Fire kokke var i fuld gang bag gryderne på Gudhjem Havn, hvor Danmarks største kokkekonkurrence Sol over Gudhjem løb af stablen for ottende gang. Tusinder af mennesker har hele dagen vandret rundt på havnefronten i Gudhjem, hvor 50 madboder i sommersolen har udgjort et imponerende madmarked i den idylliske havneby.
Henryk Jyrk fra Restaurant Kul i København løb med sejren i hovedkonkurrencen, mens Jeppe Foldager (Alberto K) vandt årets dessertkonkurrence.
Vinder af årets kokkedyst blev Henryk Jyrk, der til daglig er køkkenchef på restaurant Kul i Kødbyen i København. Han var oppe imod et stærkt felt bestående af tidligere vinder Morten Falk (Kadeau), Karlos Ponte (Taller) og David Johansen (Kokkeriet).
Tidligere på dagen blev også Sol over Gudhjems dessertkonkurrence afholdt. Køkkenchef fra Alberto K, Jeppe Foldager, løb med sejren foran Daniel Kruse (Restaurant Molen) og Palle Sørensen.
Henrik Jyrks vindermenu bød på en hovedret, der bl.a. skulle indeholde Arla Unika nr. 22, ryg fra krydsningskalve og øsers fra Limfjorden. Som krav skulle desserten indeholde chokolade fra Cacao Barry, gedefriskost fra Grand fromage, rabarbermost fra Bornholms Mosteri og danske rabarber.
Henrik Jyrk modtager som vinder af konkurrencen en check på 40.000 kroner.
Henrik Jyrks vindermenu
Hovedret
Dansk kalveryg – Abelone østersvinaigrette – Arla Unika 22
Miso – Limepickles – Ingefærsyltet rosenblade
Urter fra Ekkodalen
Dessert
Gedeost-skumfidus – karamel på chokolade – rabarber – jordbær og gedefraiche-iscreme