Serieiværksætteren Poul Agger fik hjælp fra Future Food Innovation til at udvikle produktet “Soy4you”, der netop er solgt til giganten Orkla. Det er den anden innovative fødevarevirksomhed, som Poul Agger har udviklet og solgt.
Future Food Innovation var med fra starten i serieiværksætter Poul Aggers udvikling af nye soyabaserede fødevarer. Innovationschef i Future Food Innovation Gyda Bay er da også fuld af beundring over for udviklingen i Soy4You:
– Udvikling og værdiskabelse i små virksomheder kræver viden, kompetencer og kapital; derfor er væksten af Agger Foods samt udbredelsen af de innovative produkter i danske supermarkedskæder imponerende. Specielt har Rema1000 været gode til at tage det innovative produkt ind som den første kæde.
Poul Agger grundlagde i 2011 brandet Soy4you og virksomheden Agger Foods A/S. Før det stod Poul Agger bag Naturli’ Foods A/S, grundlagt i 1988, som han gjorde til et af de førende brands inden for vegetabilske mejeriprodukter. Naturli’ Foods A/S blev i 2008 solgt til den norske Orkla-koncern. Poul Agger fortsatte som administrerende direktør frem til 2010, hvorefter han begyndte at realisere planerne om Soy4you, som netop er blevet solgt til Orklas brand Naturli’ Foods.
Erstatte kød med planteprotein
Målet med Soy4you og Agger Foods A/S er at udvikle produkter og måltidsløsninger, der kan erstatte animalsk kød pga. af det høje proteinindhold. Ifølge Poul Agger er de vegetabilske alternativer vigtige i forhold til at imødekomme fremtidens fødevareudfordringer:
– En af fremtidens store udfordringer er at brødføde verdens befolkning uden at forurene mere. Den udfordring kræver, at alle – især os inden for fødevarebranchen – tænker i alternative løsninger. Måltidsløsningerne fra Soy4you er for mig at se et skridt i den rigtige retning.
Ifølge Gyda Bay har Soy4you-produkterne ramt plet i forhold til det voksende marked for vegetabilske alternativer:
– Det har været både lærerigt og spændende at følge selskabets udvikling. De har virkelig formået at skabe et produkt, som imødekommer den voksende efterspørgsel på proteinrige produkter, der ikke er baseret på dyr.
Fakta om Future Food Innovation
Future Food Innovation har siden 2010 været hovedoperatør i den midtjyske fødevaresatsning og arbejder for at styrke innovationsmiljøet i den danske fødevarebranche. Dette opnås ved at bringe virksomheder og vidensparter sammen i nye innovative projekter. Future Food Innovation har flere forskellige tilbud til virksomhederne bl.a. økonomisk støtte, støtte til sundhedsfremmende projekter, hjælper med internationalisering af virksomheder og faciliterer innovation gennem forskellige aktiviteter.