Der er fundet salmonella i pasteuriserede æg fra Hedegaard Food. Derfor har Fødevarestyrelsen pålagt virksomheden at tilbagekalde en række produkter som pasteuriserede æggeblommer, -hvider og scrambled eggs, som skal kasseres.
Hedegaard Food oplyser, at påbuddet fra styrelsen kommer, fordi produkterne kan være produceret af æg, der stammer fra en hønseflok, der 15. august blev testet positiv for salmonella.
– Vi har gennemført analyser på samtlige produkter, og alle er testet fri for salmonella, inden varen er frigivet, siger direktør i Hedegaard Foods Ivan Noes Jørgensen i en pressemeddelelse.
– Begrundelsen Fødevarestyrelsen har givet er, at der ikke må kunne stilles det mindste spørgsmålstegn ved fødevaresikkerheden i Hedegaards produkter, og Fødevarestyrelsen derfor vurderer, at de skal trækkes tilbage, siger han.
De pasteuriserede ægprodukterne er solgt flere steder – blandt andet i Metro, Rema 1000, Føtex, Bilka, Netto og Lidl.
Redaktøren af Plus Proces, Klaus Hansen, undrer sig over, at der er fundet salmonella i de pasteuriserede produkter, da pasteuriseringen netop har til formål at dræbe eventuelt tilstedeværende salmonella-bakterier.
Enten har pasteuriseringsprocessen ikke fungeret efter hensigten, eller også er produkterne blevet reinficeret efter varmebehandlingen, vurderer han. I begge tilfælde er der tale om produktionsfejl.