• Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn
  • MESSEOVERSIGT
  • KONTAKT
  • ANNONCERING
  • PARTNERLOGIN

FødevareFOKUS

Fokus på fødevareteknologi og fødevarer

  • Brød og kager
  • Certificering
  • Detailhandel og en gros
  • Drikkevarer
  • Emballage
  • Foodservice
  • Forskning og uddannelse
  • Frugt og grønt
  • Fødevareproduktion
  • Fødevaresikkerhed
  • Konfekture
  • Kød, fisk og fjerkræ
  • Markedsføring
  • Mejeri
  • Messer og konferencer
  • Miljø og sundhed
  • Politik og eksport
  • Råvarer og ingredienser
  • Økologi og bæredygtighed
  • Link til Klimateknologi

Fødevareproduktion25. 08. 2022 | Kasper Mundt-Nielsen

Hurtig og effektiv blanding af vanskelige ingredienser

Fødevareproduktion25. 08. 2022 By Kasper Mundt-Nielsen

Med Rotosolveren fra Admix er det muligt at få opløst selv de mest vanskelige ingredienser til en ensartet blanding, der eksempelvis kan passere de fineste nåle i multistiksprøjte.

Af Klaus Hansen

For oven og forneden (ved de blå pile) pumpes den uhomogene blanding af ingredienser ind i det roterende mixerhoved. Herinde er voldsomme forskydnings-kræfter på spil og her mixes samtlige ingredienser godt og grundigt sammen i blandingen. Ikke vandopløselige ingredienser, f.eks. hydrokolloider, dispergeres og fordeles fint i blandingen, så små nåle og dyser ikke stopper til. Den fuldmixede og homogene blanding forlader mixerhovedet ved de grønne pile.

Ikke alle ingredienser er nemme at få dispergeret og opløst i vand eller et andet opløsningsmiddel på kort tid. Visse ingredienser som f.eks. CMC (carboxy-methyl-cellulose), xanthan- og guar-gummi, proteiner, modificerede stivelser, pektin, carrageenan og hydrokolloider kan være særdeles vanskelige at få opløst til en homogen blanding. Men der er hjælp at hente. Med den effektive Rotosolver fra Admix opløses selv de mest vanskelige ingredienser hurtigt og effektivt. Det giver fuld udnyttelse af ingrediensernes funktion og virkning i de færdige produkter.
Rotosolveren er en high-shear mixer, der består af en motor, et lejehus, en aksel og et roterende hoved. Rotosolveren kan leveres i forskellige modeller – afhængig af hvad der skal blandes og i hvilke mængder. De forskellige modeller har forskellige størrelser på blandehovedet, der kan rotere fra 900 og op til 3600 omdrejninger pr. minut. Det betyder at praktisk talt alle ingredienser kan blandes hurtigt og effektivt med et perfekt resultat

Vi giver procesgaranti
– Vores opgave er at hjælpe kunderne med at blande ingredienser hurtigt og effektivt i en tank. Derfor går vi i tæt dialog med kunden og skruer en mixerløsning sammen, der virker, og som kunden bliver fuldt tilfreds med, fortæller Knud Erik Juhl Jensen fra Admix. Han fortsætter:
– Vi er ikke bange for at give procesgaranti. Den betyder, at vi garanterer, at vores mixerløsning lever op til kundens specifikationer. Det skyldes, at vi kender vores mixere til bunds, og vi har masser af praktisk erfaring med at finde den rigtige mixerløsning til de forskellige applikationer.
– Hvis en kunde gerne vil afprøve en Rotosolver på forhånd, så er det muligt. Typisk vil vi køre et forsøg i vores pilot anlæg i Danmark med en batchstørrelse på mellem 3 og 250 l så kunden kan vurdere Rotosolverens funktion og effektivitet af på sine egne produkter før køb.

– Hvis vi har kørt test og en af vores high-shear-mixere ikke virker som specificeret, så tager vi den tilbage eller finder en anden løsning, siger Knud Erik Juhl Jensen fra Admix.

Rotosolveren indgår i Fomacos lagemixere Fomaco er kendte for deres store multistiksprøjteanlæg, der anvendes til at injicere ingredienser ind i forskellige kødprodukter. Fomaco sælger deres multistiksprøjter til hele verden.
Men nogle af de ingredienser, der injiceres ind i kødet, kan være vanskelige at få opløst fuldstændigt i sprøjtelagen, der kan indeholde mange forskellige ingredienser.
For at sikre at de forskellige ingredienser bliver fuldstændig opløst, anvender Fomaco Rotosolveren fra Admix i deres lagemixere. Kanylerne i stiksprøjteanlægget har en meget lille diameter, 0,8 mm. Og disse små kanyler ville hurtigt stoppe til, hvis lagen ikke var fuldstændig homogen, og alle ingredienser var dispergeret og opløst i vandfasen. Derfor er det af afgørende betydning, at den forudgående mixning er effektiv og komplet.
– Rotosolveren fra Admix har vist sig at være særdeles effektiv og derfor anvender vi denne mixer i vores lagemixere, fortæller Brian Rasmussen fra Fomaco og fortsætter:
– Det har vi gjort de sidste mange år, og vi er fuldt ud tilfredse med denne mixer. Det giver også os en sikkerhed at de lagemixere, som vi sælger til vores kunder world wide er af højeste kvalitet, effektive og fungerer perfekt.

Skrevet i: Fødevareproduktion

Seneste nyt fra redaktionen

Charcuteri kan også være grønt

FoodserviceFrugt og grøntMiljø og sundhedØkologi og bæredygtighed26. 06. 2025

Charcuteri er normalt lavet på kød, men sådan behøver det ikke at være, hvis man spørger slagter Michael Museth. Han har gennem flere år eksperimenteret med plantebaseret charcuteri. Det har givet både spændende resultater og masser af udfordringer. Hvad laver en slagter egentlig? Er det noget

Partnerskab: Madens Folkemøde skal være et fast event i Nykøbing Falster

Messer og konferencer26. 06. 2025

Det var positivt for både antallet af gæster og omsætningen i byens butikker, at Madens Folkemøde i år blev afholdt i Nykøbing Falster. Økonomiudvalget i Guldborgsund Kommune har derfor besluttet at indgå en partnerskabsaftale med Madens Folkemøde og støtte eventet økonomisk de næste tre

To dages burgerfest: Burgerlegenden George Motz vender tilbage til Gasoline Grill

AktueltFoodserviceKød, fisk og fjerkræ26. 06. 2025

Den amerikanske ”Burger Scholar” og manden bag den ikoniske dokumentar HamburgerAmerica, George Motz, gæster Gasoline Grill igen den 2. og 3. juli. Hvis man missede ham i2019 og 2022, får du man en ny og eksklusiv chance for at sætte tænderne i hansverdensberømte Fried Onion Burger – direkte fra

Ni grønne organisationer: Danmark bør bruge EU-formandskabet til at gentænke landbrugsstøtten

LandbrugMiljø og sundhedPolitik og eksportTopØkologi og bæredygtighed26. 06. 2025

Når Danmark overtager EU-formandskabet i 2025, falder det sammen med opstarten af forhandlingerne om EU’s landbrugspolitik efter 2027. I den forbindelse opfordres regeringen til at bruge formandskabet aktivt til at fremme en grøn omstilling af landbruget på europæisk plan. Økologisk

Dagrofas inspirationsmesse vender tilbage med endnu flere masterclasses

AktueltFoodserviceMesser og konferencer26. 06. 2025

Den 10. september bliver TAP1 i København omdannet til et madmekka, når ’Madscenen - for professionelle’ finder sted. Her bliver det muligt at opleve over 150 udstillere og masser af gastronomiske events/masterclasses. Sidste år deltog mere end 1.400 madentusiaster i inspirationsmessen, som

Organic Summit 2025 i København præsenterer sit speaker line-up

LandbrugMesser og konferencerMiljø og sundhedØkologi og bæredygtighed24. 06. 2025

Stærke speakere fra hele Europa samles til Organic Summit i København den 18. og 19. august for at blive enige om et fælles charter med konkrete anbefalinger til, hvordan økologisk produktion og forbrug i EU kan vokse til 25 procent i 2030 og dermed bidrage til omstillingen af den fremtidige

Gode tilbud – dårligt for klimaet: Supermarkeders mængderabat fører til madspild

Detailhandel og en grosFrugt og grøntMiljø og sundhedØkologi og bæredygtighed24. 06. 2025

Et nyt studie afslører en uheldig effekt af supermarkedernes populære “2 for 1”-tilbud: De får os ikke bare til at købe mere – de får os også til at smide mere mad ud. Madspild er et enormt globalt problem – både økonomisk og klimamæssigt. FN estimerer, at en tredjedel af al mad går til

Veteran og nyslået Michelinkok vinder Sol over Gudhjem

AktueltFoodserviceMesser og konferencer24. 06. 2025

Sidste uge var en god uge for kokkeveteranen Allan Schultz. Først fik hans restaurant Parsley Salon i Hellerup tildelt i Michelinstjerne, og lørdag kunne han hæve trofæet som vinder af Danmarks største kokkekonkurrence kokkekonkurrence, Sol over Gudhjem. Det blev Allan Schultz, som med teknisk

De nominerede til Køkkenprisen 2025 er nu fundet

AktueltFoodserviceØkologi og bæredygtighed24. 06. 2025

Landbrug af Fødevarer kan nu afsløre, hvilke tre offentlige køkkener, der er nomineret til Køkkenprisen 2025. Landbrug & Fødevarer og Køkkenprisens jury er klar til at hædre de offentlige køkkener, hvor faglighed, smag og bæredygtighed går op i en højere enhed. For sjette år i træk uddeles

AAU-forskere: Proteiner fra græs kan være fremtiden

Forskning og uddannelseFrugt og grøntFødevareproduktionMiljø og sundhedRåvarer og ingredienserTopØkologi og bæredygtighed24. 06. 2025

Indenfor få år kan protein udvundet fra almindeligt kløvergræs være en hovedingrediens i en lang række almindelige fødevarer som f.eks. is, yoghurt og proteindrikke. Forskere på AAU har længe arbejdet på at trække de rene proteinstrenge ud af græsset, og nu er det lykkes at fjerne både smag og farve

Tilmeld Nyhedsbrev

Tilmeld dig til dit online branchemagasin/avis

 
 
 
 
Få fuld adgang til indlægning af egne pressemeddelelser… Læs mere her

/Nyheder

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Sommer vedligeholdelsestips til din vakuumpumpe: 6 gode anbefalinger

  • DENIOS ApS

    Sådan udnytter du den stille periode i sommerferien

  • DENIOS ApS

    Så er det sidste chance

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Høj præcision i CNC-fræsning takket være vakuum

  • DENIOS ApS

    Sikker tøndehåndtering starter her

  • Spirax Sarco Danmark

    Vi sætter fokus på damp som en naturlig energikilde

  • DENIOS ApS

    Lær at håndtere lækager på 90 min.

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Mød Busch på Spildevand Teknisk Forenings Årsmøde 2025

  • Nemco Machinery A/S

    Producentansvar: Uklare regler skaber frustration i fødevarevirksomheder

  • DENIOS ApS

    Sådan vælger du det rigtige opbevaringsskab til farlige stoffer

Vis alle nyheder fra vores FOKUSpartnere ›

Seneste Nyheder

  • Charcuteri kan også være grønt

    26.06.2025

  • Partnerskab: Madens Folkemøde skal være et fast event i Nykøbing Falster

    26.06.2025

  • To dages burgerfest: Burgerlegenden George Motz vender tilbage til Gasoline Grill

    26.06.2025

  • Ni grønne organisationer: Danmark bør bruge EU-formandskabet til at gentænke landbrugsstøtten

    26.06.2025

  • Dagrofas inspirationsmesse vender tilbage med endnu flere masterclasses

    26.06.2025

  • Organic Summit 2025 i København præsenterer sit speaker line-up

    24.06.2025

  • Gode tilbud – dårligt for klimaet: Supermarkeders mængderabat fører til madspild

    24.06.2025

  • Veteran og nyslået Michelinkok vinder Sol over Gudhjem

    24.06.2025

  • De nominerede til Køkkenprisen 2025 er nu fundet

    24.06.2025

  • AAU-forskere: Proteiner fra græs kan være fremtiden

    24.06.2025

  • Lagkagehuset leverer rekordomsætning i 2024 og forbedrer driften markant

    19.06.2025

  • Energidrik bliver officiel partner på Roskilde Festival

    19.06.2025

  • Klar til indstillinger til Årets Ret Med Gris og Årets Ret med Ost

    19.06.2025

  • Nyt innovationsprogram skal skabe mere bæredygtige løsninger i convenience-branchen

    19.06.2025

  • Pantsystem sparer over 50 kg engangsplast årligt i Nordhavn-kantine

    19.06.2025

Alle nyheder ›

Læs også TechMedias 2 fødevaremagasiner online

Annoncering i TechMedias 2 fødevaremagasiner

KONTAKT

TechMedia A/S
Naverland 35
DK – 2600 Glostrup
www.techmedia.dk
Telefon: +45 43 24 26 28
E-mail: info@techmedia.dk
Privatlivspolitik
Cookiepolitik