• Facebook
  • Instagram
  • MESSEOVERSIGT
  • KONTAKT
  • ANNONCERING
  • PARTNERLOGIN

FødevareFOKUS

Fokus på fødevarer

  • Brød og kager
  • Detailhandel og en gros
  • Drikkevarer
  • Foodservice, catering og restauranter
  • Forskning og uddannelse
  • Frugt, grønt og landbrug
  • Fødevareproduktion
  • Fødevaresikkerhed og hygiejne
  • Konfekture, sukker og snacks
  • Kvalitetsstyring og certificering
  • Kød, fisk og fjerkræ
  • Markedsføring, økonomi og personalia
  • Mejeriprodukter
  • Messer og konferencer
  • Miljø og sundhed
  • Emballage og pakkemaskiner
  • Politik, lovgivning og EU
  • Råvarer, halvfabrikata og ingredienser
  • Økologi

DrikkevarerFrugt, grønt og landbrugFødevareproduktion02. 04. 2019 | Kasper Mundt-Nielsen

Fejr køerne med øl og chokolade

DrikkevarerFrugt, grønt og landbrugFødevareproduktion02. 04. 2019 By Kasper Mundt-Nielsen

(Arkivfoto)

Den 13. april kickstartes påskeferien I Herslev, hvor sætter de køerne på græs og samtidig inviterer samtidig hele familien til en festdag på bryghuset. Målet er at give store som små en bedre forståelse for, hvordan bøffen, melet, øllet og sågar pålægschokoladen kommer fra ko, korn, plante og bønne til tallerkenen hjemme på bordet.

Råvarer, madglæde og jordens cyklus er i fokus den første lørdag i skolernes påskeferie, når fødevarefællesskabet En del af Herslev med Herslev Bryghus, Friis-Holm Chokolade, Kattinge Kraut og andre ambitiøse producenter i front inviterer på en hel dags aktiviteter, marked og leg på og omkring Herslev Bryghus.

Fra korn til øl til komave – og til eddikeflaske
Fælles for initiativtagerne bag Køernes forårsfest er, at de sætter parametre som kvalitet, økologi, biodynamik og bæredygtighed højt, ligesom flere af producenterne drager nytte af hinandens råvarer og restprodukter. Fx løber køerne på de marker hvor korn til øllet dyrkes, ligesom køerne senere fodres med ”masken” (restprodukt fra ølbrygning) fra ølproduktionen, der også bliver forædlet til øl-eddiker.
– ”Køernes forårsfest” er først og fremmest en dag på landet med sjov og hygge, men det skal gerne være den slags sjov, hvor man også lærer en masse samtidig. Rammen er jordens cyklus og vores mad. Køerne kommer på græs efter en lang vinter, så de danser og er lykkelige. Det er skønt at se, og markerer starten på en ny sæson, en ny cyklus, der sættes i gang med korn, der sås, som senere kan blive til mel, brød, øl og senere eddike. Dyrene, jorden, maden og øllet er tæt forbundne, og det er det, vi vil lade verden se, dufte og smage på, forklarer Tore Jørgensen, brygmester og grundlægger af Herslev Bryghus, og en af initiativtagerne bag En del af Herslev.

Ungerne laver chokoladepålæg, mens Mor og Far nyder en frisktappet
Hele dagen bliver årets sæsonstart fejret med aktiviteter, der engagerer ungerne i fortællingen om råvarernes vej fra jord til bord. Børnene kan fx få stukket hænderne i chokoladegryden, når verdensmester-chocolatier Mikkel Friis-Holm laver chokoladeværksted, hvor kakaobønner forvandles til færdigt pålægschokolade, som man kan få med hjem bagefter. Mens, der for de voksne er friskbrygget øl og kursus i lacto-fermenteringens magi med Per fra Kattinge Kraut. Der bliver også mulighed for at lave sit eget insekthotel, foruden lam og høns og økologiske madboder.

Cocktails og mountainbike-tur – hjerte, hvad vil du mere?
Om aftenen er der middag med områdets råvarer, cocktails med lokalt tema og bryghusets øl i gårdbutikken på Herslev Bryghus. Kommer man først om aftenen, kan man booke en mountainbike-tur fra Roskilde til Herslev, guidet af Henrik fra Hedeland MBT Tours. Så der er rig mulighed for at tage landskabets værdi ind på alle tænkelige måder. Initiativtagerne bag Køernes forårsfest er En del af Herslev – et fællesskab af fødevareproducenter, der satser på recirkulation og økologi, og som til sommer åbner op for nye, fælles aktiviteter.

Der er en masse aktiviteter både med og uden tilmelding. Klik her for mere information, program og billetter: herslevbryghus.dk/koernesforarsfest

 

Skrevet i: Drikkevarer, Frugt, grønt og landbrug, Fødevareproduktion

 

Seneste nyt fra redaktionen

Et fad – tre whiskyer

Drikkevarer10. 12. 2019

Nyborg Destilleri lancerer ny whisky-trilogi der giver whiskyelskere mulighed for at følge udviklingen af en whisky fra samme fad i en periode på tre år. Den nye økologiske whisky har ligget på et gammelt Oloroso sherry fad og får navnet ”Barely Legal”, og der er kun tappet 227 flasker. ”Barely

Bredt produktprogram af kvalitetsventiler

Fødevareproduktion09. 12. 2019

Iversen Trading i Brabrand samarbejder med spanske Genebre, som kan tilbyde et bredt produktprogram af kvalitetsventiler samt tilbehør. Deres kugleventiler leveres både med fuld eller reduceret lysning med V-port og i størrelserne ½″ til 12. Ventilerne fås som todelte, tredelte samt med flanger og

Tilbagegang for dansk øko-eksport

AktueltFrugt, grønt og landbrugFødevareproduktionMiljø og sundhedØkologi09. 12. 2019

Danmarks Statistik har netop offentliggjort eksporttallene for økologiske varer, som viser en mindre tilbagegang fra 3 mia. kr. i 2017 til 2,9 mia. kr. i 2018. Det er et fald på 1,6 pct. i forhold til året før. Men det er en mindre tilbagegang end den generelle eksport, som i 2018 fik et fald på 2,9

Madklubben har succes med grøn buffet

Foodservice, catering og restauranterTop09. 12. 2019

Madklubben har fået succes med deres Food Club-koncept, hvor det klassiske buffetudvalg er skiftet ud med et koncept, hvor grønne retter har forrang, og hvor køkkenprocenten levner plads til et større fokus på råvarekvalitet. Af Lars Roest-Madsen - Fotos: PR Lange baner af kød i kedelig

Græsk Food Expo samler det sydøstlige Europa

Messer og konferencer09. 12. 2019

1350 udstillere, både græske og internationale, mødes i Athen i dagene d. 7. marts til d. 9. marts til en af de førende fødevaremesser i Sydøst Europa. Når detail-, HoReCa- og foodservicebranchen samles i Grækenland i det nye år, er det til positive takter. Flere udstillere og flere besøgende har

Hvorfor kan danskerne fortsat købe pantfrie dåseøl?

DrikkevarerEmballage og pakkemaskinerMiljø og sundhed09. 12. 2019

Miljøministeren vil, som mange af sine forgængere på posten, gøre en indsats for at minimere antallet af dåser, der bliver smidt i naturen. Stort set hver eneste dåse, som Danmarks Naturfredningsforening har fundet i naturen de seneste år, har været købt uden pant. Det ønsker miljøminister Lea

På vej mod bæredygtigt øl

DrikkevarerMiljø og sundhed09. 12. 2019

Bryggerierne tog i 2019 nye, markante skridt hen imod at mindske deres klimabelastning. I sommer rullede Carlsberg ud med en gigantisk opvaskemaskine på blandt andet Roskilde Festival, så festivalfolket kunne nyde fadøllet i genbrugskrus. Royal Unibrew har netop lanceret sine økologiske

Danskerne vil have nem og sund mad

Miljø og sundhed09. 12. 2019

Det skal gå stærkt og være bekvemt, når danskerne laver mad, men det behøver ikke være på bekostning af sundheden. Det viser en ny undersøgelse, som Megafon har foretaget for Fuldkornspartnerskabet. 41% af danskerne siger nemlig, at madlavning skal være hurtig og nem. Ud over, at danskerne gerne

Erfaren elektronikmand til ODU Denmark

FødevareproduktionMarkedsføring, økonomi og personalia09. 12. 2019

Det er næppe gået mange branchefolk forbi, at ODU har været yderst udadvendt på messer og konferencer i Danmark hen over de seneste par år. Det har givet en række fine kundekontakter, ligesom det har genereret spændende og ofte kundespecifikke løsninger. For at kunne sikre en kompetent

Afgiften på bæreposer og engangsservice tredobles i finanslov

AktueltDetailhandel og en grosEmballage og pakkemaskinerPolitik, lovgivning og EU06. 12. 2019

Det bliver dyrere for danskerne at købe en indkøbspose varerne fra supermarkedet. Som en del af finansloven for næste år bliver afgiften på bæreposer tredoblet for at bidrage til finansieringen af velfærden og mindske plastforbruget, som der står i aftaleteksten. I dag er afgiften på bæreposer af

Tilmeld Nyhedsbrev

Arkiv over seneste nyhedsbreve
 
 
 
 
Få fuld adgang til indlægning af egne pressemeddelelser… Læs mere her

/Nyheder

  • Beckhoff Automation ApS

    Ny medarbejder pr. 1/12-2019

  • Beckhoff Automation ApS

    Rejsegilde i Beckhoff Automation

  • Bureau Veritas Certification

    Kickstart 2020 på Bureau Veritas Kick Off Seminar | Towards a Sustainable Future

  • Alflow Scandinavia A/S

    Sådan kører I flere linjer simultant i samme system – uden risiko for krydskontaminering

  • Merrild Lavazza Danmark ApS

    Måltidspandekager med vegetarisk fyld og kaffe-soya

  • Beckhoff Automation ApS

    15 år i Danmark

  • Buhl & Bønsøe

    Gratis seminar: Få ny eller opdateret viden om ph-målinger

  • Merrild Lavazza Danmark ApS

    Brug dine kafferester til julelækkerier

  • Beckhoff Automation ApS

    Ny medarbejder til Beckhoff Automation

  • Beckhoff Automation ApS

    Ny medarbejder til Beckhoff Automation

Vis alle nyheder fra vores FOKUSpartnere ›

Seneste Nyheder

  • Et fad – tre whiskyer

    10.12.2019

  • Bredt produktprogram af kvalitetsventiler

    09.12.2019

  • Tilbagegang for dansk øko-eksport

    09.12.2019

  • Madklubben har succes med grøn buffet

    09.12.2019

  • Græsk Food Expo samler det sydøstlige Europa

    09.12.2019

  • Hvorfor kan danskerne fortsat købe pantfrie dåseøl?

    09.12.2019

  • På vej mod bæredygtigt øl

    09.12.2019

  • Danskerne vil have nem og sund mad

    09.12.2019

  • Erfaren elektronikmand til ODU Denmark

    09.12.2019

  • Afgiften på bæreposer og engangsservice tredobles i finanslov

    06.12.2019

  • Vi skal gå forrest i kampen om sunde fødevarer

    05.12.2019

  • Færrest pesticidrester i dansk frugt og grønt

    04.12.2019

  • Naturlig desinfektion med UV-lys

    04.12.2019

  • Kokketøj lavet af gamle flasker

    04.12.2019

  • Gourmetkok og lokal slagter bag nye kvalitetspølser

    04.12.2019

Alle nyheder ›

Læs også TechMedias 3 fødevaremagasiner online

Annoncering i TechMedias 3 fødevaremagasiner

KONTAKT

TechMedia A/S
Naverland 35
DK – 2600 Glostrup
www.techmedia.dk

Telefon: +45 43 24 26 28
E-mail: info@techmedia.dk

Privatlivspolitik
Denne hjemmeside benytter cookies.Acceptér Reject Læs mere om vores brug af cookies her:Brug af cookies
Cookies

Necessary Always Enabled