• Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn
  • MESSEOVERSIGT
  • KONTAKT
  • ANNONCERING
  • PARTNERLOGIN

FødevareFOKUS

Fokus på fødevareteknologi og fødevarer

  • Brød og kager
  • Certificering
  • Detailhandel og en gros
  • Drikkevarer
  • Emballage
  • Foodservice
  • Forskning og uddannelse
  • Frugt og grønt
  • Fødevareproduktion
  • Fødevaresikkerhed
  • Konfekture
  • Kød, fisk og fjerkræ
  • Markedsføring
  • Mejeri
  • Messer og konferencer
  • Miljø og sundhed
  • Politik og eksport
  • Råvarer og ingredienser
  • Økologi og bæredygtighed
  • Link til Klimateknologi

AktueltDrikkevarerMarkedsføring25. 03. 2020 | Peter Friis

Dansker står bag årets bedste øl i England

AktueltDrikkevarerMarkedsføring25. 03. 2020 By Peter Friis

Heel Stone er kåret som bedste flaskeøl i sin kategori i Storbritannien.

Stig Anker Andersen har på Stonehenge Ales frembragt den bedste bitterøl blandt 750 britiske bryggerier.

Briterne elsker øl, og på den nationale ølfestival SIBA i Liverpool har dommerne i marts kåret Heel Stone som den bedste bitterøl fra de 750 små og større bryggerier, der er med i SIBA. Bag Heel Stone står Stig Anker Andersen, som stammer fra Holbæk, men de sidste 27 år har boet og drevet bryggeri i Sydengland sammen med hustruen Anna Marie.
– Vi plejer at sige, at vi ligger et stenkast fra Stonehenge, fortæller Stig Anker Andersen i telefonen fra byen Netheravon, få minutters kørsel fra det verdensberømte monument, der lægger navn til hans bryggeri, Stonehenge Ales.

En stor anerkendelse
Prisen er en stor anerkendelse fra eksperter i branchen. Heel Stone, opkaldt efter en af stenene ved Stonehenge, er en bitterøl på 4,3%, som Stig Anker begyndte at brygge i 1998. Han tog den med til den regionale ølfestival i den sydvestengelske region, hvor Netheravon ligger. Her blev den valgt regionens bedste og dermed kvalificeret til den nationale festival i Liverpool.
– Det overgår alt, hvad vi har prøvet før med hensyn til priser. For nogle år siden vandt vi sølv med vores Danish Dynamite, men guldmedalje er altså klart den bedste pris, vi har vundet, siger en stolt Stig Anker Andersen.

Stig Anker med diplom og præmie for at have brygget årets bedste engelske bitterøl.

Medaljen har en bagside
Heel Stone er brygget på byg- og hvedemalt, hele humlekopper, bryggeriets eget kildevand og egen gær, men der er også malurt i bægeret. Prisen kommer nemlig i hus på et tidspunkt, hvor Corona har sat en prop i ølsalget fra Stonehenge Ales.
– Vi er rigtig hårdt ramt, fordi langt det meste af vores øl sælges i øltønder til pubber. Og på grund af Corona-virussen har regeringen frarådet socialt samvær, herunder pubbesøg, så i løbet af kort tid var der ikke flere åbne pubber. Det kan der være meget fornuft i, men regeringen har ikke bedt bryggerierne lukke, og derfor er der ingen kompensation i sigte, siger Stig Anker, som sendte sit mandskab hjem i sidste uge.

300.000 liter øl i 11 varianter
Foruden ham og Anna Marie er der to fuldtids og en deltidsansat på Stonehenge Ales. De brygger cirka 300.000 liter øl om året. Det sker med 11 varianter, hvoraf fem brygges året rundt.
Seks er sæsonøl, som den grønne Sign of Spring, normalt den bedste sælgende af deres sæsonøl, der skulle strømme afsted i disse måneder, men i stedet er vingeskudt af Corona.

Blev træt af dansk discountøl
Anna Marie og Stig Anker flyttede til Netheravon for snart 27 år siden. Han var på det tidspunkt direktør på bryggeriet Slotsmøllen i Kolding, men kørte træt i at lave billig øl til supermarkederne.
Han undersøgte at få sit eget, men det var før mikrobryggeriernes tid og derfor urealistisk at starte sit eget. I stedet faldt han over en annonce i et engelsk fagtidsskrift, hvor et lille bryggeri i Netheravon var annonceret til salg.
Parret tog over og kiggede, og et halvt år senere havde de købt og flyttede ind i lejligheden oven over det idyllisk beliggende bryggeri, hvor en flod løber langs grunden. Få måneder forinden havde Anna Marie født datteren Amalie. Nu, 27 år senere, er Amalie og hendes mand og datter ved at flytte ind i lejligheden, mens forældrene bor i det hus, de har fået opført på den store grund.

Sæsonøl er i høj kurs på pubberne i England, og i denne tid burde Stig Anker sælge masser af sin grønne Sign of Spring, men det har Corona sat en stopper for.

Pubber er eksistensgrundlaget
– Vi har en fin tilværelse herovre. Krisen lige nu er det værste, vi har oplevet. Ellers er det faktisk gået godt, selv om der er rekordmange bryggerier og krig på kniven. Derfor overvejer vi lige nu, om vi skal overtage en mikropub, så vi får vores eget udsalgssted, hvor folk kan sidde og snakke uden forstyrrende musik eller tv. Englænderne har jo en enestående tradition for at mødes over en øl.
Den tradition er også eksistensgrundlaget for Stonehenge Ales. Stig Anker & Co. leverer til cirka 300 pubber og også til et par af de store pubkæder, blandt andet Wetherspoon. Derfor er det også muligt at få øllet på nogle pubber i blandt andet London og Glasgow. Øl på flaske leveres til en række gårdbutikker.
– Og så leverer vi flaskeøl til besøgscentret ved Stonehenge, så jeg tillader mig at sige, at vi nok er det bryggeri i verden, der sælger til flest forskellige nationaliteter. Desværre er Stonehenge lukket i øjeblikket, så den kilde er også tørlagt.

Kildevand fra egen boring i haven bliver solgt på bl.a. besøgscentret ved Stonehenge.

Stonehenge som varemærke
Bryggeriet hed oprindeligt Bunces Brewery, men kom i 1998 til at hedde Stonehenge Ales. For 12 år siden købte de varemærket Stonehenge. Det havde tilhørt en pubgruppe. Stig Anker nåede at købe navnet, inden andre opdagede, at det var til salg. Han har registret varemærket på alle alkoholiske drikke og vand samt ”soft drinks”.
Kildevand er også blevet en del af forretningen, og det er navnlig Anna Maries fortjeneste. Hun opdagede nemlig, at de havde det skønneste kildevand på deres egen grund. For fem år siden fik parret etableret en boring og begyndte at brygge øl på det. Det var så velsmagende, at de senere også begyndte at tappe kildevand på flasker og er nu oppe på et årligt salg af 140.000 liter. Hovedsageligt til Stonehenge Visitor Center – når der ellers er åbent.

 

Skrevet i: Aktuelt, Drikkevarer, Markedsføring

Seneste nyt fra redaktionen

Charcuteri kan også være grønt

FoodserviceFrugt og grøntMiljø og sundhedØkologi og bæredygtighed26. 06. 2025

Charcuteri er normalt lavet på kød, men sådan behøver det ikke at være, hvis man spørger slagter Michael Museth. Han har gennem flere år eksperimenteret med plantebaseret charcuteri. Det har givet både spændende resultater og masser af udfordringer. Hvad laver en slagter egentlig? Er det noget

Partnerskab: Madens Folkemøde skal være et fast event i Nykøbing Falster

Messer og konferencer26. 06. 2025

Det var positivt for både antallet af gæster og omsætningen i byens butikker, at Madens Folkemøde i år blev afholdt i Nykøbing Falster. Økonomiudvalget i Guldborgsund Kommune har derfor besluttet at indgå en partnerskabsaftale med Madens Folkemøde og støtte eventet økonomisk de næste tre

To dages burgerfest: Burgerlegenden George Motz vender tilbage til Gasoline Grill

AktueltFoodserviceKød, fisk og fjerkræ26. 06. 2025

Den amerikanske ”Burger Scholar” og manden bag den ikoniske dokumentar HamburgerAmerica, George Motz, gæster Gasoline Grill igen den 2. og 3. juli. Hvis man missede ham i2019 og 2022, får du man en ny og eksklusiv chance for at sætte tænderne i hansverdensberømte Fried Onion Burger – direkte fra

Ni grønne organisationer: Danmark bør bruge EU-formandskabet til at gentænke landbrugsstøtten

LandbrugMiljø og sundhedPolitik og eksportTopØkologi og bæredygtighed26. 06. 2025

Når Danmark overtager EU-formandskabet i 2025, falder det sammen med opstarten af forhandlingerne om EU’s landbrugspolitik efter 2027. I den forbindelse opfordres regeringen til at bruge formandskabet aktivt til at fremme en grøn omstilling af landbruget på europæisk plan. Økologisk

Dagrofas inspirationsmesse vender tilbage med endnu flere masterclasses

AktueltFoodserviceMesser og konferencer26. 06. 2025

Den 10. september bliver TAP1 i København omdannet til et madmekka, når ’Madscenen - for professionelle’ finder sted. Her bliver det muligt at opleve over 150 udstillere og masser af gastronomiske events/masterclasses. Sidste år deltog mere end 1.400 madentusiaster i inspirationsmessen, som

Organic Summit 2025 i København præsenterer sit speaker line-up

LandbrugMesser og konferencerMiljø og sundhedØkologi og bæredygtighed24. 06. 2025

Stærke speakere fra hele Europa samles til Organic Summit i København den 18. og 19. august for at blive enige om et fælles charter med konkrete anbefalinger til, hvordan økologisk produktion og forbrug i EU kan vokse til 25 procent i 2030 og dermed bidrage til omstillingen af den fremtidige

Gode tilbud – dårligt for klimaet: Supermarkeders mængderabat fører til madspild

Detailhandel og en grosFrugt og grøntMiljø og sundhedØkologi og bæredygtighed24. 06. 2025

Et nyt studie afslører en uheldig effekt af supermarkedernes populære “2 for 1”-tilbud: De får os ikke bare til at købe mere – de får os også til at smide mere mad ud. Madspild er et enormt globalt problem – både økonomisk og klimamæssigt. FN estimerer, at en tredjedel af al mad går til

Veteran og nyslået Michelinkok vinder Sol over Gudhjem

AktueltFoodserviceMesser og konferencer24. 06. 2025

Sidste uge var en god uge for kokkeveteranen Allan Schultz. Først fik hans restaurant Parsley Salon i Hellerup tildelt i Michelinstjerne, og lørdag kunne han hæve trofæet som vinder af Danmarks største kokkekonkurrence kokkekonkurrence, Sol over Gudhjem. Det blev Allan Schultz, som med teknisk

De nominerede til Køkkenprisen 2025 er nu fundet

AktueltFoodserviceØkologi og bæredygtighed24. 06. 2025

Landbrug af Fødevarer kan nu afsløre, hvilke tre offentlige køkkener, der er nomineret til Køkkenprisen 2025. Landbrug & Fødevarer og Køkkenprisens jury er klar til at hædre de offentlige køkkener, hvor faglighed, smag og bæredygtighed går op i en højere enhed. For sjette år i træk uddeles

AAU-forskere: Proteiner fra græs kan være fremtiden

Forskning og uddannelseFrugt og grøntFødevareproduktionMiljø og sundhedRåvarer og ingredienserTopØkologi og bæredygtighed24. 06. 2025

Indenfor få år kan protein udvundet fra almindeligt kløvergræs være en hovedingrediens i en lang række almindelige fødevarer som f.eks. is, yoghurt og proteindrikke. Forskere på AAU har længe arbejdet på at trække de rene proteinstrenge ud af græsset, og nu er det lykkes at fjerne både smag og farve

Tilmeld Nyhedsbrev

Tilmeld dig til dit online branchemagasin/avis

 
 
 
 
Få fuld adgang til indlægning af egne pressemeddelelser… Læs mere her

/Nyheder

  • DENIOS ApS

    NYHED: Her er fremtidens opbevaring af farlige stoffer

  • Busch Vakuumteknik A/S

    MRPC modtager “Innovation in Vacuum Busch Award”

  • DENIOS ApS

    Hvilket batteriskab er det rigtige for dig?

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Busch Vacuum Solutions præsenterer den intelligente TYR PLUS kapselblæser

  • DENIOS ApS

    Dette er, hvad der sker, når batterier bryder i brand

  • Spirax Sarco Danmark

    Bestil en anlægsgennemgang af dit dampsystem

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Sommer vedligeholdelsestips til din vakuumpumpe: 6 gode anbefalinger

  • DENIOS ApS

    Sådan udnytter du den stille periode i sommerferien

  • DENIOS ApS

    Så er det sidste chance

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Høj præcision i CNC-fræsning takket være vakuum

Vis alle nyheder fra vores FOKUSpartnere ›

Seneste Nyheder

  • Charcuteri kan også være grønt

    26.06.2025

  • Partnerskab: Madens Folkemøde skal være et fast event i Nykøbing Falster

    26.06.2025

  • To dages burgerfest: Burgerlegenden George Motz vender tilbage til Gasoline Grill

    26.06.2025

  • Ni grønne organisationer: Danmark bør bruge EU-formandskabet til at gentænke landbrugsstøtten

    26.06.2025

  • Dagrofas inspirationsmesse vender tilbage med endnu flere masterclasses

    26.06.2025

  • Organic Summit 2025 i København præsenterer sit speaker line-up

    24.06.2025

  • Gode tilbud – dårligt for klimaet: Supermarkeders mængderabat fører til madspild

    24.06.2025

  • Veteran og nyslået Michelinkok vinder Sol over Gudhjem

    24.06.2025

  • De nominerede til Køkkenprisen 2025 er nu fundet

    24.06.2025

  • AAU-forskere: Proteiner fra græs kan være fremtiden

    24.06.2025

  • Lagkagehuset leverer rekordomsætning i 2024 og forbedrer driften markant

    19.06.2025

  • Energidrik bliver officiel partner på Roskilde Festival

    19.06.2025

  • Klar til indstillinger til Årets Ret Med Gris og Årets Ret med Ost

    19.06.2025

  • Nyt innovationsprogram skal skabe mere bæredygtige løsninger i convenience-branchen

    19.06.2025

  • Pantsystem sparer over 50 kg engangsplast årligt i Nordhavn-kantine

    19.06.2025

Alle nyheder ›

Læs også TechMedias 2 fødevaremagasiner online

Annoncering i TechMedias 2 fødevaremagasiner

KONTAKT

TechMedia A/S
Naverland 35
DK – 2600 Glostrup
www.techmedia.dk
Telefon: +45 43 24 26 28
E-mail: info@techmedia.dk
Privatlivspolitik
Cookiepolitik