Morgendagens fødevarer er højt på dagsordenen, i en tid hvor fødevarevirksomheder har høje ambitioner om bæredygtighed – og hvor de globale risici aldrig har være større. Fremfor alt – hvordan forener virksomhederne de store udfordringerne med forbrugernes ønsker? Dette er de centrale temaer på DI Fødevarers årsdag 2023, der løber af stablen på torsdag d. 16. november.

På årsdagen fortæller to af verdens største fødevarevirksomheder om deres arbejde med at fremme klimavenlig produktion.
Nestlé har en målsætningen om at have reduceret CO2e-udledning i 2030 med hvad der svarer til Danmarks samlede udledning på 46,3 millioner ton CO2e (tal fra 2021). Nestlé er verdens største fødevarevirksomhed med 275,000 ansatte, mere end 2,000 brands og tilstedeværelse i 188 lande.
Et af verdens største mejerier Arla Foods lancerer et nyt klimatjek på gårdene med omfattende vejledning til alle nordeuropæiske andelshaveres i deres indsats mod klimaforandringer, der når langt ud over Danmarks grænser. Arla vil via deres incitamentsmodel reducere 5 mio tons CO2e på globalt plan inden 2030, hvilket svarer til den samlede mango i dansk landbrug frem mod 2030.
Studievært Charlotte Beder styrer den debat på scenen med Jacob Jensen, minister for fødevarer, landbrug og fiskeri, Daniel Rugholm, Director, UN World Food Programme, samt Leif Nielsen, branchedirektør DI Fødevarer