Fra søndag den 27. marts til tirsdag den 29. marts byder MCH Messecenter Herning hele fødevarebranchen indenfor. Oven på to år med begrænset mødeaktivitet er messen den oplagte mulighed for at blive opdateret på alt, hvad der rører sig i branchen.

Når Food&Drink og Fødevarefokus-holdet drager til Herning søndag den 27. marts, er det med en forventning om et brag af en fødevarefest. Det er sjældent, vi de seneste to år har haft muligheden for at samle os om det, vi elsker ved branchen: underholdning, værtskab og ikke mindst mad og drikkevarer. Alt det og mere til kan de besøgende opleve i overflod, når mere end 500 udstillere fremviser deres produkter og lader gæsterne se, føle, dufte og ikke mindst smage på produkterne.
Alt om Foodexpo
I den seneste udgave af Food&Drink tager vi Foodexpo under kærlig behandling og du kan på de kommende sider læse mere om, hvilke produkter du kan opleve samt om alle de aktiviteter, som Foodexpo har arrangeret med deres samarbejdspartnere: I iværksætterområdet bliver der på messens åbningsdag afholdt Iværksætter Awards med blandt andre tv-kokken Claus Meyer og erhvervskvinden Mia Wagner i juryen, ligesom man også kan opleve Claus Holm i Holms Samtalekøkken, hvor han inviterer gæster i køkkenet til temabaserede talks. Herudover kan besøgende opleve fagkonkurrencer inden for mange forskellige områder, foredragsscener, workshops med lærerig og praktisk inspiration til fremtidens klimavenlige måltid samt meget andet.
Branchen samles på Foodexpo
Kaster man et blik på udstillerlisten på side 114 til 129 i magasinet, finder man både nye og velkendte udstillere, herunder Danish Crown, Unilever og Dragsbæk/Naturli Foods, som alle ser frem til at møde branchen på Foodexpo:
– Vi ser frem til at deltage på Foodexpo, hvor vi glæder os til at hilse på grossister og kunder igen. Vi har så meget, vi gerne vil vise af nye tiltag og produkter, og messen er bare en kærkommen lejlighed, når man åbner dørene i Herning. Der har været mange kreative tiltag under corona, men de sidste dimensioner med at mødes fysisk og smage på produkterne sammen får bare det hele til at gå op i en højere enhed, siger Eva Levinsen Højfeldt, senior brand & communications manager, Danish Crown.
Også hos Dragsbæk, som ejer Naturli Foods, ser man frem til at deltage på Foodexpo 2022:
– Vi glæder os til at deltage på Foodexpo og vise vores bud på fremtidens fødevarer. Det er her, vi får kontaktfladen til beslutningstagere, storkøkkener og restaurationsbranchen, og det er dem, vi ser som trendsætterne inden for udbredelsen af de grønne alternativer, fortæller salgschef hos Dragsbæk Kasper Bach og tilføjer:
– Igennem vores deltagelse på Foodexpo får vi mulighed for at komme ud og møde kolleger og give inspiration til fødevarebranchen, og i og med at vi gerne vil være med til at sætte vores præg på, hvordan vi spiser og drikker, ser vi det som en helt naturlig ting, at vi er med på Foodexpo. Det er her, branchen mødes, så vi glæder os til at give kunderne en god smagsoplevelse med god samvittighed.
Klimadebatten fylder
Foodexpo optager ti haller i det store messecenter – dem kan du få et overblik over på siderne 114 til 129 i det store temanummer om Foodexpo.

Et af de områder, som Foodexpo har valgt at sætte ekstra fokus på i år, er på klimaområdet og hele hal H er af den årsag sat af til bæredygtighed og økologi, hvor et oplevelsesunivers med fire specifikke inspirationsområder skal sætte dagsordenen. I Mødestedet, som er hallens midtpunkt og samlingssted, vil der under messen blive afholdt langbordsfrokoster med et naturligt fokus på bæredygtighed og økologi. Hos Den Økologiske Købmand vil man kunne se et væld af økologiske varer, som kan købes fra standen. I Klimahjørnet vil der være paneldebatter, professionel sparring og rådgivning fra brancheeksperter til dem, der ønsker at arbejde videre med klimapolitikker og bæredygtige produktionslinjer, når de tager hjem igen. Nørderiet er messens kreative område, hvor der er konkret og praktisk inspiration til fremtidens klimavenlige måltid – her kan du komme til at vride kålen, tilsmage bønnerne eller sylte sæsonvarer.
Opdagelsesuniverset er etableret i samarbejde med Økologisk Landsforening, som også står bag en række af de aktiviteter, der vil være at finde på messen.
– Området afspejler dagens Danmark, hvor det grønne, sunde og miljøbevidste fokus aldrig har været større. Foodexpo kommer som altid til at bugne af inspiration, og i hal H kan du glæde dig til at hente viden om fremtidens økologiske og bæredygtige løsninger på fødevareområdet, fortæller projektleder i MCH Messecenter Herning, Carina Kirkegaard, der ser frem til at byde bæredygtigheden og økologien indenfor.
– Vi glæder os rigtig meget til Foodexpo 2022, og arbejdet med messen er allerede godt i gang. Vi er meget taknemlige for den store opbakning, vi møder fra både udstillere og samarbejdspartnere og glæder os meget til at samle fødevarebranchen i Herning til marts, slutter hun.
Vi ses på Foodexpo
I hal F vil der være bager-, slagter-, ost-, fisk- og pizza-fagkonkurrencer. Hallen rummer også blandt andet emballage og forarbejdningsmaskiner, men altså også Food&Drink-magasinet, der kan findes på stand F5126. Vel mødt på Foodexpo fra søndag den 27. til tirsdag den 29. marts.
Læs alt om Foodexpo i den nye udgave af Food&Drink