• Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn
  • MESSEOVERSIGT
  • KONTAKT
  • ANNONCERING
  • PARTNERLOGIN

FødevareFOKUS

Fokus på fødevareteknologi og fødevarer

  • Brød og kager
  • Certificering
  • Detailhandel og en gros
  • Drikkevarer
  • Emballage
  • Foodservice
  • Forskning og uddannelse
  • Frugt og grønt
  • Fødevareproduktion
  • Fødevaresikkerhed
  • Konfekture
  • Kød, fisk og fjerkræ
  • Markedsføring
  • Mejeri
  • Messer og konferencer
  • Miljø og sundhed
  • Politik og eksport
  • Råvarer og ingredienser
  • Økologi og bæredygtighed
  • Link til Klimateknologi

FødevareproduktionRåvarer og ingredienser20. 02. 2025 | Mikkel Bækgaard

DAVA Foods skruer op for investeringerne i produktion af æg

FødevareproduktionRåvarer og ingredienser20. 02. 2025 By Mikkel Bækgaard

Danish Agro koncernens datterselskab DAVA Foods leverede i 2024 en rekordhøj afregning til ægproducenterne. Selskabet lægger nu an til en række større investeringer, der vil accelerere selskabets udvikling.

DAVA Foods, der er Skandinaviens største leverandør af æg, lægger an til en række større investeringer for et tocifret millionbeløb, der skal udvikle forretningen yderligere.

Selskabet forventer således at udvide produktionen i Danmark med nye producentaftaler, samtidig med at der i Sverige og Estland foretages investeringer dybere i værdikæden.

”DAVA Foods har været igennem en imponerende udvikling over mange år, og ambitionerne er fortsat høje. Med de forestående investeringer vil virksomheden bliver et endnu større aktiv for både forbrugere, samarbejdspartnere og andelshavere,” siger Henning Haahr, Koncernchef i Danish Agro, der ejer DAVA Foods.

I Sverige er ambitionen at etablere egen ægproduktion med en kapacitet på 180.000 skrabehøner med mulighed for udvidelse til 450.000 høner.

Herudover vil DAVA Foods investere i en ny produktionslinje i Sverige for at øge værdiskabelsen i værdikæden yderligere. Fabrikken skal dels hæve produktionskapaciteten i et marked i vækst, men også drive radikal innovation inden for ægprodukter. Investeringerne forventes at øge omsætningen i DAVA Foods Sverige væsentligt.

I Estland er en transformation af koncernens ægproduktion igangsat, hvor de to første skrabeægsstalde forventes i drift i 2025. Denne udvikling sker på et gunstigt tidspunkt, da supermarkedskæderne i Baltikum har besluttet ikke længere at markedsføre buræg fra 2025/2026.

Næstbedste driftsresultat nogensinde

Investeringerne kommer i kølvandet på årsresultatet i 2024, hvor DAVA Foods leverede et af sine bedste finansielle resultater nogensinde.

Selskabets driftsindtjening (EBITDA) endte på 86 mio. kr., hvilket er væsentligt bedre end gennemsnittet for de seneste fem år, men dog lavere end rekordåret 2023, hvor EBITDA var 120 mio. kr.

Alle DAVA Foods’ selskaber har bidraget positivt til resultatet, hvilket er en markant forbedring, da Sverige og Finland i 2021 og 2022 oplevede betydelige negative resultater.

”Det er meget glædeligt, at DAVA Foods realiserer et tilfredsstillende regnskab samtidig med, at afregningspriserne til producenterne har været på et historisk højt niveau og forventes at forblive høje i den nærmeste fremtid,” siger Henning Haahr.

Integration af plantebaserede fødevarer 

I 2025 er det forventningen, at aktivitetsniveauet i DAVA Foods vil stige med ca. 10 pct., og indtjeningen forventes at være på niveau med 2024.

En vigtig faktor bag denne vækst er, at datterselskabet DAVA Foods Ingredients vil blive konsolideret ind i DAVA Foods koncernen i 2025.

DAVA Foods Ingredients er en af Danmarks førende virksomheder inden for salget af plantebaserede fødevarer og investerede i 2024 massivt i innovation og markedsudvikling, hvilket resulterede i lanceringen af mere end 200 nye varenumre samt en vækst på 57 pct.. 

Virksomheden opererer inden for fem produktgrupper, herunder plantebaserede køderstatninger, bælgfrugter, frø, kerner, koldpressede og raffinerede olier, krydderier, bageingredienser og mayonnaise.

I 2024 blev hovedparten af virksomhedens aktiviteter samlet i nyindrettede, moderne produktionslokaler, hvilket har optimeret produktionsflowet og forbedret serviceniveauet over for kunderne. Virksomheden råder nu over 9.000 m² produktionsareal, suppleret med lejede lagerlokaler i industrikvarteret.

Skrevet i: Fødevareproduktion, Råvarer og ingredienser

Seneste nyt fra redaktionen

Danish Crown: Konkurrencekraften forbedret i oprydningsår

Kød, fisk og fjerkræ25. 11. 2025

Med afsæt i en række nødvendige og konsekvente beslutninger er det lykkedes Danish Crown at styrke afregningen til andelsejerne og få stoppet en kritisk tilbagegang i tilførslerne af grise. De kommende to år vil der være fokus på at gennemføre en omfattende transformation af koncernen, så der skabes

Ny skæremaskine til plantebaserede fødevarer kommer til Danmark

FoodserviceFrugt og grøntFødevareproduktion25. 11. 2025

Nemco, der er leverandør af udstyr til fødevareindustrien, lancerer nu en skæremaskine til plantebaserede fødevarer på det danske marked. Der er tale om Maxx 200 HMT-maskinen fra den anerkendte tyske producent holac Maschinenbau. Maxx 200 HMT indgår i en serie af innovative skæremaskiner, som

Madkulturen: Danskernes vegetarisle aftensmad består mest af rugbrød, toast og pasta

AktueltFrugt og grøntMiljø og sundhedØkologi og bæredygtighed25. 11. 2025

Det er sjældent de grønne retter, der finder vej til middagsbordet, når kødet udelades. De mest spiste vegetariske aftensmåltider er nemlig rugbrød, toast, pasta, yoghurt og pizza – retter, der i gennemsnit indeholder færre grøntsager end måltider med kød. Det viser den årlige undersøgelse

Finalisterne til Årets Kok og Årets Tjener 2026 er fundet

AktueltFoodservice25. 11. 2025

Søndag dystede landets dygtigste kokke og tjenere ved semifinalerne til Årets Kok og Årets Tjener 2026. Nu er finalisterne fundet til finalerne i marts. Seks tjenere og seks kokke er videre til finalerne i Årets Kok og Årets Tjener 2026. Det står klart efter søndagens semifinaler på Kold

Verdens bedste oksemørbrad kommer fra Slagelse-virksomhed

Kød, fisk og fjerkræTop25. 11. 2025

JN Meat International har igen vundet en VM-titel i World Steak Challenge, som er blevet afgjort ved en storstilet prisuddeling i London. Det er fjerde gang, at Slagelse-virksomheden med grundlægger og kødsommelier John Sashi i spidsen sikrer en anerkendelse i det prestigefyldte

Geia Group køber bake & take

Brød og kagerFoodservice20. 11. 2025

Med opkøbet styrker Geia Group sin position inden for bl.a. instore-bagerier og convenience-kæder, hvor der vil blive sat yderligere fokus på innovation til både danske og udenlandske kunder. bake & take er en velrenommeret leverandør af innovative og kundetilpassede bageriprodukter til

Bornholm tager næste skridt mod Danmarks første lokale rejeproduktion

Forskning og uddannelseFødevareproduktionKød, fisk og fjerkræ20. 11. 2025

Torsdag modtager Bornholms Lakseklækkeri i Nexø de allerførste larver af varmtvandsrejer. Det er en vigtig milepæl i opbygningen af en helt ny fødevareproduktion på øen og etableringen af Danmarks første lokale produktion af varmtvandsrejer. I alt 10.000 rejelarver er på vej til Bornholm, efter

Sticks’n’Sushi åbner i Københavns Lufthavn

AktueltFoodserviceKød, fisk og fjerkræ20. 11. 2025

I løbet af 2027 åbner Sticks’n’Sushi sin første lufthavnsrestaurant som en del af udvidelsen af Terminal 3 i Københavns Lufthavn. Med panoramaudsigt over landingsbanen, en ny bar og et specialdesignet koncept for rejsende kan både faste gæster og førstegangsbesøgende se frem til et nyt sted, hvor de

30 kroner, 6 måltider og en vigtig støtte til mennesker som denne jul spiser på herberger, krisecentre og varmestuer

AktueltDetailhandel og en gros20. 11. 2025

Julen handler om at dele, og i år kan støtten blive til 6 måltider. Støt FødevareBankens indsamling i Netto, og køb julens smukkeste til- og fra-mærker. For kun 30 kroner får du fire juleornamenter, der støtter en vigtig sag, pynter på gaverne og sikrer seks måltider til borgere som denne jul spiser

Millioninvestering skal skabe grøn mad-revolution

Miljø og sundhedTopØkologi og bæredygtighed20. 11. 2025

Nyt innovativt fellowship-program, støttet af Novo Nordisk Fonden, skal uddanne nye frontløbere, der skal bekæmpe madspild og bane vejen for bæredygtige fødevaresystemer. Teknologisk Institut står i spidsen for at drive BioSustainability Design Fellowship Programmet, der samlet set er

Tilmeld Nyhedsbrev

Tilmeld dig til dit online branchemagasin/avis

 
 
 
 
Få fuld adgang til indlægning af egne pressemeddelelser… Læs mere her

/Nyheder

  • Spirax Sarco Danmark

    Guide: Find den korrekte dampkvalitet

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Centraliseret vakuumsystem reducerer omkostninger for vakuumpakning

  • Nemco Machinery A/S

    Ny serie termoformere vil blive en gamechanger inden for pakkemaskiner

  • DENIOS ApS

    Den ultimative tjekliste: Få mest ud af dit opsamlingskar

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Busch og Pfeiffer bringer den nyeste vakuumteknologi til Ajour 2025

  • Spirax Sarco Danmark

    Lavere energiforbrug og bedre produktkvalitet med Steam Infusion – en unik teknik til fødevarefremstilling

  • DENIOS ApS

    Sådan håndterer du en lækage med 10 trin

  • Busch Vakuumteknik A/S

    50 års trofast tjeneste i produktionen

  • Spirax Sarco Danmark

    Blog: Damp er naturlig teknologi

  • Dagrofa Foodservice A/S

    Tilmeld dig Masterclass om dyrevelfærd og regenerativt landbrug

Vis alle nyheder fra vores FOKUSpartnere ›

Seneste Nyheder

  • Danish Crown: Konkurrencekraften forbedret i oprydningsår

    25.11.2025

  • Ny skæremaskine til plantebaserede fødevarer kommer til Danmark

    25.11.2025

  • Madkulturen: Danskernes vegetarisle aftensmad består mest af rugbrød, toast og pasta

    25.11.2025

  • Finalisterne til Årets Kok og Årets Tjener 2026 er fundet

    25.11.2025

  • Verdens bedste oksemørbrad kommer fra Slagelse-virksomhed

    25.11.2025

  • Geia Group køber bake & take

    20.11.2025

  • Bornholm tager næste skridt mod Danmarks første lokale rejeproduktion

    20.11.2025

  • Sticks’n’Sushi åbner i Københavns Lufthavn

    20.11.2025

  • 30 kroner, 6 måltider og en vigtig støtte til mennesker som denne jul spiser på herberger, krisecentre og varmestuer

    20.11.2025

  • Millioninvestering skal skabe grøn mad-revolution

    20.11.2025

  • Too Good To Go får øget betydning i et økonomisk presset USA

    18.11.2025

  • Kulinarisk spydspids udnævnt som Kartoffelambassadør 2025

    18.11.2025

  • Forum for Fødevarereklamer: Branche sætter selv aldersgrænse på 15 år for bestemt type reklamer

    18.11.2025

  • Brasserie Carl vinder Årets ret med gris 2025 – og Ti Trin ned vinder for osteret

    18.11.2025

  • FødevareDanmark: Sænk fødevaremomsen, men hæv ikke priserne andre steder

    12.11.2025

Alle nyheder ›

Læs også TechMedias 2 fødevaremagasiner online

Annoncering i Food & Drink

KONTAKT

TechMedia A/S
Naverland 35
DK – 2600 Glostrup
www.techmedia.dk
Telefon: +45 43 24 26 28
E-mail: info@techmedia.dk
Privatlivspolitik
Cookiepolitik