• Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn
  • MESSEOVERSIGT
  • KONTAKT
  • ANNONCERING
  • PARTNERLOGIN

FødevareFOKUS

Fokus på fødevareteknologi og fødevarer

  • Brød og kager
  • Certificering
  • Detailhandel og en gros
  • Drikkevarer
  • Emballage
  • Foodservice
  • Forskning og uddannelse
  • Frugt og grønt
  • Fødevareproduktion
  • Fødevaresikkerhed
  • Konfekture
  • Kød, fisk og fjerkræ
  • Markedsføring
  • Mejeri
  • Messer og konferencer
  • Miljø og sundhed
  • Politik og eksport
  • Råvarer og ingredienser
  • Økologi og bæredygtighed
  • Link til Klimateknologi

MarkedsføringMejeriMesser og konferencerTop02. 10. 2019 | Peter Friis

Det gode håndværk blev hædret i Herning

MarkedsføringMejeriMesser og konferencerTop02. 10. 2019 By Peter Friis

Formand for IFC-udstillingsudvalget Søren Jensen (th.) viste åbningstaler Lone Fønss Schrøder (mf.) og adm. direktør i MCH A/S Georg Sørensen (tv.) rundt på IFC. (Foto: MCH/Lars Møller).

Vinderne af årets Dairy Contest, Mejeribrugets Gourmetpriser og Food Awards blev kåret med fokus på godt håndværk, smag og kvalitet, da International FOOD Contest blev gennemført i forbindelse med hi-messen i MCH Messecenter Herning.

International FOOD Contest (IFC) var blandt de mange aktiviteter på Hi Tech & Industry Scandinavia i starten af oktober.
Fødevarekonkurrencen hædrede det gode håndværk, smag og kvalitet, hvor formand for Mejeriforeningen Steen Nørgaard Madsen stod for den officielle åbning. I sin tale understregede han blandt andet betydningen af, at fødevare- og mejeribranchen er gået ind i kampen mod den globale opvarmning med konkrete planer om markante reduktioner af klimabelastningen i dansk fødevareproduktion.

Bæredygtige løsninger er i fokus

– I mejeribruget har det altid været en kerneværdi at levere sikre, sunde og velsmagende fødevarer. Det er helt centralt for os, at forbrugerne føler, at de gør noget godt for sig selv og deres nærmeste, når de åbner køleskabet og tager et mejeriprodukt ud. Den følelse skal de forsat have. Og derfor skal vi virkelig lægge os i selen for at løse de bæredygtighedsudfordringer, som knytter sig til mælken, sagde Steen Nørgaard Madsen.

Holstebro Mejeris smør blev karakteriseret som “et helt igennem perfekt produkt”. (Foto: MCH/Lars Møller).

Plads til store og små på sejrsskamlen
Efter sin tale stod Steen Nørgaard Madsen i fællesskab med Anne Arhnung, administrerende direktør hos Landbrug & Fødevarer, for overrækkelsen af priserne i de forskellige kategorier. Flere end 1.000 produkter var indstillet til IFC, og vinderne af de bedste produkter i konkurrencerne Dairy Contest, Mejeribrugets Gourmetpriser og Food Awards blev hyldet.
En af vinderne var Arla Troldhede Mejeri, der blev kåret som vinder af ostekategorien med en 65+ ‘Creamy White’ hvidskimmelost.
– Det er første gang, vi vinder, så det er da noget særligt. Vi skal helt sikkert hjem at fejre sejren med vores ansatte. Det er jo deres fortjeneste, at vi har vundet – et bevis på, at fokuseret arbejde med kvalitet belønnes, sagde Torben Pradsgaard, Site Director hos Arla Troldhede Mejeri.
Også to yderligere Arla-mejerier kom på sejrsskamlen i den store mejeridyst. I konsummælkskategorien vandt Arla Slagelse Mejericenter med en kærnemælk 0,5 pct., mens Arla Holstebro Mejeri vandt i kategorien ‘smør og blandingsprodukter’ med en Lurpak saltet smør.
Ud over International Dairy Contest blev vinderne af Mejeribrugets Gourmetpris også kåret. Der var i år tilmeldt 62 produkter, hvilket er betydeligt flere end normalt.
Mejeribrugets Gourmetpris blev stiftet i 2003 i regi af Landsmejeriudstillingen for at synliggøre den kvalitet og innovation, som findes i danske mejeriprodukter. Gourmetprisen har ikke fokus på mejeritekniske detaljer, men henvender sig derimod til kokke og andre frontløbere for mad og smag, der har fokus på produkternes gastronomiske kvaliteter. Dette forhold afspejler sig også i dommerholdets sammensætning.

Tilia Mundo Øko gedeost fra Tebstrup er et både visuelt og smagsmæssigt utroligt smukt produkt. (Foto: MCH/Lars Møller).

Blandt vinderne var et af par landets helt små mejerier, som ikke tidligere har deltaget i konkurrencen, såsom Tebstrup Gedeost og Den Gamle Foderstof, som drives af ejerne af Gedved Mejeri.
Udover de mange mejeriprodukter var der traditionen tro og præmier inden for den såkaldte Food-kategori. Kategorierne inden for Food 2019 var Kød & Seafood, Plantebaserede produkter, Øl, Vin & Alkohol, Brød & Kager & Søde sager, Convenience & Kolonial samt Honning.
Læs mere om vinderne og dommernes kommentarer til produkterne på http://www.foodcontest.dk .

Vindere af International Dairy Contest

Smør og blandingsprodukter
Holstebro Mejeri, Smør 500g Saltet.
Dommerbegrundelse: Et helt igennem perfekt produkt. Konsistens og udseende fås ikke bedre. Det samme gælder smagsoplevelsen, hvor balancen mellem syrlighed, aroma og salt er helt optimal.

Syrnede skeprodukter, naturel
Slagelse Mejericenter, Kærnemælk 0,5%.
Dommerbegrundelse: Denne kærnemælk er karakteriseret ved at have en flot og fyldig konsistens. Smagen er perfekt. Balancen mellem syre og aroma går op i en højere enhed.

Udskårne skimmeloste
Troldhede Mejeri, Hvidskimmel 65+ ‘Creamy White’ 150g 7u Halvmåne.
Dommerbegrundelse: En cremet ost, som har en smuk hvid overflade og en flot bygning. Når osten smelter på tungen, fås oplevelsen af, at konsistens og smag spiller perfekt sammen. Det er en ren nydelse.

Vindere af Mejeribrugets Gourmetpris

Smør og blandingsprodukter
Gammeldags Kærnesmør med sydesalt, Lindved Mejeri.
Dommerkommentar: Flot gennemsyrnet kærnesmør med knasende saltkrystaller, som dog formår at fastholde en klar og ren flødesmag igennem sin drøje og tætte tekstur. Perfekt balance i et på samme tid klassisk og moderne udtryk.

Konsummælksprodukter og iscreme
Kaffeis med knas, Den Gamle Foderstofs mejeri.
Dommerkommentar: Imponerende mejerihåndværk, der lykkes med at være både flødecremet og sprødt, meget præcist tilsmagt med en perfekt disponeret sødme og en meget naturlig og behagelig kaffesmag. Skøn og innovativ kaffedessert.

Bløde oste
Tilia Mundo Øko gedeost, Tebstrup Gedeosteri.
Dommerkommentar: Kategoriens mest faste bløde ost, men også et både visuelt og smagsmæssigt utroligt smukt produkt. Fra dramaet i skorpens hvidskimlede mønster til den runde og frugtige, men umiskendeligt gedekarakteristiske og let smuldrende kerne, der manifesterer et helt nyt niveau i dansk gedeosteri.

Hårde oste
Fuldmåne Ost, Thise Mejeri.
Dommerkommentar: Visuelt ekstremt stimulerende, råt, vildt og rustikt månelandskab af en overflade, der leverer friske svampe og skovbund til kernens velholdte kitskarphed i en aromatisk eksplosion. En flot syrning får modspil af moden sødme og umami-dybde i ostens voldsomme smagsintensitet med tårnhøj x-faktor.

Meyers Food blev præmieret for sin smørbagte croissant og for Indisk Tikka Masala. (Foto: MCH/Lars Møller).

Vindere – Food 2019

Brød & Kager & Søde sager
Meyers Food, Meyers smørbagte croissant.
Dommerbegrundelse: Herlig kontrast mellem den supersprøde overflade og det bløde indre. Man fornemmer tydeligt de mange lag og det gode håndværk. Croissanten har en tilpas sødme og en god smag af ”rigeligt smør”.

Convenience & Kolonial

Meyers Food, Meyers Indisk Tikka Masala.
Dommerbegrundelse: Tilpas møre kyllingestykker og god krydret smag – ikke for stærk, så den passer til danske smagsløg – men alligevel så spicy, at smagen virker autentisk indisk.

Honning
Kaia Albin Pedersen, Fast honning.
(Dommerbegrundelsen ikke offentliggjort).

Kød & Seafood
Launis AS, Danske Skagen Rejer.
Dommerbegrundelse: Ren, fin, frisk rejesmag; flotte kontraster i farven og perfekt bid.

Plantebaserede produkter
Naturli Foods A/S, Plantebaseret is “Naturli Liquorice Sweet Bites”.
Dommerbegrundelse: Lækker, naturlig lakridssmag og cremet konsistens af isen.

Nordisk Aquavit Monastery har en “spændende kombination af urter, der tilsammen giver en fyldig og intens smag”. (Foto: MCH/Lars Møller).

Vin & Alkohol
Nordisk Brænderi, Nordisk Aquavit Monastery.
Dommerbegrundelse: Spændende kombination af urter, der tilsammen giver en fyldig og intens smag, med noter af blandt andet mynte, lakridssødme og kommen.

Øl
Svaneke Bryghus, Lys lager “Magic Dragon Hemp Lager”.
Dommerbegrundelse: Dejlig frisk øl med både blomster- og frugtnoter.

 

Skrevet i: Markedsføring, Mejeri, Messer og konferencer, Top

Seneste nyt fra redaktionen

Lagkagehuset henter international marketingchef hos Starbucks London

Brød og kagerMarkedsføring05. 06. 2025

Sarah Harris tiltræder som ny Chief Marketing Officer hos Lagkagehuset. Hun kommer fra en stilling som Marketing Director hos Starbucks UK, og med indgående kendskab til digital marketing og ESG-strategi skal hun styrke bagerkædens kommercielle profil i ind- og udland. Sarah Harris har de

Dansk Vegetarisk Forening: Generalsekretær skal stå i spidsen for international organisation

Frugt og grøntMiljø og sundhedPolitik og eksportØkologi og bæredygtighed05. 06. 2025

Generalsekretæren i Dansk Vegetarisk Forening (DVF), Rune-Christoffer Dragsdahl, er blevet valgt til forperson for den internationale organsation IVU. Rune-Christoffer Dragsdahl, der er generalsekretær i Dansk Vegetarisk Forening (DVF), er blevet valgt til forperson for den internationale

Sundhedsparadoks: Danske teenagere vil det sunde, men fristelser og fællesskab vinder

AktueltBrød og kager05. 06. 2025

I en ny digital publikation, Kernetal 2025, går Schulstad tæt på de 14-18-åriges madvaner og spørger: hvad spiser de unge egentlig – og hvad styrer deres valg? Tre omfattende undersøgelser tegner et billede af en generation, der gerne vil spise sundere, blive mætte og hygge sig over maden, men som

Arla Foods investerer stort i Linköping for at imødekomme skyr-boom

AktueltFødevareproduktionMejeri05. 06. 2025

Andelsejede Arla Foods investerer 34,5 mio. euro i en ny produktionslinje til skyr på mejeriet i Linköping, Sverige. Investeringen er en del af kooperativets langsigtede strategi og skal imødekomme den stigende efterspørgsel på skyr. Den nye produktionslinje vil primært producere skyr til det

Nye økologiske gourmet-sodavand til de danske café- og restaurantgæster

DrikkevarerFoodserviceTopØkologi og bæredygtighed05. 06. 2025

Når danskerne træder ind på en café eller sætter sig til rette på en restaurant, forventer de mere end blot mad og drikke – Rynkeby Foods lancering af Dagmar-serien tapper direkte ned i den tendens. Produkterne er skabt til den moderne forbruger, der træffer bevidste valg og efterspørger naturlige,

Producentansvar: Uklare regler skaber frustration i fødevarevirksomheder

Emballage03. 06. 2025

Nemco opfordrer virksomhederne til at søge rådgivning og medlemskab af en kollektiv ordning. Den 31. maj var der deadline for indberetning af emballagemængder til Dansk Producentansvar. Både fødevarevirksomheder og andre virksomheder med producentansvar for emballage skulle sikre, at deres

Arla slår alarm om manglende madfærdigheder

FoodserviceForskning og uddannelseMiljø og sundhed03. 06. 2025

Danskernes madfærdigheder bliver dårligere og dårligere, og det får nu Danmarks største fødevarevirksomhed Arla til at slå alarm. Madfærdigheder er nemlig afgørende, når det kommer til danskernes sundhed, klimaet og det sociale samvær. 42 pct. af danske børn og unge siger, at de ikke kan koge

Køkkenprisen 2025: Kender du et køkken, der går forrest?

AktueltFoodserviceMiljø og sundhedØkologi og bæredygtighed03. 06. 2025

For sjette år i træk sætter Landbrug & Fødevarer fokus på de offentlige køkkener, der gør en forskel. Med Køkkenprisen 2025 hyldes de madhåndværkere, der kombinerer faglighed, smag og bæredygtighed i hverdagen - og viser vejen for fremtidens offentlige måltider. Hver dag serveres mere end

Programmet klar for Copenhagen Cooking 2025

AktueltMesser og konferencer03. 06. 2025

15.-24. august bliver Københavns gader igen fyldt med langborde og leben, når årets Copenhagen Cooking løber af stablen. I år kan gæsterne glæde sig til 100 oplevelser på tværs af hele byen: Fra petanqueturneringer til pizzakonkurrence, en ny version af Smørrebrødets Dag og middag midt på Kongens

Danskerne skærer ned på chokoladen, men smør og kaffe skal der ikke røres ved

Detailhandel og en grosKonfektureMejeriTop03. 06. 2025

De seneste år har danskerne oplevet prisstigninger på mange varer. Nye tal viser, at danskerne ændrer forbrug på nogle varer, mens andre må koste, hvad de koster. Prisen på chokolade har gennem de seneste år været på himmelflugt. Ifølge nye tal fra analysevirksomheden YouGov er kiloprisen for

Tilmeld Nyhedsbrev

Tilmeld dig til dit online branchemagasin/avis

 
 
 
 
Få fuld adgang til indlægning af egne pressemeddelelser… Læs mere her

/Nyheder

  • Spirax Sarco Danmark

    Vi sætter fokus på damp som en naturlig energikilde

  • DENIOS ApS

    Lær at håndtere lækager på 90 min.

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Mød Busch på Spildevand Teknisk Forenings Årsmøde 2025

  • Nemco Machinery A/S

    Producentansvar: Uklare regler skaber frustration i fødevarevirksomheder

  • DENIOS ApS

    Sådan vælger du det rigtige opbevaringsskab til farlige stoffer

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Busch Group præsenterer innovative vakuumløsninger på Battery Show Europe 2025 i Stuttgart

  • DENIOS ApS

    Sådan transporterer du lithiumbatterier sikkert

  • Dagrofa Foodservice A/S

    Deltag i masterclass: ’Ansvarlig fisk på tallerkenen’

  • DENIOS ApS

    Her er den oversete vej til et sundere arbejdsmiljø

  • Busch Vakuumteknik A/S

    centrotherm clean solutions bliver til Pfeiffer Vacuum+Fab Solutions

Vis alle nyheder fra vores FOKUSpartnere ›

Seneste Nyheder

  • Lagkagehuset henter international marketingchef hos Starbucks London

    05.06.2025

  • Dansk Vegetarisk Forening: Generalsekretær skal stå i spidsen for international organisation

    05.06.2025

  • Sundhedsparadoks: Danske teenagere vil det sunde, men fristelser og fællesskab vinder

    05.06.2025

  • Arla Foods investerer stort i Linköping for at imødekomme skyr-boom

    05.06.2025

  • Nye økologiske gourmet-sodavand til de danske café- og restaurantgæster

    05.06.2025

  • Producentansvar: Uklare regler skaber frustration i fødevarevirksomheder

    03.06.2025

  • Arla slår alarm om manglende madfærdigheder

    03.06.2025

  • Køkkenprisen 2025: Kender du et køkken, der går forrest?

    03.06.2025

  • Programmet klar for Copenhagen Cooking 2025

    03.06.2025

  • Danskerne skærer ned på chokoladen, men smør og kaffe skal der ikke røres ved

    03.06.2025

  • Online dagligvarehandel løfter sløret for omkostningerne ved friskhedsgaranti

    27.05.2025

  • 150-årig familievirksomhed rykker til Aarhus: Oluf Brønnum & Co A/S åbner nyt domicil på Runetoften

    27.05.2025

  • Dansk vinproduktion træder ind i SMVdanmark

    27.05.2025

  • Food&Drink på gaden med fokus på kød

    27.05.2025

  • Premiere på Roskilde Festical: Ny øl brygget på juicerester og øko-boller

    27.05.2025

Alle nyheder ›

Læs også TechMedias 2 fødevaremagasiner online

Annoncering i TechMedias 2 fødevaremagasiner

KONTAKT

TechMedia A/S
Naverland 35
DK – 2600 Glostrup
www.techmedia.dk
Telefon: +45 43 24 26 28
E-mail: info@techmedia.dk
Privatlivspolitik
Cookiepolitik