• Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn
  • MESSEOVERSIGT
  • KONTAKT
  • ANNONCERING
  • PARTNERLOGIN

FødevareFOKUS

Fokus på fødevareteknologi og fødevarer

  • Brød og kager
  • Certificering
  • Detailhandel og en gros
  • Drikkevarer
  • Emballage
  • Foodservice
  • Forskning og uddannelse
  • Frugt og grønt
  • Fødevareproduktion
  • Fødevaresikkerhed
  • Konfekture
  • Kød, fisk og fjerkræ
  • Markedsføring
  • Mejeri
  • Messer og konferencer
  • Miljø og sundhed
  • Politik og eksport
  • Råvarer og ingredienser
  • Økologi og bæredygtighed
  • Link til Klimateknologi

Detailhandel og en grosFoodserviceMesser og konferencerTop21. 03. 2022 | Kasper Mundt-Nielsen

Foodexpo: Nu skal branchen samles til fest

Detailhandel og en grosFoodserviceMesser og konferencerTop21. 03. 2022 By Kasper Mundt-Nielsen

Fra søndag den 27. marts til tirsdag den 29. marts byder MCH Messecenter Herning hele fødevarebranchen indenfor. Oven på to år med begrænset mødeaktivitet er messen den oplagte mulighed for at blive opdateret på alt, hvad der rører sig i branchen.

Foto: MCH/Tony Brøchner

Når Food&Drink og Fødevarefokus-holdet drager til Herning søndag den 27. marts, er det med en forventning om et brag af en fødevarefest. Det er sjældent, vi de seneste to år har haft muligheden for at samle os om det, vi elsker ved branchen: underholdning, værtskab og ikke mindst mad og drikkevarer. Alt det og mere til kan de besøgende opleve i overflod, når mere end 500 udstillere fremviser deres produkter og lader gæsterne se, føle, dufte og ikke mindst smage på produkterne.

Alt om Foodexpo

I den seneste udgave af Food&Drink tager vi Foodexpo under kærlig behandling og du kan på de kommende sider læse mere om, hvilke produkter du kan opleve samt om alle de aktiviteter, som Foodexpo har arrangeret med deres samarbejdspartnere: I iværksætterområdet bliver der på messens åbningsdag afholdt Iværksætter Awards med blandt andre tv-kokken Claus Meyer og erhvervskvinden Mia Wagner i juryen, ligesom man også kan opleve Claus Holm i Holms Samtalekøkken, hvor han inviterer gæster i køkkenet til temabaserede talks. Herudover kan besøgende opleve fagkonkurrencer inden for mange forskellige områder, foredragsscener, workshops med lærerig og praktisk inspiration til fremtidens klimavenlige måltid samt meget andet.

Branchen samles på Foodexpo

Kaster man et blik på udstillerlisten på side 114 til 129 i magasinet, finder man både nye og velkendte udstillere, herunder Danish Crown, Unilever og Dragsbæk/Naturli Foods, som alle ser frem til at møde branchen på Foodexpo:

– Vi ser frem til at deltage på Foodexpo, hvor vi glæder os til at hilse på grossister og kunder igen. Vi har så meget, vi gerne vil vise af nye tiltag og produkter, og messen er bare en kærkommen lejlighed, når man åbner dørene i Herning. Der har været mange kreative tiltag under corona, men de sidste dimensioner med at mødes fysisk og smage på produkterne sammen får bare det hele til at gå op i en højere enhed, siger Eva Levinsen Højfeldt, senior brand & communications manager, Danish Crown.

Også hos Dragsbæk, som ejer Naturli Foods, ser man frem til at deltage på Foodexpo 2022:

– Vi glæder os til at deltage på Foodexpo og vise vores bud på fremtidens fødevarer. Det er her, vi får kontaktfladen til beslutningstagere, storkøkkener og restaurationsbranchen, og det er dem, vi ser som trendsætterne inden for udbredelsen af de grønne alternativer, fortæller salgschef hos Dragsbæk Kasper Bach og tilføjer:

– Igennem vores deltagelse på Foodexpo får vi mulighed for at komme ud og møde kolleger og give inspiration til fødevarebranchen, og i og med at vi gerne vil være med til at sætte vores præg på, hvordan vi spiser og drikker, ser vi det som en helt naturlig ting, at vi er med på Foodexpo. Det er her, branchen mødes, så vi glæder os til at give kunderne en god smagsoplevelse med god samvittighed.

Klimadebatten fylder

Foodexpo optager ti haller i det store messecenter – dem kan du få et overblik over på siderne 114 til 129 i det store temanummer om Foodexpo.

Et af de områder, som Foodexpo har valgt at sætte ekstra fokus på i år, er på klimaområdet og hele hal H er af den årsag sat af til bæredygtighed og økologi, hvor et oplevelsesunivers med fire specifikke inspirationsområder skal sætte dagsordenen. I Mødestedet, som er hallens midtpunkt og samlingssted, vil der under messen blive afholdt langbordsfrokoster med et naturligt fokus på bæredygtighed og økologi. Hos Den Økologiske Købmand vil man kunne se et væld af økologiske varer, som kan købes fra standen. I Klimahjørnet vil der være paneldebatter, professionel sparring og rådgivning fra brancheeksperter til dem, der ønsker at arbejde videre med klimapolitikker og bæredygtige produktionslinjer, når de tager hjem igen. Nørderiet er messens kreative område, hvor der er konkret og praktisk inspiration til fremtidens klimavenlige måltid – her kan du komme til at vride kålen, tilsmage bønnerne eller sylte sæsonvarer.

Opdagelsesuniverset er etableret i samarbejde med Økologisk Landsforening, som også står bag en række af de aktiviteter, der vil være at finde på messen.

– Området afspejler dagens Danmark, hvor det grønne, sunde og miljøbevidste fokus aldrig har været større. Foodexpo kommer som altid til at bugne af inspiration, og i hal H kan du glæde dig til at hente viden om fremtidens økologiske og bæredygtige løsninger på fødevareområdet, fortæller projektleder i MCH Messecenter Herning, Carina Kirkegaard, der ser frem til at byde bæredygtigheden og økologien indenfor.

– Vi glæder os rigtig meget til Foodexpo 2022, og arbejdet med messen er allerede godt i gang. Vi er meget taknemlige for den store opbakning, vi møder fra både udstillere og samarbejdspartnere og glæder os meget til at samle fødevarebranchen i Herning til marts, slutter hun.

Vi ses på Foodexpo

I hal F vil der være bager-, slagter-, ost-, fisk- og pizza-fagkonkurrencer. Hallen rummer også blandt andet emballage og forarbejdningsmaskiner, men altså også Food&Drink-magasinet, der kan findes på stand F5126. Vel mødt på Foodexpo fra søndag den 27. til tirsdag den 29. marts.

Læs alt om Foodexpo i den nye udgave af Food&Drink

Skrevet i: Detailhandel og en gros, Foodservice, Messer og konferencer, Top

Seneste nyt fra redaktionen

Ny institutdirektør på DTU Aqua

Forskning og uddannelseKød, fisk og fjerkræ08. 05. 2025

Professor Anna Rindorf vil som ny leder af DTU Aqua bakke op om innovation på både instituttet og i samfundet: ”Vi skal vokse videre på trods af en usikker verden.” DTU har udpeget professor og sektionsleder Anna Rindorf til ny direktør for DTU Aqua med tiltrædelse den 1. juli. Hun har både

Rynkeby Foods udvider med Valsølille Vitamin Water

DrikkevarerMiljø og sundhed08. 05. 2025

Rynkeby Foods A/S udvider sin produktportefølje under Valsølille-brandet ved at lancere Valsølille Vitamin Water – en vitaminvand uden brus og med 20 procent frugt. Med lanceringen af Valsølille Vitamin Water styrker Rynkeby Foods sin position på markedet for funktionelle drikkevarer og

Dragsbæk: Nordens olivenolie skal være økologisk

AktueltFødevareproduktionLandbrugMiljø og sundhedØkologi og bæredygtighed08. 05. 2025

Det handler om at styrke landbrug, folkesundhed og fødevareindustri: Økologien er atter på dagsordenen hos fødevaregiganten Dragsbæk, der nu vil sende klart signal til landmænd, politikere og privatforbrugere om de mange fordele ved den danske raps. Efter en periode med stilstand er økologien

Nyt millionprojekt reducerer madspild og giver restprodukter større værdi

AktueltFødevareproduktionØkologi og bæredygtighed08. 05. 2025

Danmarks fødevareindustri genererer årligt 385.000 tons madspild. Nu skal et nyt projekt til 13 millioner kroner hjælpe virksomheder med at udnytte deres sidestrømme fra fødevareproduktionen mere effektivt og dermed nedbringe madspildet. Projektet er støttet og sat i gang af Industriens Fond,

Lagkagehuset indgår omfattende partnerskab med Dagrofa

Brød og kagerDetailhandel og en grosFoodserviceTop08. 05. 2025

Lagkagehuset har underskrevet deres hidtil største samarbejdsaftale. Valget er faldet på fødevarekoncernen Dagrofa. Fremover skal Dagrofa Foodservice levere fødevarer til bagerkædens 108 danske butikker, og bagerkæden udbygger MENY-samarbejdet med yderligere 10 shop-in-shop-butikker og en fælles

Madiværksættere sigter efter 100 millioner i omsætning efter fire år

FoodserviceMiljø og sundhedØkologi og bæredygtighed06. 05. 2025

Holdet der driver noon, catering- og kantinevirksomheden, og BaneGaarden, mad- og kulturdestinationen i København, går nu efter en trecifret millionomsætning i 2025 svarende til en vækst på 26 pct. fra 2024 Table, moderselskabet stiftet af Carl Johan Paulsen, Ida Marie Banke André og Karlos

Jagten er gået ind: DM i Bålmad søger deltagere

FoodserviceMesser og konferencer06. 05. 2025

Eftersøgningen efter Danmarks bedste kok til mad over bål er skudt i gang. For andet år i træk afholdes DM i Bålmad – en krævende kokkekonkurrence, hvor kun en lille udvalgt skare får lov at stille til start.  Kan du kreere gastronomiske oplevelser i særklasse – også selv om røgen svider i

Tivoli Food Festival: Fiskeauktion, Danmarksmesterskaber og verdens (måske) bedste bouillabaisse

AktueltFoodserviceMesser og konferencer06. 05. 2025

Mad og drikke bliver de vigtigste forlystelser, når Tivoli igen byder inden for til Tivoli Food Festival. Ni dage i maj bliver Tivoli fyldt med gastronomiske oplevelser, råvarer fra forskellige egne af landet, langbordsmiddage med stjernekokke, workshops og smagninger. Mere end 40.000 madglade

Aflysning af Esrum Kloster Ølfestival

AktueltDrikkevarerMesser og konferencer06. 05. 2025

Et krav om habitatvurdering gør det umuligt for Esrum Kloster & Møllegård at gennemføre årets traditionsrige ølfestival. Esrum Kloster Ølfestival 2025 bliver aflyst. Det står nu klart efter Gribskov Kommune har meddelt, at der skal foretages en habitatvurdering af det naturområde, som Esrum

Salget af miljømærket tun stiger med 24 procent

CertificeringKød, fisk og fjerkræMiljø og sundhedTopØkologi og bæredygtighed06. 05. 2025

Mængden af tun, der blev solgt globalt med Marine Stewardship Council (MSC)'s blå miljømærke, voksede med 24 pct. fra år til år til næsten 300.000 tons i 24-25 år, ifølge nye data offentliggjort af MSC i den seneste udgave af sin Sustainable Tuna Yearbook. Dataene omfatter både salg af tun fra

Tilmeld Nyhedsbrev

Tilmeld dig til dit online branchemagasin/avis

 
 
 
 
Få fuld adgang til indlægning af egne pressemeddelelser… Læs mere her

/Nyheder

  • DENIOS ApS

    Ved du, hvornår det er tid til at vedligeholde, udskifte eller flytte dit opsamlingskar?

  • Spirax Sarco Danmark

    Blog: Damp er naturlig teknologi

  • Nemco Machinery A/S

    Nemco har nyt med hjem fra Europas største fødevaremesse

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Busch på IFFA 2025: Vacuum Diagnostics til intelligente vakuumløsninger til kødforarbejdning

  • DENIOS ApS

    3 sikkerhedsfunktioner, du skal kigge efter på dit opsamlingskar

  • Spirax Sarco Danmark

    Steam Insight: En digital forbindelse til optimering af dit dampsystem

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Vakuumsystemer: En guide til turn-key projekter

  • DENIOS ApS

    Service og vedligeholdelse – overholder du loven?

  • Busch Vakuumteknik A/S

    De 7 bedste praksisser: Bliv en mester i lækagesøgning

  • Dagrofa Foodservice A/S

    Inspirationskatalog: 44 siders tips til din menu

Vis alle nyheder fra vores FOKUSpartnere ›

Seneste Nyheder

  • Ny institutdirektør på DTU Aqua

    08.05.2025

  • Rynkeby Foods udvider med Valsølille Vitamin Water

    08.05.2025

  • Dragsbæk: Nordens olivenolie skal være økologisk

    08.05.2025

  • Nyt millionprojekt reducerer madspild og giver restprodukter større værdi

    08.05.2025

  • Lagkagehuset indgår omfattende partnerskab med Dagrofa

    08.05.2025

  • Madiværksættere sigter efter 100 millioner i omsætning efter fire år

    06.05.2025

  • Jagten er gået ind: DM i Bålmad søger deltagere

    06.05.2025

  • Tivoli Food Festival: Fiskeauktion, Danmarksmesterskaber og verdens (måske) bedste bouillabaisse

    06.05.2025

  • Aflysning af Esrum Kloster Ølfestival

    06.05.2025

  • Salget af miljømærket tun stiger med 24 procent

    06.05.2025

  • Højer Pølser vinder guld til buffetklassikere

    01.05.2025

  • 16 ISS-kantiner hos Bygningsstyrelsen får Svanemærket

    01.05.2025

  • Det smager af larm: Hvordan påvirker støj smagsløgene?

    01.05.2025

  • Ældste frigivelse fra Stauning Whisky nogensinde

    01.05.2025

  • 50 år med smag – Bryggeriet Apollo fejrer jubilæum og forvandling

    01.05.2025

Alle nyheder ›

Læs også TechMedias 2 fødevaremagasiner online

Annoncering i TechMedias 2 fødevaremagasiner

KONTAKT

TechMedia A/S
Naverland 35
DK – 2600 Glostrup
www.techmedia.dk
Telefon: +45 43 24 26 28
E-mail: info@techmedia.dk
Privatlivspolitik
Cookiepolitik