Forskning og uddannelse
Arla slår alarm om manglende madfærdigheder
Danskernes madfærdigheder bliver dårligere og dårligere, og det får nu Danmarks største fødevarevirksomhed Arla til at slå alarm. Madfærdigheder er nemlig afgørende, når det kommer
Green Innovation Week: Gråærter og rapskage på menuen: Unge madhåndværkere former fremtidens køkken
Når tusindvis af unge, undervisere, virksomheder og organisationer samles til Green Innovation Week i Skive den 25. september, bliver det med bæredygtighed på både programmet
Ny AI skal nudge til at spise grønnere
Forskere fra SDU, AU og KU vil udvikle en kunstig intelligens, der kan få forbrugere til at smide sundere og mere bæredygtige dagligvarer i deres
Ny institutdirektør på DTU Aqua
Professor Anna Rindorf vil som ny leder af DTU Aqua bakke op om innovation på både instituttet og i samfundet: ”Vi skal vokse videre på
Det smager af larm: Hvordan påvirker støj smagsløgene?
Smagssansen påvirkes negativt, når vi spiser i lokaler med dårlig akustik. I forbindelse med International Noise Awareness Day i går satte global akustikambassadør fokus på,
Danmark er førende i Europa inden for investeringer og forskning i alternative proteiner
En ny analyse viser, at danske investeringer i alternative proteiner voksede med over 900 procent alene i 2024, og at Danmark samtidig er førende i
Ældgammel kornsort har kæmpe klimapotentiale og kan blive vigtig i Europas fremtid
Sorghum er en af verden ældste kornsorter og har mange egenskaber, der kan gavne fødevaresikkerhed, klima og biodiversitet. Mekanismerne bag egenskaberne har dog været en
Nu kan du få ægte foie gras uden tvangsfodring
Forskere fra Max Planck Instituttet og Syddansk Universitet (SDU) har udviklet en effektiv måde at lave foie gras af ænder og gæs, som ikke er
Kokkeelever laver 2-retters menu ud af råvarerne fra nødhjælpskasser
Madens betydning i nødhjælpsarbejde sættes i fokus, når kokkeelever fra Hotel- og Restaurantskolen sammensætter en fine-dining menu med udgangspunkt i indholdet af nødhjælpskasser. Projektet er
Populær madlavningsost: Nu med ærter, men med samme gode smag og tekstur
Man kan godt erstatte en stor del af mælken i ost med planter og stadig bevare den rigtige smag og tekstur. Det har forskere fra
Hent flere