• Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn
  • MESSEOVERSIGT
  • KONTAKT
  • ANNONCERING
  • PARTNERLOGIN

FødevareFOKUS

Fokus på fødevareteknologi og fødevarer

  • Brød og kager
  • Certificering
  • Detailhandel og en gros
  • Drikkevarer
  • Emballage
  • Foodservice
  • Forskning og uddannelse
  • Frugt og grønt
  • Fødevareproduktion
  • Fødevaresikkerhed
  • Konfekture
  • Kød, fisk og fjerkræ
  • Markedsføring
  • Mejeri
  • Messer og konferencer
  • Miljø og sundhed
  • Politik og eksport
  • Råvarer og ingredienser
  • Økologi og bæredygtighed
  • Link til Klimateknologi

FoodserviceFødevaresikkerhed13. 03. 2020 | Peter Friis

Grovopvasker sikrer bedre arbejdsflow

FoodserviceFødevaresikkerhed13. 03. 2020 By Peter Friis

Grovopvaskeren bør altid indgå som en del af en komplet arbejdsstation til håndtering af opvask.

En grovopvasker kan forbedre både arbejdsflow, køkkenhygiejne og ergonomi samt sikre en mere miljøvenlig opvask i de professionelle køkkener.

Mange køkkener er kun udstyret med en enkelt opvaskemaskine, en såkaldt servicevasker, der foretager opvask af glas, service og bestik. De mange større emner, for eksempel gryder og bradepander fra selve madproduktionen, vaskes op i hånden, når der er tid – og ofte med et hygiejnisk utilfredsstillende resultat.
– Det er ikke optimalt, og derfor anbefaler vi alle større køkkener at have to opvaskemaskiner, dels en almindelig serviceopvasker, og dels en grovopvasker, der klarer opvask af de større og tungere emner fra madproduktionen, siger Evita Rosdahl, der er direktør for Jeros. Evita fortsætter:
– Fordelene ved at have to opvaskemaskiner – en til service og en til det grove – er store og ses især inden for arbejdsflow, ergonomi, hygiejne og miljø.

En vigtig del i et funktionelt køkken
Grovopvaskeren bør altid indgå som en del af en komplet arbejdsstation til håndtering af opvask. En sådan arbejdsstation indeholder typisk et forskyllebord (med afskylningsvask) og et aflæggerbord på den anden side af opvaskeren. Det betyder, at operatøren let kan trække opvasken ind fra siden på store bakker og videre igennem grovopvasker frem til aflæggerbordet, hvor det rene køkkengrej placeres. Grovopvaskeren er nemlig åben fra alle tre sider. Det sikrer et godt arbejdsflow med en god ergonomi, hvor tunge løft og dårlige arbejdsstillinger undgås. Ligeledes er det let at holde det beskidte og det rene køkkengrej adskilt.
Grovopvaskeren er velegnet til opvask af det mere tunge køkkengrej som for eksempel store gryder, bradepander, ovnplader, spækbrætter og serveringsfade mv. Alt, hvad der er stort og tungt, kan med fordel anbringes i grovopvaskeren.

Hurtig og miljøvenlig opvask
En grovopvasker bruger kun tre eller seks minutter pr. vask. Vandforbruget er også minimalt – helt nede på omkring 4 liter vand – afhængig af modellen. Det betyder, at køkkenet hurtigt og effektivt kan få klaret opvasken af de store og tunge ting. Grovopvaskerens lave vand- og energiforbrug betyder, at opvasken er mere miljøvenlig og bæredygtig end en traditionel opvask i hånden.

Jeros har forsynet Cookery-køkkenet, hvor kokkene fra Kokkelandsholdet og Cateringlandsholdet træner, med både en serviceopvasker og en grovopvasker. (Foto: PR).

Håndopvask og god hygiejne hænger ikke sammen
Manuel opvask er ikke nogen hygiejnisk løsning. En af årsagerne er, at opvaskevandet ikke er varmt nok, hvorfor sygdomsfremkaldende bakterier, såsom listeria og salmonella, kan overleve opvasken. Og ved anvendelse af urene viskestykker til aftørring af opvasken kan der overføres bakterier til den netop rengjorte opvask.
Ved en maskinel og automatisk opvask opnås der altid et perfekt, ensartet og bakteriefrit vaskeresultat. Det hænger sammen med, at der anvendes et effektivt maskinopvaskemiddel, og maskinen foretager et slutskyl med 85°C varmt vand. Det meget varme vand sikrer, at ingen bakterier overlever, så den færdige opvask er fri for sygdomsfremkaldende bakterier.
Det skal til sidst nævnes, at alle grovopvaskere fra Jeros er testet og certificeret af Eurofins Steins, der garanterer, at opvaskerne leverer et fuldt ud bakteriefrit opvaskeresultat, der opfylder alle gængse hygiejneregler.

Skrevet i: Foodservice, Fødevaresikkerhed

Seneste nyt fra redaktionen

Dansk teknologi garanterer fødevaresikkerhed i hollandsk råmælksost

FødevareproduktionFødevaresikkerhedMejeri12. 06. 2025

Nu kan råmælksost sikres mod uønskede bakterier, samtidig med at den unikke smag bevares. Det hollandske gårdmejeri Novelle Kaas bruger den energi- og vandbesparende teknologi raslysering fra danske Lyras. Det giver både høj fødevaresikkerhed og en god smag, da ostens naturlige vitaminer, enzymer og

Videnskabsfolk fra alle kontinenter: Havet er ved et tippepunkt

AktueltCertificeringForskning og uddannelseKød, fisk og fjerkræMiljø og sundhedØkologi og bæredygtighed12. 06. 2025

En ny undersøgelse viser, at videnskabsfolk fra alle kontinenter siger, at havets sundhed og biodiversitet er ved et tippepunkt. Der er dog optimisme i forhold til muligheden for at vende de negative påvirkninger af havet, hvis der handles nu. Forskere fra hvert eneste beboede kontinent er

Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri får ny departementschef

Politik og eksport12. 06. 2025

Henrik Kjærgaard er udnævnt som ny departementschef i Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri Henrik Kjærgaard kommer fra Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet, hvor han har været afdelingschef siden 2020. Minister for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri Jacob Jensen siger om den nye

Ny restaurant i Carlsberg Byen sætter fisken og det frie valg i front

AktueltFoodserviceKød, fisk og fjerkræØkologi og bæredygtighed12. 06. 2025

I går den 12. juni fik Carlsberg Byen et nyt gastronomisk pejlemærke, da Paula åbnede dørene til en restaurant, der hylder nordisk skånsomt fanget fisk og skaldyr, fritlevende vildt og danske grøntsager.   Køkkenchefen Stefan Hansen medbringer erfaring fra bl.a. Kong Hans Kælder og

Michelin-opvarmning: Madfestival med fri entré, koncerter og stjernestøv

MarkedsføringMesser og konferencerTop12. 06. 2025

På mandag bliver de eftertragtede Michelinstjerner uddelt ved et arrangement i Odsherred. Og som optakt til stjerneuddelingen er der fra 13. til 15. juni der liv og glade dage i Anneberg Kulturpark, når madfestivalen ’Smag på Anneberg’ løber af stablen for allerførste gang. Festivalen markerer

Lagkagehuset henter international marketingchef hos Starbucks London

Brød og kagerMarkedsføring05. 06. 2025

Sarah Harris tiltræder som ny Chief Marketing Officer hos Lagkagehuset. Hun kommer fra en stilling som Marketing Director hos Starbucks UK, og med indgående kendskab til digital marketing og ESG-strategi skal hun styrke bagerkædens kommercielle profil i ind- og udland. Sarah Harris har de

Dansk Vegetarisk Forening: Generalsekretær skal stå i spidsen for international organisation

Frugt og grøntMiljø og sundhedPolitik og eksportØkologi og bæredygtighed05. 06. 2025

Generalsekretæren i Dansk Vegetarisk Forening (DVF), Rune-Christoffer Dragsdahl, er blevet valgt til forperson for den internationale organsation IVU. Rune-Christoffer Dragsdahl, der er generalsekretær i Dansk Vegetarisk Forening (DVF), er blevet valgt til forperson for den internationale

Sundhedsparadoks: Danske teenagere vil det sunde, men fristelser og fællesskab vinder

AktueltBrød og kager05. 06. 2025

I en ny digital publikation, Kernetal 2025, går Schulstad tæt på de 14-18-åriges madvaner og spørger: hvad spiser de unge egentlig – og hvad styrer deres valg? Tre omfattende undersøgelser tegner et billede af en generation, der gerne vil spise sundere, blive mætte og hygge sig over maden, men som

Arla Foods investerer stort i Linköping for at imødekomme skyr-boom

AktueltFødevareproduktionMejeri05. 06. 2025

Andelsejede Arla Foods investerer 34,5 mio. euro i en ny produktionslinje til skyr på mejeriet i Linköping, Sverige. Investeringen er en del af kooperativets langsigtede strategi og skal imødekomme den stigende efterspørgsel på skyr. Den nye produktionslinje vil primært producere skyr til det

Nye økologiske gourmet-sodavand til de danske café- og restaurantgæster

DrikkevarerFoodserviceTopØkologi og bæredygtighed05. 06. 2025

Når danskerne træder ind på en café eller sætter sig til rette på en restaurant, forventer de mere end blot mad og drikke – Rynkeby Foods lancering af Dagmar-serien tapper direkte ned i den tendens. Produkterne er skabt til den moderne forbruger, der træffer bevidste valg og efterspørger naturlige,

Tilmeld Nyhedsbrev

Tilmeld dig til dit online branchemagasin/avis

 
 
 
 
Få fuld adgang til indlægning af egne pressemeddelelser… Læs mere her

/Nyheder

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Høj præcision i CNC-fræsning takket være vakuum

  • DENIOS ApS

    Sikker tøndehåndtering starter her

  • Spirax Sarco Danmark

    Vi sætter fokus på damp som en naturlig energikilde

  • DENIOS ApS

    Lær at håndtere lækager på 90 min.

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Mød Busch på Spildevand Teknisk Forenings Årsmøde 2025

  • Nemco Machinery A/S

    Producentansvar: Uklare regler skaber frustration i fødevarevirksomheder

  • DENIOS ApS

    Sådan vælger du det rigtige opbevaringsskab til farlige stoffer

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Busch Group præsenterer innovative vakuumløsninger på Battery Show Europe 2025 i Stuttgart

  • DENIOS ApS

    Sådan transporterer du lithiumbatterier sikkert

  • Dagrofa Foodservice A/S

    Deltag i masterclass: ’Ansvarlig fisk på tallerkenen’

Vis alle nyheder fra vores FOKUSpartnere ›

Seneste Nyheder

  • Dansk teknologi garanterer fødevaresikkerhed i hollandsk råmælksost

    12.06.2025

  • Videnskabsfolk fra alle kontinenter: Havet er ved et tippepunkt

    12.06.2025

  • Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri får ny departementschef

    12.06.2025

  • Ny restaurant i Carlsberg Byen sætter fisken og det frie valg i front

    12.06.2025

  • Michelin-opvarmning: Madfestival med fri entré, koncerter og stjernestøv

    12.06.2025

  • Lagkagehuset henter international marketingchef hos Starbucks London

    05.06.2025

  • Dansk Vegetarisk Forening: Generalsekretær skal stå i spidsen for international organisation

    05.06.2025

  • Sundhedsparadoks: Danske teenagere vil det sunde, men fristelser og fællesskab vinder

    05.06.2025

  • Arla Foods investerer stort i Linköping for at imødekomme skyr-boom

    05.06.2025

  • Nye økologiske gourmet-sodavand til de danske café- og restaurantgæster

    05.06.2025

  • Producentansvar: Uklare regler skaber frustration i fødevarevirksomheder

    03.06.2025

  • Arla slår alarm om manglende madfærdigheder

    03.06.2025

  • Køkkenprisen 2025: Kender du et køkken, der går forrest?

    03.06.2025

  • Programmet klar for Copenhagen Cooking 2025

    03.06.2025

  • Danskerne skærer ned på chokoladen, men smør og kaffe skal der ikke røres ved

    03.06.2025

Alle nyheder ›

Læs også TechMedias 2 fødevaremagasiner online

Annoncering i TechMedias 2 fødevaremagasiner

KONTAKT

TechMedia A/S
Naverland 35
DK – 2600 Glostrup
www.techmedia.dk
Telefon: +45 43 24 26 28
E-mail: info@techmedia.dk
Privatlivspolitik
Cookiepolitik