
Foto: MCH/Tony Brøchner.
Årets kok excellerede med retter præget af rødbeder, oksehøjreb og æbler, mens årets tjener kunne veksle sidste års sølv til en fortjent guldmedalje.
På Formland i Herning dystede nogle af landets bedste kokke og tjenere i den prestigefyldte konkurrence om at blive Danmarks bedste i deres respektive fag. Årets bedste kok blev Kristoffer Rinsing fra Restaurant B-Spis i Næstved, der vandt foran Marc Foged Stockmarr, God Smag, Hellerup og Michael Tønner Stokholm, Nordisk Spisehus, Aarhus.
Deltagerne skulle kreere en tre retters menu ud fra en råvarekasse, som de kun havde kendt til, et døgn før konkurrencen, og dommerne vurderede altså, at Kristoffer Rinsing havde benyttet de 6 timer og 25 minutter, der blev stillet til rådighed på bedste vis.
Med en forret bestående af torsk, rødbeder og østers, en hovedret af oksehøjreb, brisler, løgkompot og kartoffel og en dessert af pandekager og æblefyld slog han de øvrige ni finalister og hev trofæet hjem.
– Jeg er utroligt glad og utroligt træt. Vi har trænet så intenst, sagde Kristoffer Ringsing umiddelbart efter kåringen.

Foto: MCH/Tony Brøchner.
Sideløbende med kokkekonkurrencen, kæmpede fem af landets dygtigste tjenere om titlen som Årets Tjener og her blev det Karina Grand Kannegaard fra Restaurant Ti Trin ned i Vejle, der løb med titlen. Det er andet år hun deltager og sidste år kom hun hjem med en flot sølvmedalje. Sølvmedaljen gik til Kristine Slott Olsen fra Restaurant Formel B i København og Nicolai Martens fra Restaurant Kong Hans Kælder fik bronze. Tjenerne skulle, udover at vise deres evner inden for det traditionelle tjenerfag udarbejde en juice, som skulle erstatte et glas vin til en af retterne fra kokkekonkurrencen.
Udover de flotte guldmedaljer, kunne begge vinderne sætte 40.000 kr ind på kontoen.
Det er Horesta, der sammen med fagforeningen 3F og erhvervsskolen College 360 i Silkeborg, der står bag de to konkurrencer.