Hansens-familien skyder is-sæsonen i gang med tre nye lanceringer, der både skal gøre godt for isspisere og klima og som altid med fokus på den gode smag og økologi.

Foråret og sommeren står for døren, og når temperaturen stiger udenfor, stiger også lysten til is. Med den nye sæson kommer familieismejeriet Hansens med en række tiltag og tilføjelser, der ligesom det klassiske sortiment kredser om den gode smag, økologi og i stigende grad klimaet.
Det kommer til udtryk i den nye is Balance, der med en blanding mellem lokal økologisk råmælk og kokosfedt har sparet fløden i denne variant for at nedbringe klimaaftrykket i produktionen af isen. Derfor benytter Hansen også råmælk, da de dermed benytter råvarer, der er igennem færre processer. Og det er en lancering, der betyder meget for Hansens:
“Vi prøver hele tiden at nedbringe vores klimaaftryk uden at gå på kompromis med den gode smag, som er vores et og alt. Balance er vores bud på en is, der giver en fyldig mælkesmag fra den friske mælk med naturligt fedtindhold, samtidig med en reduceret klimabelastning ved ikke at bruge fløde i denne is,” siger Rasmus Eibye Hansen, adm. direktør, Hansens.
Hansens-brødrene har selv udviklet sig frem til den nye istype bygget på deres erfaringer med både 100 år med flødeis og mange år med vegansk is.
En frugt fra en anden planet
Issortimentet for 2023 byder også på en revival af en is, der vil vække minder hos danskere, der var børn i 80’erne og 90’erne – nemlig Blip-Blop-isen.
“For ikke så lang tid siden fandt vi en gammel opskrift i gemmerne på Blip-Blop, som vores far lavede, da han havde Frederiksborg Is. Det var jo rene farve- og smagsstoffer, og vi ville aldrig lave den på den måde i dag,” siger Anders Eibye Hansen, kommunikationsdirektør, Hansens og fortsætter:
”I beskrivelsen stod der, at den smagte af en frugt fra en anden planet, og det tog vi som en sjov opgave: at genskabe den smag, vi kan huske fra vores barndom med de metoder og tilgange, vi bruger i dag,”
Det er blevet til en genoplivning af Blip-Blop-isen med samme kemiske blå farve, som mange vil huske. Forskellen er bare, at alt er lavet med naturlige råvarer og økologi, og hovedingrediensen er den grønne alge spirulina.
Rund for første gang
For første gang vil danskerne også møde såkaldte Pints, fra Hansens – nemlig runde isbægre på 450 ml. Navnet Pints kommer fra det engelske udtryk for en halv liter. De har både en størrelse og form, der er tænkt til at nyde Hansens-familiens is i en anden kontekst end tidligere;
“Traditionelt har man enten købt vores is i supermarkedet til at dele med familien eller i et ishus om sommeren. Pints er lidt mere en egois, eller måske en selvforkælelse, hvor du ikke sidder rundt om spisebordet og deler,” siger Anders Eibye Hansen.
Men selvom Pints ikke er deleis, så er fundamentet det samme som altid. Alt er økologisk, og de bedste råvarer og den gode smag er i højsædet. Samtidig er isbægrene også prydet med en kommentar om konsekvenserne ved konventionelt landbrug; “Økologisk – så forurener du ikke grundvandet”.
“Vi har valgt at være så direkte, fordi vi tror på det. Økologi er ikke en eller anden dille for os. Vi tror på, at det er vigtigt, at vores is er 100% økologiske, fordi vi mener, at økologi er det bedste bud på fremtidens fødevareproduktion,” siger Rasmus Eibye Hansen.