• Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn
  • MESSEOVERSIGT
  • KONTAKT
  • ANNONCERING
  • PARTNERLOGIN

FødevareFOKUS

Fokus på fødevareteknologi og fødevarer

  • Brød og kager
  • Certificering
  • Detailhandel og en gros
  • Drikkevarer
  • Emballage
  • Foodservice
  • Forskning og uddannelse
  • Frugt og grønt
  • Fødevareproduktion
  • Fødevaresikkerhed
  • Konfekture
  • Kød, fisk og fjerkræ
  • Markedsføring
  • Mejeri
  • Messer og konferencer
  • Miljø og sundhed
  • Politik og eksport
  • Råvarer og ingredienser
  • Økologi og bæredygtighed
  • Link til Klimateknologi

LandbrugMesser og konferencer12. 10. 2020 | Kasper Mundt-Nielsen

Endnu en stor dansk messe udsættes

LandbrugMesser og konferencer12. 10. 2020 By Kasper Mundt-Nielsen

Restriktioner og smittesituationen betyder nu en udsættelse af agroindustriens største messe og mødested, Agromek, der skulle have fundet sted i MCH Messecenter Herning 19.-22. januar 2021

Under de nuværende omstændigheder med mange usikkerheder er det den eneste rigtige beslutning at udsætte Agromek, lyder det fra direktør i Dansk Maskinhandlerforening & Maskinleverandørerne, Klaus Nissen.

Agromek har gennem mere end 40 år samlet agroindustrien, dens leverandører, kunder og samarbejdspartnere i MCH Messecenter Herning, og næste udgave skulle efter planen have været gennemført 19.-22. januar 2021, men det sætter corona-situationen en stopper for, meddeler ledelsen af Agromek.

– Corona-situationen og de mange usikkerheder betyder, at vi som ansvarlig messearrangør nu udsætter Agromek, siger Sten Andersen, der er formand for Agromek.

Beslutningen om en udsættelse kommer efter endnu et corona-pressemøde, hvor de skærpede restriktioner blev forlænget, og hvor sundhedsministeren ikke kunne stille lempelser i udsigt i år. Den udmelding har skabt yderligere usikkerhed, og formanden understreger samtidig, at beslutningen om udsættelsen er sket efter mange overvejelser og har været undervejs et stykke tid.

– At udsætte Agromek involverer rigtig mange interessenter – blandt andre messens samarbejdspartnere, de mange udstillere og en lang række faglige aktiviteter. Derfor er vi meget taknemmelige for, at vores beslutning om udsættelsen sker med opbakning fra messekomité, samarbejdspartnere og de udstillere, vi indtil nu har nået at tale med, siger Sten Andersen og understreger, at arbejdet med at finde de nye datoer har højeste prioritet, og derfor fortsættes de mange tætte dialoger i de kommende dage.

– Det er en fornuftig beslutning at udsætte Agromek 2021. Agromek er og har altid været en vigtig udstilling for SAMSON. Efter et forår og en sommer uden udstillinger havde vi virkelig set frem til at præsentere SAMSONs produktnyheder og ikke mindst til at pleje eksisterende og skabe nye gode relationer. Men set i lyset af de covid-19-smittetal vi i øjeblikket oplever, og med de begrænsninger det kommer til at betyde for afholdelsen af Agromek, synes jeg, at det er rettidig omhu at træffe beslutningen nu, inden vi som udstillere for alvor begynder at bruge penge på standen, produktion og klargøring af messemaskiner, siger Henrik Kirketerp-Møller, administrerende direktør for Samson Agrolize.

Beslutningen om udsættelsen bakkes op af ejerkredsen bag Agromek, Dansk Agro Industri og Landbrug & Fødevarer. Formanden for Dansk Agro Industri, Jens-Peter Lundgaard, konstaterer, at udsættelsen sker trods stor interesse for at komme på messen.

– Det er i den nuværende situation den helt rigtige beslutning at udsætte Agromek. Samtidig skal vi tage med i det videre arbejde, at der har været stor interesse for at komme på messen, en bred opbakning fra brancherne og derfor et godt salg. Udsættelsen sker alene på baggrund af usikkerheden omkring corona-situationen, fastslår Jens-Peter Lundgaard.

Hos Landbrug & Fødevarer kalder formanden, Martin Merrild, udsættelsen for en ærgerlig men forståelig konsekvens af situationen, men ser samtidig positivt på fremtidsudsigterne for Agromek.

– Agromek er særdeles vigtig for dansk landbrug og for de mange interessenter i og omkring branchen både nationalt og internationalt. Den tradition og værdi har vi sammen en forpligtelse til at værne om, og vi skal i fællesskab arbejde for igen at kunne mødes i sundhedsforsvarlige rammer til gavn for handel, netværk og den fortsatte udvikling af landbruget, siger Martin Merrild. 

Agromek blev i 2018 besøgt af 40.214 besøgende fra 51 lande og havde 540 udstillere.

Skrevet i: Landbrug, Messer og konferencer

Seneste nyt fra redaktionen

Charcuteri kan også være grønt

FoodserviceFrugt og grøntMiljø og sundhedØkologi og bæredygtighed26. 06. 2025

Charcuteri er normalt lavet på kød, men sådan behøver det ikke at være, hvis man spørger slagter Michael Museth. Han har gennem flere år eksperimenteret med plantebaseret charcuteri. Det har givet både spændende resultater og masser af udfordringer. Hvad laver en slagter egentlig? Er det noget

Partnerskab: Madens Folkemøde skal være et fast event i Nykøbing Falster

Messer og konferencer26. 06. 2025

Det var positivt for både antallet af gæster og omsætningen i byens butikker, at Madens Folkemøde i år blev afholdt i Nykøbing Falster. Økonomiudvalget i Guldborgsund Kommune har derfor besluttet at indgå en partnerskabsaftale med Madens Folkemøde og støtte eventet økonomisk de næste tre

To dages burgerfest: Burgerlegenden George Motz vender tilbage til Gasoline Grill

AktueltFoodserviceKød, fisk og fjerkræ26. 06. 2025

Den amerikanske ”Burger Scholar” og manden bag den ikoniske dokumentar HamburgerAmerica, George Motz, gæster Gasoline Grill igen den 2. og 3. juli. Hvis man missede ham i2019 og 2022, får du man en ny og eksklusiv chance for at sætte tænderne i hansverdensberømte Fried Onion Burger – direkte fra

Ni grønne organisationer: Danmark bør bruge EU-formandskabet til at gentænke landbrugsstøtten

LandbrugMiljø og sundhedPolitik og eksportTopØkologi og bæredygtighed26. 06. 2025

Når Danmark overtager EU-formandskabet i 2025, falder det sammen med opstarten af forhandlingerne om EU’s landbrugspolitik efter 2027. I den forbindelse opfordres regeringen til at bruge formandskabet aktivt til at fremme en grøn omstilling af landbruget på europæisk plan. Økologisk

Dagrofas inspirationsmesse vender tilbage med endnu flere masterclasses

AktueltFoodserviceMesser og konferencer26. 06. 2025

Den 10. september bliver TAP1 i København omdannet til et madmekka, når ’Madscenen - for professionelle’ finder sted. Her bliver det muligt at opleve over 150 udstillere og masser af gastronomiske events/masterclasses. Sidste år deltog mere end 1.400 madentusiaster i inspirationsmessen, som

Organic Summit 2025 i København præsenterer sit speaker line-up

LandbrugMesser og konferencerMiljø og sundhedØkologi og bæredygtighed24. 06. 2025

Stærke speakere fra hele Europa samles til Organic Summit i København den 18. og 19. august for at blive enige om et fælles charter med konkrete anbefalinger til, hvordan økologisk produktion og forbrug i EU kan vokse til 25 procent i 2030 og dermed bidrage til omstillingen af den fremtidige

Gode tilbud – dårligt for klimaet: Supermarkeders mængderabat fører til madspild

Detailhandel og en grosFrugt og grøntMiljø og sundhedØkologi og bæredygtighed24. 06. 2025

Et nyt studie afslører en uheldig effekt af supermarkedernes populære “2 for 1”-tilbud: De får os ikke bare til at købe mere – de får os også til at smide mere mad ud. Madspild er et enormt globalt problem – både økonomisk og klimamæssigt. FN estimerer, at en tredjedel af al mad går til

Veteran og nyslået Michelinkok vinder Sol over Gudhjem

AktueltFoodserviceMesser og konferencer24. 06. 2025

Sidste uge var en god uge for kokkeveteranen Allan Schultz. Først fik hans restaurant Parsley Salon i Hellerup tildelt i Michelinstjerne, og lørdag kunne han hæve trofæet som vinder af Danmarks største kokkekonkurrence kokkekonkurrence, Sol over Gudhjem. Det blev Allan Schultz, som med teknisk

De nominerede til Køkkenprisen 2025 er nu fundet

AktueltFoodserviceØkologi og bæredygtighed24. 06. 2025

Landbrug af Fødevarer kan nu afsløre, hvilke tre offentlige køkkener, der er nomineret til Køkkenprisen 2025. Landbrug & Fødevarer og Køkkenprisens jury er klar til at hædre de offentlige køkkener, hvor faglighed, smag og bæredygtighed går op i en højere enhed. For sjette år i træk uddeles

AAU-forskere: Proteiner fra græs kan være fremtiden

Forskning og uddannelseFrugt og grøntFødevareproduktionMiljø og sundhedRåvarer og ingredienserTopØkologi og bæredygtighed24. 06. 2025

Indenfor få år kan protein udvundet fra almindeligt kløvergræs være en hovedingrediens i en lang række almindelige fødevarer som f.eks. is, yoghurt og proteindrikke. Forskere på AAU har længe arbejdet på at trække de rene proteinstrenge ud af græsset, og nu er det lykkes at fjerne både smag og farve

Tilmeld Nyhedsbrev

Tilmeld dig til dit online branchemagasin/avis

 
 
 
 
Få fuld adgang til indlægning af egne pressemeddelelser… Læs mere her

/Nyheder

  • DENIOS ApS

    Ny certificering: Vores batteriskabe bestod testen!

  • DENIOS ApS

    Dette er, hvad der sker, når batterier bryder i brand

  • Spirax Sarco Danmark

    Bestil en anlægsgennemgang af dit dampsystem

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Sommer vedligeholdelsestips til din vakuumpumpe: 6 gode anbefalinger

  • DENIOS ApS

    Sådan udnytter du den stille periode i sommerferien

  • DENIOS ApS

    Så er det sidste chance

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Høj præcision i CNC-fræsning takket være vakuum

  • DENIOS ApS

    Sikker tøndehåndtering starter her

  • Spirax Sarco Danmark

    Vi sætter fokus på damp som en naturlig energikilde

  • DENIOS ApS

    Lær at håndtere lækager på 90 min.

Vis alle nyheder fra vores FOKUSpartnere ›

Seneste Nyheder

  • Charcuteri kan også være grønt

    26.06.2025

  • Partnerskab: Madens Folkemøde skal være et fast event i Nykøbing Falster

    26.06.2025

  • To dages burgerfest: Burgerlegenden George Motz vender tilbage til Gasoline Grill

    26.06.2025

  • Ni grønne organisationer: Danmark bør bruge EU-formandskabet til at gentænke landbrugsstøtten

    26.06.2025

  • Dagrofas inspirationsmesse vender tilbage med endnu flere masterclasses

    26.06.2025

  • Organic Summit 2025 i København præsenterer sit speaker line-up

    24.06.2025

  • Gode tilbud – dårligt for klimaet: Supermarkeders mængderabat fører til madspild

    24.06.2025

  • Veteran og nyslået Michelinkok vinder Sol over Gudhjem

    24.06.2025

  • De nominerede til Køkkenprisen 2025 er nu fundet

    24.06.2025

  • AAU-forskere: Proteiner fra græs kan være fremtiden

    24.06.2025

  • Lagkagehuset leverer rekordomsætning i 2024 og forbedrer driften markant

    19.06.2025

  • Energidrik bliver officiel partner på Roskilde Festival

    19.06.2025

  • Klar til indstillinger til Årets Ret Med Gris og Årets Ret med Ost

    19.06.2025

  • Nyt innovationsprogram skal skabe mere bæredygtige løsninger i convenience-branchen

    19.06.2025

  • Pantsystem sparer over 50 kg engangsplast årligt i Nordhavn-kantine

    19.06.2025

Alle nyheder ›

Læs også TechMedias 2 fødevaremagasiner online

Annoncering i TechMedias 2 fødevaremagasiner

KONTAKT

TechMedia A/S
Naverland 35
DK – 2600 Glostrup
www.techmedia.dk
Telefon: +45 43 24 26 28
E-mail: info@techmedia.dk
Privatlivspolitik
Cookiepolitik