En stillesiddende arbejdsdag og en generel tilbøjelighed til at indtage flere snacks under lockdown har betydet, at en tredjedel af danskerne har taget på det seneste år. Det viser en analyse foretaget af YouGov.

Vi har levet sundere, lyder det fra størstedelen af respondenterne i den årlige Food&Health-rapport fra YouGov. Men ikke desto mindre viser tallene, at 32 procent af danskerne har taget på under corona. Sammenlignet med tal fra de seneste fire års rapporter, er det en signifikant stigning. Under normale omstændigheder er det i omegnen af 20 procent af danskerne, der melder om en stigning på vægten.

Rapporten viser en nedgang i forbruget af alkoholiske drikkevarer, sukker og kød, og samtidig en klar stigning i indtaget af grøntsager og rodfrugter. Årsagen til danskernes øgede masse skal derfor formentlig findes i ændrede måltids- og arbejdsvaner.

Flere arbejder hjemme og har som følge af lockdownen haft en mere stillesiddende hverdag og så har vi tendens til at springe enkelte måltider over og erstatte dem med snacks. En fjerdedel af husstandene i landet angiver, at de har spist flere snacks under lockdown. Det drejer sig særligt om kvinder, den yngre del af befolkningen samt husstande med børn.