• Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn
  • MESSEOVERSIGT
  • KONTAKT
  • ANNONCERING
  • PARTNERLOGIN

FødevareFOKUS

Fokus på fødevareteknologi og fødevarer

  • Brød og kager
  • Certificering
  • Detailhandel og en gros
  • Drikkevarer
  • Emballage
  • Foodservice
  • Forskning og uddannelse
  • Frugt og grønt
  • Fødevareproduktion
  • Fødevaresikkerhed
  • Konfekture
  • Kød, fisk og fjerkræ
  • Markedsføring
  • Mejeri
  • Messer og konferencer
  • Miljø og sundhed
  • Politik og eksport
  • Råvarer og ingredienser
  • Økologi og bæredygtighed
  • Link til Klimateknologi

FødevareproduktionKød, fisk og fjerkræTop11. 05. 2022 | Kasper Mundt-Nielsen

Hurtig hjælp holdt gang i produktionen

FødevareproduktionKød, fisk og fjerkræTop11. 05. 2022 By Kasper Mundt-Nielsen

På det økologiske landbrug Troldgaarden i Østjylland producerer man fødevarer til gourmetrestauranter og andre kvalitetsbevidste kunder. Familien bag landbruget lægger vægt på at levere det, de har lovet, og derfor var der optræk til krisestemning på Troldgaarden, da gårdens gamle vakuumfylder brændte sammen.

Familien bag Troldgaarden lægger vægt på at levere det, de har lovet.

Gode råd er dyre, når maskineriet bryder sammen i produktionen, men der var hurtig hjælp, da uheldet var ude på Troldgaarden.

– Det er en maskine, som vi ikke kan undvære, så jeg ringede til en af mine kontakter i branchen og bad om et godt råd. Det viste sig, at han var orienteret om, at Nemco var på udkig efter en virksomhed, der kunne trykprøve en vakuumfylder fra Vemag. Det måtte gerne være en mindre virksomhed som vores. Så man kan sige, at Nemco kom nærmest som sendt fra himlen. Jeg blev sat i forbindelse med Steffen Strøm fra Nemco, og to dage senere stod den nye maskine på vores gårdsplads. Vi fik en montør ud for at sætte den op, og dermed var vi hurtigt i gang igen, fortæller Philip Dam Hansen, som er ældste søn i familien, der driver Troldgaarden.

Maskinen, som er en Vemag HP1L vakuumfylder, er en såkaldt multimaskine, der kan bruges til dosering og formning af hakkebøffer, dosering af leverpostej eller som pølsestopper til både afdrejede pølser i naturtarm og spegepølser i kunsttarm.

– Vi er alsidige og laver omkring 50 forskellige produkter på den maskine, hvor den på store fødevarevirksomheder måske kun bliver brugt til ét specifikt produkt. Det er en god maskine, bedre end den vi havde tidligere. Vi har fået god service og gode vilkår. Og vi fik en ny maskine, da vi var allermest i nød. Til gengæld kan jeg give Nemco information om, hvordan maskinen fungerer. Hvis producenten på et tidspunkt skal udvikle en ny version, så kan jeg give feedback, så maskinen bliver endnu bedre, siger Philip Dam Hansen.

Økologi og dyrevelfærd

Troldgaarden er et statskontrolleret økologisk landbrug, hvor familien Dam Hansen lægger vægt på bæredygtighed, dyrevelfærd og nærhed.

– Vi er Danmarks største producent af kød fra grise af den sortbrogede danske landrace, som vi kalder den danske udgave af Iberico-racen. Vores smågrise går dobbelt så længe som normalt hos soen, og slagtegrisene går altid ude under åben himmel. Foderet er dyrket lokalt hos leverandører inden for nogle få kilometers radius. I vores familie er vi tæt knyttet til hinanden, og det nære betyder meget for os.

Ud over selve landbruget har Troldgaarden slagteri og pølsemageri på matriklen.

– Vi sælger primært til engros-kunder, heriblandt restauranter med holdning som for eksempel Bardok og Domestic i Aarhus og Restaurant Palægade i København, men også vores alltime favorit Omegn og Venner med kokken Denny. Det er en delikatesseforretning i Torvehallerne i København, hvor mange af vores nye kunder først har smagt vores produkter.

– De menneskelige værdier er meget vigtige i vores kontakt med kunderne. Vi har kun egne råvarer, og derfor er det væsentligt at have en god løbende dialog med kunderne om, hvad de har brug for. Men indimellem må vi melde udsolgt. Det vil vi hellere end at gå på kompromis. Vi vil heller ikke sælge til folk, der kun fokuserer på at presse os ned i pris. Vi vil kun have kunder, der er cool at arbejde sammen med, siger Philip Dam Hansen.

Troldgaarden hører hjemme i Hovedgård mellem Horsens og Aarhus, og der er en lille gårdbutik på stedet. Hvis man har særlige ønsker, kan man kontakte gården via Facebook.

Læs mere i det nye LevnedsmiddelBladet

Skrevet i: Fødevareproduktion, Kød, fisk og fjerkræ, Top

Seneste nyt fra redaktionen

Charcuteri kan også være grønt

FoodserviceFrugt og grøntMiljø og sundhedØkologi og bæredygtighed26. 06. 2025

Charcuteri er normalt lavet på kød, men sådan behøver det ikke at være, hvis man spørger slagter Michael Museth. Han har gennem flere år eksperimenteret med plantebaseret charcuteri. Det har givet både spændende resultater og masser af udfordringer. Hvad laver en slagter egentlig? Er det noget

Partnerskab: Madens Folkemøde skal være et fast event i Nykøbing Falster

Messer og konferencer26. 06. 2025

Det var positivt for både antallet af gæster og omsætningen i byens butikker, at Madens Folkemøde i år blev afholdt i Nykøbing Falster. Økonomiudvalget i Guldborgsund Kommune har derfor besluttet at indgå en partnerskabsaftale med Madens Folkemøde og støtte eventet økonomisk de næste tre

To dages burgerfest: Burgerlegenden George Motz vender tilbage til Gasoline Grill

AktueltFoodserviceKød, fisk og fjerkræ26. 06. 2025

Den amerikanske ”Burger Scholar” og manden bag den ikoniske dokumentar HamburgerAmerica, George Motz, gæster Gasoline Grill igen den 2. og 3. juli. Hvis man missede ham i2019 og 2022, får du man en ny og eksklusiv chance for at sætte tænderne i hansverdensberømte Fried Onion Burger – direkte fra

Ni grønne organisationer: Danmark bør bruge EU-formandskabet til at gentænke landbrugsstøtten

LandbrugMiljø og sundhedPolitik og eksportTopØkologi og bæredygtighed26. 06. 2025

Når Danmark overtager EU-formandskabet i 2025, falder det sammen med opstarten af forhandlingerne om EU’s landbrugspolitik efter 2027. I den forbindelse opfordres regeringen til at bruge formandskabet aktivt til at fremme en grøn omstilling af landbruget på europæisk plan. Økologisk

Dagrofas inspirationsmesse vender tilbage med endnu flere masterclasses

AktueltFoodserviceMesser og konferencer26. 06. 2025

Den 10. september bliver TAP1 i København omdannet til et madmekka, når ’Madscenen - for professionelle’ finder sted. Her bliver det muligt at opleve over 150 udstillere og masser af gastronomiske events/masterclasses. Sidste år deltog mere end 1.400 madentusiaster i inspirationsmessen, som

Organic Summit 2025 i København præsenterer sit speaker line-up

LandbrugMesser og konferencerMiljø og sundhedØkologi og bæredygtighed24. 06. 2025

Stærke speakere fra hele Europa samles til Organic Summit i København den 18. og 19. august for at blive enige om et fælles charter med konkrete anbefalinger til, hvordan økologisk produktion og forbrug i EU kan vokse til 25 procent i 2030 og dermed bidrage til omstillingen af den fremtidige

Gode tilbud – dårligt for klimaet: Supermarkeders mængderabat fører til madspild

Detailhandel og en grosFrugt og grøntMiljø og sundhedØkologi og bæredygtighed24. 06. 2025

Et nyt studie afslører en uheldig effekt af supermarkedernes populære “2 for 1”-tilbud: De får os ikke bare til at købe mere – de får os også til at smide mere mad ud. Madspild er et enormt globalt problem – både økonomisk og klimamæssigt. FN estimerer, at en tredjedel af al mad går til

Veteran og nyslået Michelinkok vinder Sol over Gudhjem

AktueltFoodserviceMesser og konferencer24. 06. 2025

Sidste uge var en god uge for kokkeveteranen Allan Schultz. Først fik hans restaurant Parsley Salon i Hellerup tildelt i Michelinstjerne, og lørdag kunne han hæve trofæet som vinder af Danmarks største kokkekonkurrence kokkekonkurrence, Sol over Gudhjem. Det blev Allan Schultz, som med teknisk

De nominerede til Køkkenprisen 2025 er nu fundet

AktueltFoodserviceØkologi og bæredygtighed24. 06. 2025

Landbrug af Fødevarer kan nu afsløre, hvilke tre offentlige køkkener, der er nomineret til Køkkenprisen 2025. Landbrug & Fødevarer og Køkkenprisens jury er klar til at hædre de offentlige køkkener, hvor faglighed, smag og bæredygtighed går op i en højere enhed. For sjette år i træk uddeles

AAU-forskere: Proteiner fra græs kan være fremtiden

Forskning og uddannelseFrugt og grøntFødevareproduktionMiljø og sundhedRåvarer og ingredienserTopØkologi og bæredygtighed24. 06. 2025

Indenfor få år kan protein udvundet fra almindeligt kløvergræs være en hovedingrediens i en lang række almindelige fødevarer som f.eks. is, yoghurt og proteindrikke. Forskere på AAU har længe arbejdet på at trække de rene proteinstrenge ud af græsset, og nu er det lykkes at fjerne både smag og farve

Tilmeld Nyhedsbrev

Tilmeld dig til dit online branchemagasin/avis

 
 
 
 
Få fuld adgang til indlægning af egne pressemeddelelser… Læs mere her

/Nyheder

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Sommer vedligeholdelsestips til din vakuumpumpe: 6 gode anbefalinger

  • DENIOS ApS

    Sådan udnytter du den stille periode i sommerferien

  • DENIOS ApS

    Så er det sidste chance

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Høj præcision i CNC-fræsning takket være vakuum

  • DENIOS ApS

    Sikker tøndehåndtering starter her

  • Spirax Sarco Danmark

    Vi sætter fokus på damp som en naturlig energikilde

  • DENIOS ApS

    Lær at håndtere lækager på 90 min.

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Mød Busch på Spildevand Teknisk Forenings Årsmøde 2025

  • Nemco Machinery A/S

    Producentansvar: Uklare regler skaber frustration i fødevarevirksomheder

  • DENIOS ApS

    Sådan vælger du det rigtige opbevaringsskab til farlige stoffer

Vis alle nyheder fra vores FOKUSpartnere ›

Seneste Nyheder

  • Charcuteri kan også være grønt

    26.06.2025

  • Partnerskab: Madens Folkemøde skal være et fast event i Nykøbing Falster

    26.06.2025

  • To dages burgerfest: Burgerlegenden George Motz vender tilbage til Gasoline Grill

    26.06.2025

  • Ni grønne organisationer: Danmark bør bruge EU-formandskabet til at gentænke landbrugsstøtten

    26.06.2025

  • Dagrofas inspirationsmesse vender tilbage med endnu flere masterclasses

    26.06.2025

  • Organic Summit 2025 i København præsenterer sit speaker line-up

    24.06.2025

  • Gode tilbud – dårligt for klimaet: Supermarkeders mængderabat fører til madspild

    24.06.2025

  • Veteran og nyslået Michelinkok vinder Sol over Gudhjem

    24.06.2025

  • De nominerede til Køkkenprisen 2025 er nu fundet

    24.06.2025

  • AAU-forskere: Proteiner fra græs kan være fremtiden

    24.06.2025

  • Lagkagehuset leverer rekordomsætning i 2024 og forbedrer driften markant

    19.06.2025

  • Energidrik bliver officiel partner på Roskilde Festival

    19.06.2025

  • Klar til indstillinger til Årets Ret Med Gris og Årets Ret med Ost

    19.06.2025

  • Nyt innovationsprogram skal skabe mere bæredygtige løsninger i convenience-branchen

    19.06.2025

  • Pantsystem sparer over 50 kg engangsplast årligt i Nordhavn-kantine

    19.06.2025

Alle nyheder ›

Læs også TechMedias 2 fødevaremagasiner online

Annoncering i TechMedias 2 fødevaremagasiner

KONTAKT

TechMedia A/S
Naverland 35
DK – 2600 Glostrup
www.techmedia.dk
Telefon: +45 43 24 26 28
E-mail: info@techmedia.dk
Privatlivspolitik
Cookiepolitik