• Facebook
  • Instagram
  • MESSEOVERSIGT
  • KONTAKT
  • ANNONCERING
  • PARTNERLOGIN

FødevareFOKUS

Fokus på fødevareteknologi og fødevarer

  • Brød og kager
  • Certificering
  • Detailhandel og en gros
  • Drikkevarer
  • Emballage
  • Foodservice
  • Forskning og uddannelse
  • Frugt og grønt
  • Fødevareproduktion
  • Fødevaresikkerhed
  • Konfekture
  • Kød, fisk og fjerkræ
  • Markedsføring
  • Mejeri
  • Messer og konferencer
  • Miljø og sundhed
  • Politik og eksport
  • Råvarer og ingredienser
  • Økologi og bæredygtighed
  • Link til Klimateknologi

Kød, fisk og fjerkræLandbrugPolitik og eksport23. 05. 2023 | mikkelb

Dyreværnsorganisation: Øko-grise skygger for barsk virkelighed i landbruget

Kød, fisk og fjerkræLandbrugPolitik og eksport23. 05. 2023 By mikkelb

Sofari-dagen, hvor fritgående grise vises frem, må ikke blive et skønmaleri af realiteterne i de danske svinestalde. Her lever 98 procent af de danske grise nemlig under dybt kritisable forhold, mener dyrebeskyttelsesorganisationen World Animal Protection.

Frilandsgrise, foto: Freepik.com

“Når de økologiske landmænd viser deres fritgående grise frem, er det desværre nødvendigt, at understrege, at de få glade grise ikke må overskygge den barske virkelighed i landets svinestalde,” siger Pernille Fraas Johnsen, seniorrådgiver landbrug hos World Animal Protection.

Udtalelsen falder samtidig med at Landbrug & Fødevarer sammen med Økologisk Landsforening og fire andre aktører, byder velkommen til Sofari i Jylland, på Fyn og Sjælland, hvor landets familier kan opleve, hvordan fritgående økologiske grise bliver opdrættet.

“Det er skønt, at vise omverdenen, at Danmark har grise med adgang til det fri og rigtig god dyrevelfærd, hvor dyrene kan udleve deres naturlige behov. Men det må ikke skygge over virkeligheden som den ser ud for 98 procent af grisene i de danske stalde, og det må ikke blive et skønmaleri, der gør, at vi glemmer eller overser den generelle tilstand i svineproduktionen”, siger Pernille Fraas Johnsen og fortsætter:

“Virkeligheden for 98 procent af de danske grise er meget afgrænset plads i golde betonmiljøer, hvor pattegrise rutinemæssigt halekuperes, og hvor søerne fikseres i fire uger, hver gang de føder et nyt kuld pattegrise. De dyr ser måske kun solen én gang i livet, nemlig når de transporteres til opfedning i udlandet, eller til slagtning i Danmark”, siger Pernille Fraas Johnsen, der udover at være landbrugsrådgiver i World Animal Protection, også har en phd. i dyreadfærd.

Fakta om danske grise

  • I den konventionelle svineproduktion er den årlige produktion på omkring 32 millioner grise.
  • 18 millioner grise slagtes i Danmark.
  • 14 millioner smågrise sendes på lange dyretransporter til udlandet, hvor de opfedes før slagtning
  • 925.000 ud af 975.000 søer er en del af det konventionelle landbrug. De fikseres i farebøjler i fire uger, hver gang de føder et nyt kuld. Her kan de ikke vende sig eller tage sig af deres unger.
  • Sofari er arrangeret af Landbrug & Fødevarer i samarbejde med Friland A/S, Organic Pork, Tican, Økologisk Landsforening, FØKS (Fremme af Økologisk Kvalitets Svinekød).

Skrevet i: Kød, fisk og fjerkræ, Landbrug, Politik og eksport

Seneste nyt fra redaktionen

Anuga: Verdens største fødevaremesse

Messer og konferencer03. 10. 2023

Anuga er verdens største fødevaremesse til detailhandel, foodservice og catering. Den består af ti specialiserede delmesser samlet under ét tag med næsten 7.000 udstillere fra hele verden. Hovedtemaet i år er bæredygtig vækst - og hvordan branchen sammen kan bevæge sig mod en mere bæredygtig

Ny UV-teknologi nedbringer madspild

FødevaresikkerhedMiljø og sundhed03. 10. 2023

Halvdelen af alt produceret mad bliver smidt væk. Madspild er et globalt problem, hvor verdens husstande står for over halvdelen af det totale madspild. Det skal et nyt bakteriedræbende UV- produkt, kaldet EcoLoc, være med til at nedbringe og forlænge madvarernes liv i køleskabet med op til 300

Verdens første globale samarbejde om cirkulær økonomi i kaffebranchen

DrikkevarerMiljø og sundhedØkologi og bæredygtighed03. 10. 2023

Den 1. oktober var kaffens dag, men hvis man ønsker en fremtid for vores kaffe, skal der skrues op for indsatserne for en mere bæredygtig kaffeproduktion. Hele kaffebranchen arbejder på højtryk for at imødekomme FN’s verdensmål og fremtidssikre verdens kaffeproduktion. Derfor er Lavazza Foundation

10 pct. mere end sidste år: Kantineleverandørs indsatser for dansk grønt i sæson bærer frugt

FoodserviceFrugt og grøntMiljø og sundhed03. 10. 2023

Mere smag, højere kvalitet og bredere variation. Begrundelserne for at prioritere grønne råvarer i sæson er ikke få, og som kantineleverandør bør vi forpligte os til at udnytte vores mangfoldige smagspallet af danske råvarer i sæson. Sådan lyder meldingen fra divisionschef i Kokkenes Køkken, Asmus

Kjær Sommerfeldt åbner i Odense

AktueltDetailhandel og en grosDrikkevarer03. 10. 2023

Der kommer liv i det gamle bankpalads, når Kjær & Sommerfeldt primo november slår dørene op for et oplevelsesunivers med vinhandel, vinbar og smagninger for både feinschmeckeren og den nysgerrige vinnyder i det gamle pengepalads på Fisketorvet 8 i Odense. Den hvide historiske bygning på

Nyt smileymærke lander på døren hos caféer, butikker og restauranter

Detailhandel og en grosFoodserviceFødevaresikkerhedPolitik og eksportTop03. 10. 2023

Fra oktober vil danskerne landet over møde et mere enkelt og digitaliseret smileymærke hos den lokale slagter, købmand eller pizzeria. Fødevareminister Jacob Jensen (V) glæder sig over det nye mærke og håber, at det vil være med til at sikre, at forbrugerne også i fremtiden kan have tillid til høj

Danmarkshistoriens største infrastrukturfællesskab om fødevarer bærer frugt

AktueltForskning og uddannelseFødevareproduktionFødevaresikkerhed03. 10. 2023

Virksomheder og forskningsmiljøer har med det fælles højteknologiske laboratoriecenter, FOODHAY sat nye standarder for samarbejde om brug af state-of-the-art forskningsudstyr til udvikling af ny viden og innovative løsninger i udviklingen af fremtidens sunde og bæredygtige fødevarer Nye

Stor HI-messeoptakt i Plus Proces

AktueltMesser og konferencer28. 09. 2023

Når HI Tech- & Industry Scandinavia 2023 den 3. oktober åbner dørene, er det 60 år siden, at den første HI-messe blev afholdt. Rigtig meget har ændret sig – dog er HI stadig et oplagt sted at mødes for at blive opdateret på avanceret teknologi og industrielle løsninger. I år bliver hallerne som

Over 1.000 mejeriprodukter er klar til årets store branchetræf

MejeriMesser og konferencer28. 09. 2023

Ost, smør og yoghurt fra seks europæiske lande stiller op til dyst, når International Food Contest (IFC) tirsdag den 3. oktober åbner i MCH Messecenter Herning. Mejeribranchen har en mangeårig tradition for at konkurrere på kvalitet, men IFC er meget mere end det. Den er et uundværligt samlingspunkt

Nyt partnerskab vil samle endnu flere om kaffen

Drikkevarer28. 09. 2023

Peter Larsen Kaffe har med sit LIVE-koncept og mobile kaffebarer leveret lindring til tømmermænd og hæse halse på de fleste danske festivaler i mange år. Nu flytter det succesrige eventbrand hjemmefra og skal videreudvikles af kaffe- og eventvirksomheden Woodys i tæt samarbejde med Peter Larsen

Tilmeld Nyhedsbrev

Tilmeld dig til dit online branchemagasin/avis

 
 
 
 
Få fuld adgang til indlægning af egne pressemeddelelser… Læs mere her

/Nyheder

  • DENIOS ApS

    Fire lithiumbrande på en måned: Dét var årsagen

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Perfekt fastholdelse med moderne vakuumteknologi

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Familiefestival i Maulburg

  • Beckhoff Automation ApS

    Visionsintegration i Analytics – forenklet teknik og forbedret funktionalitet

  • Dagrofa Foodservice A/S

    DGFS: Succesfuld premiere på jule- og salgsmesse i Vejle

  • Spirax Sarco Danmark

    Spirax Sarcos Spira-trol Steam Tight damptætte reguleringsventiler hjælper din drift

  • DENIOS ApS

    Spar på energiforbruget, når du varmebehandler dine medier

  • Beckhoff Automation ApS

    En pålidelig og fleksibel tilgang til præcise, meget dynamiske bevægelser med EtherCAT

  • Kastberg Is ApS

    Bos Food GmbH forhandler Kastbergs Gourmet-Is

  • Dagrofa Foodservice A/S

    Dagrofa Foodservice: Lad dig inspirere på Casual Dining 2023

Vis alle nyheder fra vores FOKUSpartnere ›

Seneste Nyheder

  • Anuga: Verdens største fødevaremesse

    03.10.2023

  • Ny UV-teknologi nedbringer madspild

    03.10.2023

  • Verdens første globale samarbejde om cirkulær økonomi i kaffebranchen

    03.10.2023

  • 10 pct. mere end sidste år: Kantineleverandørs indsatser for dansk grønt i sæson bærer frugt

    03.10.2023

  • Kjær Sommerfeldt åbner i Odense

    03.10.2023

  • Nyt smileymærke lander på døren hos caféer, butikker og restauranter

    03.10.2023

  • Danmarkshistoriens største infrastrukturfællesskab om fødevarer bærer frugt

    03.10.2023

  • Stor HI-messeoptakt i Plus Proces

    28.09.2023

  • Over 1.000 mejeriprodukter er klar til årets store branchetræf

    28.09.2023

  • Nyt partnerskab vil samle endnu flere om kaffen

    28.09.2023

  • Carlsberg Danmark sælger flere alkoholfri øl

    28.09.2023

  • Lyras vinder international pris i tørkeramt Spanien

    28.09.2023

  • Smørrebrød og besøg hos Frederiksminde – nyt Food&Drink på gaden

    28.09.2023

  • Fødevarestyrelsen opretter online-univers om sikker tilberedning og opbevaring af mad

    28.09.2023

  • Nestlé rangerer øverst i kaffebæredygtighed

    26.09.2023

Alle nyheder ›

Læs også TechMedias 3 fødevaremagasiner online

Annoncering i TechMedias 3 fødevaremagasiner

KONTAKT

TechMedia A/S
Naverland 35
DK – 2600 Glostrup
www.techmedia.dk
Telefon: +45 43 24 26 28
E-mail: info@techmedia.dk
Privatlivspolitik
Cookiepolitik