning efter fire år

    06.05.2025

  • Jagten er gået ind: DM i Bålmad søger deltagere

    06.05.2025

  • Tivoli Food Festival: Fiskeauktion, Danmarksmesterskaber og verdens (måske) bedste bouillabaisse

    06.05.2025

  • Aflysning af Esrum Kloster Ølfestival

    06.05.2025

  • Salget af miljømærket tun stiger med 24 procent

    06.05.2025

  • Højer Pølser vinder guld til buffetklassikere

    01.05.2025

  • 16 ISS-kantiner hos Bygningsstyrelsen får Svanemærket

    01.05.2025

  • Det smager af larm: Hvordan påvirker støj smagsløgene?

    01.05.2025

  • Ældste frigivelse fra Stauning Whisky nogensinde

    01.05.2025

  • 50 år med smag – Bryggeriet Apollo fejrer jubilæum og forvandling

    01.05.2025

Alle nyheder ›

Læs også TechMedias 2 fødevaremagasiner online

Annoncering i TechMedias 2 fødevaremagasiner

KONTAKT

TechMedia A/S
Naverland 35
DK – 2600 Glostrup
www.techmedia.dk
Telefon: +45 43 24 26 28
E-mail: info@techmedia.dk
Privatlivspolitik
Cookiepolitik