• Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn
  • MESSEOVERSIGT
  • KONTAKT
  • ANNONCERING
  • PARTNERLOGIN

FødevareFOKUS

Fokus på fødevareteknologi og fødevarer

  • Brød og kager
  • Certificering
  • Detailhandel og en gros
  • Drikkevarer
  • Emballage
  • Foodservice
  • Forskning og uddannelse
  • Frugt og grønt
  • Fødevareproduktion
  • Fødevaresikkerhed
  • Konfekture
  • Kød, fisk og fjerkræ
  • Markedsføring
  • Mejeri
  • Messer og konferencer
  • Miljø og sundhed
  • Politik og eksport
  • Råvarer og ingredienser
  • Økologi og bæredygtighed
  • Link til Klimateknologi

FoodserviceTop01. 04. 2025 | Mikkel Bækgaard

Falstaff: Største tysktalende medie rangerer Danmarks bedste restauranter

FoodserviceTop01. 04. 2025 By Mikkel Bækgaard

Falstaff Nordic Restaurant Guide Danmark 2025 indeholder mere end 100 anbefalede restauranter. Under lanceringen i aftes i Malmø uddelte det østrigske kulinariske forlag 11 priser til hvert land. Heriblandt blev Rasmus Munk kåret til ”Chef of the Year”, Helle Lieffroy til ”Sommelier of the Year”, mens Alchemist tog titlen som ”Restaurant of the Year”

Foto: Charlotte Stromvall

I år samledes Danmarks og Sveriges bedste restauranter i Malmø for at fejre lanceringen af Falstaff Restaurant Guide Denmark 2025 og Falstaff Restaurant Guide Sweden 2025. I alt blev 22 vindere kåret, elleve fra hvert land.

Falstaff er det største forlag inden for kulinariske publikationer i de tysktalende lande, Østrig, Tyskland og Schweiz. Forlaget udgiver magasiner med over 84.000 abonnenter, flere gastronomiske guider samt et bredt udvalg af digitalt indhold. Falstaffs speciale har fra begyndelsen været pålidelige anbefalinger af restauranter, vin og hoteller, og de seneste år har forlaget ekspanderet til Italien, Slovenien, Kroatien, Baltikum og Norden. Desuden har Falstaff lanceret det engelsksprogede website Falstaff International og skabt gastronomiske toplister for Europas største byer.

Alchemist og Geranium i top

Årets liste toppes af Restaurant Alchemist og Geranium, begge med 100 point, efterfulgt af Jordnær, Noma og Kadeau Copenhagen med 99 point. Restaurant Vie blev kåret til ”New Restaurant of the Year”, mens to priser tilfaldt profiler fra Søllerød Kro. Rebecca Siri Corbo modtog ”Rising Star of the Year – Kitchen”, mens den levende legende Jan Restorff modtog ”Lifetime Achievement of the Year” for sin lange karriere som en af Danmarks dygtigste restaurantchefer og sommelierer.

”Den svenske og danske restaurantscene er i øjeblikket en af de mest interessante og lovende: innovativ, fuld af kreativitet og med et stærkt fokus på bæredygtige koncepter. For Falstaff er dette grunden til endnu en gang at sætte denne kulinariske destination i rampelyset. Vi er glade for igen at kunne udgive vores velafprøvede og populære koncept med gennem Falstaff Restaurant Guide Nordics,” siger Wolfgang Rosam,” udgiver af Falstaff.

Guiden indeholder i år cirka 120 udvalgte restauranter, alle med en score på 80 point eller højere, hvilket svarer til én til fire gafler. De vurderede kriterier er mad, drikke, service og atmosfære, hvor drikkevarer inkluderer vinliste, alkoholfrie alternativer og cocktails.

Vinderne

Restaurant of the Year: Alchemist

Alchemist har redefineret, hvad en restaurant kan være – ikke kun i Norden, men globalt. Med en enestående kreativitet og et dedikeret team har Rasmus Munk skabt en totaloplevelse, hvor kunst, musik, arkitektur, design og gastronomi smelter sammen.

Restauranten udfordrer sine gæster til refleksion gennem avantgardistiske serveringer, sublime råvarer og fejlfri service, der tilsammen skaber en uforglemmelig oplevelse.

Få steder forener nyskabelse og engagement som Alchemist, der – i en afsidesliggende lagerbygning i København – har skabt noget helt unikt.

Lifetime Achievement Award: Jan Restorff, Søllerød Kro

Jan Restorff har siden 1999 formet Søllerød Kro til at være et af landets mest yndede udflugtssteder for folk, der sætter pris på service i særklasse. Selv kalder han sig for opvarter, og hans professionelle og samtidigt vidunderligt jordnære betjening har gjort ham til en levende legende og mentor inden for faget.

Chef of the Year: Rasmus Munk, Alchemist

Rasmus Munk har med Alchemist skabt en banebrydende restaurant, som i sig selv er et livstykke; men det er slet ikke nok for den ustoppelige kok, der har adskillige projekter rundt om restauranten lige fra daglig mad til hjemløse til ambitiøse bæredygtighedsprojekter og servering af mad i rummet. 

New Restaurant of the Year: Vie

Mikkel Maarbjerg trak stikket til restaurationsbranchen, nogle år efter at han blev den første danske kok til at opnå to Michelin-stjerner på restauranten Ensemble. Med Vie er Maarbjerg for alvor tilbage i manegen med en fantastisk restaurant, hvor de bedste sæsonbetonede råvarer serveres i smukke og hyggelige rammer i Nordhavn i København.

Service of the Year: Geranium

Betjeningen på Geranium glider med imponerende præcision, uden at det på noget tidspunkt bliver mekanisk og indstuderet. Det skyldes det fremragende hold af tjenere og sommelierer, som lader deres hjertevarme personlighed og dygtighed skinne igennem. Uanset om man er nybegynder eller garvet gastronom, føler man sig i de bedste hænder på Geranium.

Sommelier of the Year: Helle Lieffroy, Lieffroy

Helle Lieffroy formår som få at forene en enorm teoretisk og praktisk viden om vin med evnen til at formidle det til gæsten på en jordnær og indlevende måde, som får alle til at føle sig i de bedste hænder på Lieffroy.  

Sustainability Award: Moment

Moment skubber grænserne for bæredygtighed med en videnskabelig tilgang til mad og materialer. Samarbejdet med en bred vifte af eksperter sikrer ansvarlige valg fra jord til bord. Med køkkenchef Fabrizio Ferla ved roret er det kulinariske niveau kun blevet endnu højere.

Rising Star of the Year – kitchen: Rebecca Siri Corbo, Søllerød Kro

Rebecca Siri Corbo udmærker sig på Søllerød Kro med præcision og kreativitet, især inden for det søde køkken. Hun har et stærkt konkurrencegen og har allerede vundet flere prestigefyldte konkurrencer.

Rising Star of the Year – service: Andreas Kobs Laursen, Lyst

Andreas Kobs Laursen har en unik evne til at få alle gæster til at føle sig velkomne. Hans belevne og elegante betjening og kommer i dag gæsterne på Lyst i Vejle til gode. I 2024 beviste han sit store talent ved både at vinde Årets Tjener i Danmark og få måneder senere også Årets Tjener i Norden. 

Culinary Hideaway of the Year: Kadeau Bornholm

Kadeau Bornholm har udvidet oplevelsen med Eco Beach Camp, luksustelte i klitterne nær restauranten. Gæster får en unik overnatning tæt på naturen – uden at gå det mindste på kompromis med komfort. 

Easy Eating of the Year: Bar Vitrine

Vinbaren Bar Vitrine er stedet, man har utrolig svært ved at forlade, når først man har sat sig ned. Riccarco Marcon har skabt et fantastisk sted med et vidunderligt naturvinsdrevet vinkort og et væld af delevenlige serveringer med indisk og asiatisk accent. 

Skrevet i: Foodservice, Top

Seneste nyt fra redaktionen

Foodexpo favner både kød, klima og grøn kost med inspirerende events

Messer og konferencer11. 12. 2025

Kød, klima og grøn kost er alt sammen på tallerkenen, når Foodexpo samler fødevarebranchen til tre horisontudvidende dage spækket med spændende oplevelsesuniverser og fremsynede events. Nordens største faglige mødested for alle, der lever for og arbejder med mad, finder sted i MCH Messecenter

Arla: Erfaren mejerimand tager over i Nr. Vium

Mejeri11. 12. 2025

Der er masser af erfaring fra både Arla og resten af verden med i bagagen, når Henrik Jessen nu overtager ledelsen af Arla i Nr. Vium 350 medarbejdere hos Arla i Nr. Vium har nu fået vished om, hvem der fremover skal stå i spidsen for mejeriet. Det bliver 60-årige Henrik Jessen, der i

Pincho Nation: Succesfulde franchise-åbninger i 2025

AktueltFoodservice11. 12. 2025

2025 har været et markant vækstår for Pincho Nation i Danmark. Med fire nye restauranter og stærke resultater i de etablerede enheder runder man 700.000 gæster og passerer en vigtig milepæl: ti restauranter på det danske marked. Udviklingen afspejler både en stigende efterspørgsel og en solid

Rekord i antal julebryg

AktueltDrikkevarer11. 12. 2025

Aldrig før har der været så mange forskellige julebryg at vælge imellem som denne jul. Desuden er paletten af julebryg i 2025 den mest farverige. Danske øl-nydere kan glæde sig over, at de har rekordmange julebryg at vælge imellem i december 2025. Hele 219 forskellige julebryg står på

NOTCH, et nyt kakaofrit chokoladealternativ lavet på mask

KonfektureTop11. 12. 2025

Fra d. 10. december kan kunderne i alma madmarked smage på fremtidens fødevarer fra innovationscenteret Spora, grundlagt af kokken Rasmus Munk. Det første projekt, der bliver præsenteret, er chokoladealternativet NOTCH, udviklet af mask, et restprodukt fra ølbrygning. Rasmus Munk lancerede i

Ny forskning: Vandmænd kan bruges til at lave mayonnaise og smør

Forskning og uddannelseFødevareproduktionMiljø og sundhedRåvarer og ingredienserØkologi og bæredygtighed09. 12. 2025

Forskere på Syddansk Universitet (SDU) har fundet ud af, at vandmænd kan bruges som fødevarestabilisator og vil nu bl.a. samarbejde med toprestauranten Alchemist og dens forsknings- og testkøkken Spora om at bruge det i madretter. I fremtiden kan de slimede væsener måske bidrage til en mere

Fermentering gør havets grøntsager mere spiselige

Forskning og uddannelseMiljø og sundhedØkologi og bæredygtighed09. 12. 2025

Tang har længe været hyldet som en bæredygtig superingrediens – men dens “fiskede” smag er en barriere for mange vestlige forbrugere. Nu viser et nyt studie fra Københavns Universitet, at fermentering med mælkesyrebakterier kan være nøglen til at få tangen til at glide ned. Det kan være

Dansk økologieksport når rekordhøjt niveau

AktueltFødevareproduktionLandbrugMarkedsføringMesser og konferencerMiljø og sundhedPolitik og eksportØkologi og bæredygtighed09. 12. 2025

Nye tal fra Danmarks Statistik viser, at eksporten af danske økologiske varer i 2024 steg til 3,6 milliarder kroner. Det er fjerde år i træk, at økoeksporten stiger. Dansk økologieksport steg i 2024 med fire procent. Det viser nye tal fra Danmarks Statistik, der netop er offentliggjort. I

Fødevareminister Jacob Jensen

Mindre madspild: Nu bliver det lettere at donere overskudsmad

AktueltDetailhandel og en grosFoodserviceMiljø og sundhedPolitik og eksportØkologi og bæredygtighed09. 12. 2025

Fødevareminister Jacob Jensen (V) har taget initiativ til at luge ud i regler, der spænder ben for donation af fødevarer. En ændret fortolkning af reglerne for donation af overskudsmad skal skabe bedre og mere enkle rammer for fødevarevirksomheder i Danmark og samtidig styrke kampen mod

Stigende fødevarepriser kan flytte to ud af tre stemmer

Detailhandel og en grosPolitik og eksportTop09. 12. 2025

Fødevarepriser er blevet et afgørende vælgertema, hvor næsten to ud af tre danskere svarer, at de stigende fødevarepriser i større eller mindre grad kan påvirke deres stemme ved næste folketingsvalg. Det viser en ny befolkningsundersøgelse foretaget af Norstat for De Samvirkende Købmænd

Tilmeld Nyhedsbrev

Tilmeld dig til dit online branchemagasin/avis

 
 
 
 
Få fuld adgang til indlægning af egne pressemeddelelser… Læs mere her

/Nyheder

  • DENIOS ApS

    Gemmer dit løfteudstyr på skjulte farer?

  • Ardo NV Denmark Office

    Sødme møder

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Fra vindtunneller til rumfart: Vakuum til rumfarts undersøgelser

  • Dagrofa Foodservice A/S

    Dagrofa Foodservice juleindsamler til fordel for JunkFood

  • Spirax Sarco Danmark

    Undgå kontaminering med rendamp i fødevareproduktion

  • Ardo NV Denmark Office

    Slank, sprød og …

  • Ardo NV Denmark Office

    Ready to eat or not?

  • Ardo NV Denmark Office

    Nyt år, nye favoritter – Ardo lancerer 9 nyheder på frost i 2026

  • DENIOS ApS

    Har du den rigtige pumpe?

  • Spirax Sarco Danmark

    Guide: Find den korrekte dampkvalitet

Vis alle nyheder fra vores FOKUSpartnere ›

Seneste Nyheder

  • Foodexpo favner både kød, klima og grøn kost med inspirerende events

    11.12.2025

  • Arla: Erfaren mejerimand tager over i Nr. Vium

    11.12.2025

  • Pincho Nation: Succesfulde franchise-åbninger i 2025

    11.12.2025

  • Rekord i antal julebryg

    11.12.2025

  • NOTCH, et nyt kakaofrit chokoladealternativ lavet på mask

    11.12.2025

  • Ny forskning: Vandmænd kan bruges til at lave mayonnaise og smør

    09.12.2025

  • Fermentering gør havets grøntsager mere spiselige

    09.12.2025

  • Dansk økologieksport når rekordhøjt niveau

    09.12.2025

  • Mindre madspild: Nu bliver det lettere at donere overskudsmad

    09.12.2025

  • Stigende fødevarepriser kan flytte to ud af tre stemmer

    09.12.2025

  • Ny teknologi: Kan vi leve af luftsteg og vindfrikadeller?

    04.12.2025

  • Dansk forskning kan bane vej for udfasning af antibiotika i akvakultur

    04.12.2025

  • Bad Seed Brewing kåret som Årets Danske Bryggeri 2025

    04.12.2025

  • Nyt nummer på gaden: Food&Drink går i fisk

    04.12.2025

  • Danske økologiske virksomheder på eksportfremstød i Berlin

    04.12.2025

Alle nyheder ›

Læs Food & Drink gratis online

Annoncering i Food & Drink

KONTAKT

TechMedia A/S
Naverland 35
DK – 2600 Glostrup
www.techmedia.dk
Telefon: +45 43 24 26 28
E-mail: info@techmedia.dk
Privatlivspolitik
Cookiepolitik