• Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn
  • MESSEOVERSIGT
  • KONTAKT
  • ANNONCERING
  • PARTNERLOGIN

FødevareFOKUS

Fokus på fødevareteknologi og fødevarer

  • Brød og kager
  • Certificering
  • Detailhandel og en gros
  • Drikkevarer
  • Emballage
  • Foodservice
  • Forskning og uddannelse
  • Frugt og grønt
  • Fødevareproduktion
  • Fødevaresikkerhed
  • Konfekture
  • Kød, fisk og fjerkræ
  • Markedsføring
  • Mejeri
  • Messer og konferencer
  • Miljø og sundhed
  • Politik og eksport
  • Råvarer og ingredienser
  • Økologi og bæredygtighed
  • Link til Klimateknologi

FoodserviceFødevaresikkerhed13. 03. 2020 | Peter Friis

Grovopvasker sikrer bedre arbejdsflow

FoodserviceFødevaresikkerhed13. 03. 2020 By Peter Friis

Grovopvaskeren bør altid indgå som en del af en komplet arbejdsstation til håndtering af opvask.

En grovopvasker kan forbedre både arbejdsflow, køkkenhygiejne og ergonomi samt sikre en mere miljøvenlig opvask i de professionelle køkkener.

Mange køkkener er kun udstyret med en enkelt opvaskemaskine, en såkaldt servicevasker, der foretager opvask af glas, service og bestik. De mange større emner, for eksempel gryder og bradepander fra selve madproduktionen, vaskes op i hånden, når der er tid – og ofte med et hygiejnisk utilfredsstillende resultat.
– Det er ikke optimalt, og derfor anbefaler vi alle større køkkener at have to opvaskemaskiner, dels en almindelig serviceopvasker, og dels en grovopvasker, der klarer opvask af de større og tungere emner fra madproduktionen, siger Evita Rosdahl, der er direktør for Jeros. Evita fortsætter:
– Fordelene ved at have to opvaskemaskiner – en til service og en til det grove – er store og ses især inden for arbejdsflow, ergonomi, hygiejne og miljø.

En vigtig del i et funktionelt køkken
Grovopvaskeren bør altid indgå som en del af en komplet arbejdsstation til håndtering af opvask. En sådan arbejdsstation indeholder typisk et forskyllebord (med afskylningsvask) og et aflæggerbord på den anden side af opvaskeren. Det betyder, at operatøren let kan trække opvasken ind fra siden på store bakker og videre igennem grovopvasker frem til aflæggerbordet, hvor det rene køkkengrej placeres. Grovopvaskeren er nemlig åben fra alle tre sider. Det sikrer et godt arbejdsflow med en god ergonomi, hvor tunge løft og dårlige arbejdsstillinger undgås. Ligeledes er det let at holde det beskidte og det rene køkkengrej adskilt.
Grovopvaskeren er velegnet til opvask af det mere tunge køkkengrej som for eksempel store gryder, bradepander, ovnplader, spækbrætter og serveringsfade mv. Alt, hvad der er stort og tungt, kan med fordel anbringes i grovopvaskeren.

Hurtig og miljøvenlig opvask
En grovopvasker bruger kun tre eller seks minutter pr. vask. Vandforbruget er også minimalt – helt nede på omkring 4 liter vand – afhængig af modellen. Det betyder, at køkkenet hurtigt og effektivt kan få klaret opvasken af de store og tunge ting. Grovopvaskerens lave vand- og energiforbrug betyder, at opvasken er mere miljøvenlig og bæredygtig end en traditionel opvask i hånden.

Jeros har forsynet Cookery-køkkenet, hvor kokkene fra Kokkelandsholdet og Cateringlandsholdet træner, med både en serviceopvasker og en grovopvasker. (Foto: PR).

Håndopvask og god hygiejne hænger ikke sammen
Manuel opvask er ikke nogen hygiejnisk løsning. En af årsagerne er, at opvaskevandet ikke er varmt nok, hvorfor sygdomsfremkaldende bakterier, såsom listeria og salmonella, kan overleve opvasken. Og ved anvendelse af urene viskestykker til aftørring af opvasken kan der overføres bakterier til den netop rengjorte opvask.
Ved en maskinel og automatisk opvask opnås der altid et perfekt, ensartet og bakteriefrit vaskeresultat. Det hænger sammen med, at der anvendes et effektivt maskinopvaskemiddel, og maskinen foretager et slutskyl med 85°C varmt vand. Det meget varme vand sikrer, at ingen bakterier overlever, så den færdige opvask er fri for sygdomsfremkaldende bakterier.
Det skal til sidst nævnes, at alle grovopvaskere fra Jeros er testet og certificeret af Eurofins Steins, der garanterer, at opvaskerne leverer et fuldt ud bakteriefrit opvaskeresultat, der opfylder alle gængse hygiejneregler.

Skrevet i: Foodservice, Fødevaresikkerhed

Seneste nyt fra redaktionen

Medaljeregn til Slagter Lampe

FødevareproduktionKød, fisk og fjerkræMesser og konferencer15. 05. 2025

Det blev til hele 22 medaljer - 21 af guld og sølv - da Slagter Lampe deltog med deres produkter ved fagkonkurrencen på IFA-messen i Frankfurt. Kvaliteten er i fokus i det sønderjyske, familiedrevet pølsemageri i Hammelev, og produkterne testes løbende i fagkonkurrencer i ind- og udland. I en

Ukraine og Danmark udbygger samarbejdsaftale på landbrugsområdet

FødevareproduktionLandbrugPolitik og eksport15. 05. 2025

Fødevareminister Jacob Jensen (V) og den ukrainske landbrugsminister Vitalii Koval har på et møde i København underskrevet en aftale, der skal udbygge det samarbejde, som landene etablerede i 2023. Aftalen styrker det gode forhold mellem Danmark og Ukraine og samarbejdet om landbrug, fiskeri og

Simon Mosegaard Fibiger bliver ny CEO for Orkla Danmark

AktueltFødevareproduktion15. 05. 2025

Orkla Danmark har ansat Simon Mosegaard Fibiger som ny administrerende direktør med tiltrædelse den 1. august 2025. Simon Mosegaard Fibiger kommer med solid ledelseserfaring og har arbejdet med nogle af de allerstørste FMCG-brands, senest som direktør for Carlsberg Tyskland. Tidligere har Simon

Her er de danske mejeriprodukter med mest x-faktor 2025

MejeriTop15. 05. 2025

Årets vindere af Mejeriforeningens Gourmetprisen er Syrnet fåremælksfløde fra Hårbølle Mejeri, Fyrtårnsost fra Thise Mejeri og Sølvræv fra Arla Unika samt Gammeldags kærnet smør med Læsø sydesalt og flødeis med pistacie begge fra Aabybro Mejeri. Vinderne blev fundet af en stærk dommertrio bestående

Det er blevet dyrere at spise varme hveder

AktueltBrød og kagerDetailhandel og en grosMejeriRåvarer og ingredienser15. 05. 2025

Selvom Store Bededag ikke længere er en helligdag, så ynder danskerne fortsat at spise varme hveder aftenen inden. Men med stigende fødevarepriser er denne tradition blevet dyrere at holde i hævd. En krydderbolle med smør er tradition for mange dagen inden Store Bededag. Men med stigende

Alternativ til amerikansk cola: Hallernes Smørrebrød lancerer BRØL Kola Kola

DrikkevarerFoodservice13. 05. 2025

I maj måned siger Hallernes Smørrebrød farvel til Coca Cola og byder i stedet velkommen til BRØL Kola Kola – en danskproduceret, økologisk og cirkulær cola, som matcher både smag og værdier bag Hallernes Smørrebrød. BRØL Kola Kola er brygget lokalt på genanvendte kaffekirsebær, der er et biprodukt

Mejeriprisen 2025: Nu med nyt koncept og forbrugerperspektiv

Detailhandel og en grosMejeri13. 05. 2025

I 2025 relanceres Mejeriprisen med et nyt og styrket koncept. For første gang bliver prisen landsdækkende - og det er nu hele butikskædens mejeriafdeling, der vurderes og kan vinde – ikke blot én enkelt butik. Samtidig får forbrugerne en større stemme i bedømmelsen. Landbrug & Fødevarer

Fra startup til storkøkkener: FÆRM vinder Mavens Hule og sikrer foodservice-samarbejde

AktueltFoodserviceFødevareproduktionMiljø og sundhedØkologi og bæredygtighed13. 05. 2025

Det plantebaserede mejeriprodukt FÆRM er blevet kåret som vinder af Mavens Hule 2025 – en innovationskonkurrence for grønne fødevareiværksættere, arrangeret af Compass Group og Dagrofa Foodservice. Sejren åbner døren til et skræddersyet udviklingsforløb og muligheden for at få produktet ud og leve

Nyt liveformat bringer kvæget direkte ind i de professionelle køkkener 

AktueltFoodserviceFødevareproduktionKød, fisk og fjerkræLandbrug13. 05. 2025

Hvordan taler vi om kvæg, bæredygtighed og ernæring på en måde, der giver mening både for dem, der passer dyrene, og dem, der laver maden til tusindvis af danskere hver dag? Det spørgsmål undersøger en ny webinar-serie for madprofessionelle.   Oksekød og mejeri står ofte for

Dansk forbud mod PFAS i pizzabakker og engangsemballage virker

EmballageFoodserviceFødevaresikkerhedMiljø og sundhedTop13. 05. 2025

Paptallerkener, pizzabakker og bagepapir købt i udlandet er ofte produceret med PFAS, som kan være sundhedsskadeligt. I Danmark har forhandlerne stort set fjernet problemet med PFAS i fødevarekontaktmaterialer, viser Fødevarestyrelsens kontrol. PFAS kan bruges til at gøre pap og papir fedt- og

Tilmeld Nyhedsbrev

Tilmeld dig til dit online branchemagasin/avis

 
 
 
 
Få fuld adgang til indlægning af egne pressemeddelelser… Læs mere her

/Nyheder

  • Busch Vakuumteknik A/S

    centrotherm clean solutions bliver til Pfeiffer Vacuum+Fab Solutions

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Pfeiffer Vacuum+Fab Solutions lancerer den nye HiCube Neo RGA

  • DENIOS ApS

    Ved du, hvornår det er tid til at vedligeholde, udskifte eller flytte dit opsamlingskar?

  • Spirax Sarco Danmark

    Blog: Damp er naturlig teknologi

  • Nemco Machinery A/S

    Nemco har nyt med hjem fra Europas største fødevaremesse

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Busch på IFFA 2025: Vacuum Diagnostics til intelligente vakuumløsninger til kødforarbejdning

  • DENIOS ApS

    3 sikkerhedsfunktioner, du skal kigge efter på dit opsamlingskar

  • Spirax Sarco Danmark

    Steam Insight: En digital forbindelse til optimering af dit dampsystem

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Vakuumsystemer: En guide til turn-key projekter

  • DENIOS ApS

    Service og vedligeholdelse – overholder du loven?

Vis alle nyheder fra vores FOKUSpartnere ›

Seneste Nyheder

  • Medaljeregn til Slagter Lampe

    15.05.2025

  • Ukraine og Danmark udbygger samarbejdsaftale på landbrugsområdet

    15.05.2025

  • Simon Mosegaard Fibiger bliver ny CEO for Orkla Danmark

    15.05.2025

  • Her er de danske mejeriprodukter med mest x-faktor 2025

    15.05.2025

  • Det er blevet dyrere at spise varme hveder

    15.05.2025

  • Alternativ til amerikansk cola: Hallernes Smørrebrød lancerer BRØL Kola Kola

    13.05.2025

  • Mejeriprisen 2025: Nu med nyt koncept og forbrugerperspektiv

    13.05.2025

  • Fra startup til storkøkkener: FÆRM vinder Mavens Hule og sikrer foodservice-samarbejde

    13.05.2025

  • Nyt liveformat bringer kvæget direkte ind i de professionelle køkkener 

    13.05.2025

  • Dansk forbud mod PFAS i pizzabakker og engangsemballage virker

    13.05.2025

  • Ny institutdirektør på DTU Aqua

    08.05.2025

  • Rynkeby Foods udvider med Valsølille Vitamin Water

    08.05.2025

  • Dragsbæk: Nordens olivenolie skal være økologisk

    08.05.2025

  • Nyt millionprojekt reducerer madspild og giver restprodukter større værdi

    08.05.2025

  • Lagkagehuset indgår omfattende partnerskab med Dagrofa

    08.05.2025

Alle nyheder ›

Læs også TechMedias 2 fødevaremagasiner online

Annoncering i TechMedias 2 fødevaremagasiner

KONTAKT

TechMedia A/S
Naverland 35
DK – 2600 Glostrup
www.techmedia.dk
Telefon: +45 43 24 26 28
E-mail: info@techmedia.dk
Privatlivspolitik
Cookiepolitik