• Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn
  • MESSEOVERSIGT
  • KONTAKT
  • ANNONCERING
  • PARTNERLOGIN

FødevareFOKUS

Fokus på fødevareteknologi og fødevarer

  • Brød og kager
  • Certificering
  • Detailhandel og en gros
  • Drikkevarer
  • Emballage
  • Foodservice
  • Forskning og uddannelse
  • Frugt og grønt
  • Fødevareproduktion
  • Fødevaresikkerhed
  • Konfekture
  • Kød, fisk og fjerkræ
  • Markedsføring
  • Mejeri
  • Messer og konferencer
  • Miljø og sundhed
  • Politik og eksport
  • Råvarer og ingredienser
  • Økologi og bæredygtighed
  • Link til Klimateknologi

FødevareproduktionRåvarer og ingredienser20. 02. 2025 | Mikkel Bækgaard

DAVA Foods skruer op for investeringerne i produktion af æg

FødevareproduktionRåvarer og ingredienser20. 02. 2025 By Mikkel Bækgaard

Danish Agro koncernens datterselskab DAVA Foods leverede i 2024 en rekordhøj afregning til ægproducenterne. Selskabet lægger nu an til en række større investeringer, der vil accelerere selskabets udvikling.

DAVA Foods, der er Skandinaviens største leverandør af æg, lægger an til en række større investeringer for et tocifret millionbeløb, der skal udvikle forretningen yderligere.

Selskabet forventer således at udvide produktionen i Danmark med nye producentaftaler, samtidig med at der i Sverige og Estland foretages investeringer dybere i værdikæden.

”DAVA Foods har været igennem en imponerende udvikling over mange år, og ambitionerne er fortsat høje. Med de forestående investeringer vil virksomheden bliver et endnu større aktiv for både forbrugere, samarbejdspartnere og andelshavere,” siger Henning Haahr, Koncernchef i Danish Agro, der ejer DAVA Foods.

I Sverige er ambitionen at etablere egen ægproduktion med en kapacitet på 180.000 skrabehøner med mulighed for udvidelse til 450.000 høner.

Herudover vil DAVA Foods investere i en ny produktionslinje i Sverige for at øge værdiskabelsen i værdikæden yderligere. Fabrikken skal dels hæve produktionskapaciteten i et marked i vækst, men også drive radikal innovation inden for ægprodukter. Investeringerne forventes at øge omsætningen i DAVA Foods Sverige væsentligt.

I Estland er en transformation af koncernens ægproduktion igangsat, hvor de to første skrabeægsstalde forventes i drift i 2025. Denne udvikling sker på et gunstigt tidspunkt, da supermarkedskæderne i Baltikum har besluttet ikke længere at markedsføre buræg fra 2025/2026.

Næstbedste driftsresultat nogensinde

Investeringerne kommer i kølvandet på årsresultatet i 2024, hvor DAVA Foods leverede et af sine bedste finansielle resultater nogensinde.

Selskabets driftsindtjening (EBITDA) endte på 86 mio. kr., hvilket er væsentligt bedre end gennemsnittet for de seneste fem år, men dog lavere end rekordåret 2023, hvor EBITDA var 120 mio. kr.

Alle DAVA Foods’ selskaber har bidraget positivt til resultatet, hvilket er en markant forbedring, da Sverige og Finland i 2021 og 2022 oplevede betydelige negative resultater.

”Det er meget glædeligt, at DAVA Foods realiserer et tilfredsstillende regnskab samtidig med, at afregningspriserne til producenterne har været på et historisk højt niveau og forventes at forblive høje i den nærmeste fremtid,” siger Henning Haahr.

Integration af plantebaserede fødevarer 

I 2025 er det forventningen, at aktivitetsniveauet i DAVA Foods vil stige med ca. 10 pct., og indtjeningen forventes at være på niveau med 2024.

En vigtig faktor bag denne vækst er, at datterselskabet DAVA Foods Ingredients vil blive konsolideret ind i DAVA Foods koncernen i 2025.

DAVA Foods Ingredients er en af Danmarks førende virksomheder inden for salget af plantebaserede fødevarer og investerede i 2024 massivt i innovation og markedsudvikling, hvilket resulterede i lanceringen af mere end 200 nye varenumre samt en vækst på 57 pct.. 

Virksomheden opererer inden for fem produktgrupper, herunder plantebaserede køderstatninger, bælgfrugter, frø, kerner, koldpressede og raffinerede olier, krydderier, bageingredienser og mayonnaise.

I 2024 blev hovedparten af virksomhedens aktiviteter samlet i nyindrettede, moderne produktionslokaler, hvilket har optimeret produktionsflowet og forbedret serviceniveauet over for kunderne. Virksomheden råder nu over 9.000 m² produktionsareal, suppleret med lejede lagerlokaler i industrikvarteret.

Skrevet i: Fødevareproduktion, Råvarer og ingredienser

Seneste nyt fra redaktionen

Charcuteri kan også være grønt

FoodserviceFrugt og grøntMiljø og sundhedØkologi og bæredygtighed26. 06. 2025

Charcuteri er normalt lavet på kød, men sådan behøver det ikke at være, hvis man spørger slagter Michael Museth. Han har gennem flere år eksperimenteret med plantebaseret charcuteri. Det har givet både spændende resultater og masser af udfordringer. Hvad laver en slagter egentlig? Er det noget

Partnerskab: Madens Folkemøde skal være et fast event i Nykøbing Falster

Messer og konferencer26. 06. 2025

Det var positivt for både antallet af gæster og omsætningen i byens butikker, at Madens Folkemøde i år blev afholdt i Nykøbing Falster. Økonomiudvalget i Guldborgsund Kommune har derfor besluttet at indgå en partnerskabsaftale med Madens Folkemøde og støtte eventet økonomisk de næste tre

To dages burgerfest: Burgerlegenden George Motz vender tilbage til Gasoline Grill

AktueltFoodserviceKød, fisk og fjerkræ26. 06. 2025

Den amerikanske ”Burger Scholar” og manden bag den ikoniske dokumentar HamburgerAmerica, George Motz, gæster Gasoline Grill igen den 2. og 3. juli. Hvis man missede ham i2019 og 2022, får du man en ny og eksklusiv chance for at sætte tænderne i hansverdensberømte Fried Onion Burger – direkte fra

Ni grønne organisationer: Danmark bør bruge EU-formandskabet til at gentænke landbrugsstøtten

LandbrugMiljø og sundhedPolitik og eksportTopØkologi og bæredygtighed26. 06. 2025

Når Danmark overtager EU-formandskabet i 2025, falder det sammen med opstarten af forhandlingerne om EU’s landbrugspolitik efter 2027. I den forbindelse opfordres regeringen til at bruge formandskabet aktivt til at fremme en grøn omstilling af landbruget på europæisk plan. Økologisk

Dagrofas inspirationsmesse vender tilbage med endnu flere masterclasses

AktueltFoodserviceMesser og konferencer26. 06. 2025

Den 10. september bliver TAP1 i København omdannet til et madmekka, når ’Madscenen - for professionelle’ finder sted. Her bliver det muligt at opleve over 150 udstillere og masser af gastronomiske events/masterclasses. Sidste år deltog mere end 1.400 madentusiaster i inspirationsmessen, som

Organic Summit 2025 i København præsenterer sit speaker line-up

LandbrugMesser og konferencerMiljø og sundhedØkologi og bæredygtighed24. 06. 2025

Stærke speakere fra hele Europa samles til Organic Summit i København den 18. og 19. august for at blive enige om et fælles charter med konkrete anbefalinger til, hvordan økologisk produktion og forbrug i EU kan vokse til 25 procent i 2030 og dermed bidrage til omstillingen af den fremtidige

Gode tilbud – dårligt for klimaet: Supermarkeders mængderabat fører til madspild

Detailhandel og en grosFrugt og grøntMiljø og sundhedØkologi og bæredygtighed24. 06. 2025

Et nyt studie afslører en uheldig effekt af supermarkedernes populære “2 for 1”-tilbud: De får os ikke bare til at købe mere – de får os også til at smide mere mad ud. Madspild er et enormt globalt problem – både økonomisk og klimamæssigt. FN estimerer, at en tredjedel af al mad går til

Veteran og nyslået Michelinkok vinder Sol over Gudhjem

AktueltFoodserviceMesser og konferencer24. 06. 2025

Sidste uge var en god uge for kokkeveteranen Allan Schultz. Først fik hans restaurant Parsley Salon i Hellerup tildelt i Michelinstjerne, og lørdag kunne han hæve trofæet som vinder af Danmarks største kokkekonkurrence kokkekonkurrence, Sol over Gudhjem. Det blev Allan Schultz, som med teknisk

De nominerede til Køkkenprisen 2025 er nu fundet

AktueltFoodserviceØkologi og bæredygtighed24. 06. 2025

Landbrug af Fødevarer kan nu afsløre, hvilke tre offentlige køkkener, der er nomineret til Køkkenprisen 2025. Landbrug & Fødevarer og Køkkenprisens jury er klar til at hædre de offentlige køkkener, hvor faglighed, smag og bæredygtighed går op i en højere enhed. For sjette år i træk uddeles

AAU-forskere: Proteiner fra græs kan være fremtiden

Forskning og uddannelseFrugt og grøntFødevareproduktionMiljø og sundhedRåvarer og ingredienserTopØkologi og bæredygtighed24. 06. 2025

Indenfor få år kan protein udvundet fra almindeligt kløvergræs være en hovedingrediens i en lang række almindelige fødevarer som f.eks. is, yoghurt og proteindrikke. Forskere på AAU har længe arbejdet på at trække de rene proteinstrenge ud af græsset, og nu er det lykkes at fjerne både smag og farve

Tilmeld Nyhedsbrev

Tilmeld dig til dit online branchemagasin/avis

 
 
 
 
Få fuld adgang til indlægning af egne pressemeddelelser… Læs mere her

/Nyheder

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Sommer vedligeholdelsestips til din vakuumpumpe: 6 gode anbefalinger

  • DENIOS ApS

    Sådan udnytter du den stille periode i sommerferien

  • DENIOS ApS

    Så er det sidste chance

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Høj præcision i CNC-fræsning takket være vakuum

  • DENIOS ApS

    Sikker tøndehåndtering starter her

  • Spirax Sarco Danmark

    Vi sætter fokus på damp som en naturlig energikilde

  • DENIOS ApS

    Lær at håndtere lækager på 90 min.

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Mød Busch på Spildevand Teknisk Forenings Årsmøde 2025

  • Nemco Machinery A/S

    Producentansvar: Uklare regler skaber frustration i fødevarevirksomheder

  • DENIOS ApS

    Sådan vælger du det rigtige opbevaringsskab til farlige stoffer

Vis alle nyheder fra vores FOKUSpartnere ›

Seneste Nyheder

  • Charcuteri kan også være grønt

    26.06.2025

  • Partnerskab: Madens Folkemøde skal være et fast event i Nykøbing Falster

    26.06.2025

  • To dages burgerfest: Burgerlegenden George Motz vender tilbage til Gasoline Grill

    26.06.2025

  • Ni grønne organisationer: Danmark bør bruge EU-formandskabet til at gentænke landbrugsstøtten

    26.06.2025

  • Dagrofas inspirationsmesse vender tilbage med endnu flere masterclasses

    26.06.2025

  • Organic Summit 2025 i København præsenterer sit speaker line-up

    24.06.2025

  • Gode tilbud – dårligt for klimaet: Supermarkeders mængderabat fører til madspild

    24.06.2025

  • Veteran og nyslået Michelinkok vinder Sol over Gudhjem

    24.06.2025

  • De nominerede til Køkkenprisen 2025 er nu fundet

    24.06.2025

  • AAU-forskere: Proteiner fra græs kan være fremtiden

    24.06.2025

  • Lagkagehuset leverer rekordomsætning i 2024 og forbedrer driften markant

    19.06.2025

  • Energidrik bliver officiel partner på Roskilde Festival

    19.06.2025

  • Klar til indstillinger til Årets Ret Med Gris og Årets Ret med Ost

    19.06.2025

  • Nyt innovationsprogram skal skabe mere bæredygtige løsninger i convenience-branchen

    19.06.2025

  • Pantsystem sparer over 50 kg engangsplast årligt i Nordhavn-kantine

    19.06.2025

Alle nyheder ›

Læs også TechMedias 2 fødevaremagasiner online

Annoncering i TechMedias 2 fødevaremagasiner

KONTAKT

TechMedia A/S
Naverland 35
DK – 2600 Glostrup
www.techmedia.dk
Telefon: +45 43 24 26 28
E-mail: info@techmedia.dk
Privatlivspolitik
Cookiepolitik