• Facebook
  • Instagram
  • MESSEOVERSIGT
  • KONTAKT
  • ANNONCERING
  • PARTNERLOGIN

FødevareFOKUS

Fokus på fødevareteknologi og fødevarer

  • Brød og kager
  • Certificering
  • Detailhandel og en gros
  • Drikkevarer
  • Emballage
  • Foodservice
  • Forskning og uddannelse
  • Frugt og grønt
  • Fødevareproduktion
  • Fødevaresikkerhed
  • Konfekture
  • Kød, fisk og fjerkræ
  • Markedsføring
  • Mejeri
  • Messer og konferencer
  • Miljø og sundhed
  • Politik og eksport
  • Råvarer og ingredienser
  • Økologi og bæredygtighed
  • Link til Klimateknologi

AktueltBrød og kagerFoodserviceFødevareproduktionØkologi og bæredygtighed07. 11. 2023 | mikkelb

Den gæstfrie og insisterende møller får Årets Økopris Foodservice

AktueltBrød og kagerFoodserviceFødevareproduktionØkologi og bæredygtighed07. 11. 2023 By mikkelb

Økologisk Landsforening har uddelt Årets Økopris Foodservice 2023 til Peter Mejnertsen, direktør og medejer af Mejnerts Mølle. Han får prisen for sit store formidlingsarbejde, sin insisteren på økologi og for at udvikle de økologiske afsætningsmuligheder.

Peter Mejnertsen med diplom for årets økopris

Peter Mejnertsen, direktør og medejer af Mejnerts Mølle, modtog Årets Økopris Foodservice 2023, ved Økologisk Inspirationsdag i Skuespilhuset i går, mandag den 6. november. Der er Økologisk Landsforening, som står bag prisen og markeringen af det økologiske arbejde i de professionelle køkkener og virksomheder.

Ved overrækkelsen blev Peter Mejnertsen særligt fremhævet for sin gæstfrihed på møllen og sit store engagement i at formidle økologien for det professionelle segment.

”Peter står på podiet med os i dag, fordi han altid stiller op med en enorm energi og kæmper bravt for økologiens plads på dagsordenen. Gennem sit arbejde på det familieejede Mejnerts Mølle formår han at sprede budskabet om, hvordan danske økologiske råvarer går fra jord til bord,” udtalte forpersonen for Økologisk Landsforenings udvalg for professionelle køkkener, Mona Carøe.

Insisterer på økologi til at sikre rene råvarer og kvalitet

Det blev understreget, at Peter Mejnertsen gennem sin virksomhed insisterer på økologi, som redskabet til at skabe rene råvarer og sikre kvalitet i de professionelle køkkener.

Peter Mejnertsen driver Mejnerts Mølle, som er en familievirksomhed, der omfatter landbrug, mølle og kursusaktiviteter. Ved overrækkelsen af prisen blev Peter Mejnertsens evner til at tryllebinde sit publikum fremhævet som noget særligt. Der blev peget på, at han er en af de få, som formår at involvere branchen med en nerve, som præsenterer økologiens grundværdier med passion.

Udover Peter Mejnertsen, var også Morten Hassing, Head of Food Product & Performance ISS og Executive Chef hos Meyers, Jonas Boeltstifterne nomineret til prisen. Det er Økologisk Landsforenings korps af økologiske ambassadører, som har udvalgt de tre nominerede, og efterfølgende er det foreningens udvalg for professionelle køkkener, der har udpeget på vinderen.

”Det er en fornøjelse at være med til at udpege en person i branchen, som gør et ekstra stykke arbejde for økologien. Men det er også en svær opgave, fordi vi for hvert år får et felt af nominerede, der bliver større og stærkere.  De tre nominerede er alle forkæmpere for forandring og stærke udviklere af fremtidens økologiske måltider med fokus på mere bæredygtighed,” siger formand for udvalget Mona Carøe.

I motivationen for vinderen Peter Mejnertsen skriver udvalget bl.a.:

”Peter nomineres for at dele viden og ØKO-inspiration med hele branchen. For sin insisteren på at økologien er en selvfølgelighed og en del af de rene råvarer, når de mange måltider skal serveres rundt om i landets køkkener. Og for at knokle løs for at formidle værdien af danske økologiske råvarer og at kæmpe for økologiens plads på dagsordenen.”

(…)

”… for sin deltagelse i at udvikle de økologiske afsætningsmuligheder og være en del af Økologisk Landsforenings virksomhedsudvalg og for sin kamp for at bekæmpe madspild fra landmanden og helt frem til køkkendøren.”

Skrevet i: Aktuelt, Brød og kager, Foodservice, Fødevareproduktion, Økologi og bæredygtighed

Seneste nyt fra redaktionen

Foodexpo fejrer jubilæum med flere spændende nyheder

FoodserviceMesser og konferencer07. 12. 2023

Områderne Outdoor og Butikstorvet hører til nyhederne, når den tiende udgave af Foodexpo løber af stablen i MCH Messecenter Herning 17.-19. marts 2024. Og blandt udstillerne er forventningsglæden allerede nu stor forud for næste års udgave af Nordens største fødevaremesse. Menuen tager form:

Kvæg på mark i Irland med vindmølle i baggrunden

Irsk græsfodret oksekød tildeles status som beskyttet geografisk betegnelse af EU

FødevareproduktionKød, fisk og fjerkræLandbrug07. 12. 2023

Irsk græsfodret oksekød er blevet tildelt status som beskyttet geografisk betegnelse (BGB) af Europa-Kommissionen i anerkendelse af dets unikke egenskaber og geografiske oprindelse. Europa-Kommissionen tildeler specifikt BGB-status til produkter, der har tilknytning til et bestemt område i EU.

Otto Brøns-Petersen Foto: Jakob Melgaard

CEPOS-analyse: Afgift i køledisken har næsten ingen effekt på dansk CO2-udledning

AktueltKød, fisk og fjerkræLandbrugPolitik og eksport07. 12. 2023

En afgift på forbrug af oksekød og mejeriprodukter giver stort set ingen effekt i forhold til de politisk valgte klimamål og Danmarks internationale forpligtelser, viser ny CEPOS-analyse. Landbruget bør derfor omfattes af en generel CO2-pris på udledninger fra produktionen, fremfor en

Hænder masserer kål

Flere vender ryggen til klimavenlig mad

AktueltForskning og uddannelseMiljø og sundhedØkologi og bæredygtighed07. 12. 2023

Mens kriserne står i kø, opgiver mange at spise med klimaet in mente, viser ny, stor undersøgelse. Sundhed og pris er i stedet øverst på dagsordenen, når vi skal købe ind til de daglige måltider. Jeg vil gerne spise klimavenligt! Sådan lød det næsten samstemmigt fra unge i hele Danmark efter

Carsten Lind Pedersen i verdens største fluestald

Nu åbner Nordeuropas største insektfabrik

FødevareproduktionKød, fisk og fjerkræLandbrugMiljø og sundhedRåvarer og ingredienserTopØkologi og bæredygtighed07. 12. 2023

I går åbnede Enorm Biofactory dørene til Nordeuropas største insektfabrik, som årligt skal producere over 10.000 tons insektmel via sidestrømme fra fødevareindustrien. 22.000 kvadratmeter, 100 tons larver om dagen og godt 10.000 tons insektmel om året. Det er nogle af de tal, der beskriver

Grønne fødevarevirksomheder får boost på 20 millioner fra Industriens Fond

Frugt og grøntFødevareproduktionMiljø og sundhedØkologi og bæredygtighed05. 12. 2023

Det sker gennem projektet Turbo Plant, der skal sætte tempo på den grønne omstilling i fødevaresektoren. Målet er gøre fødevarevirksomheder, der udvikler plantebaserede produkter mere konkurrencedygtige og bidrage til udviklingen af en dansk styrkeposition på området. En fødevareproduktion der

Startskuddet for HORECA-branchen 2024

Messer og konferencer05. 12. 2023

Den 31. januar 2024 går dørene i to dage igen op for Sveriges største messe for HORECA-branchen. FFCR (Fastfood & Café & Restaurant Expo) i Stockholm bliver startskuddet for året, hvor branchen præsenterer trends og nyheder for 2024. FFCR er nu en årligt tilbagevendende messe i

Fødevareemballage

Nye krav til fødevarebranchen om indberetning af emballage er lige om hjørnet

AktueltEmballagePolitik og eksport05. 12. 2023

Danske fødevarevirksomheder bliver i det nye år mødt med krav om at registrere sig og indberette al den emballage, de forventer at sende på markedet i 2024. Kravene om registrering og indberetning er første step i implementeringen af nye regler om klimavenlig emballage, hvor virksomheder får

Æble i hånd på grå baggrund

Frugt og grønt under lup: Kun ét dansk æble indeholdt for meget sprøjtemiddel

AktueltForskning og uddannelseFrugt og grøntMiljø og sundhed05. 12. 2023

Dansk frugt, grønt, korn og kød indeholder færre sprøjtemiddelrester end tilsvarende udenlandske, viser den danske pesticidkontrol. Når du køber dansk frugt og grønt er det meget sjældent, at indholdet af sprøjtemiddelrester er højere end de tilladte grænseværdier. Det viser den årlige

Forsiden af Food&Drink nr 9, 2023

Fisk og skaldyr i seneste udgave af Food&Drink

Detailhandel og en grosDrikkevarerFoodserviceForskning og uddannelseFrugt og grøntFødevareproduktionKød, fisk og fjerkræMarkedsføringMejeriMesser og konferencerMiljø og sundhedPolitik og eksportRåvarer og ingredienserTopØkologi og bæredygtighed05. 12. 2023

Er der et nyt østerseventyr på vej i Limfjorden? Hvordan arbejder Restaurant Studio med bæredygtigt fangede fisk? Og hvad dækker MSC-mærket egentlig over? Det er meget andet kan du læse om i årets sidste udgave af magasinet Food&Drink, der nu er på gaden. Udover fisk og skaldyr kommer vi

Tilmeld Nyhedsbrev

Tilmeld dig til dit online branchemagasin/avis

 
 
 
 
Få fuld adgang til indlægning af egne pressemeddelelser… Læs mere her

/Nyheder

  • DENIOS ApS

    35 krav du ikke må misse for din udendørs gasflaskeopbevaring

  • Beckhoff Automation ApS

    TwinCAT Core Boost for mere computing performance i realtid

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Busch vakuumløsninger bygger ny produktionsfabrik i Kina

  • Dagrofa Foodservice A/S

    Stor ombygning af Dagrofa Foodservice-butikken i Aarhus blev fejret

  • DENIOS ApS

    Afholder kulden dig fra at opbevare dine gasflasker udendørs om vinteren?

  • Beckhoff Automation ApS

    Servoteknologi til ekstrem perfomance og dynamiske krav

  • Dagrofa Foodservice A/S

    Gratis e-bog: Klassiske juleretter i nye klæder

  • DENIOS ApS

    Dét kan afholde din nødbruser fra at virke i vintermånederne

  • Beckhoff Automation ApS

    Beckhoff modtager bæredygtighedspris

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Busch præsenterer nye vakuumteknologiske løsninger på Ajour 2023

Vis alle nyheder fra vores FOKUSpartnere ›

Seneste Nyheder

  • Foodexpo fejrer jubilæum med flere spændende nyheder

    07.12.2023

  • Irsk græsfodret oksekød tildeles status som beskyttet geografisk betegnelse af EU

    07.12.2023

  • CEPOS-analyse: Afgift i køledisken har næsten ingen effekt på dansk CO2-udledning

    07.12.2023

  • Flere vender ryggen til klimavenlig mad

    07.12.2023

  • Nu åbner Nordeuropas største insektfabrik

    07.12.2023

  • Grønne fødevarevirksomheder får boost på 20 millioner fra Industriens Fond

    05.12.2023

  • Startskuddet for HORECA-branchen 2024

    05.12.2023

  • Nye krav til fødevarebranchen om indberetning af emballage er lige om hjørnet

    05.12.2023

  • Frugt og grønt under lup: Kun ét dansk æble indeholdt for meget sprøjtemiddel

    05.12.2023

  • Fisk og skaldyr i seneste udgave af Food&Drink

    05.12.2023

  • MENY: Donation er godt for fokus på bælgfrugter

    30.11.2023

  • Finanslov støtter grønt topmøde på Madens Folkemøde

    30.11.2023

  • København topper liste over kulinariske destinationer

    30.11.2023

  • Dagrofa Foodservice indgår landsdækkende samarbejdsaftale med Stop Spild Lokalt

    30.11.2023

  • Smagsoverraskelse: Vertikalt dyrket grønt smager lige så godt som økologisk

    30.11.2023

Alle nyheder ›

Læs også TechMedias 2 fødevaremagasiner online

Annoncering i TechMedias 2 fødevaremagasiner

KONTAKT

TechMedia A/S
Naverland 35
DK – 2600 Glostrup
www.techmedia.dk
Telefon: +45 43 24 26 28
E-mail: info@techmedia.dk
Privatlivspolitik
Cookiepolitik