Det er en krads kritik, der bliver lagt for dagen i TV2-dokumentaren ‘Den bitre smag af Michelin’, hvor en række tidligere ansatte på landets toprestauranter fortæller om lange arbejdsdage og et hårdt arbejdsmiljø. Som opfølgning på dokumenteren vil HORESTA invitere til drøftelser mellem beskæftigelsesminiseren, 3F og HORESTA selv.

Dokumentaren, der blev sendt i aftes fortæller om ekstremt lange arbejdsdage, hårde arbejdsmiljøer og deciderede upassende opførsel fra diverse køkkenchefer på flere af landets michelinrestauranter. Det får nu brancheorganisationen HORESTA til at indkalde til drøftelser.
”Brud på regler og aftaler er selvfølgelig helt uacceptabelt, ligesom vi naturligvis heller ikke kan acceptere tilfælde, hvor medarbejdere udnyttes eller krænkes. Sådanne forhold er uforenelige med den måde, vi og vores medlemmer ønsker at drive forretning på,” siger Pia Voss, der er af adm. direktør i HORESTA i HORESTAs nyhedsbrev.
Her ser man med alvor på de beskrevne hændelser og peger på, at restaurantbranchen generelt er kommet langt på arbejdsmiljøfronten. HORESTA har i samarbejde med branchens virksomheder taget en række initiativer, der har været med til at forbedre arbejdsforholdene. Dette arbejde fortsætter med yderligere fokus på at forbedre arbejdsmiljøet de steder i branchen, hvor der fortsat er plads til forbedring – herunder i dele af Fine Dining-branchen.
“Vores medlemmer repræsenterer store dele af turisme- og oplevelseserhvervet, og de tilbyder generelt gode og ordentlige vilkår til deres medarbejdere. Netop derfor føler vi en stærk forpligtelse til at bidrage til at løse de problemer, der fortsat findes nogle steder i branchen. Med den foreslåede trepartsdrøftelse ser vi frem til at arbejde sammen med vores partnere om at igangsætte yderligere indsatser, der gavner både medarbejdere og branchen som helhed,” understreger Pia Voss.
Udover invitationen til trepartsdrøftelser vil HORESTA snart, som et af flere ESG-værktøjer på vej, præsentere en branchestandard, der blandt andet vil kunne bruges til at synliggøre og dokumentere den enkelte virksomheds indsatser og tiltag på arbejdsmiljøområdet.