• Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn
  • MESSEOVERSIGT
  • KONTAKT
  • ANNONCERING
  • PARTNERLOGIN

FødevareFOKUS

Fokus på fødevareteknologi og fødevarer

  • Brød og kager
  • Certificering
  • Detailhandel og en gros
  • Drikkevarer
  • Emballage
  • Foodservice
  • Forskning og uddannelse
  • Frugt og grønt
  • Fødevareproduktion
  • Fødevaresikkerhed
  • Konfekture
  • Kød, fisk og fjerkræ
  • Markedsføring
  • Mejeri
  • Messer og konferencer
  • Miljø og sundhed
  • Politik og eksport
  • Råvarer og ingredienser
  • Økologi og bæredygtighed
  • Link til Klimateknologi

AktueltMesser og konferencer05. 10. 2022 | Helle Friemann Nielsen

Foodtech dykker ned i innovative vandløsninger

AktueltMesser og konferencer05. 10. 2022 By Helle Friemann Nielsen

Med IFC Water Congress sætter Nordens største fagmesse for fødevareteknologi FoodTech fokus på vandforbrug og vandhåndtering. Konferencen byder på en række indlægsholdere, der alle på forskellig vis beskæftiger sig med innovative vandløsninger. Messen finder sted i MCH Messecenter Herning 1.-3. november, og IFC Water Congress udspiller sig de to sidste dage.

FoodTech 2022 danner rammen om den internationale konference IFC Water Congress. Foto: MCH/Lars Møller.

Missionen er klar, når FoodTech i starten af november åbner op for IFC Water Congress: Konferencen skal være Nordeuropas foretrukne mødested for udveksling af anvendelsesorienteret viden om bæredygtigt vandforbrug og vandhåndtering. Og til formålet har messen i samarbejde med fagtidsskriftet Mælkeritidende sammensat et både alsidigt og omfattende program af indlægsholdere.
-De besøgende får et unikt indblik i, hvad der rører sig lige nu inden for vand i fødevare- og drikkevarebranchen. IFC Water Congress dykker ned i essensen og giver via gode cases svar på, hvad andre inden for branchen gør i forhold til at optimere deres vandbrug, genanvende vand og udvikle nye teknologier til besparelse og optimering, fortæller projektleder i Mælkeritidende Isabel Sande Frandsen og fortsætter:
-Indlægsholderne er særligt udvalgte inden for tre områder – den akademiske verden, fødevare- og drikkevarebranchen samt leverandør- og teknologibranchen. Den første gruppe besidder den nyeste akademiske viden i forhold til research og innovation, anden gruppe har med store omlægninger indført innovative tiltag på deres produktionssteder, og sidste gruppe kan demonstrere, hvordan teknologi kan bidrage med vandbesparelse og genindvinding af vand, som ofte også medfører energioptimering.

Oprensede vandstrømme, gødning og biogas
Blandt de mange indlægsholdere, der under overskriften ”Innovative vandløsninger” deler ud af deres viden på IFC Water Congress, er procesingeniør i biotekselskabet Glycom Jesper Thøgersen, som blandt andet fortæller om, hvordan virksomheden arbejder med at nedbringe dens vandforbrug.
-I mit oplæg kommer jeg omkring et projekt, hvor vi genanvender udgående vand fra et produktionsanlæg. Den oprensede vandstrøm genanvendes nu på samme anlæg, mens den udgående væskestrøm med dens koncentrerede urenheder nu bruges til henholdsvis gødning og biogasproduktion. Derudover har projektet medført, at vi nu overordnet sparer op til 30 pct. på vand. Generelt undersøger vi hele tiden, hvordan vi kan være mere effektive i forhold til vand og vandforbrug, og området er en stor prioritet, da ledelsen har bevilliget ressourcer til yderligere optimering af selv samme, oplyser Jesper Thøgersen.
IFC Water Congress byder i alt på 12 indlægsholdere, der blandt andre tæller Claus Hélix-Nielsen, professor og direktør ved Institut for Miljø- og Ressourceteknologi på DTU, Global Utilities Manager i Danone Adam Pawelas og Energy and Environment Manager i Brazzale Dairy Paolo Lucietto.

På ekskursion til Fredericia
Undervejs i IFC Water Congress bliver der også mulighed for at komme ud af huset. På konferencens førstedag arrangeres således en bustur til Carlsberg i Fredericia, hvor man kan høre om bryggeriets Total Water Management-faciliteter.
-De besøgende kan se vores spildevandsanlæg TWM, hvor processpildevand bliver renset til vand af drikkevandskvalitet. Anlægget renser op mod 90 pct. af processpildevandet og genbruger det i alle processer på nær i produkter. Vores bæredygtighedsstrategi ”Together Towards Zero and Beyond” byder os at minimere vandspild i produktionen, og det er også vigtigt, for vand er en knap ressource og samtidig én af hovedingredienserne i alle vores produkter, forklarer TWM Manager i Carlsberg Andreas Kirketerp.

IFC Water Congress er en del af det nye, vidensbaserede netværksområde IFC Water Congress Lounge, der rummer stande, et cafémiljø og en scene med inspirerende indlæg og spændende pitch af projekter fra vandsektoren.

FoodTech finder sted i MCH Messecenter Herning 1.-3. november 2022. IFC Water Congress løber af stablen 2.-3. november – se konferencens samlede program her.

Skrevet i: Aktuelt, Messer og konferencer

Seneste nyt fra redaktionen

Norrlyst Koncernen køber de resterende ejerandele i Cadence Group og ejer nu 100%

Foodservice18. 12. 2025

Norrlyst Koncernen tager næste store skridt i sin vækstrejse og opkøber de resterende ejerandele i Cadence Group, hvilket betyder, at koncernen nu ejer 100% af det populære brunch- og bagerikoncept. Cadence Group driver i dag fire restauranter samt en fabrik i Herlev og er kendt for at levere

100 millioner kroner til nye grønne fødevareprojekter

FødevareproduktionMiljø og sundhedØkologi og bæredygtighed18. 12. 2025

Grønt Udviklings- og Demonstrationsprogram har åbnet en ny ansøgningsrunde til en pulje med 100 millioner kroner. De 100 millioner kroner skal gå til projekter, der kan styrke den grønne omstilling af den danske fødevaresektor. Puljen kan søges frem til 19. februar 2026. Godt grønt nyt til de

Food Nations Visitor Centre åbnede i nye rammer

AktueltPolitik og eksport18. 12. 2025

Food Nation markerede den 15. december 2025 den officielle åbning af fødevareklyngens Visitor Centre i København i nye fysiske rammer. Det opdaterede og udvidede udstillingsvindue præsenterer det ypperste inden for danske fødevareløsninger, bæredygtig innovation og globalt samarbejde. Ved

Landbrugets Økonomi 2025: Et rekordår med en usikker fremtid

AktueltFødevareproduktionLandbrug18. 12. 2025

For dansk landbrug har 2025 været et fremragende år drevet af husdyrproduktion og en god høst. Men begyndende prisfald og strammere politiske krav kan hurtigt skubbe til balancen. Fremtiden kræver heftige investeringer og tilpasninger, hvis dansk landbrug skal fastholde sin stærke

Skolemad er kommet godt fra start i Guldborgsund Kommune

FoodserviceForskning og uddannelseMiljø og sundhedPolitik og eksportTopØkologi og bæredygtighed18. 12. 2025

I juni blev Sundskolen i Nykøbing Falster den eneste folkeskole på Lolland-Falster, som kom med i det nationale skolemadsforsøg, hvor 191 skoler over hele landet afprøver skolemad. Skolemadsforsøget blev sat i gang i november og har indtil nu været en stor succes. Formålet med skolemadsforsøget

Forskere genopliver gamle ærtesorter i enorm frøsamling: ”Et uudnyttet guldkammer til fremtiden”

Forskning og uddannelseMiljø og sundhedØkologi og bæredygtighed16. 12. 2025

Med en ny AI-metode har forskere fra Københavns Universitet genopdaget 51 gamle ærtesorter, som ikke længere bruges i landbruget, men som kan vise sig lovende til produktion af plantebaserede fødevarer. Metoden er en genvej til at finde nye ressourcer i de grønne skatkamre, som genbankers enorme

Ny kvælstofaftale: Fødevareerhvervet frygter konsekvenserne for dansk fødevareproduktion

FødevareproduktionLandbrugMiljø og sundhedPolitik og eksportØkologi og bæredygtighed16. 12. 2025

Brancheorganisationen FødevareDanmark frygter konsekvenserne af den nye kvælstofaftale. Sammen med seks andre organisationer fra landbrugs- og fødevareerhvervene opfordrer organisationen til, at den grønne trepart sættes på pause, indtil konsekvenserne er fuldt belyst. Det er stort set umuligt

Bryggeriforeningen: Danske EU-politikere kæmper for pantsystemet

AktueltDrikkevarerPolitik og eksport16. 12. 2025

Det danske pant- og retursystem bliver undergravet af EU-krav om genpåfyldelige emballager, der vil lukke størstedelen af Danmarks mikrobryggerier, mener Bryggeriforeningen. Fra 2030 pålægger EU alle supermarkeder og barer at sikre, at mindst 10% af deres emballager til øl, sodavand og

Lidl Danmark sætter kurs mod Net Zero og sundere produkter i indkøbskurven

AktueltDetailhandel og en grosMiljø og sundhedØkologi og bæredygtighed16. 12. 2025

Lidl Danmark har forpligtet sig til Science Based Targets Initiative (SBTi) og har validerede Net Zero-mål for 2050 – foruden validerede FLAG- og E&I-mål for 2034. Som Europas største dagligvarekæde er ambitionen, at Lidl vil være med til at vise vejen mod en verden, hvor der bliver tænkt på

CBP slår stort brød op og åbner innovationscenter

Brød og kagerTop16. 12. 2025

CBP fra Vejle, leverandør af råvarer til produktion af brød og kager, udvider nu sit hovedsæde med et topmoderne innovationscenter og fuldt udstyret bageri. Hvor brød dufter, finder mennesker hinanden – og nye ideer opstår for morgendagens brød og kager. Med det afsæt har CBP lavet et 250

Tilmeld Nyhedsbrev

Tilmeld dig til dit online branchemagasin/avis

 
 
 
 
Få fuld adgang til indlægning af egne pressemeddelelser… Læs mere her

/Nyheder

  • Nemco Machinery A/S

    Kendt leverandør til bagerier fusionerer med Nemco

  • Ardo NV Denmark Office

    En klassiker med rødder

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Et tilbageblik på året der gik

  • DENIOS ApS

    Gemmer dit løfteudstyr på skjulte farer?

  • Ardo NV Denmark Office

    Sødme møder

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Fra vindtunneller til rumfart: Vakuum til rumfarts undersøgelser

  • Dagrofa Foodservice A/S

    Dagrofa Foodservice juleindsamler til fordel for JunkFood

  • Spirax Sarco Danmark

    Undgå kontaminering med rendamp i fødevareproduktion

  • Ardo NV Denmark Office

    Slank, sprød og …

  • Ardo NV Denmark Office

    Ready to eat or not?

Vis alle nyheder fra vores FOKUSpartnere ›

Seneste Nyheder

  • Norrlyst Koncernen køber de resterende ejerandele i Cadence Group og ejer nu 100%

    18.12.2025

  • 100 millioner kroner til nye grønne fødevareprojekter

    18.12.2025

  • Food Nations Visitor Centre åbnede i nye rammer

    18.12.2025

  • Landbrugets Økonomi 2025: Et rekordår med en usikker fremtid

    18.12.2025

  • Skolemad er kommet godt fra start i Guldborgsund Kommune

    18.12.2025

  • Forskere genopliver gamle ærtesorter i enorm frøsamling: ”Et uudnyttet guldkammer til fremtiden”

    16.12.2025

  • Ny kvælstofaftale: Fødevareerhvervet frygter konsekvenserne for dansk fødevareproduktion

    16.12.2025

  • Bryggeriforeningen: Danske EU-politikere kæmper for pantsystemet

    16.12.2025

  • Lidl Danmark sætter kurs mod Net Zero og sundere produkter i indkøbskurven

    16.12.2025

  • CBP slår stort brød op og åbner innovationscenter

    16.12.2025

  • Foodexpo favner både kød, klima og grøn kost med inspirerende events

    11.12.2025

  • Arla: Erfaren mejerimand tager over i Nr. Vium

    11.12.2025

  • Pincho Nation: Succesfulde franchise-åbninger i 2025

    11.12.2025

  • Rekord i antal julebryg

    11.12.2025

  • NOTCH, et nyt kakaofrit chokoladealternativ lavet på mask

    11.12.2025

Alle nyheder ›

Læs Food & Drink gratis online

Annoncering i Food & Drink

KONTAKT

TechMedia A/S
Naverland 35
DK – 2600 Glostrup
www.techmedia.dk
Telefon: +45 43 24 26 28
E-mail: info@techmedia.dk
Privatlivspolitik
Cookiepolitik