• Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn
  • MESSEOVERSIGT
  • KONTAKT
  • ANNONCERING
  • PARTNERLOGIN

FødevareFOKUS

Fokus på fødevareteknologi og fødevarer

  • Brød og kager
  • Certificering
  • Detailhandel og en gros
  • Drikkevarer
  • Emballage
  • Foodservice
  • Forskning og uddannelse
  • Frugt og grønt
  • Fødevareproduktion
  • Fødevaresikkerhed
  • Konfekture
  • Kød, fisk og fjerkræ
  • Markedsføring
  • Mejeri
  • Messer og konferencer
  • Miljø og sundhed
  • Politik og eksport
  • Råvarer og ingredienser
  • Økologi og bæredygtighed
  • Link til Klimateknologi

AktueltMesser og konferencer05. 10. 2022 | Helle Friemann Nielsen

Foodtech dykker ned i innovative vandløsninger

AktueltMesser og konferencer05. 10. 2022 By Helle Friemann Nielsen

Med IFC Water Congress sætter Nordens største fagmesse for fødevareteknologi FoodTech fokus på vandforbrug og vandhåndtering. Konferencen byder på en række indlægsholdere, der alle på forskellig vis beskæftiger sig med innovative vandløsninger. Messen finder sted i MCH Messecenter Herning 1.-3. november, og IFC Water Congress udspiller sig de to sidste dage.

FoodTech 2022 danner rammen om den internationale konference IFC Water Congress. Foto: MCH/Lars Møller.

Missionen er klar, når FoodTech i starten af november åbner op for IFC Water Congress: Konferencen skal være Nordeuropas foretrukne mødested for udveksling af anvendelsesorienteret viden om bæredygtigt vandforbrug og vandhåndtering. Og til formålet har messen i samarbejde med fagtidsskriftet Mælkeritidende sammensat et både alsidigt og omfattende program af indlægsholdere.
-De besøgende får et unikt indblik i, hvad der rører sig lige nu inden for vand i fødevare- og drikkevarebranchen. IFC Water Congress dykker ned i essensen og giver via gode cases svar på, hvad andre inden for branchen gør i forhold til at optimere deres vandbrug, genanvende vand og udvikle nye teknologier til besparelse og optimering, fortæller projektleder i Mælkeritidende Isabel Sande Frandsen og fortsætter:
-Indlægsholderne er særligt udvalgte inden for tre områder – den akademiske verden, fødevare- og drikkevarebranchen samt leverandør- og teknologibranchen. Den første gruppe besidder den nyeste akademiske viden i forhold til research og innovation, anden gruppe har med store omlægninger indført innovative tiltag på deres produktionssteder, og sidste gruppe kan demonstrere, hvordan teknologi kan bidrage med vandbesparelse og genindvinding af vand, som ofte også medfører energioptimering.

Oprensede vandstrømme, gødning og biogas
Blandt de mange indlægsholdere, der under overskriften ”Innovative vandløsninger” deler ud af deres viden på IFC Water Congress, er procesingeniør i biotekselskabet Glycom Jesper Thøgersen, som blandt andet fortæller om, hvordan virksomheden arbejder med at nedbringe dens vandforbrug.
-I mit oplæg kommer jeg omkring et projekt, hvor vi genanvender udgående vand fra et produktionsanlæg. Den oprensede vandstrøm genanvendes nu på samme anlæg, mens den udgående væskestrøm med dens koncentrerede urenheder nu bruges til henholdsvis gødning og biogasproduktion. Derudover har projektet medført, at vi nu overordnet sparer op til 30 pct. på vand. Generelt undersøger vi hele tiden, hvordan vi kan være mere effektive i forhold til vand og vandforbrug, og området er en stor prioritet, da ledelsen har bevilliget ressourcer til yderligere optimering af selv samme, oplyser Jesper Thøgersen.
IFC Water Congress byder i alt på 12 indlægsholdere, der blandt andre tæller Claus Hélix-Nielsen, professor og direktør ved Institut for Miljø- og Ressourceteknologi på DTU, Global Utilities Manager i Danone Adam Pawelas og Energy and Environment Manager i Brazzale Dairy Paolo Lucietto.

På ekskursion til Fredericia
Undervejs i IFC Water Congress bliver der også mulighed for at komme ud af huset. På konferencens førstedag arrangeres således en bustur til Carlsberg i Fredericia, hvor man kan høre om bryggeriets Total Water Management-faciliteter.
-De besøgende kan se vores spildevandsanlæg TWM, hvor processpildevand bliver renset til vand af drikkevandskvalitet. Anlægget renser op mod 90 pct. af processpildevandet og genbruger det i alle processer på nær i produkter. Vores bæredygtighedsstrategi ”Together Towards Zero and Beyond” byder os at minimere vandspild i produktionen, og det er også vigtigt, for vand er en knap ressource og samtidig én af hovedingredienserne i alle vores produkter, forklarer TWM Manager i Carlsberg Andreas Kirketerp.

IFC Water Congress er en del af det nye, vidensbaserede netværksområde IFC Water Congress Lounge, der rummer stande, et cafémiljø og en scene med inspirerende indlæg og spændende pitch af projekter fra vandsektoren.

FoodTech finder sted i MCH Messecenter Herning 1.-3. november 2022. IFC Water Congress løber af stablen 2.-3. november – se konferencens samlede program her.

Skrevet i: Aktuelt, Messer og konferencer

Seneste nyt fra redaktionen

Techmedia får ny ejer

AktueltFoodservice04. 11. 2025

Techmedia A/S, der blandt andet driver Fødevarekus og magasinet Food&Drink, er blevet købt af FrontMedia ApS, der dermed styrker positionen på markedet for fag- og branchemedier. Handelen er gennemført 6. oktober 2025, og begge selskaber fortsætter i deres nuværende

Wassim Hallal vinder hædersprisen som Kokkenes Kok

Foodservice04. 11. 2025

Kokkene har talt: Wassim Hallal er kåret som Kokkenes Kok 2024 – en af de største hædersbevisninger i dansk gastronomi. Prisen gives til en kok, der med talent, generøsitet og faglig styrke har gjort en særlig forskel for branchen. Den prestigefyldte pris blev overrakt ved Fonden Dansk Gastronomis

Too Good To Go fylder ti år: Fra dansk app til global bevægelse mod madspild

FoodserviceMiljø og sundhedRåvarer og ingredienserØkologi og bæredygtighed04. 11. 2025

På bare ti år er danske Too Good To Go blevet til et globalt eksempel på, hvordan teknologi, forretning og bæredygtighed kan trække i samme retning. Med over 130 millioner brugere og 500 millioner reddede måltider har virksomheden gjort kampen mod madspild til en hverdagsvane for brugere i over 20

Juleudgave af Food&Drink på gaden

AktueltFoodservice04. 11. 2025

Julen sig nærmer, og det betyder, at nyeste nummer af Food&Drink sætter fokus på julen og alle dens glæder. Læs blandt andet om spændende jule-nyheder, men kom også med til Aalborg for at besøge byens første Michelin-restaurant. Udover at drage nordpå og se på julen har Food&Drink også

Her er Danmarks bedste plantebaserede takeaway

FoodserviceFrugt og grøntMesser og konferencerMiljø og sundhedTopØkologi og bæredygtighed04. 11. 2025

Pico Pizza vandt Årets plantebaserede takeaway-måltid ved weekendens Plant Food Festival, hvor Dansk Vegetarisk Forening og Plantebranchen hyldede årets bedste plantebaserede madoplevelser på farten. Hvem laver landets bedste plantebaserede måltid to go? Det blev afgjort i weekenden, da

Sukaiba vinder ”Denmark’s Best Hotel Restaurant” for anden gang

Foodservice30. 10. 2025

World Culinary Awards har offentliggjort årets vinder af ”Denmark’s Best Hotel Restaurant”. Siden 2020 har World Culinary Awards kåret verdens bedste gastronomiske oplevelser, både internationale og nationalt.  I år har de nomineret blandt andet været Radissons Blue Elephant, Nimb Brasserie

En rigtig god kop kaffe er det nye personalegode

DrikkevarerMejeri30. 10. 2025

God kaffe er god medarbejderpleje. Flere virksomheder investerer i kaffemaskiner med friskmalet kaffe og frisk mælk for at tiltrække og fastholde medarbejdere. Kaffe er nemlig ikke bare kaffe – det er en vigtig del af hverdagen, der kan gøre en forskel for både trivsel og tilknytning på

Dansk sommelier vinder den første udgave af Master of Port Scandinavia 2025

AktueltDrikkevarer30. 10. 2025

Efter en todages konkurrence den 19. og 20. oktober blev danske Ketil Sauer kåret som vinder af den første udgave af Master of Port Scandinavia, og kunne tage den prestigefyldte Silver Goblet med hjem. Den danske sommelier imponerede juryen med sin dybe viden om portvin, sine sommelierfærdigheder og

Når regler spænder ben for naturen: 16 nye anbefalinger til bedre biodiversitet i fødevaresektoren

AktueltFødevareproduktionLandbrugMiljø og sundhedØkologi og bæredygtighed30. 10. 2025

En ny publikation fra Tænketanken Frej peger på, hvordan regler og rammer kan ændres, så det bliver lettere for fødevaresektoren at fremme natur og biodiversitet. Over hele Danmark står lodsejere, landmænd og virksomheder klar til at skabe mere natur. Men alt for ofte bliver de bremset af

Prestigefyldt kåring: Den danske Spiseguide hylder AOC som Årets Restaurant

Detailhandel og en grosFoodserviceTop30. 10. 2025

Den danske Spiseguide har kåret AOC som Årets Restaurant ved en gallamiddag på Kokkedal Slot, hvor også Peter Trauboth fra Restaurant Levi blev hædret for sin rolle som restaurantchef. Den danske Spiseguide er en årlig guide, som siden 1978 har bedømt danske restauranter i forskellige

Tilmeld Nyhedsbrev

Tilmeld dig til dit online branchemagasin/avis

 
 
 
 
Få fuld adgang til indlægning af egne pressemeddelelser… Læs mere her

/Nyheder

  • Spirax Sarco Danmark

    Lavere energiforbrug og bedre produktkvalitet med Steam Infusion – en unik teknik til fødevarefremstilling

  • DENIOS ApS

    Sådan håndterer du en lækage med 10 trin

  • Busch Vakuumteknik A/S

    50 års trofast tjeneste i produktionen

  • Spirax Sarco Danmark

    Blog: Damp er naturlig teknologi

  • Dagrofa Foodservice A/S

    Tilmeld dig Masterclass om dyrevelfærd og regenerativt landbrug

  • DENIOS ApS

    Hvad gør du med dine gasflasker, når kulden kommer?

  • Spirax Sarco Danmark

    Reducer dine levetidsomkostninger på reguleringsventiler

  • DENIOS ApS

    Alt hvad du skal vide, før du håndterer farlige stoffer

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Øget produktivitet på mejeriet takket være vakuum fra Busch

  • Dagrofa Foodservice A/S

    Stor fødevaremesse med juletema kommer igen i år til Brande

Vis alle nyheder fra vores FOKUSpartnere ›

Seneste Nyheder

  • Techmedia får ny ejer

    04.11.2025

  • Wassim Hallal vinder hædersprisen som Kokkenes Kok

    04.11.2025

  • Too Good To Go fylder ti år: Fra dansk app til global bevægelse mod madspild

    04.11.2025

  • Juleudgave af Food&Drink på gaden

    04.11.2025

  • Her er Danmarks bedste plantebaserede takeaway

    04.11.2025

  • Sukaiba vinder ”Denmark’s Best Hotel Restaurant” for anden gang

    30.10.2025

  • En rigtig god kop kaffe er det nye personalegode

    30.10.2025

  • Dansk sommelier vinder den første udgave af Master of Port Scandinavia 2025

    30.10.2025

  • Når regler spænder ben for naturen: 16 nye anbefalinger til bedre biodiversitet i fødevaresektoren

    30.10.2025

  • Prestigefyldt kåring: Den danske Spiseguide hylder AOC som Årets Restaurant

    30.10.2025

  • Spiser du, som var det sommer året rundt? Det kan forvirre dit indre ur

    27.10.2025

  • Fremtidens mad risikerer at blive ensformig

    27.10.2025

  • Madens Folkemøde skal samle Danmark om unges sundhed

    27.10.2025

  • Fødevaregigant gearer op i Danmark – en stigning på 25,6 %

    27.10.2025

  • Køkkenprisen 2025 går til Skolerne i Oure

    27.10.2025

Alle nyheder ›

Læs også TechMedias 2 fødevaremagasiner online

Annoncering i TechMedias 2 fødevaremagasiner

KONTAKT

TechMedia A/S
Naverland 35
DK – 2600 Glostrup
www.techmedia.dk
Telefon: +45 43 24 26 28
E-mail: info@techmedia.dk
Privatlivspolitik
Cookiepolitik