De mange nye madtrends betyder ikke, at danskerne spiser meget anderledes end for fem år siden, viser nye tal fra Arla.
Selvom det seneste årti har haft fokus på mange nye madtrends som nordisk mad, vegetariske retter og flere proteiner, så har danskernes madvaner ikke ændret sig markant. Faktisk spiser vi langt hen ad vejen det samme til aftensmad som for fem år siden, viser befolkningsundersøgelser udarbejdet i 2015 og 2019 for Arla. Noget tyder på, at de mange nye madtrends ikke får os til at ændre på de velkendte retter, når aftensmaden skal på bordet i hverdagene.
I toppen af listen med danskernes favoritmåltider til hverdag i både 2015 og 2019 findes bl.a. stegt kylling, pasta med kødsovs, frikadeller og lasagne.
– Det overrasker mig ikke, at hverdagsfavoritterne fortsat er de gode, gamle klassikere. For selvom de nye madtrends fylder meget i magasinerne og på madblogs, så er det svært at slå de traditionelle retter af pinden. I en travl hverdag kan det være svært at finde tid og inspiration til at prøve nye, eksperimenterende retter, og så tyr de fleste af os til den velkendte lasagne eller stegte kylling, siger Tove Færch, leder af Karolines Køkken gennem 26 år.
At danskerne er vanemennesker, når det kommer til mad, bakkes op af opskriftsvisningerne på arla.dk. I 2014 bestod top 5 over mest søgte madopskrifter af kartoffelsalat, boller i karry, kartoffelsuppe, svensk pølseret og lasagne. I 2019 er top 5 præcis den samme med undtagelse af lasagne, som er blevet overhalet af forloren hare.