Det blev til en flot dansk sølvmedalje ved dette års Bocuse d’Or finale i Lyon. Det var den tidligere danske vinder fra 2019 Kenneth Toft-Hansen der overrakte medaljen til en glad Ronni Vexøe Mortensen.

Danmark har en lang og rig tradition ved Bocuse d’Or, der er det uofficielle verdensmesterskab for kokke. Siden ikonet Jens Peter Kolbeck vandt sølv i 1993 har vi nu høstet yderligere seks medaljer, her i blandt to af den fineste slags ved Kenneth Toft-Hansen i 2019 og Rasmus Kofoed i 2011. Netop Rasmus Kofoed fungerede som træner ved Ronni Vexøe Mortensens kandidatur i år, og de to kender hinanden godt fra hverdagen, hvor de arbejder i køkkenet på Østerbro-restauranten Geranium.
Læs mere om Ronni Vexøe Mortensens hårde træning op mod Bocuse d’Or: Kampen om guldet
Det var hjemmebaneholdet Frankrig, der løb med guldmedaljen, mens vores norske naboer tog bronzemedaljer for andet år i træk.
Vidste du, at Ronni Vexøe Mortensen ikke var den eneste kandidat fra Geranium ved dette års Bocuse d’Or? Læs mere her: Food&Drink nr 6 2021
Næste danske kandidat findes ved en udvælgelseskonkurrence på Cookery i Odense d. 15. november, hvor vinderen i første omgang vinder retten til at repræsentere Danmark ved det uofficielle Europamesterskab i Budapest i marts 2022. Her skal den danske kandidat leve op mange år med gode danske resultater og sikre dansk deltagelse ved finalen i Lyon i 2023