• Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn
  • MESSEOVERSIGT
  • KONTAKT
  • ANNONCERING
  • PARTNERLOGIN

FødevareFOKUS

Fokus på fødevareteknologi og fødevarer

  • Brød og kager
  • Certificering
  • Detailhandel og en gros
  • Drikkevarer
  • Emballage
  • Foodservice
  • Forskning og uddannelse
  • Frugt og grønt
  • Fødevareproduktion
  • Fødevaresikkerhed
  • Konfekture
  • Kød, fisk og fjerkræ
  • Markedsføring
  • Mejeri
  • Messer og konferencer
  • Miljø og sundhed
  • Politik og eksport
  • Råvarer og ingredienser
  • Økologi og bæredygtighed
  • Link til Klimateknologi

AktueltCertificeringFoodserviceMarkedsføring13. 05. 2020 | Peter Friis

Gourmetrestaurant på Ærø kommer i fornemt selskab

AktueltCertificeringFoodserviceMarkedsføring13. 05. 2020 By Peter Friis

Katrine og Morten Arnfeldt glæder sig over optagelsen i Gastro Fyn samarbejdet.

Gastro Fyn har fået et nyt medlem på Ærø
Der er glæde og stolthed at spore hos parret Katrine & Morten Arnfeldt, der driver Arnfeldt Hotel & Restaurant i Ærøskøbing på Ærø. Restauranten er nemlig blevet optaget i fint selskab i form af Gastro Fyn-samarbejdet, der tæller en lille og nøje udvalgt skare af fynske toprestauranter. Gastro Fyn blev lanceret i starten af 2019, hvor ni fynske restauranter alle forpligtede sig til at efterleve Det Fynske Madmanifest.
Udover at kunne leve op til punkterne i Det Fynske Madmanifest kræver optagelse i Gastro Fyn-samarbejdet også besøg af stjernekokken Per Hallundbæk, der skal vurdere Arnfeldt Restaurants gastronomiske kunnen og værtskab.
– Restaurant Arnfeldt er optaget som det 10. medlem i samarbejdet, og det er ikke et medlemskab, man kommer sovende til, påpeger han. Efter sit besøg var Per dog ikke et sekund i tvivl om, at Arnfeldt Restaurant så absolut hører til blandt den fynske elite:
– Under et besøg på Ærø sidste efterår måtte jeg have en overnatning, og fik af en lokal anbefalet at overnatte på Arnfeldt Hotel & Restaurant. De havde et ledigt værelse, og det fortrød jeg ikke; et smukt, lille hotel med dejlige værelser – intime og hyggelige som få. Men ikke nok med det; måltidet i restauranten og servicen jeg fik var så fantastisk personlig, og maden var med lokale råvarer tillavet efter klassiske principper, hvor alt gik op i en højere enhed. Arnfeldt Hotel & Restaurant er et besøg værd for alle, der bryder sig om god mad og service. Jeg håber snart at vende tilbage, udtaler Per Hallundbæk.

Morten udvælger selv sine råvarer direkte på marken hos de enkelte ærøske leverandører.

Fokus på bæredygtighed og det gode værtskab
Siden han og hustruen Katrine slog dørene op til deres boutique hotel og gourmetrestaurant på Ærø, har det været en kæphest for Morten Arnfeldt at bruge lokale råvarer af god kvalitet. Derfor udvælger Morten selv sine råvarer direkte på marken hos de enkelte ærøske leverandører, og menuen sammensættes ud fra hvad der er optimalt at høste netop nu.
Derudover har det fra første dag været et stort ønske for både Katrine og Morten at være nærværende og til stede i mødet med alle deres gæster.
Restauranten er derfor indrettet med få borde, selvom der er plads til flere, og de kører kun en seating per aften. Selv når det danske vejr arter sig og terrassen med udsigt over Ærøskøbing Havn kan tages i brug, fastholder de det lave antal borde. For Katrine og Morten handler det om at sikre alle gæster den mest optimale service. Morten tilstræber desuden selv at præsentere de enkelte retter og tilhørende vine ved hvert bord, og som gæst møder man en samlet fortælling om det, der bliver serveret.
Trods et tårnhøjt gastronomisk niveau er stemningen i restauranten uhøjtidelig og afslappet.

Styrkelse af Fyn som gastronomisk destination
Arnfeldt Restaurants optagelse i Gastro Fyn, som også tæller bl.a. Falsled Kro, The Balcony, Sortebro Kro og Restaurant Pasfall, er et kvalitetsstempel af Katrine og Mortens arbejde og et samarbejde, som parret ser frem til at få glæde af. Både i forhold til den fælles markedsføring og til sparring med de andre restauratører.
Arnfeldt Restaurants indtræden i samarbejdet er også en styrkelse af Gastro Fyn-brandet, hvis mission er at sætte Fyn og øerne på det gastronomiske verdenskort. Hos Destination Fyn er man derfor begejstret over, at endnu en restaurant er trådt ind i Gastro Fyn-samarbejdet.
– Det er stærkt, at vi nu har en ærøsk restaurant med i Gastro Fyn-folden. Den videndeling og læring på tværs, som vi kan mærke finder sted mellem restauranterne, er ret unik. Det styrker Fyn som gastronomisk destination samlet set, at vi har et samarbejde på tværs af vores absolut bedste restauranter, og vi er glade for at kunne byde Arnfeldt velkommen i det selskab, udtaler Mads Asbild, chef for marked og udvikling i Destination Fyn.
Destination Fyn har til opgave at udvikle og markedsføre Fyn og øerne som samlet turismedestination, både nationalt og internationalt. Gastro Fyn-brandet er et vigtigt element i den samlede fortælling, mener Mads Asbild.

Skrevet i: Aktuelt, Certificering, Foodservice, Markedsføring

Seneste nyt fra redaktionen

Charcuteri kan også være grønt

FoodserviceFrugt og grøntMiljø og sundhedØkologi og bæredygtighed26. 06. 2025

Charcuteri er normalt lavet på kød, men sådan behøver det ikke at være, hvis man spørger slagter Michael Museth. Han har gennem flere år eksperimenteret med plantebaseret charcuteri. Det har givet både spændende resultater og masser af udfordringer. Hvad laver en slagter egentlig? Er det noget

Partnerskab: Madens Folkemøde skal være et fast event i Nykøbing Falster

Messer og konferencer26. 06. 2025

Det var positivt for både antallet af gæster og omsætningen i byens butikker, at Madens Folkemøde i år blev afholdt i Nykøbing Falster. Økonomiudvalget i Guldborgsund Kommune har derfor besluttet at indgå en partnerskabsaftale med Madens Folkemøde og støtte eventet økonomisk de næste tre

To dages burgerfest: Burgerlegenden George Motz vender tilbage til Gasoline Grill

AktueltFoodserviceKød, fisk og fjerkræ26. 06. 2025

Den amerikanske ”Burger Scholar” og manden bag den ikoniske dokumentar HamburgerAmerica, George Motz, gæster Gasoline Grill igen den 2. og 3. juli. Hvis man missede ham i2019 og 2022, får du man en ny og eksklusiv chance for at sætte tænderne i hansverdensberømte Fried Onion Burger – direkte fra

Ni grønne organisationer: Danmark bør bruge EU-formandskabet til at gentænke landbrugsstøtten

LandbrugMiljø og sundhedPolitik og eksportTopØkologi og bæredygtighed26. 06. 2025

Når Danmark overtager EU-formandskabet i 2025, falder det sammen med opstarten af forhandlingerne om EU’s landbrugspolitik efter 2027. I den forbindelse opfordres regeringen til at bruge formandskabet aktivt til at fremme en grøn omstilling af landbruget på europæisk plan. Økologisk

Dagrofas inspirationsmesse vender tilbage med endnu flere masterclasses

AktueltFoodserviceMesser og konferencer26. 06. 2025

Den 10. september bliver TAP1 i København omdannet til et madmekka, når ’Madscenen - for professionelle’ finder sted. Her bliver det muligt at opleve over 150 udstillere og masser af gastronomiske events/masterclasses. Sidste år deltog mere end 1.400 madentusiaster i inspirationsmessen, som

Organic Summit 2025 i København præsenterer sit speaker line-up

LandbrugMesser og konferencerMiljø og sundhedØkologi og bæredygtighed24. 06. 2025

Stærke speakere fra hele Europa samles til Organic Summit i København den 18. og 19. august for at blive enige om et fælles charter med konkrete anbefalinger til, hvordan økologisk produktion og forbrug i EU kan vokse til 25 procent i 2030 og dermed bidrage til omstillingen af den fremtidige

Gode tilbud – dårligt for klimaet: Supermarkeders mængderabat fører til madspild

Detailhandel og en grosFrugt og grøntMiljø og sundhedØkologi og bæredygtighed24. 06. 2025

Et nyt studie afslører en uheldig effekt af supermarkedernes populære “2 for 1”-tilbud: De får os ikke bare til at købe mere – de får os også til at smide mere mad ud. Madspild er et enormt globalt problem – både økonomisk og klimamæssigt. FN estimerer, at en tredjedel af al mad går til

Veteran og nyslået Michelinkok vinder Sol over Gudhjem

AktueltFoodserviceMesser og konferencer24. 06. 2025

Sidste uge var en god uge for kokkeveteranen Allan Schultz. Først fik hans restaurant Parsley Salon i Hellerup tildelt i Michelinstjerne, og lørdag kunne han hæve trofæet som vinder af Danmarks største kokkekonkurrence kokkekonkurrence, Sol over Gudhjem. Det blev Allan Schultz, som med teknisk

De nominerede til Køkkenprisen 2025 er nu fundet

AktueltFoodserviceØkologi og bæredygtighed24. 06. 2025

Landbrug af Fødevarer kan nu afsløre, hvilke tre offentlige køkkener, der er nomineret til Køkkenprisen 2025. Landbrug & Fødevarer og Køkkenprisens jury er klar til at hædre de offentlige køkkener, hvor faglighed, smag og bæredygtighed går op i en højere enhed. For sjette år i træk uddeles

AAU-forskere: Proteiner fra græs kan være fremtiden

Forskning og uddannelseFrugt og grøntFødevareproduktionMiljø og sundhedRåvarer og ingredienserTopØkologi og bæredygtighed24. 06. 2025

Indenfor få år kan protein udvundet fra almindeligt kløvergræs være en hovedingrediens i en lang række almindelige fødevarer som f.eks. is, yoghurt og proteindrikke. Forskere på AAU har længe arbejdet på at trække de rene proteinstrenge ud af græsset, og nu er det lykkes at fjerne både smag og farve

Tilmeld Nyhedsbrev

Tilmeld dig til dit online branchemagasin/avis

 
 
 
 
Få fuld adgang til indlægning af egne pressemeddelelser… Læs mere her

/Nyheder

  • DENIOS ApS

    NYHED: Her er fremtidens opbevaring af farlige stoffer

  • Busch Vakuumteknik A/S

    MRPC modtager “Innovation in Vacuum Busch Award”

  • DENIOS ApS

    Hvilket batteriskab er det rigtige for dig?

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Busch Vacuum Solutions præsenterer den intelligente TYR PLUS kapselblæser

  • DENIOS ApS

    Dette er, hvad der sker, når batterier bryder i brand

  • Spirax Sarco Danmark

    Bestil en anlægsgennemgang af dit dampsystem

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Sommer vedligeholdelsestips til din vakuumpumpe: 6 gode anbefalinger

  • DENIOS ApS

    Sådan udnytter du den stille periode i sommerferien

  • DENIOS ApS

    Så er det sidste chance

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Høj præcision i CNC-fræsning takket være vakuum

Vis alle nyheder fra vores FOKUSpartnere ›

Seneste Nyheder

  • Charcuteri kan også være grønt

    26.06.2025

  • Partnerskab: Madens Folkemøde skal være et fast event i Nykøbing Falster

    26.06.2025

  • To dages burgerfest: Burgerlegenden George Motz vender tilbage til Gasoline Grill

    26.06.2025

  • Ni grønne organisationer: Danmark bør bruge EU-formandskabet til at gentænke landbrugsstøtten

    26.06.2025

  • Dagrofas inspirationsmesse vender tilbage med endnu flere masterclasses

    26.06.2025

  • Organic Summit 2025 i København præsenterer sit speaker line-up

    24.06.2025

  • Gode tilbud – dårligt for klimaet: Supermarkeders mængderabat fører til madspild

    24.06.2025

  • Veteran og nyslået Michelinkok vinder Sol over Gudhjem

    24.06.2025

  • De nominerede til Køkkenprisen 2025 er nu fundet

    24.06.2025

  • AAU-forskere: Proteiner fra græs kan være fremtiden

    24.06.2025

  • Lagkagehuset leverer rekordomsætning i 2024 og forbedrer driften markant

    19.06.2025

  • Energidrik bliver officiel partner på Roskilde Festival

    19.06.2025

  • Klar til indstillinger til Årets Ret Med Gris og Årets Ret med Ost

    19.06.2025

  • Nyt innovationsprogram skal skabe mere bæredygtige løsninger i convenience-branchen

    19.06.2025

  • Pantsystem sparer over 50 kg engangsplast årligt i Nordhavn-kantine

    19.06.2025

Alle nyheder ›

Læs også TechMedias 2 fødevaremagasiner online

Annoncering i TechMedias 2 fødevaremagasiner

KONTAKT

TechMedia A/S
Naverland 35
DK – 2600 Glostrup
www.techmedia.dk
Telefon: +45 43 24 26 28
E-mail: info@techmedia.dk
Privatlivspolitik
Cookiepolitik