• Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn
  • MESSEOVERSIGT
  • KONTAKT
  • ANNONCERING
  • PARTNERLOGIN

FødevareFOKUS

Fokus på fødevareteknologi og fødevarer

  • Brød og kager
  • Certificering
  • Detailhandel og en gros
  • Drikkevarer
  • Emballage
  • Foodservice
  • Forskning og uddannelse
  • Frugt og grønt
  • Fødevareproduktion
  • Fødevaresikkerhed
  • Konfekture
  • Kød, fisk og fjerkræ
  • Markedsføring
  • Mejeri
  • Messer og konferencer
  • Miljø og sundhed
  • Politik og eksport
  • Råvarer og ingredienser
  • Økologi og bæredygtighed
  • Link til Klimateknologi

FoodserviceTop01. 04. 2025 | Mikkel Bækgaard

Falstaff: Største tysktalende medie rangerer Danmarks bedste restauranter

FoodserviceTop01. 04. 2025 By Mikkel Bækgaard

Falstaff Nordic Restaurant Guide Danmark 2025 indeholder mere end 100 anbefalede restauranter. Under lanceringen i aftes i Malmø uddelte det østrigske kulinariske forlag 11 priser til hvert land. Heriblandt blev Rasmus Munk kåret til ”Chef of the Year”, Helle Lieffroy til ”Sommelier of the Year”, mens Alchemist tog titlen som ”Restaurant of the Year”

Foto: Charlotte Stromvall

I år samledes Danmarks og Sveriges bedste restauranter i Malmø for at fejre lanceringen af Falstaff Restaurant Guide Denmark 2025 og Falstaff Restaurant Guide Sweden 2025. I alt blev 22 vindere kåret, elleve fra hvert land.

Falstaff er det største forlag inden for kulinariske publikationer i de tysktalende lande, Østrig, Tyskland og Schweiz. Forlaget udgiver magasiner med over 84.000 abonnenter, flere gastronomiske guider samt et bredt udvalg af digitalt indhold. Falstaffs speciale har fra begyndelsen været pålidelige anbefalinger af restauranter, vin og hoteller, og de seneste år har forlaget ekspanderet til Italien, Slovenien, Kroatien, Baltikum og Norden. Desuden har Falstaff lanceret det engelsksprogede website Falstaff International og skabt gastronomiske toplister for Europas største byer.

Alchemist og Geranium i top

Årets liste toppes af Restaurant Alchemist og Geranium, begge med 100 point, efterfulgt af Jordnær, Noma og Kadeau Copenhagen med 99 point. Restaurant Vie blev kåret til ”New Restaurant of the Year”, mens to priser tilfaldt profiler fra Søllerød Kro. Rebecca Siri Corbo modtog ”Rising Star of the Year – Kitchen”, mens den levende legende Jan Restorff modtog ”Lifetime Achievement of the Year” for sin lange karriere som en af Danmarks dygtigste restaurantchefer og sommelierer.

”Den svenske og danske restaurantscene er i øjeblikket en af de mest interessante og lovende: innovativ, fuld af kreativitet og med et stærkt fokus på bæredygtige koncepter. For Falstaff er dette grunden til endnu en gang at sætte denne kulinariske destination i rampelyset. Vi er glade for igen at kunne udgive vores velafprøvede og populære koncept med gennem Falstaff Restaurant Guide Nordics,” siger Wolfgang Rosam,” udgiver af Falstaff.

Guiden indeholder i år cirka 120 udvalgte restauranter, alle med en score på 80 point eller højere, hvilket svarer til én til fire gafler. De vurderede kriterier er mad, drikke, service og atmosfære, hvor drikkevarer inkluderer vinliste, alkoholfrie alternativer og cocktails.

Vinderne

Restaurant of the Year: Alchemist

Alchemist har redefineret, hvad en restaurant kan være – ikke kun i Norden, men globalt. Med en enestående kreativitet og et dedikeret team har Rasmus Munk skabt en totaloplevelse, hvor kunst, musik, arkitektur, design og gastronomi smelter sammen.

Restauranten udfordrer sine gæster til refleksion gennem avantgardistiske serveringer, sublime råvarer og fejlfri service, der tilsammen skaber en uforglemmelig oplevelse.

Få steder forener nyskabelse og engagement som Alchemist, der – i en afsidesliggende lagerbygning i København – har skabt noget helt unikt.

Lifetime Achievement Award: Jan Restorff, Søllerød Kro

Jan Restorff har siden 1999 formet Søllerød Kro til at være et af landets mest yndede udflugtssteder for folk, der sætter pris på service i særklasse. Selv kalder han sig for opvarter, og hans professionelle og samtidigt vidunderligt jordnære betjening har gjort ham til en levende legende og mentor inden for faget.

Chef of the Year: Rasmus Munk, Alchemist

Rasmus Munk har med Alchemist skabt en banebrydende restaurant, som i sig selv er et livstykke; men det er slet ikke nok for den ustoppelige kok, der har adskillige projekter rundt om restauranten lige fra daglig mad til hjemløse til ambitiøse bæredygtighedsprojekter og servering af mad i rummet. 

New Restaurant of the Year: Vie

Mikkel Maarbjerg trak stikket til restaurationsbranchen, nogle år efter at han blev den første danske kok til at opnå to Michelin-stjerner på restauranten Ensemble. Med Vie er Maarbjerg for alvor tilbage i manegen med en fantastisk restaurant, hvor de bedste sæsonbetonede råvarer serveres i smukke og hyggelige rammer i Nordhavn i København.

Service of the Year: Geranium

Betjeningen på Geranium glider med imponerende præcision, uden at det på noget tidspunkt bliver mekanisk og indstuderet. Det skyldes det fremragende hold af tjenere og sommelierer, som lader deres hjertevarme personlighed og dygtighed skinne igennem. Uanset om man er nybegynder eller garvet gastronom, føler man sig i de bedste hænder på Geranium.

Sommelier of the Year: Helle Lieffroy, Lieffroy

Helle Lieffroy formår som få at forene en enorm teoretisk og praktisk viden om vin med evnen til at formidle det til gæsten på en jordnær og indlevende måde, som får alle til at føle sig i de bedste hænder på Lieffroy.  

Sustainability Award: Moment

Moment skubber grænserne for bæredygtighed med en videnskabelig tilgang til mad og materialer. Samarbejdet med en bred vifte af eksperter sikrer ansvarlige valg fra jord til bord. Med køkkenchef Fabrizio Ferla ved roret er det kulinariske niveau kun blevet endnu højere.

Rising Star of the Year – kitchen: Rebecca Siri Corbo, Søllerød Kro

Rebecca Siri Corbo udmærker sig på Søllerød Kro med præcision og kreativitet, især inden for det søde køkken. Hun har et stærkt konkurrencegen og har allerede vundet flere prestigefyldte konkurrencer.

Rising Star of the Year – service: Andreas Kobs Laursen, Lyst

Andreas Kobs Laursen har en unik evne til at få alle gæster til at føle sig velkomne. Hans belevne og elegante betjening og kommer i dag gæsterne på Lyst i Vejle til gode. I 2024 beviste han sit store talent ved både at vinde Årets Tjener i Danmark og få måneder senere også Årets Tjener i Norden. 

Culinary Hideaway of the Year: Kadeau Bornholm

Kadeau Bornholm har udvidet oplevelsen med Eco Beach Camp, luksustelte i klitterne nær restauranten. Gæster får en unik overnatning tæt på naturen – uden at gå det mindste på kompromis med komfort. 

Easy Eating of the Year: Bar Vitrine

Vinbaren Bar Vitrine er stedet, man har utrolig svært ved at forlade, når først man har sat sig ned. Riccarco Marcon har skabt et fantastisk sted med et vidunderligt naturvinsdrevet vinkort og et væld af delevenlige serveringer med indisk og asiatisk accent. 

Skrevet i: Foodservice, Top

Seneste nyt fra redaktionen

Norrlyst Koncernen køber de resterende ejerandele i Cadence Group og ejer nu 100%

Foodservice18. 12. 2025

Norrlyst Koncernen tager næste store skridt i sin vækstrejse og opkøber de resterende ejerandele i Cadence Group, hvilket betyder, at koncernen nu ejer 100% af det populære brunch- og bagerikoncept. Cadence Group driver i dag fire restauranter samt en fabrik i Herlev og er kendt for at levere

100 millioner kroner til nye grønne fødevareprojekter

FødevareproduktionMiljø og sundhedØkologi og bæredygtighed18. 12. 2025

Grønt Udviklings- og Demonstrationsprogram har åbnet en ny ansøgningsrunde til en pulje med 100 millioner kroner. De 100 millioner kroner skal gå til projekter, der kan styrke den grønne omstilling af den danske fødevaresektor. Puljen kan søges frem til 19. februar 2026. Godt grønt nyt til de

Food Nations Visitor Centre åbnede i nye rammer

AktueltPolitik og eksport18. 12. 2025

Food Nation markerede den 15. december 2025 den officielle åbning af fødevareklyngens Visitor Centre i København i nye fysiske rammer. Det opdaterede og udvidede udstillingsvindue præsenterer det ypperste inden for danske fødevareløsninger, bæredygtig innovation og globalt samarbejde. Ved

Landbrugets Økonomi 2025: Et rekordår med en usikker fremtid

AktueltFødevareproduktionLandbrug18. 12. 2025

For dansk landbrug har 2025 været et fremragende år drevet af husdyrproduktion og en god høst. Men begyndende prisfald og strammere politiske krav kan hurtigt skubbe til balancen. Fremtiden kræver heftige investeringer og tilpasninger, hvis dansk landbrug skal fastholde sin stærke

Skolemad er kommet godt fra start i Guldborgsund Kommune

FoodserviceForskning og uddannelseMiljø og sundhedPolitik og eksportTopØkologi og bæredygtighed18. 12. 2025

I juni blev Sundskolen i Nykøbing Falster den eneste folkeskole på Lolland-Falster, som kom med i det nationale skolemadsforsøg, hvor 191 skoler over hele landet afprøver skolemad. Skolemadsforsøget blev sat i gang i november og har indtil nu været en stor succes. Formålet med skolemadsforsøget

Forskere genopliver gamle ærtesorter i enorm frøsamling: ”Et uudnyttet guldkammer til fremtiden”

Forskning og uddannelseMiljø og sundhedØkologi og bæredygtighed16. 12. 2025

Med en ny AI-metode har forskere fra Københavns Universitet genopdaget 51 gamle ærtesorter, som ikke længere bruges i landbruget, men som kan vise sig lovende til produktion af plantebaserede fødevarer. Metoden er en genvej til at finde nye ressourcer i de grønne skatkamre, som genbankers enorme

Ny kvælstofaftale: Fødevareerhvervet frygter konsekvenserne for dansk fødevareproduktion

FødevareproduktionLandbrugMiljø og sundhedPolitik og eksportØkologi og bæredygtighed16. 12. 2025

Brancheorganisationen FødevareDanmark frygter konsekvenserne af den nye kvælstofaftale. Sammen med seks andre organisationer fra landbrugs- og fødevareerhvervene opfordrer organisationen til, at den grønne trepart sættes på pause, indtil konsekvenserne er fuldt belyst. Det er stort set umuligt

Bryggeriforeningen: Danske EU-politikere kæmper for pantsystemet

AktueltDrikkevarerPolitik og eksport16. 12. 2025

Det danske pant- og retursystem bliver undergravet af EU-krav om genpåfyldelige emballager, der vil lukke størstedelen af Danmarks mikrobryggerier, mener Bryggeriforeningen. Fra 2030 pålægger EU alle supermarkeder og barer at sikre, at mindst 10% af deres emballager til øl, sodavand og

Lidl Danmark sætter kurs mod Net Zero og sundere produkter i indkøbskurven

AktueltDetailhandel og en grosMiljø og sundhedØkologi og bæredygtighed16. 12. 2025

Lidl Danmark har forpligtet sig til Science Based Targets Initiative (SBTi) og har validerede Net Zero-mål for 2050 – foruden validerede FLAG- og E&I-mål for 2034. Som Europas største dagligvarekæde er ambitionen, at Lidl vil være med til at vise vejen mod en verden, hvor der bliver tænkt på

CBP slår stort brød op og åbner innovationscenter

Brød og kagerTop16. 12. 2025

CBP fra Vejle, leverandør af råvarer til produktion af brød og kager, udvider nu sit hovedsæde med et topmoderne innovationscenter og fuldt udstyret bageri. Hvor brød dufter, finder mennesker hinanden – og nye ideer opstår for morgendagens brød og kager. Med det afsæt har CBP lavet et 250

Tilmeld Nyhedsbrev

Tilmeld dig til dit online branchemagasin/avis

 
 
 
 
Få fuld adgang til indlægning af egne pressemeddelelser… Læs mere her

/Nyheder

  • Ardo NV Denmark Office

    En klassiker med rødder

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Et tilbageblik på året der gik

  • DENIOS ApS

    Gemmer dit løfteudstyr på skjulte farer?

  • Ardo NV Denmark Office

    Sødme møder

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Fra vindtunneller til rumfart: Vakuum til rumfarts undersøgelser

  • Dagrofa Foodservice A/S

    Dagrofa Foodservice juleindsamler til fordel for JunkFood

  • Spirax Sarco Danmark

    Undgå kontaminering med rendamp i fødevareproduktion

  • Ardo NV Denmark Office

    Slank, sprød og …

  • Ardo NV Denmark Office

    Ready to eat or not?

  • Ardo NV Denmark Office

    Nyt år, nye favoritter – Ardo lancerer 9 nyheder på frost i 2026

Vis alle nyheder fra vores FOKUSpartnere ›

Seneste Nyheder

  • Norrlyst Koncernen køber de resterende ejerandele i Cadence Group og ejer nu 100%

    18.12.2025

  • 100 millioner kroner til nye grønne fødevareprojekter

    18.12.2025

  • Food Nations Visitor Centre åbnede i nye rammer

    18.12.2025

  • Landbrugets Økonomi 2025: Et rekordår med en usikker fremtid

    18.12.2025

  • Skolemad er kommet godt fra start i Guldborgsund Kommune

    18.12.2025

  • Forskere genopliver gamle ærtesorter i enorm frøsamling: ”Et uudnyttet guldkammer til fremtiden”

    16.12.2025

  • Ny kvælstofaftale: Fødevareerhvervet frygter konsekvenserne for dansk fødevareproduktion

    16.12.2025

  • Bryggeriforeningen: Danske EU-politikere kæmper for pantsystemet

    16.12.2025

  • Lidl Danmark sætter kurs mod Net Zero og sundere produkter i indkøbskurven

    16.12.2025

  • CBP slår stort brød op og åbner innovationscenter

    16.12.2025

  • Foodexpo favner både kød, klima og grøn kost med inspirerende events

    11.12.2025

  • Arla: Erfaren mejerimand tager over i Nr. Vium

    11.12.2025

  • Pincho Nation: Succesfulde franchise-åbninger i 2025

    11.12.2025

  • Rekord i antal julebryg

    11.12.2025

  • NOTCH, et nyt kakaofrit chokoladealternativ lavet på mask

    11.12.2025

Alle nyheder ›

Læs Food & Drink gratis online

Annoncering i Food & Drink

KONTAKT

TechMedia A/S
Naverland 35
DK – 2600 Glostrup
www.techmedia.dk
Telefon: +45 43 24 26 28
E-mail: info@techmedia.dk
Privatlivspolitik
Cookiepolitik