• Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn
  • MESSEOVERSIGT
  • KONTAKT
  • ANNONCERING
  • PARTNERLOGIN

FødevareFOKUS

Fokus på fødevareteknologi og fødevarer

  • Brød og kager
  • Certificering
  • Detailhandel og en gros
  • Drikkevarer
  • Emballage
  • Foodservice
  • Forskning og uddannelse
  • Frugt og grønt
  • Fødevareproduktion
  • Fødevaresikkerhed
  • Konfekture
  • Kød, fisk og fjerkræ
  • Markedsføring
  • Mejeri
  • Messer og konferencer
  • Miljø og sundhed
  • Politik og eksport
  • Råvarer og ingredienser
  • Økologi og bæredygtighed
  • Link til Klimateknologi

AktueltDrikkevarerFødevareproduktion18. 11. 2021 | Kasper Mundt-Nielsen

Fuldautomatisk anlæg jonglerer med fadølsfustager

AktueltDrikkevarerFødevareproduktion18. 11. 2021 By Kasper Mundt-Nielsen

Festivalen er forbi, fadøllene er drukket og tilbage står de tomme fustager, stablet lidt skævt og måske omvendt på en palle. Hvordan bliver stålfustagerne renset, fyldt og forseglet, så de er boblende klar til en ny fest?

Fuldautomatisk håndteringsanlæg til fustager fra RoboTool hos Royal Unibrew i Faxe. De tomme fustagerne håndteres af en stor griber, der er udstyret med en mekanisk detektering, der registrerer, om det er nødvendigt at aktivere den såkaldte fustage-vender, før den føres ind i vaske- og fyldeanlægget.

Det ved RoboTool, som har bygget det fuldautomatiske håndteringsanlæg til paller hos Royal Unibrew i Faxe. Anlægget håndterer op til 240 fustager i timen i tre forskellige størrelser ved hjælp af to ”hjerner” og tre store, specialbyggede gribere, der kan vende stålfustagerne 180 grader i luften. Anlægget er klemt inde på så lidt plads, at det tydeligt viser RoboTools specialitet: at konstruere de sværeste automationsløsninger på de mest udfordrende steder.

– Hos Royal Unibrew jonglerer vi med letvægtede stål-fustager, hvor man ikke kan være sikker på, at kunden har stablet fustagerne korrekt og ensartet. Dem skal vi have vores robotter til at tage af pallen, undersøge, hvilken vej, de vender, vende dem rigtigt, hvis det er nødvendigt, og sætte dem korrekt på båndet. Når de er godt rengjort og fyldt op igen, skal vi palletere, strappe og sætte etiket på, så de er klar til en ny kunde. Anlægget er kompliceret, men det hele er lykkedes til fulde og Royal Unibrew har belønnet os med den fineste hædersbevisning – nemlig en ny ordre, fortæller projektleder René Skjøt Borg fra RoboTool.

Robotten opdager omvendte fustager

Fustagerne køres ind i anlægget af selvkørende AGVer på paller, stablet i to lag. Pallen køres først ind i et opretteranlæg, fordi erfaringen viser, at de kan være stablet skævt. Derefter løftes fustagerne over på et bånd med en stor griber. Den er udstyret med en mekanisk detektering, der registrerer, om det er nødvendigt at aktivere den såkaldte fustage-vender, eller om fustagen blot kan sættes på båndet, der fører den ind i vaske- og fyldeanlægget.

Når fustagerne kommer rene og fyldt med god øl igen, stabler anlægget dem i bestemte mønstre på paller, strammer en solid strap omkring hver palle, printer en label med de korrekte data og sætter labelen på pallen. Til sidst kører pallen ud til afhentning af endnu en AGVer.

Flowet af paller er nøje gennemtænkt og styret af den ene af de to ”hjerner”, der sikrer en gnidningsløs gennemførsel af logistikken – en for palle-logistikken og en for griberne og de to centrale robotter, som består af seks-aksede AAB’er. I flowet indgår også to 15 stks- pallemagasiner. Med deres hjælp mangler der aldrig paller, selvom AGVerne i mellemtiden er ude at løse andre opgaver på bryggeriet.

Hele anlægget er 100 procent selvkørende. RoboTool har bygget det fra bunden, bortset fra strap- og label-maskiner. Anlægget er bygget på meget lidt plads mellem brede betonmure, der ikke kunne flyttes – så alene pladsforholdene var det muliges kunst. Oven i det kom Corona med nedlukninger og isolation. Derfor blev FAT lavet som en onlinetest med streaming over et håndholdt kamera, så kunderne i henholdsvis Dortmund og Faxe kunne sikre sig, at de fik demonstreret anlægget i virkeligheden og ikke i en manipuleret optagelse.

Solid samarbejdspartner

Hos Royal Unibrew er man begejstrede for samarbejdet.

– RoboTool er en solid samarbejdspartner og det er et godt anlæg, som de har lavet til os. Det lever fuldt ud op til det forventede. Vi havde en god dialog i projektfasen og det er super, at RoboTool tegner alt i 3D, ikke mindst, når det drejer sig om begrænsede pladsforhold, så alt kan vendes og drejes. Vi har derfor nu bedt om at tilføje en robot mere til anlægget. Den skal kunne fjerne en plasticbanderole, som i dag håndteres manuelt, siger Claus Rosenkilde Christensen, PTA Teamleder prod. Tapperi, Royal Unibrew.

Skrevet i: Aktuelt, Drikkevarer, Fødevareproduktion

Seneste nyt fra redaktionen

Charcuteri kan også være grønt

FoodserviceFrugt og grøntMiljø og sundhedØkologi og bæredygtighed26. 06. 2025

Charcuteri er normalt lavet på kød, men sådan behøver det ikke at være, hvis man spørger slagter Michael Museth. Han har gennem flere år eksperimenteret med plantebaseret charcuteri. Det har givet både spændende resultater og masser af udfordringer. Hvad laver en slagter egentlig? Er det noget

Partnerskab: Madens Folkemøde skal være et fast event i Nykøbing Falster

Messer og konferencer26. 06. 2025

Det var positivt for både antallet af gæster og omsætningen i byens butikker, at Madens Folkemøde i år blev afholdt i Nykøbing Falster. Økonomiudvalget i Guldborgsund Kommune har derfor besluttet at indgå en partnerskabsaftale med Madens Folkemøde og støtte eventet økonomisk de næste tre

To dages burgerfest: Burgerlegenden George Motz vender tilbage til Gasoline Grill

AktueltFoodserviceKød, fisk og fjerkræ26. 06. 2025

Den amerikanske ”Burger Scholar” og manden bag den ikoniske dokumentar HamburgerAmerica, George Motz, gæster Gasoline Grill igen den 2. og 3. juli. Hvis man missede ham i2019 og 2022, får du man en ny og eksklusiv chance for at sætte tænderne i hansverdensberømte Fried Onion Burger – direkte fra

Ni grønne organisationer: Danmark bør bruge EU-formandskabet til at gentænke landbrugsstøtten

LandbrugMiljø og sundhedPolitik og eksportTopØkologi og bæredygtighed26. 06. 2025

Når Danmark overtager EU-formandskabet i 2025, falder det sammen med opstarten af forhandlingerne om EU’s landbrugspolitik efter 2027. I den forbindelse opfordres regeringen til at bruge formandskabet aktivt til at fremme en grøn omstilling af landbruget på europæisk plan. Økologisk

Dagrofas inspirationsmesse vender tilbage med endnu flere masterclasses

AktueltFoodserviceMesser og konferencer26. 06. 2025

Den 10. september bliver TAP1 i København omdannet til et madmekka, når ’Madscenen - for professionelle’ finder sted. Her bliver det muligt at opleve over 150 udstillere og masser af gastronomiske events/masterclasses. Sidste år deltog mere end 1.400 madentusiaster i inspirationsmessen, som

Organic Summit 2025 i København præsenterer sit speaker line-up

LandbrugMesser og konferencerMiljø og sundhedØkologi og bæredygtighed24. 06. 2025

Stærke speakere fra hele Europa samles til Organic Summit i København den 18. og 19. august for at blive enige om et fælles charter med konkrete anbefalinger til, hvordan økologisk produktion og forbrug i EU kan vokse til 25 procent i 2030 og dermed bidrage til omstillingen af den fremtidige

Gode tilbud – dårligt for klimaet: Supermarkeders mængderabat fører til madspild

Detailhandel og en grosFrugt og grøntMiljø og sundhedØkologi og bæredygtighed24. 06. 2025

Et nyt studie afslører en uheldig effekt af supermarkedernes populære “2 for 1”-tilbud: De får os ikke bare til at købe mere – de får os også til at smide mere mad ud. Madspild er et enormt globalt problem – både økonomisk og klimamæssigt. FN estimerer, at en tredjedel af al mad går til

Veteran og nyslået Michelinkok vinder Sol over Gudhjem

AktueltFoodserviceMesser og konferencer24. 06. 2025

Sidste uge var en god uge for kokkeveteranen Allan Schultz. Først fik hans restaurant Parsley Salon i Hellerup tildelt i Michelinstjerne, og lørdag kunne han hæve trofæet som vinder af Danmarks største kokkekonkurrence kokkekonkurrence, Sol over Gudhjem. Det blev Allan Schultz, som med teknisk

De nominerede til Køkkenprisen 2025 er nu fundet

AktueltFoodserviceØkologi og bæredygtighed24. 06. 2025

Landbrug af Fødevarer kan nu afsløre, hvilke tre offentlige køkkener, der er nomineret til Køkkenprisen 2025. Landbrug & Fødevarer og Køkkenprisens jury er klar til at hædre de offentlige køkkener, hvor faglighed, smag og bæredygtighed går op i en højere enhed. For sjette år i træk uddeles

AAU-forskere: Proteiner fra græs kan være fremtiden

Forskning og uddannelseFrugt og grøntFødevareproduktionMiljø og sundhedRåvarer og ingredienserTopØkologi og bæredygtighed24. 06. 2025

Indenfor få år kan protein udvundet fra almindeligt kløvergræs være en hovedingrediens i en lang række almindelige fødevarer som f.eks. is, yoghurt og proteindrikke. Forskere på AAU har længe arbejdet på at trække de rene proteinstrenge ud af græsset, og nu er det lykkes at fjerne både smag og farve

Tilmeld Nyhedsbrev

Tilmeld dig til dit online branchemagasin/avis

 
 
 
 
Få fuld adgang til indlægning af egne pressemeddelelser… Læs mere her

/Nyheder

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Sommer vedligeholdelsestips til din vakuumpumpe: 6 gode anbefalinger

  • DENIOS ApS

    Sådan udnytter du den stille periode i sommerferien

  • DENIOS ApS

    Så er det sidste chance

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Høj præcision i CNC-fræsning takket være vakuum

  • DENIOS ApS

    Sikker tøndehåndtering starter her

  • Spirax Sarco Danmark

    Vi sætter fokus på damp som en naturlig energikilde

  • DENIOS ApS

    Lær at håndtere lækager på 90 min.

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Mød Busch på Spildevand Teknisk Forenings Årsmøde 2025

  • Nemco Machinery A/S

    Producentansvar: Uklare regler skaber frustration i fødevarevirksomheder

  • DENIOS ApS

    Sådan vælger du det rigtige opbevaringsskab til farlige stoffer

Vis alle nyheder fra vores FOKUSpartnere ›

Seneste Nyheder

  • Charcuteri kan også være grønt

    26.06.2025

  • Partnerskab: Madens Folkemøde skal være et fast event i Nykøbing Falster

    26.06.2025

  • To dages burgerfest: Burgerlegenden George Motz vender tilbage til Gasoline Grill

    26.06.2025

  • Ni grønne organisationer: Danmark bør bruge EU-formandskabet til at gentænke landbrugsstøtten

    26.06.2025

  • Dagrofas inspirationsmesse vender tilbage med endnu flere masterclasses

    26.06.2025

  • Organic Summit 2025 i København præsenterer sit speaker line-up

    24.06.2025

  • Gode tilbud – dårligt for klimaet: Supermarkeders mængderabat fører til madspild

    24.06.2025

  • Veteran og nyslået Michelinkok vinder Sol over Gudhjem

    24.06.2025

  • De nominerede til Køkkenprisen 2025 er nu fundet

    24.06.2025

  • AAU-forskere: Proteiner fra græs kan være fremtiden

    24.06.2025

  • Lagkagehuset leverer rekordomsætning i 2024 og forbedrer driften markant

    19.06.2025

  • Energidrik bliver officiel partner på Roskilde Festival

    19.06.2025

  • Klar til indstillinger til Årets Ret Med Gris og Årets Ret med Ost

    19.06.2025

  • Nyt innovationsprogram skal skabe mere bæredygtige løsninger i convenience-branchen

    19.06.2025

  • Pantsystem sparer over 50 kg engangsplast årligt i Nordhavn-kantine

    19.06.2025

Alle nyheder ›

Læs også TechMedias 2 fødevaremagasiner online

Annoncering i TechMedias 2 fødevaremagasiner

KONTAKT

TechMedia A/S
Naverland 35
DK – 2600 Glostrup
www.techmedia.dk
Telefon: +45 43 24 26 28
E-mail: info@techmedia.dk
Privatlivspolitik
Cookiepolitik