Når Food Festival indtager Tangkrogen i Aarhus den 6.-8. september 2024, er målet klart: Fødevarebranchen skal lede an i fremtidens trends. På BrancheFredag den 6. september er der fokus på, hvad vi skal spise fremover, og hvordan virksomheder kan tilpasse sig de nye strømninger. Med over 250 fødevarevirksomheder til stede er Food Festival et af branchens største netværksarrangementer.
Flere tusinde fra fødevarebranchen forventes at besøge Food Festival, enten som en del af BrancheFredag eller i løbet af weekenden, hvor der er mulighed for at møde nye samarbejdspartnere, netværke og opdage de nyeste producenter.
”Food Festival er en nøglebegivenhed for branchen. Derfor er det en vigtig del af festivalen at give vores kolleger mulighed for at finde ny viden, energi, inspiration og samarbejdspartnere, så branchen fortsat leder an i fremtidens trends”, fortæller Anna Lund, direktør for FOOD-Aarhus og Food Festival, og fortsætter:
”Til BrancheFredag åbner vi pladsen kun for professionelle, hvor der er netværksarrangementer, paneldebatter og mulighed for at smage sig igennem pladsen på egen hånd. Resten af weekenden er der workshops, syv festivalområder med innovative fødevarevirksomheder og selvfølgelig en masse madinteresserede festivalgæster. I år forventer vi op mod 27.000 gæster i.”
Højt på listen at besøge BrancheFredag
En af de fødevarefolk, der allerede har sikret sig billet til BrancheFredag, er Mette Færch, Global Vice President, Categories, Marketing & Consumer Experience, hos Danish Crown.
”Det står altid højt på listen at besøge Food Festival og BrancheFredag. Jeg ser frem til at deltage i de spændende debatter. Det er også altid spændende at tage turen rundt og se, hvad kollegerne i branchen har fundet på – og så får man nogle helt anderledes gode snakke med kunder og kolleger, når solen skinner, og der er græs under fødderne”, siger Mette Færch.
En af bidragsyderne til BrancheFredag er Elena Skytte, innovation manager i Food & Bio Cluster Denmark. Organisationen er udover videns- og debatarrangementet ”Hvad skal vi spise i 2034” vært ved en såkaldt food walk, som er en guidet tur til festival-udstillere med særligt innovationsfokus.
”Jeg glæder mig helt vildt! Vi skal rundt og se, smage og høre om, hvordan virksomhederne produktudvikler og innoverer. Og så er der rig mulighed for at få snakket med ligesindede i det, jeg plejer at kalde branchens årlige fætter-kusinefest”, udtaler Elena Skytte.
Fremtiden er bæredygtig
BrancheFredag sætter i år fokus på fremtidens trends og branchens muligheder for mere bæredygtige løsninger.
Til arrangementet ”Faglig Fredag for køkkenprofessionelle” handler det om bæredygtighed i de store gryder, når kokke giver deltagerne faglige og spiselige indspark til at bruge mejeri og oksekød som smagsgivere i det grønne køkken. Arrangementet byder også på en tur rundt på festivalpladsen for at møde nogle af udstillerne og smage deres produkter.
Hos Food & Bio Cluster Denmark samles fødevarevirksomheder og professionelle for at dykke ned i fremtidens fødevaretrends og måltider. Til arrangementet “Hvad skal vi spise i 2034” er programmet fyldt med debatter og smagsprøver, der giver deltagerne dybdegående indsigt i, hvad fremtidens madkultur kan bringe.
Miniseminar om ost og vin
Hvis man er til ost og vin, kan man til BrancheFredag slå sig ned hos Thise Mejeri, der holder et miniseminar for professionelle om parringen mellem ost og vine. Seminaret guides af oste- og vinekspert Rasmus Holmgård.
Som deltager på BrancheFredag kan man også udforske festivalens mange spændende aktiviteter og madoplevelser, fremhæver Anna Lund.
”Der er 250 fødevarevirksomheder på pladsen og mere end 190 gratis showkøkkener og workshops i løbet af weekenden. Der er derfor rig mulighed for både at nørde, netværke og få sig et par nye smagsoplevelser”, afslutter Anna Lund.
Om BrancheFredag
BrancheFredag er en del af Food Festival forbeholdt fødevarebranchen og dens medarbejdere. Udover særlige events har deltagere i BrancheFredag mulighed for at besøge festivalpladsen fra kl. 10, inden den åbner for offentligheden.
Billetter og tilmelding til arrangementer på foodfestival.dk/branchefredag