Fra torsdag er det muligt at købe en plantebolle som alternativ til den velkendte kødbolle i Ikeas varehuse, skriver Ritzau.
Den verdenskendte svenske kødbolle skal mindske varehusets klimaaftryk og det uden, at kunderne skulle kunne se og smage forskel. Den oprindelige og letgenkendelige kødbolle vil fortsat blive serveret i varehusets restauranter, men ifølge Ikea vil den plantebaserede bolle både smage og se ud som den ægte vare, hvorfor der vel reelt set ikke er nogen grund til at købe den af kød. Ifølge Ikea, er forhåbningen, at sultne gæster udskifter den klassiske kødbolle med den nye udgave, som er udviklet “til de kunder, der har en forkærlighed for smagen af kød”.
– Den plantebaserede bolle er vores nyfortolkning af kødbollen. Vi ved, at rigtigt mange kunder er glade for kødbollen. Og derfor tilbyder vi dem nu et alternativ, som har samme lækre smag og tekstur, men som bare er mere miljøvenlig, siger bæredygtighedschef i Ikea, Monica Keaney.
– Vi sælger flere millioner kødboller hvert år. Så vores håb er, at flere fremover vil tilvælge den plantebaserede kødbolle eller andre af vores bæredygtige alternativer, forsætter Monica Keaney.
Sidste regnskabsår solgte Ikea i Danmark 12,4 mio kødboller fordelt over landets fem Ikea-varehuse.
Plantebollen vil selvfølgelig blive serveret med kartoffelmos, flødesovs og tyttebærsyltetøj, ganske som den originale, lover den svenske varehuskæde.