• Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn
  • MESSEOVERSIGT
  • KONTAKT
  • ANNONCERING
  • PARTNERLOGIN

FødevareFOKUS

Fokus på fødevareteknologi og fødevarer

  • Brød og kager
  • Certificering
  • Detailhandel og en gros
  • Drikkevarer
  • Emballage
  • Foodservice
  • Forskning og uddannelse
  • Frugt og grønt
  • Fødevareproduktion
  • Fødevaresikkerhed
  • Konfekture
  • Kød, fisk og fjerkræ
  • Markedsføring
  • Mejeri
  • Messer og konferencer
  • Miljø og sundhed
  • Politik og eksport
  • Råvarer og ingredienser
  • Økologi og bæredygtighed
  • Link til Klimateknologi

AktueltMesser og konferencer15. 08. 2024 | Mikkel Bækgaard

Fokus på mad fra belgiske Flandern under Copenhagen Cooking

AktueltMesser og konferencer15. 08. 2024 By Mikkel Bækgaard

Når Copenhagen Cooking går i gang i den kommende weekend er det ikke kun mad fra Danmark, der er på programmet. Det er også masser af velsmag fra den belgiske region Flandern, der er årets venskabsregion. Målet er bl.a. at lære de sultne festivalgæster lidt om det flamske udtryk GOESTING.

Pomfritter, øl, kunst og cykelløb – den belgiske region Flandern er kendt for mange ting og som årets venskabsregion medbringer de et væld af kulinariske madtraditioner, kreative og velsmagende programindslag samt nogle af deres dygtigste madhåndværkere, når de gæster København til Copenhagen Cooking, som finder sted 16.-25. august.

Regionens kærlighed til god mad og samling omkring måltidet er stor, og faktisk har det sit helt eget ord på flamsk: GOESTING. Udtrykket indkapsler begæret efter at nyde alt det gode, livet tilbyder og kan oversættes til en trang eller en craving efter lækker mad og drikke. For turistrådet VisitFlanders og de flamske deltagere i festivalen er målet at give danskerne en smagsprøve på nogle af de mange kulinariske oplevelser, Flandern gemmer på – og at få en bid GOESTING.

Øl, øl og mere øl – UNESCO-anerkendt ølkultur i fokus

Ønsker man indblik i regionens UNESCO-anerkendte ølkultur er der rig mulighed for det i løbet af festivalen, bl.a. i to øl-events, der naturligvis guides af dygtige flamske øl-eksperter. Det ene zoomer ind på de berømte lambic øl, og starter med en filmfremvisning der tager publikum med dybt ind i den specialiserede verden. Dokumentarfilmen er skabt af den Oscar-nominerede filmskaber Jerry Franck og efterfølges af en eksklusiv smagning anført af Brouwerij 3 Fonteinen.

Øllets rige, mangfoldige verden udforskes også i en flamsk ølsmagning anført af brygmester Sven Dekleermaeker fra Brewery De Koninck, der vil forklare mere om de forskellige ølstile og bryggeprocesser, mens man smager på forskellige belgiske øl parret med ost, kød eller chokolade.

Under hele festivalen kan man desuden nyde den officielle festivaløl The Flemish Master – en forfriskende ravfarvet belgisk session IPA, skabt i samarbejde mellem bryggerierne Nørrebro Bryghus og det anerkendte De Koninck fra Antwerpen i Flandern. Festivaløllen kan findes i barerne på Festivalpladsen, til udvalgt events – eller man kan få en gratis smagsprøve, når festivalpladsen åbner torsdag 22. august.

Michelinoplevelser, plantebaseret frokost og bæredygtig middag

Flandern er kommet på det gastronomiske verdenskort takket være sine både traditionsrige og eksperimenterende kokke. Regionen har ikke mindre end 104 Michelin-restauranter og et enormt udbud af spisesteder. I årets festivalprogram kan man smage både klassikere som pomfritter og kødboller i “streetfood”-versionen på Festivalpladsen såvel som nyskabende gastronomiske oplevelser på allerhøjeste plan.

Eksempelvis kan man smage en vegansk frokostoplevelse skabt af folkene bag Humus x Hortense, Belgiens første plantebaserede restaurant med en Michelin-stjerne. Samme team er i et andet event gået sammen med den danske Michelinrestaurant Ark om at skabe den ultimative veganske middag. Dertil kan man købe billet til en aften med fokus på bæredygtig gastronomi, når den danske restaurant STUDIO og den anerkendte restaurant Souvenir fra Gent forener kræfterne for at skabe en uforglemmelig kulinarisk middag, hvor kreativitet og bæredygtighed går hånd i hånd. Man kan ikke sige Flandern uden også at nævne chokolade, og desserten står den flamske kok Pieter De Volder for, i samarbejde med den danske Bocuse d’Or-vinder Elisabeth Madsen. Deres unikke fire-retters dessertmenu er en sjælden mulighed for alle med en sød tand.

Skrevet i: Aktuelt, Messer og konferencer

Seneste nyt fra redaktionen

Charcuteri kan også være grønt

FoodserviceFrugt og grøntMiljø og sundhedØkologi og bæredygtighed26. 06. 2025

Charcuteri er normalt lavet på kød, men sådan behøver det ikke at være, hvis man spørger slagter Michael Museth. Han har gennem flere år eksperimenteret med plantebaseret charcuteri. Det har givet både spændende resultater og masser af udfordringer. Hvad laver en slagter egentlig? Er det noget

Partnerskab: Madens Folkemøde skal være et fast event i Nykøbing Falster

Messer og konferencer26. 06. 2025

Det var positivt for både antallet af gæster og omsætningen i byens butikker, at Madens Folkemøde i år blev afholdt i Nykøbing Falster. Økonomiudvalget i Guldborgsund Kommune har derfor besluttet at indgå en partnerskabsaftale med Madens Folkemøde og støtte eventet økonomisk de næste tre

To dages burgerfest: Burgerlegenden George Motz vender tilbage til Gasoline Grill

AktueltFoodserviceKød, fisk og fjerkræ26. 06. 2025

Den amerikanske ”Burger Scholar” og manden bag den ikoniske dokumentar HamburgerAmerica, George Motz, gæster Gasoline Grill igen den 2. og 3. juli. Hvis man missede ham i2019 og 2022, får du man en ny og eksklusiv chance for at sætte tænderne i hansverdensberømte Fried Onion Burger – direkte fra

Ni grønne organisationer: Danmark bør bruge EU-formandskabet til at gentænke landbrugsstøtten

LandbrugMiljø og sundhedPolitik og eksportTopØkologi og bæredygtighed26. 06. 2025

Når Danmark overtager EU-formandskabet i 2025, falder det sammen med opstarten af forhandlingerne om EU’s landbrugspolitik efter 2027. I den forbindelse opfordres regeringen til at bruge formandskabet aktivt til at fremme en grøn omstilling af landbruget på europæisk plan. Økologisk

Dagrofas inspirationsmesse vender tilbage med endnu flere masterclasses

AktueltFoodserviceMesser og konferencer26. 06. 2025

Den 10. september bliver TAP1 i København omdannet til et madmekka, når ’Madscenen - for professionelle’ finder sted. Her bliver det muligt at opleve over 150 udstillere og masser af gastronomiske events/masterclasses. Sidste år deltog mere end 1.400 madentusiaster i inspirationsmessen, som

Organic Summit 2025 i København præsenterer sit speaker line-up

LandbrugMesser og konferencerMiljø og sundhedØkologi og bæredygtighed24. 06. 2025

Stærke speakere fra hele Europa samles til Organic Summit i København den 18. og 19. august for at blive enige om et fælles charter med konkrete anbefalinger til, hvordan økologisk produktion og forbrug i EU kan vokse til 25 procent i 2030 og dermed bidrage til omstillingen af den fremtidige

Gode tilbud – dårligt for klimaet: Supermarkeders mængderabat fører til madspild

Detailhandel og en grosFrugt og grøntMiljø og sundhedØkologi og bæredygtighed24. 06. 2025

Et nyt studie afslører en uheldig effekt af supermarkedernes populære “2 for 1”-tilbud: De får os ikke bare til at købe mere – de får os også til at smide mere mad ud. Madspild er et enormt globalt problem – både økonomisk og klimamæssigt. FN estimerer, at en tredjedel af al mad går til

Veteran og nyslået Michelinkok vinder Sol over Gudhjem

AktueltFoodserviceMesser og konferencer24. 06. 2025

Sidste uge var en god uge for kokkeveteranen Allan Schultz. Først fik hans restaurant Parsley Salon i Hellerup tildelt i Michelinstjerne, og lørdag kunne han hæve trofæet som vinder af Danmarks største kokkekonkurrence kokkekonkurrence, Sol over Gudhjem. Det blev Allan Schultz, som med teknisk

De nominerede til Køkkenprisen 2025 er nu fundet

AktueltFoodserviceØkologi og bæredygtighed24. 06. 2025

Landbrug af Fødevarer kan nu afsløre, hvilke tre offentlige køkkener, der er nomineret til Køkkenprisen 2025. Landbrug & Fødevarer og Køkkenprisens jury er klar til at hædre de offentlige køkkener, hvor faglighed, smag og bæredygtighed går op i en højere enhed. For sjette år i træk uddeles

AAU-forskere: Proteiner fra græs kan være fremtiden

Forskning og uddannelseFrugt og grøntFødevareproduktionMiljø og sundhedRåvarer og ingredienserTopØkologi og bæredygtighed24. 06. 2025

Indenfor få år kan protein udvundet fra almindeligt kløvergræs være en hovedingrediens i en lang række almindelige fødevarer som f.eks. is, yoghurt og proteindrikke. Forskere på AAU har længe arbejdet på at trække de rene proteinstrenge ud af græsset, og nu er det lykkes at fjerne både smag og farve

Tilmeld Nyhedsbrev

Tilmeld dig til dit online branchemagasin/avis

 
 
 
 
Få fuld adgang til indlægning af egne pressemeddelelser… Læs mere her

/Nyheder

  • DENIOS ApS

    NYHED: Her er fremtidens opbevaring af farlige stoffer

  • Busch Vakuumteknik A/S

    MRPC modtager “Innovation in Vacuum Busch Award”

  • DENIOS ApS

    Hvilket batteriskab er det rigtige for dig?

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Busch Vacuum Solutions præsenterer den intelligente TYR PLUS kapselblæser

  • DENIOS ApS

    Dette er, hvad der sker, når batterier bryder i brand

  • Spirax Sarco Danmark

    Bestil en anlægsgennemgang af dit dampsystem

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Sommer vedligeholdelsestips til din vakuumpumpe: 6 gode anbefalinger

  • DENIOS ApS

    Sådan udnytter du den stille periode i sommerferien

  • DENIOS ApS

    Så er det sidste chance

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Høj præcision i CNC-fræsning takket være vakuum

Vis alle nyheder fra vores FOKUSpartnere ›

Seneste Nyheder

  • Charcuteri kan også være grønt

    26.06.2025

  • Partnerskab: Madens Folkemøde skal være et fast event i Nykøbing Falster

    26.06.2025

  • To dages burgerfest: Burgerlegenden George Motz vender tilbage til Gasoline Grill

    26.06.2025

  • Ni grønne organisationer: Danmark bør bruge EU-formandskabet til at gentænke landbrugsstøtten

    26.06.2025

  • Dagrofas inspirationsmesse vender tilbage med endnu flere masterclasses

    26.06.2025

  • Organic Summit 2025 i København præsenterer sit speaker line-up

    24.06.2025

  • Gode tilbud – dårligt for klimaet: Supermarkeders mængderabat fører til madspild

    24.06.2025

  • Veteran og nyslået Michelinkok vinder Sol over Gudhjem

    24.06.2025

  • De nominerede til Køkkenprisen 2025 er nu fundet

    24.06.2025

  • AAU-forskere: Proteiner fra græs kan være fremtiden

    24.06.2025

  • Lagkagehuset leverer rekordomsætning i 2024 og forbedrer driften markant

    19.06.2025

  • Energidrik bliver officiel partner på Roskilde Festival

    19.06.2025

  • Klar til indstillinger til Årets Ret Med Gris og Årets Ret med Ost

    19.06.2025

  • Nyt innovationsprogram skal skabe mere bæredygtige løsninger i convenience-branchen

    19.06.2025

  • Pantsystem sparer over 50 kg engangsplast årligt i Nordhavn-kantine

    19.06.2025

Alle nyheder ›

Læs også TechMedias 2 fødevaremagasiner online

Annoncering i TechMedias 2 fødevaremagasiner

KONTAKT

TechMedia A/S
Naverland 35
DK – 2600 Glostrup
www.techmedia.dk
Telefon: +45 43 24 26 28
E-mail: info@techmedia.dk
Privatlivspolitik
Cookiepolitik