Økologisk Landsforening anerkender den store indflydelse de professionelle køkkener har, når det kommer til at øge økologiprocenten i kantiner, institutioner og restauranter. Foreningen tilknytter nu et fagudvalg fra foodservicebranchen, for at højne niveauet i foreningen.
Der er et enormt potentiale for økologi i foodservice og det forventes, at branchen er primus motor for yderligere udvikling. Derfor har Økologisk Landsforening etableret et nyt fagudvalg for de professionelle køkkener, som bl.a. skal fungere som sparringspartnere for foreningens bestyrelse og politiske arbejde.
– Vi sætter en milepæl med oprettelsen af et udvalg for professionelle køkkener, der understøtter den strategi, som Økologisk Landsforening arbejder ud fra. Vi skal bevæge os fra at være en landbrugsfaglig brancheorganisation til at være en bred interesseorganisation, der repræsenterer hele den økologiske værdikæde og heri spiller de professionelle køkkener en afgørende rolle, siger Helle Borup Friberg, direktør for Økologisk Landsforening.
– De ved præcist, hvilke udfordringer, der kan være i hverdagen, og de har praktisk indsigt i, hvad der skal til for at nå i mål med både en grøn og en økologisk omstilling af vores måltider, siger Rikke Grønning Thorøe, der er fagsekretær for det nye udvalg.
Formand for fagudvalget er Mona Carøe, der til dagligt er cheføkonoma ved Regionshospitalet i Randers. Derudover består udvalget af følgende medlemmer: Søren Buhl, EAT Skolemad, Mads Dreyer, Skolerne i Oure, Heidi Hansen, Hahnemanns Køkken og Rikke Fjalland, Madsen & Fjalland. Erik Vithner fra Annis Madhus blev valgt som suppleant.