• Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn
  • MESSEOVERSIGT
  • KONTAKT
  • ANNONCERING
  • PARTNERLOGIN

FødevareFOKUS

Fokus på fødevareteknologi og fødevarer

  • Brød og kager
  • Certificering
  • Detailhandel og en gros
  • Drikkevarer
  • Emballage
  • Foodservice
  • Forskning og uddannelse
  • Frugt og grønt
  • Fødevareproduktion
  • Fødevaresikkerhed
  • Konfekture
  • Kød, fisk og fjerkræ
  • Markedsføring
  • Mejeri
  • Messer og konferencer
  • Miljø og sundhed
  • Politik og eksport
  • Råvarer og ingredienser
  • Økologi og bæredygtighed
  • Link til Klimateknologi

FoodserviceTop01. 04. 2025 | Mikkel Bækgaard

Falstaff: Største tysktalende medie rangerer Danmarks bedste restauranter

FoodserviceTop01. 04. 2025 By Mikkel Bækgaard

Falstaff Nordic Restaurant Guide Danmark 2025 indeholder mere end 100 anbefalede restauranter. Under lanceringen i aftes i Malmø uddelte det østrigske kulinariske forlag 11 priser til hvert land. Heriblandt blev Rasmus Munk kåret til ”Chef of the Year”, Helle Lieffroy til ”Sommelier of the Year”, mens Alchemist tog titlen som ”Restaurant of the Year”

Foto: Charlotte Stromvall

I år samledes Danmarks og Sveriges bedste restauranter i Malmø for at fejre lanceringen af Falstaff Restaurant Guide Denmark 2025 og Falstaff Restaurant Guide Sweden 2025. I alt blev 22 vindere kåret, elleve fra hvert land.

Falstaff er det største forlag inden for kulinariske publikationer i de tysktalende lande, Østrig, Tyskland og Schweiz. Forlaget udgiver magasiner med over 84.000 abonnenter, flere gastronomiske guider samt et bredt udvalg af digitalt indhold. Falstaffs speciale har fra begyndelsen været pålidelige anbefalinger af restauranter, vin og hoteller, og de seneste år har forlaget ekspanderet til Italien, Slovenien, Kroatien, Baltikum og Norden. Desuden har Falstaff lanceret det engelsksprogede website Falstaff International og skabt gastronomiske toplister for Europas største byer.

Alchemist og Geranium i top

Årets liste toppes af Restaurant Alchemist og Geranium, begge med 100 point, efterfulgt af Jordnær, Noma og Kadeau Copenhagen med 99 point. Restaurant Vie blev kåret til ”New Restaurant of the Year”, mens to priser tilfaldt profiler fra Søllerød Kro. Rebecca Siri Corbo modtog ”Rising Star of the Year – Kitchen”, mens den levende legende Jan Restorff modtog ”Lifetime Achievement of the Year” for sin lange karriere som en af Danmarks dygtigste restaurantchefer og sommelierer.

”Den svenske og danske restaurantscene er i øjeblikket en af de mest interessante og lovende: innovativ, fuld af kreativitet og med et stærkt fokus på bæredygtige koncepter. For Falstaff er dette grunden til endnu en gang at sætte denne kulinariske destination i rampelyset. Vi er glade for igen at kunne udgive vores velafprøvede og populære koncept med gennem Falstaff Restaurant Guide Nordics,” siger Wolfgang Rosam,” udgiver af Falstaff.

Guiden indeholder i år cirka 120 udvalgte restauranter, alle med en score på 80 point eller højere, hvilket svarer til én til fire gafler. De vurderede kriterier er mad, drikke, service og atmosfære, hvor drikkevarer inkluderer vinliste, alkoholfrie alternativer og cocktails.

Vinderne

Restaurant of the Year: Alchemist

Alchemist har redefineret, hvad en restaurant kan være – ikke kun i Norden, men globalt. Med en enestående kreativitet og et dedikeret team har Rasmus Munk skabt en totaloplevelse, hvor kunst, musik, arkitektur, design og gastronomi smelter sammen.

Restauranten udfordrer sine gæster til refleksion gennem avantgardistiske serveringer, sublime råvarer og fejlfri service, der tilsammen skaber en uforglemmelig oplevelse.

Få steder forener nyskabelse og engagement som Alchemist, der – i en afsidesliggende lagerbygning i København – har skabt noget helt unikt.

Lifetime Achievement Award: Jan Restorff, Søllerød Kro

Jan Restorff har siden 1999 formet Søllerød Kro til at være et af landets mest yndede udflugtssteder for folk, der sætter pris på service i særklasse. Selv kalder han sig for opvarter, og hans professionelle og samtidigt vidunderligt jordnære betjening har gjort ham til en levende legende og mentor inden for faget.

Chef of the Year: Rasmus Munk, Alchemist

Rasmus Munk har med Alchemist skabt en banebrydende restaurant, som i sig selv er et livstykke; men det er slet ikke nok for den ustoppelige kok, der har adskillige projekter rundt om restauranten lige fra daglig mad til hjemløse til ambitiøse bæredygtighedsprojekter og servering af mad i rummet. 

New Restaurant of the Year: Vie

Mikkel Maarbjerg trak stikket til restaurationsbranchen, nogle år efter at han blev den første danske kok til at opnå to Michelin-stjerner på restauranten Ensemble. Med Vie er Maarbjerg for alvor tilbage i manegen med en fantastisk restaurant, hvor de bedste sæsonbetonede råvarer serveres i smukke og hyggelige rammer i Nordhavn i København.

Service of the Year: Geranium

Betjeningen på Geranium glider med imponerende præcision, uden at det på noget tidspunkt bliver mekanisk og indstuderet. Det skyldes det fremragende hold af tjenere og sommelierer, som lader deres hjertevarme personlighed og dygtighed skinne igennem. Uanset om man er nybegynder eller garvet gastronom, føler man sig i de bedste hænder på Geranium.

Sommelier of the Year: Helle Lieffroy, Lieffroy

Helle Lieffroy formår som få at forene en enorm teoretisk og praktisk viden om vin med evnen til at formidle det til gæsten på en jordnær og indlevende måde, som får alle til at føle sig i de bedste hænder på Lieffroy.  

Sustainability Award: Moment

Moment skubber grænserne for bæredygtighed med en videnskabelig tilgang til mad og materialer. Samarbejdet med en bred vifte af eksperter sikrer ansvarlige valg fra jord til bord. Med køkkenchef Fabrizio Ferla ved roret er det kulinariske niveau kun blevet endnu højere.

Rising Star of the Year – kitchen: Rebecca Siri Corbo, Søllerød Kro

Rebecca Siri Corbo udmærker sig på Søllerød Kro med præcision og kreativitet, især inden for det søde køkken. Hun har et stærkt konkurrencegen og har allerede vundet flere prestigefyldte konkurrencer.

Rising Star of the Year – service: Andreas Kobs Laursen, Lyst

Andreas Kobs Laursen har en unik evne til at få alle gæster til at føle sig velkomne. Hans belevne og elegante betjening og kommer i dag gæsterne på Lyst i Vejle til gode. I 2024 beviste han sit store talent ved både at vinde Årets Tjener i Danmark og få måneder senere også Årets Tjener i Norden. 

Culinary Hideaway of the Year: Kadeau Bornholm

Kadeau Bornholm har udvidet oplevelsen med Eco Beach Camp, luksustelte i klitterne nær restauranten. Gæster får en unik overnatning tæt på naturen – uden at gå det mindste på kompromis med komfort. 

Easy Eating of the Year: Bar Vitrine

Vinbaren Bar Vitrine er stedet, man har utrolig svært ved at forlade, når først man har sat sig ned. Riccarco Marcon har skabt et fantastisk sted med et vidunderligt naturvinsdrevet vinkort og et væld af delevenlige serveringer med indisk og asiatisk accent. 

Skrevet i: Foodservice, Top

Seneste nyt fra redaktionen

Geia Group køber bake & take

Brød og kagerFoodservice20. 11. 2025

Med opkøbet styrker Geia Group sin position inden for bl.a. instore-bagerier og convenience-kæder, hvor der vil blive sat yderligere fokus på innovation til både danske og udenlandske kunder. bake & take er en velrenommeret leverandør af innovative og kundetilpassede bageriprodukter til

Bornholm tager næste skridt mod Danmarks første lokale rejeproduktion

Forskning og uddannelseFødevareproduktionKød, fisk og fjerkræ20. 11. 2025

Torsdag modtager Bornholms Lakseklækkeri i Nexø de allerførste larver af varmtvandsrejer. Det er en vigtig milepæl i opbygningen af en helt ny fødevareproduktion på øen og etableringen af Danmarks første lokale produktion af varmtvandsrejer. I alt 10.000 rejelarver er på vej til Bornholm, efter

Sticks’n’Sushi åbner i Københavns Lufthavn

AktueltFoodserviceKød, fisk og fjerkræ20. 11. 2025

I løbet af 2027 åbner Sticks’n’Sushi sin første lufthavnsrestaurant som en del af udvidelsen af Terminal 3 i Københavns Lufthavn. Med panoramaudsigt over landingsbanen, en ny bar og et specialdesignet koncept for rejsende kan både faste gæster og førstegangsbesøgende se frem til et nyt sted, hvor de

30 kroner, 6 måltider og en vigtig støtte til mennesker som denne jul spiser på herberger, krisecentre og varmestuer

AktueltDetailhandel og en gros20. 11. 2025

Julen handler om at dele, og i år kan støtten blive til 6 måltider. Støt FødevareBankens indsamling i Netto, og køb julens smukkeste til- og fra-mærker. For kun 30 kroner får du fire juleornamenter, der støtter en vigtig sag, pynter på gaverne og sikrer seks måltider til borgere som denne jul spiser

Millioninvestering skal skabe grøn mad-revolution

Miljø og sundhedTopØkologi og bæredygtighed20. 11. 2025

Nyt innovativt fellowship-program, støttet af Novo Nordisk Fonden, skal uddanne nye frontløbere, der skal bekæmpe madspild og bane vejen for bæredygtige fødevaresystemer. Teknologisk Institut står i spidsen for at drive BioSustainability Design Fellowship Programmet, der samlet set er

Too Good To Go får øget betydning i et økonomisk presset USA

Detailhandel og en grosFoodserviceMiljø og sundhedØkologi og bæredygtighed18. 11. 2025

Mens mange amerikanere kæmper med stigende priser og usikker adgang til mad, har den danske app Too Good To Go fået en større rolle for både borgere og virksomheder. Den danske app Too Good To Go har på få år etableret sig som en markant aktør på det amerikanske marked. Siden lanceringen i 2020

Kulinarisk spydspids udnævnt som Kartoffelambassadør 2025

AktueltFoodserviceFrugt og grøntRåvarer og ingredienser18. 11. 2025

Michelinkok og leder af Culinary Institute by Vejle Erhverv, Per Mandrup, er udnævnt som Kartoffelambassadør 2025 af Danmarks Kartoffel Råd. Kartoflen bør inkluderes på lige fod med linser og bælgfrugter, når de planterige måltider skal på bordet. I hvert fald hvis det står til kulinarisk leder

Forum for Fødevarereklamer: Branche sætter selv aldersgrænse på 15 år for bestemt type reklamer

AktueltMarkedsføringPolitik og eksport18. 11. 2025

Forum for Fødevarereklamer og Læskedrikreklamenævnet hæver aldersgrænsen fra 13 til 15 år for reklamer for fødevarer med højt indhold af sukker, fedt og salt og for reklamer for læskedrikke. Forum for Fødevarereklamer har siden januar 2008 arbejdet for god markedsførings etik i forhold til

Brasserie Carl vinder Årets ret med gris 2025 – og Ti Trin ned vinder for osteret

Kød, fisk og fjerkræMejeriTop18. 11. 2025

Ved et storstilet gallaarrangement blev Årets Ret med Gris og Årets Ret med Ost i går uddelt. Med et imponerende håndværk kan Brasserie Carl således kalde sig vinder af Årets ret med gris 2025, mens Ti Trin Ned tog prisen for den bedste osteret. Brasserie Carl, med Bendix Sixhøj Laursen i

FødevareDanmark: Sænk fødevaremomsen, men hæv ikke priserne andre steder

Detailhandel og en grosPolitik og eksport12. 11. 2025

FødevareDanmark støtter ønsket om lavere fødevaremoms, men afviser De Samvirkende Købmænds (DSK) forslag om at finansiere momsnedsættelsen ved at hæve momsen på ”mindre nødvendige varer”. Torsdag i sidste uge lancerede De Samvirkende Købmænd (DSK) en analyse, der viser, at det er muligt at

Tilmeld Nyhedsbrev

Tilmeld dig til dit online branchemagasin/avis

 
 
 
 
Få fuld adgang til indlægning af egne pressemeddelelser… Læs mere her

/Nyheder

  • Nemco Machinery A/S

    Ny serie termoformere vil blive en gamechanger inden for pakkemaskiner

  • DENIOS ApS

    Den ultimative tjekliste: Få mest ud af dit opsamlingskar

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Busch og Pfeiffer bringer den nyeste vakuumteknologi til Ajour 2025

  • Spirax Sarco Danmark

    Lavere energiforbrug og bedre produktkvalitet med Steam Infusion – en unik teknik til fødevarefremstilling

  • DENIOS ApS

    Sådan håndterer du en lækage med 10 trin

  • Busch Vakuumteknik A/S

    50 års trofast tjeneste i produktionen

  • Spirax Sarco Danmark

    Blog: Damp er naturlig teknologi

  • Dagrofa Foodservice A/S

    Tilmeld dig Masterclass om dyrevelfærd og regenerativt landbrug

  • DENIOS ApS

    Hvad gør du med dine gasflasker, når kulden kommer?

  • Spirax Sarco Danmark

    Reducer dine levetidsomkostninger på reguleringsventiler

Vis alle nyheder fra vores FOKUSpartnere ›

Seneste Nyheder

  • Geia Group køber bake & take

    20.11.2025

  • Bornholm tager næste skridt mod Danmarks første lokale rejeproduktion

    20.11.2025

  • Sticks’n’Sushi åbner i Københavns Lufthavn

    20.11.2025

  • 30 kroner, 6 måltider og en vigtig støtte til mennesker som denne jul spiser på herberger, krisecentre og varmestuer

    20.11.2025

  • Millioninvestering skal skabe grøn mad-revolution

    20.11.2025

  • Too Good To Go får øget betydning i et økonomisk presset USA

    18.11.2025

  • Kulinarisk spydspids udnævnt som Kartoffelambassadør 2025

    18.11.2025

  • Forum for Fødevarereklamer: Branche sætter selv aldersgrænse på 15 år for bestemt type reklamer

    18.11.2025

  • Brasserie Carl vinder Årets ret med gris 2025 – og Ti Trin ned vinder for osteret

    18.11.2025

  • FødevareDanmark: Sænk fødevaremomsen, men hæv ikke priserne andre steder

    12.11.2025

  • Fem forskningsbaserede skridt mod mere bæredygtig ost

    12.11.2025

  • Toscansk toprestaurant fylder Det japanske Tårn med italiensk velsmag

    12.11.2025

  • Irland vinder prisen for verdens bedste steak ved World Steak Challenge

    12.11.2025

  • Grønne ambitioner kræver større satsning på økologiforskning

    12.11.2025

  • FERM FOOD vinder EY’s Scale-Up pris: Gør fødevarer sundere

    11.11.2025

Alle nyheder ›

Læs også TechMedias 2 fødevaremagasiner online

Annoncering i TechMedias 2 fødevaremagasiner

KONTAKT

TechMedia A/S
Naverland 35
DK – 2600 Glostrup
www.techmedia.dk
Telefon: +45 43 24 26 28
E-mail: info@techmedia.dk
Privatlivspolitik
Cookiepolitik